Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (165)
Raspunsuri - Pagina 19
babymom75 spune:
Dya subscriu in totalitate la ce ti-a spus Ada. Sanatate maxima!
Mama lui
Dragos si a lui
Victor
khristin spune:
Salutare si de la noi
,
Am intrat sa spun ca am vazut copil de Boo tare simpatic luptand impotriva UV
si o dulceata de andreea_and 
Ankussa mama ziceai ca intri de luni seara sa ne spui cum a fost la scarbiciu...sa intelegem ca asa nasol e?
Eu mai am 3 saptamani pana ce incep 
Ratonelu, pai solidarizam cum nu
...fiimea cea mare cu adevarat nu a dormit o noapte pana la 3 ani
, asa ca hang in there, you're not alone 
Babytza, pai ne-ati ajuns din urma cu 7 dinti...la noi de vreo 2 luni nici o activitate in privinta dintilor....ma si intreb cum o fi cand or reincepe eruptiile, ouch ![]()
Cristina
Mlle Yasmine et le bébé
Chris Anthony
The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.
dyanira spune:
Ada iti multumesc tare mult cred ca ai dreptate cu spitalul si eu gandesc cam la fel.
De deshidratat nu poate fi vorba ca el bea multa apa, eu cred ca e de la Calciu pharco am inceput de ieri sa ii dau data trecuta a facut mai moale de la el dar dupa vreo 6 zile de administrare.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
babymom75 spune:
Fetelor, va rog ajutati-ma cu o idee ( sau mai multe ) - am din nou sapatamana viitoare emisiune la radio si sunt in pana totala de idei. Am discutat despre ingijirea nou-nascutului in maternitate, despre conceptul AP, despre purtatul bebelusului in wrap si despre alaptare. Am dorit sa ma orientez mai mult spre sfaturi mai putin medicale, pe care mamele le pot obtine oricum de la medicii lor de familie sau din carti, si am incercat sa acopar un domeniu in care am simtit ca exista un hiatus informational.
Daca ati fi acum proaspete mamici de nou-nascuti ce alte teme v-ar interesa? Ce intrebari ati dori sa puneti?
Mama lui
Dragos si a lui
Victor
nikolici spune:
babymom singura mea reala pb, pe care am gasit o ca pb...a fost faptul ca nimeni nu m-a sfatuit sa nu pun copilul sa doarma cu fatza in sus non stop si mai ales lasat singur...deoarece cazul nostru, poate regurgita si posibil ineca in somn.
Mie de frica sa nu ma lovesc de sindromul mortii subite puteam sa dau in sindromul sufocarii cu voma :(.
Ma rog ..mi-ar fi prins bine un sfat de genul asta...repet ce am mai scris de cateva ori, in maternitate eu personal nu am primit nici o urma de indrumare medicala in ceea ce priveste cresterea unui bb.
Daca imi mai vin idei...am sa le scriu!
Yo Miss Karinutza(14.10.2008)
Muuh spune:
babymom eu as vorbi despre EC. Stiu ca tu nu esti adepta Elimination Communication dar poate ca sunt mamici dispuse sa se incumete la asa ceva.
luminita2008 spune:
babymom, poate un calup de sfaturi de prim ajutor acordat acasa cand bebe are probleme: cand are febra, cand s-a innecat, cand a facut diaree... nu despre administrare de medicamente neaparat, ci de ce poti face pana vine doctorul, de ex. imachetari in caz de febra mare, hidratare etc.
Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
_
"Oricum ar fi, ai in fata o zi, mergi spre ea!
