Spiridusi de Ianuarie- Februarie 2006 ( 329)
Raspunsuri - Pagina 13
Biancas spune:
Neata si de la mine. Aici ploua tare de vreo ora, s-a racorit bine si in casa ca am deschis geamurile larg si am facut curet sa mai iese din caldura acumulata.
Irina mama draga...contractul ti se suspenda dupa ce iti termini pre si post natalul. Pana atunci esti platita de casa de asigurari de sanatate cu 85 % din salariu si primesti banii de la firma unde ai lucrat. Dupa ce termini aceast concediu, iti faci dosarul pt stat unde ceri concediu pt ingrijirea copilului...primesti 85 % din media salariilor si atunci firma iti suspenda cartea de munca. Claro acum? In decembrie vei emrge cu plasa la servici...de abia prin martie firma iti suspenda contractul de munca.
Si ca sa fi sigura ca nu am vorbit prostii m-am uitat in cartea mea de munca si in martie 2008 imi e suspendat contractul de munca.
Smantana lichida...o faci din smantana normala punand putin lapte
.
Trimit asta
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas3" target="_blank">Poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
........Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. (S. Freud)
Biancas spune:
Irina...daca vrei nu trebuie sa iti iei prenatal...prenatalul it-l iei postnatal
. De abia cand termini cele 126 zile vei beneficia de banii de ingrijire a copilului. Intreaba si tu la voi la personal ca trebuie sa fie cineva competent sa iti raspunda. Dar eu asa zic ca e
.
Bumbito..acum iti scanez cartea...faci cinste
. Ai dormit in patul mamut sau in masina?
Sandra i-a dat numele Daisy... initial a spus Tomi ca vechea pisica dar i-am spus ca nu ar fi bine, mai ales ca asta e fata. Daisy o strigam dar mie imi e foarte greu sa zic Daisy...tot tomi i-as spune 
Ana, salvez si eu retetele...cine stie cand le folsoesc.
Irina...foetaj bun gasesti de la firma Bella..e excelent. Ala de la Linco nu e bun..sa nu iei. te duci la raionul de congelate din super/hipermarketuri si cauti aluat de foetaj...nu de placinta. Simplu. Din aluatul de foetaj ala Bella....daca il tai si bagi gem in el...le coci...ies niste cornulete delicioase. Faceam si eu pe vremuri.
Silvia, ti-ams cris acum cateva pe mess..nu ai avzut mesajul? Nu mi-ai raspuns nimic si cred ca nu l-ai citit. Era vb despre Sg Mures.
Bianca
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
........Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. (S. Freud)
Biancas spune:
Eu azi fac sarmale cu varza murata (mi-a dat sora-mea), cu carnatz afumat ca mai am ceva din iarna de la porc.
.
Ciorba nu am deloc...am sa fac pt maine ca oricum azi lucreaza Nelu si pt Dani mai am.
Voi cum faceti de mancare? Si ciorba si felul doi la amiaza? sau cum mancati?.Ma refer la fetele care merg la program romaesc acasa...maxim ora 17.
Irina...se gaseste inca cutia aia mica rosie chinezeasca in farmacii si e undeva la cativa banuti..pana intr-un 1 leu dupa cate stiu eu. Poate te doare capul de la forum ![]()
Bianca
d_melli spune:
Aoleu ce foame imi e si inca nu am mancat nimic si nici nu a plecat inca nimeni dupa haleala.Ana care e echivalentul la pate brise aici ? Eu clar fac cu congelatura ca eu nu ma pricep neam la bucatarie deci nu ma puneti pe mine sa amestec faina cu apa sau lapte cu smantana ca cine stie ce iese.Oricum am salvat si vad eu ce iese si cand reusesc sa fac.
Bianca eu nu vb de dragul de a vorbi.Intrebam pentru ca aici ultimele trei fete cand au intrat in prenatal li s-a dat si decizie de suspendare iar cand au intrat in concediu ce crestere au venit cu cerere si s-a trecut in concediu.Asta am citit si eu in legis.
Cel mai destept intotdeauna cedeaza!
d_melli spune:
Uite ce am gasit "In concediul de maternitate (pre si post) contractul individual de munca se suspenda de drept. In CIC, el se suspenda din intiativa salariatului."Asa am dedus si eu din ce am studiat pe legis.
silvi_2005 spune:
Irina nu am fost pe faza si nu stiu exact de ce vb tu dar daca esti functionar public ti se suspenda raporturile de munca pe perioada CIC in prenatalul ala nu dar de cand ai intrat in CIC da eu zic din proprie exp ca am fost functionar public la Cons Jud Cluj si asta a fost situatia nu cred sa se fi schimbat ceva in legislatie.De asemnea perioada intrerupta este vechime in munca dar nu este in specialitate, nu la juristi, dr, etc Cerere retin ca trebuie facuta cand te intorci cu o luna inainte , la plecare cred ca trebuie sa anunti de la ce data iti incepe prenatalul si apoi calculeaza ei. NU lua foaie de foietaj ca iese o nebunie aia se desface in straturi, merge la tarte si la cele sarate dar la asta stil pizza nu merge cauta blat de pizza congelat mai bine .
