Gravidute prin FIV (47)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pen spune:

Buna fetelor,
Va doresc din tot sufletul sa va traiasca si sa va bucurati de minunile voastre! Felicitari mamicilor proaspete: ELENADA, MONILAND si KLU, dar si celorlalte care s-au obisnuit cu statutul!
NUSY sa-ti traiasca proaspata crestina si sa stai linistita cu luatul in reutate, ca e o rasuna!
Celor in focuri va doresc nasteri usoare, iar celorlalte (ca mine) asteptare usoara si relaxata!
CANDY si eu am sanerat din saptamana 5 pana in saptamana 16, am fost disperata, dar m-a ajutat Dumnezeu si fetele care mi-au facut rost de fiole de Gravibinon si am scapat. A si 3 ovule Arefam pe zi, pe care acum le-am redus la 2. Cat mai multa liniste si relaxare si o sa treaca. De fapt asta a fost sinura neplacere din sarcina mea, ca altfel nici nu zic ca sunt ravida, ma simt mai bine ca inainte si asa m-am simtit de la inceput. Am luat 8 k in reutate, dar aproape ca nu se cunoaste, aveam 55 k si 1,70 m. Sotul meu zice ca acum arat si eu ca o femeie.
Am facut si eu morfofetala la 23 de saptamani si totul este bine, multumesc lui Dumnezeu! Numai ca fetita mea de pana acum s-a transformat in baietel. Va ro sa-mi puneti si mie caruciorul albastru!
Sunt foarte fericita si deja ma andesc cum o sa arate camera lui si caut carucior si tot ce mai trebuie, stiti voi...
DPN era 6 decembrie, dar acum este 15 sau 20 noiembrie, cel tarziu, pentru ca uterul meu are cicatrice de la miomectomia multipla pe care am facut-o in 2006 si doctorul nu vrea sa riste.
Pana atunci va doresc si voua ce imi doresc si mie, NUMAI BINE!!!
[ravi]23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinanico79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria.m

salutare tururor,

Dau si eu buzna pe acest forum cu o intrebare..
Eu sunt insarcinata prin FIV in 17 sapt. si in continuare iau utrogestan 9/zi, cycloproginova (doar albele) 3/zi, aspenter 1/zi, fier si vitamine.
Am inteles de pe alte forumuri ca progynova tb oprit in sapt.12?!!
Sunt un pic ingrijorata ca poate a uitat dra. mea sa-mi spuna (acum e in concediu si nu am cum sa dau de dansa)... Mai ales ca tocmai am facut triplu test si am inteles ca progynova modifica valorile estiolului...

Voi ati luat progynova? Pana cand?

Scuze ca am dat buzna asa fara nici o introducere..

Maria
17+

Felicitari pt reusita si sarcina usoara iti doresc...
In general tratamentele de sustinere se intrerup treptat din cate am inteles eu dupa sapt 12, dar nu obligatoriu...se pot lua si pana mai tarziu. Eu de exemplu inca mai iau utrogestan...si o sa il mai iau pana cel putin in sapt 20.

Despre cycloproginova...uita-te in prospect si vezi ce contin pastilele albe, din cate imi amintesc (si eu am luat la un moment dat pt o inarziere a cm) contin tot progesteron. Nu stiu daca influeneaza cu ceva DT sau TT dar cel mai sigur este sa iti intrebi doctorul despre asta.

Succes si stres cat mai putin...face rau lui bebe

Nico 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Dragele mele, va multumesc pentru complimente si urari.Am fost ieri la masurat si cantarit si este ok, a luat 1 kg in aceasta luna(are acum 4600 gr fata de 2930 cu cat a iesit din spital in urma cu 2 luni) si 2 cm in lungime(are 57 cm).
Pediatra nu era,e in concediu,asa ca o asistenta s-a ocupat...pe 25 august avem si vaccinul...am emotii,sper sa reactioneze bine,sa nu faca temperatura sau altele...
Parca s-au mai diminuat si colicile din intensitate si frecventa,poate scapam in curand de ele...in rest,zambeste cand vorbesti cu ea, ne urmareste cu privirea, urmareste jucariile,sta ridicata de piept mai mult de un minut,cand o punem pe burtica...se vede ca a crescut...

Va pupam si va uram sarcini usoare,respectiv nasteri usoare si bebei sanatosi,iar mamicilor rabdare si-la fel-copilasii sa fie sanatosi!

Mami fericita de Ingrid Cristiana - 09.06.2009

Mergi la inceput

Candy Felicitari pt reusita si sarcina usoara. Despre pete nu stiu ce sa iti spun, nu am avut...dar cum zic fetele la sarcinile prin fiv s-ar putea sa fie mai frecvente aceste scurgeri, doar nu degeaba a declarat dr meu ca am risc obstetrical crescut pt ca este sarcina obtinuta prin fiv. O fi stiind el ceva ceva....

pen felicitari pt caruciorul albastru...sanatos sa fie. Cred ca asta este cel mai important.

