Spiridusi de Ianuarie- Februarie 2006 ( 329)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

no 3
tarta cu pui,ceapa ciuperci si lamaie
ngrédients
1 aluat foietaj
1 lamaie netratata medie
2 piepti de pui
3 cepe mari
1 cutie de ciuperci(cred ca 150 sau 200 e cantitatea neta de ciuperci)
1 ardei
100 g de cascaval ras
3oua 250 g de smantana
O mana(darnica) de patrunjel
sare, piper, 1 lingura de ulei, o lingura de unt (margarina, ulei)
Pieptul il fac bucatele mici si il las sa marineze cu coaja si zeama de la o lamaie si lingura de ulei. In timpul asta, toc mare ceapa, ciupercile si ardeiul si le calesc in lingura de unt 5 Min-le pun apoi pe farfurie is arunc zeama lasata. calesc apoi putin si puiul. . bat ouale cu smantana patrunjelul sia daug sarea si piperul.
In cuptorul incins pun 10 min lA copt numai foaia(sa faca o crusta ca sa nu ramana cruda apoi) apoi o scot si presar cascavalul restul ingredientelor si la sf rastonrn ouale cu smanatana si apoi mai coc cam 20_25 de min.
aluatul de foietaj se inteapa intotdeauna cu furculita cand il bagati in cuptor si chiar pe parcurs ca sa nu se umfle prea tare(vb de cele 10 min cand il coaceti inainte de a pune celelate ingrediente -se coace asa ca sa nu ramana crud la mijloc ca poate fructele sau legumele mai lasa zeama. unii pun boabe de fasole uscata in primele minca sa creasca uniform si nu f taresi apoi le rastoarna si pun restul ingredienteloreu prefer intepatu cu furculita ca n-am nevoie de perfectiune ci de rapiditate.
silvia- daca exista aluat de pizza in ro e excelent, dar eu nu as fi asa categorica impotriva aluatului in foi, de ex cristi vrea numai asa sa manance tarte (chestie de gust). daca flammeküchen-ul nu are mai fi ac lucru, daca as inlocui cu un aluat de foietaj aluatul de paine ca nu as mai respecta traditia, la celelalte se poate inlocui fara pb,, ba la asta cu pui chiar in reteta originala( luata dintr-o carte de retete de tarte) era clar precizat: aluat foietaj. Oricum,eu am spus la fiecare reteta care-i varianta originala si care-i "facatura" mea... Distractie placuta "in doi"!
Ioana-trebuie sa fie tare buna la gust "gaselnita" ta....ochii albastrii-cate un bunic de fiecare parte poseda, dar inca nu ma ambalez ca si alex i-a avut pana la 7 luni si acum sunt capruil cel mai pur
Irina-Pâte brisée-poate doar daca ai gasi un aluat fraged de vanzare, dar eu nu imi amintesc sa fii vazut vreodata...
CRistina-nu-ti fa pb, nu ma agit eu f tare cu aniv si alte cele, mai ales in nebunia de acum...super razvan-alex balbaie poeziile, dar nici n-am insistat eu vreodata, ce am obs ca povesteste el de la cresa. asta-i cu numerele -stie toate numerele la care locuiesc toti amicii lui, numere de apartamente, blocuri, etaje, totul pe dinafara...si pe unde am fost, doar o data in vizita-ne spune apoi. are o singura pb cu cifrele nu vrea cu nici un chip sa le citeasca ca noi. la el functioneaza treaba ca la arabio, in sens invers...
bumbi-era mana lui alex pe sub pledul lui bebe-cred ca pe 10 sept incep serv, dupa integrarea la cresa.
gata am prg si botezul pe 19 sept. acum sa nu inceapa ca la alex cand eram si noi in vacanta ep malul oceanului si au inceput sa curga tel cu "uite popa, nu e popa" ca al manastirii era in vacanta.desprevacanta-bee-plecam, dar nu am cum sa caut cazare inca(timp) cred ca diseara sau maine ma ocup dea sat)
Toanca-suuuper! Eu am tacut chitic ca pt mine venetia e locul unde am dardait cel mai tare intr-o vacanta.

sper ca n-am uitat ceva ca sunt cheauna ca ieri am umblat toata ziua cu trupa( sa nu zica maraki ca nu ma vaiet si eu)- maraki, m-as vaita, dar am altele mult mai grave la fundul meu decat urletele si mofturile astora, doar ca incurajare si pt giova (cu toate ca mom e cam trecut acum) cand maica-mea aplecat in ro,a zis ac o face cu inima indoita ca eu adorm cu anastasia in brate alaptands-o seara si o scap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_melli spune:

Ioana am inteles asta, stiam asta .Chiar acum am sunat una din fete care trebuie sa nasca marti si ea mi-a confirmat ca o data cu intrarea in prenatal i s-a dat si decizia cu suspendarea contractului de munca.
Ana pare mai complicata asta .M-a luat rasul cand am cittit de maicata ca a plecat cu inima indoita ca ai sa o scapi pe Anastasia ca mi-am adus aminte exact cum am patit eu cu Mario in singura noapte cand a plans cand m-am trezit exact la 10 cm de aterizarea in nas a mea si cu el in brate.

