Chiar asa? (Hipnoza)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mina

Hipnoza e posibila. Dar e posibila si reala numai daca e facut departe de ochii curiosilor, pentru ca sunt putini cei care, intr-adevar, stiu sa faca asa ceva si le reuseste. So, ce se vede la tv e regie.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Nu sunt chiar atat de putini, sunt destui psihoterapeuti cu pregatire si in hipnoza clinica. Nu o practica prea des, e adevarat. Probabil fiindca clientul suporta mult mai usor sa-si aminteasca diverse incetul, cu incetul, in ritmul lui, decat sa-l napadeasca toate deodata in cap. Si fiindca propunerea hipnozei e posibil sa provoace suspiciune.
Oricum, nu cred ca-si pune nimeni problema ca o sa rada terapeutul de el, se inregistreaza orice sedinta de terapie.

Emisiunea cu pricina nu am vazut-o, dar mai mult ca sigur e regizata. Asa sunt toate show-urile de la Prima TV.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui asteryaro

Printre multe alte lucruri pe care mi le doresc, se inscrie si acela de a fi hipnotizata, de-adevaratelea, normal.
Si mai vreau sa levitez..... o fi real sau doar o alta gogorita???

Cristina si Razvan (31.01.2006)

poze (1),(2),(3),(4)

Cristina, dar tu de ce vrei sa fii hipnotizata? Crezi ca ai ceva ganduri refulate care iti fac probleme in viata cotidiana?

Ca asta e unul din motivele hipnozei- a afla ceva demult ascuns care rabufneste pe diferite cai in constient. Si de cele mai multe ori adevarul amintirii este atat de crud incat greu faci fata autenticitatii lui.
Hipnoza nu se face pentru ane distra, este o metoda terapeutica destul de rar practicata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

lady, da... am ganduri pitite bine, care m-au marcat... sunt intamplari din copilarie, o parte dureroasa din mine.

Cristina si Razvan (31.01.2006)

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Sincer, n-am crezut ca exista persoane care cred ca show-ul ala e "pe bune" ... Se vede numai din Promo ca e regizata toata treaba, si inca destul de prost, cum spunea cineva.

Hipnoza pe bune cred ca exista, si mai cred ca este o metoda buna de tratament al diferitelor afectiuni pshice sau tulburari de comportament. Doar ca trebuie putina atentie in gasirea unui profesionist adevarat, nu a unui sarlatan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Cred in hipnoza, dar nu cea facuta la televizor. Nu am vazut emisiunea, dar cred ca cei care fac hipnoza nu ar face asa ceva la tv. Dupa parerea mea acest lucru este strict de competenta psihoterapeutului si a pacientului si nu trebuie facut public.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Stie cineva daca se poate utiliza hipnoza pentru a "anestezia" pacienti pt. anumite interventii?

Iata de ce īntreb: am un cunsocut cu o problema: nu prinde la el nici o anestezie... e ceva groaznic. In tinerete a avut nevoie de o operatie in urma unei traume. A fost horror... Poate mai are nevoie de vreo interventie, si atunci va fi greu de tot.

Ma tem īnsa ca, daca astfel de anestezieri via hipnoza chiar exista, ele sunt ceva foarte... exotic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu e exotic deloc. Cred ca s-ar putea aplica inductia pentru a produce ameliorarea insa ceva nu e Ok in afirmatia ca nu poate fi anesteziat pentru ca nu raspunde. Probabil are incompatibilitate sau reactie sau cum sa ma exprim la produsele anestezice curente. Atunci este o alta problema de ordin strict medical.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nu e exotic deloc. Cred ca s-ar putea aplica inductia pentru a produce ameliorarea insa ceva nu e Ok in afirmatia ca nu poate fi anesteziat pentru ca nu raspunde. Probabil are incompatibilitate sau reactie sau cum sa ma exprim la produsele anestezice curente. Atunci este o alta problema de ordin strict medical.

Da, si eu am zis la fel, ca nu exista om sa nu reactioneze la anestezie. Dar el asa s-a exprimat si nu a detaliat. Poate ca īntr-adevar are vreo intoleranta extrema la anestezice... eu chiar ma gāndeam, de ce nu-i dau cloroform pe care respiratorie? Nici ala n-o merge??

Cert e ca au fost nevoiti sa-l opereze pe viu. Poate ca a lesinat dupa ce a īnceput procedura... sper...
Daca nici acolo n-or fi auzit de hipnoza ca alternativa la anestezie... m-am gāndit ca e ceva foarte rar, sau limitat la micro-interventii, sau cine stie cum altcumva.

Daca va fi nevoit sa faca o operatie, ca deh... macar vreo apedincectomie... ar fi bine sa poata apela la o forma de suprimare a durerii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:

Well...mai exista si astfel de persoane.
Eu am o cunostinta, fosta colega de munca, care este alergica la ff multe anestezice, astfel ca i s-a lucrat dantura cu spray-uri, cat sa o amorteasca f putin, mai mult la suprafata.
Are mereu la ea o lista cu medicamentele/anestezice la care are alergie.
Detali nu unosc nici eu, la o prima ..proprie parere, ma gandesc ca TREBUIE sa existe si ptr asfel de persoane un anestezic sigur...

