Bucurii de sept-oct 2006 (169)
Raspunsuri - Pagina 9
anangel_lexi spune:
Sper sa nu va plictisesc, mai am 2 perle de-ale fiica-mii de zilele trecute.
Prima: mergem duminica sa alimentam masina si ii spun lui Cristi sa trecem si pe la spalatorie cu ea. Maria care e speriata de spalatoria auto ca de bombe (nu am reusit sa-mi dau seama de ce) spune:
- Nu spalam masina, nu vezi ca e cuiata (curata)? Uite, se vede prin geam! (adica ce sa mai spal masina ca doar se vede prin parbriz
)
A doua: pentru prima oara de cand o am pe Maria, m-am vopsit. In timp ce stateam cu vopseaua se apropie fii-mea si vad ca-si acopera nasul cu mainile si zice
-Puuu, ce putee!
Dupa ce m-am clatit si aveam doar parul umed, ma asez langa ea. La care ea:
- Mami, du-te de aici ca pute a frunte!

de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI
tanima_i2002 spune:
Salutare tuturor.
Eu nu v-am uitat, sper ca nici voi. Insa programul meu este infernal drept ptr care am renuntat sa mai merg la servici, asa ca voi intra in CIC macar pana in februarie cand Miruna va manca mai de toate. Am inceput diversificarea de cateva zile si merge f greu, de ex azi nu a vrut sa pape suculet de morcov si mar, ptr ca fata mea vrea sa ma chinuie la fel ca Rares cu lingurita si nicidecum cu biberonul (avem tot felul de tetine, mai mari, mai mici, mai colorate, mai din caucuiuc/silicon...degeaba). Mai mult cand ii dau sa pape se amuza teribil sufland si scuipand sucul din gura.
In rest sunt pe post de paznic toata ziua, Rares este f gelos de la o vreme si o loveste rau pe cea mica, se urca pe ea, o trage de cap/maini/picioare/par, drept ptr care sunt cu ochii numai pe el. A facut o adevarata pasiune din a ma enerva si a ma contrazice, ma pandeste sa vada cand nu sunt atenta sa faca te miri ce prostie.
Legat de cresa/camin depinde f mult si de necesitati. La rares initial la prima cresa unde il dusesem nu au cerut f multe ci numai canita din inox, lingurita si barbita, prosopel din bumbac si consumabile lunare sau la 3 luni: sapun, hartie igienica, pahare de unica folosinta (au apa la bidon LaFantana), servetele de hartie, servetele umede, pampers (ptr cei ce mai au asa ceva), o jucarie si cam atat. La cresa unde l-am mutat ulterior in cartier ne-au cerut scaunel de plastic, olita jucarie, culori, carte de colorat, carte cu animale, barbita, prosop, joc de construit (asta ptr ca este o cresa mai putin dotata, mai de cartier si mai fara fonduri, cu o directoare care nu se prea descurca si nu stie sa investeasca), plus consumabilele lunare. Fct de necesitatile cresei/caminului se cer aceste lucruri. In rest mai ne-a cerut un saculet/ghiozdanel cu haine de schimb (trening, chiloti, sosete tricou/maieu), pijamaluta, incaltari ptr interior: eu i-am dus niste bascheti din panza si ptr vara sandalutele care i se facusera mai urate. aaaa, mi-a cerut inclusiv umeras de haine.
Apopos de independenta, Rares manca singur, facea pisu singur, se imbraca/dezbraca singur (mai putin bluzele, mai ares cele mai stramte), dar de ceva timp nu numai ca nu mai mananca nimic nimic, decat dulciuri, vrea sa ii dau eu ca el a obosit, abia se mai dezbraca de chilotei, nu vrea sa se mai imbrace singur, vrea sa il duc in brate afara si sa ma vedeti cum imping la carut cu o mana si in cealalta il car pe fi-miu in brate. Gelozia asta ma termina, este asa de invidios si ne santajeaza la maxim.
Sunt mandra in schimb ca merge f bine pe bicicleta cu doua roti cu roti ajutatoare insa, si cat de curand as vrea sa i le dau jos pe cele mici, dar este inca fricos si nu vrea sa renunte la ele desi ar avea echilibru, dar cand mai da in gropi se mai rastoarna.