Si nu uita:
Stelele care cad, nu pier
Stelele care cad, se duc pe un alt cer."
iepurila spune:
daaaa subscriu. nu m-au invatat in maternitate nici cum sa schimb un pampers. si eu cum mi-s o maaare rusinoasa....doar am tras cu ochiul.
cu Elena nou nascut am avut multe intrebari, si mai ales multe spaime: ce fac daca se ineaca, ce fac daca face febra si intra in convulsii, oare are displazie de sold (cum verific?), ce trebuie sa contina trusa de prim ajutor, schema de vaccinare (aici stiu ca nu te-am nimerit).....
daca imi mai amintesc revin
nikolici spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Muuh babymom eu as vorbi despre EC. Stiu ca tu nu esti adepta Elimination Communication dar poate ca sunt mamici dispuse sa se incumete la asa ceva. Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008) |
Ne poti spune mai multe despre asta???
Yo Miss Karinutza(14.10.2008)
gaia.nevia spune:
pfff... asta cu pusul pe spate... in Ro nu cred ca se vorbeste de asa ceva.
In toate cartile americane scrie cum se pune nou-nascutul numai pe spate ca e cel mai safe.
Mie in spital mi-au spus sa-l pun pe-oparte, si mi-au aratat cum si il propteau cu o paturica facuta sul.
Asa mi-au zis, asa am facut... constiincios, pana Teo a inceput sa se intoarca singur pe burta.
Mi-au mai spus sa am grija sa nu il pun mereu pe aceeasi parte. Eu obsedata ca nu-l vad, nu puteam sa-l intorc cu spatele la canapeaua pe care dormeam eu, asa ca il puneam cand cu capul la "cap" cand cu capul la "picioare" si ii schimbam sensul la fiecare alaptat.
Haios, nu, privind in urma... daca mi-ar fi zis cineva atunci ca sunt tignita, obsedata sau exagerata, i-as fi zis vreo doua.
Apoi a venit Radu, aceeasi maternitate, aceleasi sfaturi... dar sa vedeti chestie. In vreo 10min dupa ce-l propteam cu paturica in coaste, incepea sa se foiasca si se foia, si se foia pana scapa de ea si dormea perfect intins pe spate, cu capul pe dreapta, adica exact pe urechea cea turtita (are o ureche turtita rau, asa s-a nascut cu ea si nu prea si-a revenit).
Degeaba ii intorceam capul, sau copilul cu totul, sau il puneam pe-oparte si-l propteam cu paturica. Neaah... in 10min max era la loc, cum vroia el si asa a dormit sase luni. Acum doarme pe burta, si el.
Deci nu mi-a iesit faza cu culcatul si dormeam si mai putin noaptea, de stress... asta fuse anecdota...
babymom, nu stiu ce subiect sa-ti sugerez... poate, daca nu e prea devreme pt audienta ta... despre diversificare... sa le incurajezi sa inceapa cat mai tarziu si sa nu se cramponeze de diverse principii... stiu si eu?
Despre baita ati vorbit? La noi a fost o mare problema... la Teo...
Cand am venit de la spital, primele 3-4 zile nici nu mi-am pus problema de baie, eram stresata cu laptele, in casa un frig de mureai, pana am reusit sa ma mulg si sa-i dau sa suga, pana a venit pediatra, au trecut cele 4 zile si m-am trezit cu Teo plin de puroi in tot ORL, febra... pac antibiotic, iar am uitat de baita...
Ma rog, spalam copilul cu buretele, pe masa de infasat, dar baie asa cu tot corpul cufundat in apa si pe cap... mi-era o frica de tremuram.
Asa ca am sunat soacra (iata si anecdota nr2) si am rugat-o sa ne ajute cu baia lui Teo.
Si zise doamna soacra asa: "Doamne fereste!!!!"
Cum adica? zice fiul. Pai pe mine cum ma spalai?!
Nu te spalam.
?!?!??!
Chemam o asistenta de la spital sa te spele. Buuun asa. Deci se poate si mai nebuna ca mine. Am pus frumos un lighean pe masa, am varat copilu-n el si asta a fost prima baie. Nu i-am udat urechile, nici capul. Asta a venit data viitoare.![]()
![]()
![]()
Asa ca, poate or mai fi speriate ca noi... pe lume...
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri