Chiar asa? (Hipnoza)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Am gasit ca intr-adevar, hipnoza poate uneoir sa inlocuiasca anestezicul. Doar ca e autohipnoza:
http://www.news-medical.net/news/2008/04/20/37534.aspx
deci nu era o aiureala ce auzisem.

A, iar cunostinta de care ziceam mai demult chiar a avut nevoie de o operatie (encodrom, sau asa ceva, o tumoare benigna la un deget... ceva ciudat de tot), si a facut-o in Belgia, l-au adormit 'cu masca' (nu anestezie locala, ca nu o suporta in continuare). dar a fost o operatie scurta. la una mai indelungata... nu stiu cum mai merge chestia asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Ma uit de doua zile la o emisiune pe Prima, cu un tip care hipnotizeaza, in cadrul unui show, cativa oameni. Ii pune sa faca toate tampeniile, m-am tavalit de ras.
Mi se pare asa...un pic prea simplu...desi am mai vazut o emisiune similara pe Explorer...cred.
Chiar e posibila hipnoza asa, in grup? Sau e regie?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Exista o teorie conforma careia "Hipnoza este capacitatea unei persoane de a se auto-convinge in legutura cu ... orice. Ca atare, orice hipnoza inseamna autohipnoza. "Hipnotizatorul" nu face decat sa faciliteze autosugestia maxima celui hipnotizat si/sau audientei, dupa caz."

mi se pare ca ar fi o logica in explcatia asta.
dar sunt destui oameni care nu cred in nici un fel de divinitate, forte, ingeri, bau-bau, flacari violete samd... Intrebarea mea este: la ei functioneaza "hipnoza" aka "autosugestie indusa"?

asta ar fi interesat de stiut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bathsheba spune:

Hipnoza poate fi periculoasa. Exista aparate pentru inducerea transei hipnotice numite hipnoscoape. Dar problema este ca pot declansa crize de epilepsie. Si pe net am vazut cateva, cica pentru autohipnoza. Nici nu stiu daca este legal sa le posteze. Dar parca pe net se respecta totdeauna legalitatea. In orice caz, nu ar fi bine ca un copil sa dea peste ele. Chiar sunt periculoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Eu m-am lasat de fumat prin hipnoza si fumam 25/zi, timp de 20 de ani.

Mergi la inceput