Pisulica noaptea am avut si noi un accident acum vreo doua seri, cred ca i-a fost frig si...am udat patul. Numai cu 2 zile inainte scosesem cearceaful cu protectie ca nu mai facuse pe el de mai bine de 6-7 luni. Asa ca Geti, nu ceda si protejeaza patul cu ceva dar las-o fara pampers ca altfel nu va renunta la el.
Un pup mare ptr sebicu care vad ca inca nu a scapat de buba.
Va pup, ma duc la fata ca s-a trezit.
Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)
AdinaF spune:
tanima, eu de la 4 luni le-am bagat linguritza in gura si a functzionat neasteptat de bine, plus ca erau amuzatzi la maxim.
lilina, tu vrei masinutza electrica pe care sa o conduca el, nu? Motociclete electrice stiu ca exista, o sa ma uit si dupa masinutze. Mie mi-a fost frica sa le iau asa ceva, sa nu-si piarda interesul in a se bicicli, as fi vrut si eu sa trecem de la bicicleta fara pedale la cea cu rotzi ajutatoare, dar ieri in magazin am probat una si nu a prea functzionat (oricum, ma gandesc ca e nevoie de ceva practica). Cred ca mai astept pana in primavara ca nu prea-mi vine sa arunc banii pe geam si sa le-arunc intr-un coltz de gradina.
Ce ma bate gandul sa le iau de ziua lor, ar fi o trambulina pt exterior cu peretzi protectori, mai ales Alex ar fi cu sigurantza in al noualea cer. Sa vad, mai port tratative cu papa.
O zi frumoasa va doresc!
anangel_lexi spune:
Ooo, Adina, sunt sigura ca de trambulina vor fi super incantati. Si Maria e innebunita, o data era una la oferta intr-un magazin si pana nu am urcat-o sa topaie putin pe ea nu m-a lasat. Iar eu stateam cu inima cat un purice sa nu apara cineva si sa ne ia la 3 pazeste ca ce cautam acolo.
Cat despre bicicleta cu pedale, acum depinde poate si de copil, dar parerea mea strict personala e ca sunt inca micuti pentru asa ceva. Maria nici la tricicleta nu pedaleaza, nu poate sau nu stie, nu-mi dau seama, cert e ca nu reuseste sa pedaleze. Mie imi pare rau ca i-am luat o bicicleta din aceea fara pedale care imi place la nebunie iar ea nici nu se uita la ea. Asta e, poate in timp o sa i se trezeasca interesul pentru ea.
de
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI
eunice78 spune:
Eu nu mi-am pus problema asta cu periuta de dinti. La gradi ne-au cerut expres periute cu capac (sunt unele pt copii cu capacel de protectie pentru partea aceea care intra in gurita), iar Petru e ff atent cu lucrurile lui. stie ca nu are voie sa foloseasca periuta altcuiva si ambii isi folosesc periutele lor. Acum daca ma gandesc, cred ca ar exista insa posibilitatea sa ii ia un alt copil periuta cat timp el lipseste de la gradi..da eu nu mi-am pus problema asta..
Baietzii mei
lullabay spune:
Hello!
Mai sunt 2 zile ![]()
Noua nu ne_au cerut si nici nu m_am gandit la periuta de dinti,la gradinita,acasa cu greu se spala dimineatza si seara,nu cred ca ar mai avea rabdare la gradi.Si noua ne_au cerut umeras de haine,am uitat,pe care am scris numele lui,dar asta ca sa stie educatoarele ale cui sunt hainutele cand ii scot afara.
Tanima nu te-am uitat!Mai treci pe aici cand ai timp!
Lexi si eu sunt de acord cu tine,mi se pare putin cam devreme pt bicicleta cu doua roti,dar ma refer strict la al meu copil care nu pedaleaza nici pe tricicleta,daca ar sti sa mearga pe bicicleta cu roti ajutatoare poate m_as gandi si eu la una pe doua roti,dar suntem departe de etapa asta.Simpatice perlutele Mariei!
Adina si Lexi in ce limba vorbiti cu copilasi?in germana?stiu sa vb in ambele limbi?
Adina si eu as vrea o trambulina pt Stefan
dar cum stam la bloc ar trebui sa o montez in fata blocului
.Sunt super convinsa ca ar fi extaziat de ea!
