Bulgarasi si globulete de nov-dec2007(191)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

eu nu mai sterilizez de mult :)sterilizatorul e imprumutat la fina :) iar mancarea o facem ca pt noi. stiu ca la aburi e mai sanatos, dar eu nu pot manca asa ceva, sincer. prefer sa mor de foame. asa ca eu gatesc traditional, dar fara prajeli, doar inabus legumele cu ulei si apa. si fara rantasuri, untura sau din astea..dar cu aburu' am eu ce am..nu pot si gata..

stefan deja a prins gustul de prajitura, desi fac f rar..si spune.."bun..foarte bun"..sau cere, dupa masa "teva bun" :):)

mami de minune mica, Stefanut(30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

salutare!

slaba miscare pe aici, fetelor...pe unde umblati???

noi suntem la bunici, din nou...eric incepe din ce in ce mai mult sa-si dezlege limbuta...asa ca... mai mereu repeta dupa noi diverse cuvinte, ca un papagal.. si eu care ma temeam ca nu mai vorbeste odata copilu' asta...

in alta ordine de idei, eu am o durere de sold, de fapt undeva langa coloana cred ca e, dar radiaza...vine, ma lasa, iar apare...a aparut de vreo luna...naiba stie ce e ...cedeaza la diclofenac/indometacin, dar nu si la ketonal sau algocalmin, de ex... nu stiu ce paote fi, dar cred ca o vizita la medic e inevitabila.. sper sa nu fie ceva nasol...

o seara frumaosa tuturor si vise placute! ne 'auzim' maine!

Andreea si Eric, micul meu univers... (9 decembrie 2007)

ERIC IN 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC
Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!

http://lumeafermecata.blogspot.com/

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Victo, pai mai gateste cineva la aburi? Eu i-am facut doar atunci cand manca pasat, bine ca si acum mai fac cate o salata de cartofi, le etajez frumos pe toate si scap de stres.

Andreea nici Eva nu are rabdare sa-i citesc, doar daca sunt cate doua versuri pe foaie. Altfel ii rezum in cateva cuvinte, in nici un caz nu sta sa-i citesc povesti

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=8&folder=Ratusca din viata mea" target="_blank">Eva e ratusca adr

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

adra, eu cred ca mai sunt mamici care le fac la aburi.

tu fetelor, in alta ordine de idei..cum reusiti sa rezolvati crizele copiilor? bine eu am mai zis si alta data ca sunt genul de om caruia ii sare repede tandara..si cu sotu si cu copilu...

nu aveti momente in care pur si simplu simti ca explodezi de nervi?
cateodata reusesc sa ignor, sa trecem peste, sa mergem sa ne jucam etc..dar nu stiu cum sunt copiii vostri, insa Stefan nu sta absolut deloc undeva sg sa faca ceva, sa pot face eu altceva.
e mai obositoare o zi cu el acasa decat sa merg la serviciu. din pacate am ajuns sa zic asta..bine, poate pt ca am avut azi o zi mai grea, acum spre seara, ca in rest ne-a fost destul de bine..

ma rog, nu ma mai insir ca nu mai termin.ideea e, cum reusiti sa va controlati? sa fiti calme, zambitoare, sa explicati frumos de ce nu tre sa faca aia, ca tre sa pape si aia..etc.etc..ma rog, fiecare ce problema are cu copilasul..

seara rememorez asa parcursul zilei si am o strangere de inima ca/s o mama rea...aveti sentimentul asta?

mami de minune mica, Stefanut(30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popbianca spune:

da fetelor..eu, in nebunia mea, mai fol si sterilizatorul si steamer-ul, ii si pasez mancarica, nu fol olita, la culcare tre sa aibe 2 suzete(daca o asez in pat fara suzeta incepe "bibi nu-i" daca are una incepe cu "bibi doi")....dar e rasfatata mea si o iubesc nespus
pt. mine e mult mai usor sa fac mancarica numai pt. ea...nu depind de nimeni, cum ii place, ce-ar vrea, pot sa-i dau si ei sau nu...se face mancare ..daca se potriveste sa-i dau si ei bine, daca nu in juma de ora e gata si papica ei...no stress
aaa..la Ana ii citesc printre randuri, descriem poze cand mananca...atunci avem timp...
victo....sincer e destul de greu...dar eu trantesc o usa , plec din camere si revin in 3 minute (ca plange de rupe...iti dai seama!)si acum saracuta stie ca e pe nasoale cand ii spun ca ma supar pe ea...si atunci incepe sa se linguseasca...mami ,mami,mami ( ma striga si-mi zambeste, se apleca spre/pe mine)...nimeni nu-i perfect!
nu se intampla prea des sa faca crize dupa vreun obiect, jucarie...cand e vb de asa ceva o iau si plecam sa cautam altceva mai fain...in 90%din cazuri gasim ...daca nicum nu gasim ma duc si ii dau ce vrea(atat timp cat se poate...si nu-i pune viata/sanatatea in pericol)
gata..ies ca l-am ridicat pe fratele meu de pe scaun...
noapte buna

mami de Ana-Sofia(15.11.2007)http://picasaweb.google.ro/popbiancaflavia/AnaSofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

ADINA, FELICITARI!!! va doresc numai bine, intelegere si multttaa multaaaa dragoste.......

ROXX LA MULTI ANI FERICITI!!!! SA AI PARTE DOAR DE IMPILINIRI SI BUCURII ALATURI DE FAMILIE!! (cu scuzele de rigoare pt intarziere....)

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

victo, eu iti spun sincer, Nu sunt toata numai un zambet si veselie.... avem zile in care se tine numai de nazbatii si insista ..nu se lasa..... ii explic si tot continua.....normal ca mai ridic tonul, ma mai supar pe ea, cand intrece masura isi mai ia si cate una la funduletz. si cu toate astea sunt convinsa ca Nu sunt o mama "rea" ........si asta mai ales pt ca imi iubesc copilul mai mult decat orice pe lumea asta....si ea simte asta!!!

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Victo, ori sunt eu foarte calma, ori Eva este foarte cuminte, ori o combinatie intre cele doua. Crize totusi face si domnisoara mea, se supara si se arunca pe spate. I-am explicat ca poate sa stea linistita si lungita pana cand ii trece supararea, cand i-a trecut sa se ridice ca trebuie sa ne jucam (citim, facem de mancare, etc, variatiuni pe tema asta). Nu-mi pasa daca se lungeste pe jos prin parc, n-are decat. In timp a invatat, acum chiar e caraghioasa se intinde putin pe jos, ia o fata descumpanita si se ridica vesela.
Ce-mi pune mie nervii la incercare este trezitul ei din somn, in 50% din cazuri se trezeste cu fata la cearceaf, foarte maraita, plange din nimic. Atunci iau o carte de-a ei si ma prefac ca citesc de una singura si ma distrez de minune. Dupa cateva minute cedeaza si vine langa mine sa citim impreuna. Daca nu tine asta, sigur va fi interesata de marionetele noastre de teatru.
Eu nu vreau sa ii dau nici macar o palma, nici la fundulet, nici peste manute, nicaieri si niciodata.
In cateva cazuri mi-am mai pierdut cumpatul si am ridicat vocea, de obicei imi revin brusc cand ii vad fetisoara foarte mirata si trista. De fiecare data mi-am cerut scuze, Mami a gresit ca a tipat, te rog sa ma ierti, hai sa ne impacam, bla, bla.
Nici Eva nu se joaca singura, cel mult 10-15 minute cu un fel de puzzle. In casa se joaca cu mine, afara se mai joaca cu alti copii, de fapt numai cu doi dintre ei.

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=8&folder=Ratusca din viata mea" target="_blank">Eva e ratusca adr

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Neata!