Bianca scuze daca nu a ajuns mesajul, am vazut mesajul si ti-am si raspuns ca e fain dar nu merg la asa ceva ca este si in Cluj dar eu vroiam ceva mai cu natura in jur
am gasit o pensiune de 4 stele cu piscina super ok Casa Optima ii zice este in cartierul al de vile de dinainde de Felix. Cu felurile de mancare las sa iti raspunda fetele care au programul ala eu gatesc in functie de multu factori daca e JP liber, daca e de dimineata...cand nu e acasa decat seara fac numai cina deci nu e relevant programul nostru.
Vai ce vreme aiurea mi-a stricat tot programul
ne intalnim totusi c niste prieteni dar vroiam s afacem un gratar...nici vb pe ploaia asta
Cristina ca am uitat, cred ca in 2 ani de acum daca ma pun zi de zi nu il invat pe Alain asa poezie mare
are o memorie super ca isi aminteste si poezioare invatate demult si nerepetate dar nu are RABDARE daca incerc ceva poezie mai lunga imi zice : gataaaa lasa ca ajunge
si trece el rapid la alta activitate 
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
asteryaro spune:
Moama ce retete culinare, yammmyy
!
Irina, o s-o cheme Mellissa pe fetita
? Ca parca asa stiam, ca-ti palce mult...
Razvan se uita la desene si se "joaca" cu pista si cu Thomas, adica le-a imprastiat pe covor si striga la mine sa ma duc sa asamblez.. Acum face ture alergand pe aici, sa consume energia, fiindca azi nu l-am scos in parc la copii. E o vreme inchisa, cam bate vantul, eu am fost dimineata sa-mi fac intretinerea la unghii
, si acum am pus la cuptor ceva delicios la tava: un ghiveci de vinete, ceapa + suc de rosii + apa + ulei + vegeta. Abia astept sa vad ce-o iesi, dar trebuie sa fie bun.
Azi nu avem lectii, deci somn de voie, desi parca vad ca doarme 2 ore si gata, e sus. In restul saptamanii il trezesc eu, mai mult fortat, oooff si tare urasc treaba asta.
Cristina si
Razvan (31.01.2006)
poze (1),(2),(3),(4)
Biancas spune:
Am muncit si eu la cartea aia pana acum si i-am dat de cap pana la urma, am facut-o si pdf.
Bumbi, ti-am trimis cartea pe adresa de la servici dar nu merge...imi vine eroare inapoi. Am trimis-o de 2 ori si acelasi lucru. Ti-am trimis-o si pe adresa de yahoo asa ca o ai cand ajungi acasa daca nu poti deschide de la servici yahoo.
Astery, te duci in vizita la ....alte subiecte?
Ma manca limba sa spun asta
.
Irina, nu cred ca alea au suspendat contractul de munca cand au intrat fetele in prenatal. Daca e asa nu e bine. Du-te si tu in oras la voi...sau unde se face dosarul pt a primi alocatia de ingrijire a copilului si intereseaza-te acolo ca ei te pot lamurii.
Silvia, nu cred ca am vazut mesajul..de asta am intrebat
.
Ana caca iti e buna adresa cu andiaroro@...ai cartea acolo.
Fetele am trimis cartea la mai multe dintre voi la cine am avut adresa de mess.
Merg sa hranesc copiii si revin
Bianca
d_melli spune:
Bianca ma enervezi eu iti spun ce mi-au zis fetele alea si tu zici ca nu e asa .Parca esti catar
.Osa merg la perosnal ca alea tb sa stie.
Am mancat acum o ciorba de pui ,jumate de fapt , varza cu carne si orez cu lapte.Deci pocnesc.Mai ma intalnesc si cu Ioana diseara la un loc de joaca unde are si mac si kfc asa ca sa te tii.
Silvie ti-am trimis pm.
Astery ma abtin de la alte comentarii cu toate ca am un chef... Da Melissa imi placea , insa imi palce si Natalia si Erica si mai multe .Marian vrea Carla.
A si cum eu sunt convinsa ca e baiat i-am zis ca eu vrea Luca fara nici o discutie si el cica tot fara nici o discutie vrea Matei.Cum ne-ar sta Luca Matei? 

Giova spune:

irina hai sa-ti zic cum e la mine: eu am fost angajata pana am nascut, mai bine zis inclusiv iunie. caci din 1 iulie sunt in concediu de lauzie pana in 12 august dupa care contr. meu se suspenda pe 2 ani. dupa cei 2 ani, firma trebuie sa ma primeasca inapoi. asa e legal...nu am citit decat pag. asta...asa ca nu prea stiu ce ai intrebat tu de fapt. Banii pt. concediu ti da firma, ei ii recupereaza pe urma de la stat...si parca e 100%, doar ca la calcularea concediului de mat. nu intra si zilele de concediu medical. eu avand un salariu mic in primele 6 luni, si un salariu mare in urmatoarele...nu m-am trecut in Co caci imi scadea indemnizatia. Mi-am luat doar cele 42 zile de lauzie de dupa, care sunt obligatorii.
Eu vroiam Sara pt. fetita mea
. sunt frumoase numele...aveti de unde alege nume de fetitze.
daca e cuminte Marco ma pun sa citesc ce ati mai scris.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)