Eu nush ce sa ii iau de ziua lui,cum ii duc acum multe jucarii cred ca asta va fi cadoul,dar trebuie sa ma gandesc pentru Craciun! ![]()
Mama mi_a povestit ca Stefan a scapat de pampers ziua,ramane sa gasim o solutie pt biberoane,de pampers noaptea inca nu ne dispensam.
tanima_i2002 spune:
Heeeheeee, am revenit.
Tot caut ceva pe net asa ca am mai bagat un ochi pe aici. Si asta ca sa va spun ca eu nu vad rostul periutei la cresa/gradi, ca nu stiu ce copil se spala singur pe dinti la 3 ani si nu stiu cum i-ar putea ajuta pe toti la spalat cineva, dar fiecare gradinita cu pretentiile ei. Apropos, am auzit de gradi care au tv si chiar ma gandeam ce oare mai fac educatoarele alea daca ii pun la tv? Ele ptr ce mai sunt platite?
Si mai vroiam sa va spun ca Rares nu a vrut sa pedaleze niciodata pe tricicleta. Chiar ma gandeam ca al meu copil e cel mai tolomac, dar de fapt el nu prea ajungea si pozitia aia mai de jos nu il avantaja, fiind destul de scundut si de slabut (apropos, are numai 12 kg si poarta 22-23 la pantofi, cred ca a ramas printre ponei). Pe bicicleta in schimb ii zbarnaie picioarele, desi la inceput mai mult trageam eu de ea, dupa o sapt in care l-am obligat sa mearga si sa pedaleze ca altfel il las in drum, acum nu ma mai tin eu de el. Bicicleta cu lant este mult mai usor de pedalat, in plus forfecarea picioarelor se face mai de sus (daca ma intelegeti ce vreau sa spun).
Legat de cadouri: eu nu ii voi lua nimic lui fi-miu, decat daca va avea nevoie de ceva anume, ptr ca nu se joaca cu absolut nimic, nu a atins o jucarie de 3 saptamani, iar mai nou a descoperit desenele animate si vrea toata ziua la desene la Mickie, dpet ptr care de 3-4 ori pe zi avem scandal ptr ca nu se tine de cuvant cand spune o jumatate de ora (de fapt sunt episoade de 20-25 de min si el sta cate 2-3-4 episoade odata, ma dispera efectiv ca abia il iau de acolo, nici afara nu ar mai iesi, asa ca avem scandal).
Va pup si va urez noapte buna.
Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)
AdinaF spune:
lexi, chiar ca scoate Maria cate una ... ![]()
lullabay, eu vorbesc mixat cu ai mei prunci, ei stapanesc bine amandoua limbile, si ce e mai important nu le prea amesteca (azi m-au amuzat insa cum ziceau: "auf dem birou" - pe birou), si bona zicea ca nu i s-au adresat niciodata pe romaneste. Ce ma uimeste e cum ii traduc excat lui tac-su cand dumnealui intreaba "ce-a mai comentat mama ?" ![]()
Mai ai doar doua zile pana la marea revedere? Super!
V-atzi hotarat pt concediu?
Eu pe ai mei ii spal doar dimineatza si seara pe dintzi, mie doctorul mi-a spus ca e suficient, numai clar, daca totzi ceilaltzi se spala la gradi ...
lilina, eu masinutze electrice la 50 de euro n-am gasit, decat motocicletele acelea de care itzi scriam, mai caut.
Noapte buna!
AdinaF spune:
ok lexi, daca achizitzionez trambulina, avetzi motiv in plus sa ne vizitatzi,ca ar cam fi cazul, nu?![]()
anangel_lexi spune:
Lullabay, eu vorbesc numai romaneste cu Maria. Pentru ea e putin ciudat acum la gradi, copiii si educatoarea ii vorbesc in germana iar ea le raspunde in romana.
Educatoarea mi-a spus ca ar fi bine sa mai vorbesc cu ea si acasa germana, dar mie efectiv nu-mi vine, nu stiu, nu sunt obisnuita si mi se pare ciudat. Mi-e sa nu bulversez copilul mai rau. Oricum sunt aproape sigura ca pana la Craciun o sa inceapa sa vorbeasca si germana.
Adina, s-a facut!![]()

de
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
PENTRU SEBI