Revenind la hipnoza,medicul stomatolog al fam. sotului, din Brazil, lucreaza cu un terapeut care , la cererea pacientului il poate aduce intr-o stare de hipnoza, care sa diminueze durerile, insa din cate am inteles nu lucreaza cu pacientii care necesita interventii chirurgicale(de ex in cazul meu la vremea respectiva,am suferit o mica interventie chirurgicala si nici nu s-a pus problema de hipnoza, s-a mers direct pe anestezic)

Din ce mi- explicat stomatolgul , si din cat am inteles eu portughezala vremea aceea,pacientul este ...prezent,constient, dar cumva...departe, nu cunoc termenii medicali, asa ca ma exprim babeste.
Adica hipnoza in cazul de fata, actioneaza asupra parti creerasului raspunzator cu atentia astfel ca pacientul est ...comfuz vis a vis de ce se petrece, si profund relaxat.

Pe mine ma interseaza f mult self-hypnosis, extrem de utila in situatiile neplacute prin care trebui sa trecem in viata, cum ar fi anxietatea, reducere durerii, greturilor(unde nu as sti eu acum ceva tehnici sa nu ma mai chinui 24 de ore cu greturile),medicatiei, etc.

Insa astfel e tehnici nu se invata pe net, este important ca un terapeut
,un adevarat profesionist sa te ghideze.
Din articolele pe care le-am citit dpre hipnoza, am intels ca sunt extrem de putin clinici unde se lucreza cu astfel de terapeuti, cu atat mai putin in interventii chirurgicale care necesita anestzie generala deorece pana in mometul de fata nu se cunoaste cat anume din creer poate fi "afectat", astfel existand posibilitatea unor complictii in timpul opertiilor, motiv ptr care medicii sunt reticenti...
oricum se bag banii grei in astfel de studii, insa in prezet totul e in ceata,asta fiind motivul ptr care probabil hipnoza se foloseste in cazurile "usoare".

Eu cred ca in cazul meu de ex hipnoza ar ajuta ptr ca sunt o persoana anxioasa ,colerica, ma panichez usor, insa din cate am citit sunt persoane care nu pot fi aduse in statul de hipnoza, nu retin de ce anume...

eu cam asta am retinut din ce am citit.

Insa un lucru e sigur:daca a auzti Brazil de hipnoza, clar ca a auzit si Franta, insa probabil medicii stiu mai bine de ce nu recurg la aceasta alternativa...

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Citat:

Well...mai exista si astfel de persoane.
Eu am o cunostinta, fosta colega de munca, care este alergica la ff multe anestezice, astfel ca i s-a lucrat dantura cu spray-uri, cat sa o amorteasca f putin, mai mult la suprafata.
Are mereu la ea o lista cu medicamentele/anestezice la care are alergie.
Detali nu unosc nici eu, la o prima ..proprie parere, ma gandesc ca TREBUIE sa existe si ptr asfel de persoane un anestezic sigur...

Revenind la hipnoza,medicul stomatolog al fam. sotului, din Brazil, lucreaza cu un terapeut care , la cererea pacientului il poate aduce intr-o stare de hipnoza, care sa diminueze durerile, insa din cate am inteles nu lucreaza cu pacientii care necesita interventii chirurgicale(de ex in cazul meu la vremea respectiva,am suferit o mica interventie chirurgicala si nici nu s-a pus problema de hipnoza, s-a mers direct pe anestezic)

Din ce mi- explicat stomatolgul , si din cat am inteles eu portughezala vremea aceea,pacientul este ...prezent,constient, dar cumva...departe, nu cunoc termenii medicali, asa ca ma exprim babeste.
Adica hipnoza in cazul de fata, actioneaza asupra parti creerasului raspunzator cu atentia astfel ca pacientul est ...comfuz vis a vis de ce se petrece, si profund relaxat.

Pe mine ma interseaza f mult self-hypnosis, extrem de utila in situatiile neplacute prin care trebui sa trecem in viata, cum ar fi anxietatea, reducere durerii, greturilor(unde nu as sti eu acum ceva tehnici sa nu ma mai chinui 24 de ore cu greturile),medicatiei, etc.

Insa astfel e tehnici nu se invata pe net, este important ca un terapeut
,un adevarat profesionist sa te ghideze.
Din articolele pe care le-am citit dpre hipnoza, am intels ca sunt extrem de putin clinici unde se lucreza cu astfel de terapeuti, cu atat mai putin in interventii chirurgicale care necesita anestzie generala deorece pana in mometul de fata nu se cunoaste cat anume din creer poate fi "afectat", astfel existand posibilitatea unor complictii in timpul opertiilor, motiv ptr care medicii sunt reticenti...
oricum se bag banii grei in astfel de studii, insa in prezet totul e in ceata,asta fiind motivul ptr care probabil hipnoza se foloseste in cazurile "usoare".

Eu cred ca in cazul meu de ex hipnoza ar ajuta ptr ca sunt o persoana anxioasa ,colerica, ma panichez usor, insa din cate am citit sunt persoane care nu pot fi aduse in statul de hipnoza, nu retin de ce anume...

eu cam asta am retinut din ce am citit.

Insa un lucru e sigur:daca a auzti Brazil de hipnoza, clar ca a auzit si Franta, insa probabil medicii stiu mai bine de ce nu recurg la aceasta alternativa...

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Merci Nikole, pt.toate aceste explicatii
Mda... nu cred ca ar merge hipnoza ca sa "adormi" pacientul ca la o anestezie normala.

Mergi la inceput