Eu as gati la aburi, da' n-am loc sa tin aparatul si ma enerveaza sa-l desfac si sa-l strang de fiecare data Poate incerc ceva in weekend ca mi-ati facut pofta
Pentru Ilana se gateste separat (eu sau soacra). Uneori gatim ciorbe sau peste pentru toata lumea, sau ceva friptura la cuptor...sau ardei umpluti...d-astea...Problema e ca de-astea facem doar in weekend sau daca ne ajuta soacra...Eu n-am timp! Asa ca de cele mai multe ori e mult mai simplu si mai rapid sa facem doar pentru fata portii mici pentru 2 zile...Ii dam sa manance din mancarea noastra ca nu mancam f. gras sau prajit...Da' de obicei doar gusta, nu se cheama ca mananca
Cu nervii stau si eu extrem de prost Mai ridic vocea si de obicei ma trezesc vorbind tampenii Nu spun ce, ca ma renegati Avantajul e ca dupa 10 secunde, cand aud ce aberatii spun, ma opresc! E o forma de descarcare, cred!...Stiu ca nu e buna, fata intelege din ce in ce mai multe, asa ca lucrez la auto-control Mai nou, daca e si sotul acasa, il rog s-o preia ca eu nu mai pot!
Crize inca nu face (Ilana ), asa ca nu stiu...
Cel mai bine functioneaza sa fiu impreuna cu alte mamici dragi, cu alti copii minunati. Sau sa citesc bloguri Asa imi amintesc mereu ce minune sunt copiii in viata noastra Serios, eu asa gasesc resurse atunci cand sunt la limita
A, si Ilana folosea suzi la culcare, n-am incercat niciodata sa i-o "scot". Poate soacra-mea, desi eu i-am interzis! Cert e ca de vreo 2 saptamani, n-o mai cere...I-o las in patut si o mai ia peste noapte, da' la adormit n-o mai cere...Ceea ce-mi intareste ideea ca orice copil renunta sau adopta o chestie atunci cand e pregatit, chiar daca noua ni se pare ca n-o va face nicicand (Asa suntem noi cu olita acum!)
Ca sa inchei - am momente cand ma simt "mama rea", da' stiu ca nu e asa. Sunt om si am limite. Lucrez permanent la asta. Invat sa ma accept si sa schimb ceea ce pot. E un proces continuu. Si imi iubesc copilul cu toata fiinta, chiar daca nu-s perfecta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Buna,

Lavi multumesc mult!

In rest totul bine, am avut multi musafiri, urand vom fi mai liberi.

Floris mananca mancarea noastra. De tipat tip la copii cateodata de nu-mi vine a crede, dar de obicei la Jasmina se intampla. Nu credeam ca va fi asa, dar se pare ca mai toti copiii ajung la faza de "cum imi ignor si provoc mai bine parintiii". Si daca ii spun ceva o data, de doua ori, ii explic de 10 ori, o mai rog de vreo 5 ori si tot nu ma asculta, ci pur si simplu ignora, zau ca-mi sare tzandara. De dat palme nu am facut-o si nici nu o voi face, orice ar face ei - dar vocea nu mi-o controlez mereu. Nu spun cuvinte urate, de obicei pur si simplu repet ceea ce nu a vrut sa auda ultima jumatate de ora. Si in mod miraculos apoi ma asculta.
Iii explic dupa aia ca tip pentru ca nu vrea sa ma auda, si ma supara de doua ori, pentru ca mie nu imi place de doua ori sa tip. Am ajuns si la faza cand daca ii zic ceva de multe ori si iarasi ma ignora, ii zic ca de ce vrea sa ma supere si sa ma faca sa tip, chiar trebuie... Si iarasi asculta.

Floris e inca si mai incapatanat decat Jasmina, deh... al doilea copil. Dar asta e.

Adra foarte fain procedezi cu ea, la Jasmina functiona cat de cat, acum cu doi copii e imposibil de facut asa. Mai ales ca nu mai am atata timp sa fac totul dupa ei. Si ei avand prostii diferite in cap si nevoi diferite. Asa ca pretind mai mult de la ei.

Oricum eu sunt de parere ca nu numai parintii trebuie sa se muleze dupa copii, noi traim impreuna, suntem o familie, in care fiecare trebuie sa invete sa cedeze si sa respecte si dorintele/nevoile celuilalt. Ei in masura mai mica, dar daca nu invata de mici, nu o vor face niciodata. Si Jasminei ii spun ca ea nu este cea mai importanta sau mai importanta decat mine, noi toti suntem egali. Parintiii au o raspundere si au grija de copii, dar si ei trebuie sa ne respecte nevoile personale.

Sper ca s-a inteles ceva din ce am scris eu. Ma duc la treburi ca iarasi imi vine un rand de musafiri in casa in urmatoarele 20 minute

Mergi la inceput