Cel mai destept intotdeauna cedeaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Bumbi ce herbalife...nu am bani de asa ceva si nici rezultate spectaculoase nu s-au vazut. Sportul e mama slabitului. poate din toamna voi avea putin timp de sala, macar de 2x/sapt. am ajuns la 65 kg...dar am burtica si ceva celulita pe pulpe...nu am avut in viata mea, am acum.
si marco e rusinos in prima faza, dar nu tot timpul...depinde de ce toane are. In schimb vorbeste foarte corect si frumos...toti sunt fermecati de cum povesteste...chiar si din casa.
Nu mai prelungim sejurul...lui Marco ii e dor deja de casa si de gradi a lui. eu trebuie sa umblu cu actele pt. indemnizatie/alocatie/trusou. Clau nu termina proiectul...nasol cand cel care ii coordona si e seful biroului e in metastaza si l-a chemat pe al meu in ajutor...dar tot degeaba...
Al meu e fericit ca poate da o mana de ajutor acestui om de la care a invatat multe, si ii place si ca e o super lucrare in Cluj....o cladire de vreo 20 etaje...asa ca e la fix.
Bianca asta e cumnata cu italianul, si sora are italian, dar ei sunt in Italia. Asta al cumnat-mi face naveta...cand acolo, cand aici...doar are fabrica de productie si acolo si aici in Sebes.
Astery gata mani/pedi? si eu ma programez pe sapt. viitoare.
as face bb3 daca am sta aici...dar asa no way.
Irina este smantana lichida. uita-te la raoinul de lapte UHT, care nu e la frigi. e de la dorna si ceva italieneasca la noi in real.eu iau Dorna, cea mai grasa si e super buna.

aseara am fost iar la cumnata...Marco si Clau au mers mai repede si s-au balacit la greu...eu numai la cina...a gatit Luciano...mamam ce dor mi-a fost de mancarea italineasca de branzeturile lor. de acolo direct acasa caci plangea Edi...seara il mai apuca crizele de burtica, noroc ca se linisteste repede.

fug sa pap ca a terminat mama mancarea, dupa care ma uit la poze.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Bianca, da, scriu si la alte subiecte . Pai ai avut si tu o constatare de facut si-ai facut-o, care-i baiul ?
Ana, suna bestial reteta aia, o salvez pt. viitor.
Uite ce chestie, Razvan citeste tot invers numerele, adica de la coada la cap, ca la araboi... parca si la chinezi tot asa este ? Dar ca Alex sa tina minte atatea numere de apartamente etc... asta da, este o treaba de super treaba , are memorie de elefant. Ce face gagalicea mica, creste? AM vazut-o si eu in poze... creste ca din apa, si-are niste ochisori superbi !!!

Cristina si Razvan (31.01.2006)

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Irina...ma`nervezi si tu . Pune mana pe telefon si suna si n`tereseaza-te. Uite si la Giova e cum am spus eu. Poate la voi e altfel legea, ...sau poate nu stiu alea o sa citeasca. Nah las ca o sa fie bine pana la urma..vezi tu... daca nu mergi in concediu dupa craciun ce mare branza . .

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas3" target="_blank">Poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
........Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. (S. Freud)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Irino calculeaza vezi cati bani eie la indemnizatie. mai ales ca in dec. sunt si sporurile, nu ti-ar conveni sa stai in prenatal, caci cresc banii pt. copil. daca e lejer la job si te simti bine...ai putea merge si doar cu 1 ian. sa stai acasa. vorbeste cu contabila si vezi, ar fi pacat sa pierzi niste banuti.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Gio, doar manecura, pedicura n-am facut in viata mea, si nici nu fac, nu-mi vine. Pofta buna si sa va intoarceti cu bine la Timisoara. Pare foarte cumintel bb Edi, si Marco pe langa el, ce frumos este. Mi-l si imaginez pe Marco cum povesteste, si daca o avea si accentul vostru...
Ma duc sa-l culc pe Razvanel, apoi pap si eu ceva aici la comp., si apoi ma bag si eu in pat, langa el, ca ma dor picioarele de la vremea asta si am o stare de nervi in ele.....

Cristina si Razvan (31.01.2006)

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Astery...pai te aliezi cu "dusmanul"? Nu-i frumos sa joci pe doua fronturi . Si mai ales ca ai fost muscata de vreo 2 ori...asa cum trebuie. Dar esti majora si...suporti consecintele. Nah ca am zis..ca ma manca .
Irina...zic si eu...poate fetele de acolo i-au dat colegei tale desfacerea contractului de munca, in ideea in care ea poate nu mai trece pe acolo cand i se termina prenatalul. Intreaba-le pe ele...serios. Poate intr-adevar s-a schimbat legea si se pare ca numai la voi se aplica asta.
Silvia...ti-am trimis in mail niste "torturi" asteptam sa le vedem si la tine pe site...macar unul din ele .
Giova...are kronospanul cumva in Sebes? E fabrica aia mare de la intrare parca. Acolo a lucrat tatal meu cand stateam acolo.

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas3" target="_blank">Poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
........Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. (S. Freud)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_melli spune:

Bianca nu ai inteles nimic pe bune.Giova a inteles.Si dupa cum vezi am sunat. SI legea nu o interpreteaza fiecare dupa cum vrea.
Giova asa e cum zici tu , eu tot la asta m-am gandit cu luna decem,brie.Dar pe de alta parte nu prea ma vad in 9 luni balanganindu-ma prin hartii si in decembrie.
Astery constatarea Biancai a fost pertinenta , recunoaste.

Bianca e vorba despre suspendare nu desfacere,sunt doua notiuni complet distincte.

Cel mai destept intotdeauna cedeaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Salutare fetele.
Si eu confirm; pe durata celor 142 de zile pre si post natal, contractul e ok.
Dupa intrarea in CIC contractul de munca se suspenda.
Ana, de ce ai tremurat in Venetia?
A fost frig?
E asa de frumos.........................

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2

Mergi la inceput