Moniland ce mamica priceputa...se vede ca uni dintre noi au fost scolari mai cuminti si mai atenti la orele de lucru manual

Nico 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Evy30 spune:

fetelor abia ma linistisem si eu , dupa eco , si iata ca altceva imi umbreste fericirea .
se pare ca nu pot sta linistita , pana nu imi vad copilasul in brate .

ieri a venit pe la mine una din cumnate . toate bune . pupici , a stat langa mine si am vorbit vreo ora . nu ne-am mai vazut de o luna ca au fost plecate in excursii in strainatate si au venit luni .
totul ok . pe la 10 seara vine soacra-mea , ca daca avem ceva de febra , caci cumnata mea are febra . am simtit ca innebunesc .
acum stau cu grija si imi trec prin minte fel si fel . astazi s-a dus sotul sa vada ce face, si cica e bine -nu mai are febra , nu mai are nimic .
am avut si am niste dureri de cap de nu pot descrie ....
sa imi ajute dumnezeu sa fie totul bine , nici nu stiu ce sa fac ...de fapt nu prea am ce .

salut toate mamicile si viitoarele mamici
Evy 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CANDY1902 spune:

va multumesc din suflet pentru raspunsurile voastre dar "sa stau linistita"..........cam greu eu am pierdut o sarcina la 6luni jumate si va dati seama sunt terorizata am fost greu incercata dar sper din suflet sa nu fie nimik rau de data asta nu sunt singerari dar e ceva care nu e bun am vb cu medicu si mia zis sa stau linistita pina vineri cind o sa ne vedem.va pup pe toate si sa auzim numai si numai de bine

7+ cu bebele nostru drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

EVY toata lumea are dureri de cap in sarcina de la hormoni..daca e ceva iei paracetamol..vezi ca armata-i lunga te stresezi deja prea mult..o febra nu inseamna nimic iti garantez eu..nici vorba......
Eu am fost expusa la varsat de vamnt in timpul sarcinii si iti daiseama prin ce am trecut..si era saptamana periculoasa...18
apoi in saptamana 30 deci....asta e nimic....asa ca ai face bine sa te calmezi si sa eviti aglomeratile sipersoanele bolnave sau care prezinta simptome de ceva...

Madalina s38Eva-Maria

CEZARIANA 14.08.2008 la 38 s si3 zile..

AMR 3 ZILE ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria.m spune:

Nico, multumesc mult pt raspuns.
Ai dreptate, nu e deloc bine sa ma stresez in perioada asta...Insa ma cam ingrijoreaza proginova asta...am cititi ca pot aparea niste efecte adverse f. urate...spre exemplu daca e baietel (eu inca nu stiu ce este), poate sa duca la feminizarea trasaturilor!!la fel daca ai fibrom (eu am unul de 3,7cm lipit de placenta!!), estrogenul din poginova il ajuta sa creasca....

De progesteron stiu ca este ok sa-l iei, chiar si pana la finalul sarcinii...

Incerc sa nu ma mai gandesc...dar e destul de greu....pana acum am vb cu 2 doctori (dar nu cu dra mea) unul a zis sa-l intrerup fara probleme (pe raspunderea lui, este colaborator al drei mele) celalalt a zis sa-l iau si doar dupa ce verific betahcg, estradiol si progesteron in sange vom stii daca sa-l opresc sau nu!!!

Eu l-am oprit de ieri....Sper sa nu fie totusi nici o problema...Cu dra mea ma vad sapt viitoare...

Offf...Doamne ajuta!!!

VA pe toate, burticile, sa aveti o sarcina usoara... si pe cele care deja si-au vazut visul cu ochii - felicitari Moni, Klu si Elena!!! Sa va traiasca puiutii pretiosi!

Madalina, tim pumnii pt cezariana - esti doar la 2 zile de cel mai frumos moment al vietii - intalnirea cu puiutul tau- ....iar numele este superb. Si eu vreau sa-i pun numele tot Eva, daca va fii fetita...

Maria 17+

Mergi la inceput

maria.m eu stiu ca orice tratament in sarcina...se intrerupe treptat. Adica tu spuneai ca iei 3 pastile de cycloproginova...poate trebuie sa le reduci la 2 si apoi la 1. Doctorita pe care o astepti sa vina din concediu este cea cu care ai facut fiv?
Mai intreaba-l odata pe colaborator daca e ok sa le intrerupi brusc

Nico 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Evy30 spune:

Eumada , ingerul meu in adevaratul sens al cuvantului . sa te auda DD . asa sa fie cum zici tu . iti dai seama ca nu vreau sa ma stresez ,dar mereu apare ceva si nu pot sta linistita .insa am incredere ca totul va fi bine .

progesteronul nu trebuie intrerupt odata . eu asa stiu de la alte cunostinte . treptat .

Evy 25+

Mergi la inceput