**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(103)**
Raspunsuri - Pagina 6
madaiulia spune:
Didi asta cu algocalminul ma roade si pe mine. La noi e cel mai folosit antitermic si antialgic, il poti cumpara fara probleme de la orice farmacie, ba mai mult iti este primul recomandat in multe cazuri. Pe cand in UE situatia e cu totul diferita, din cate stiu eu este indicat doar in caz de febra mare care nu cedeaza la nimic altceva si se elibereaza doar cu reteta. E foarte eficient ca antitermic, dar din pacare are printre efectele adverse unul foarte grav care poate duce la deces.
Ella si eu m-am gandit sa-ti zic ca nu e bun antibioticul daca Bob face inca febra asa mare. Dar ar mai fi o varianta in afara de etiologia virala, poate sa fie totusi bacteriana, dar cu germeni care sunt rezistenti la antibioticul respectiv (nu imi mai amintesc daca ai zis ce luati). Multa sanatate lui Bob, sa scapati repede de febra.
Edit: Graviduta algocalminul poate da in cazuri foarte rare o pancitopenie severa (asta inseamna scaderea dramatica a tuturor elementelor figurate sangvine) care poate pune in pericol viata.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
An@ spune:
Madi, da, poti merge indifernet de sector, dar sa ai CNP-ul fetii la tine (eu am sunat-o pe dr de acasa si i l-am dat, ca nu l-am avut la mine).
Eu am citit multe lucruri bune despre IOMC, au dr. buni (na, n-or fi toti buni, asa cum nu sunt toti prosti nici in alta parte), dar mi-a placut dr care a consultat-o, desi era ff tanara, mi-au placut asistentele care i-au luat sange, f rapid, nici nu a apucat sa planga (si i-au luat din vena)(si nici nu le-am dat nimic).
Eu nu i-am facut inca Anei analizele de 2 ani, dar ma gandeam sa merg acolo sa le fac...
Daca va fi vreodata vorba de internat, probabil ca si eu voi prefera Medlife, dar la urgenta nu mai merg acolo ever (poate doar la vreun medic anume cu programare). Am fost o data la 6 dim cu ANa la medlife, am asteptat juma de ora sa vina o doctorita semiadormita la cabinet, mi s-a parut ca a consultat-o destul de superficial (cred ca cu diaree ne dusesem), am cerut eu sa-i ia si o proba de urina, ne-a trimis la recoltari si asistenta de acolo a refuzat sa-i puna punga, ca ei nu au punga, sa ma duc sa cumpar eu de la farmacie, dar farmacia se deschide la 9 9si era abea 7 ceasul!!). Mai bine sa ma duc acasa si sa aduc eu proba!!
Si deja platisem analiza. Le-am cerut banii inapoi si le-am zis ca nu sunt cu nimic mai breji ca aia de la stat, ca si la stat ma duc eu cu consumabilele, dar macar nu platesc atat.
Poate am avut eu ghinion de dr adormita si asistenta nesimtita (chiar ma gandeam sa o reclam, dar eram prea preocupata de Ana)...
mami de Ana (22 mai 2007)
An@ spune:
Ioana, vazut poze cu baietul mare si frumos...e mortala poza aia in care e in pampers is cu cizme de cauciuc.
mami de Ana (22 mai 2007)
lbelciug spune:
Madaiulia, cel mai bine vorbesti cu Daiana si vezi ce iti spune. Cu plecarea la Moeciu, mai ai ceva timp pana in week-end; vezi cum se simte puiul vineri si pe urma te decizi.
Mica, Madaiulia merci frumos, ma bucur ca v-a placut articolul.
Mica, cu cojile eu cred ca sunt de la sampon. Noi ne impacam bine cu Klorane si mai nou cu unul de la Gerocossen luat de la plafar. Daca ii faci baie cu ceai de tarate e si mai bine; are efect si pt piele impotriva brobonelelor de transpiratie sau de la ciupituri. Trebuie sa cumpar si eu tarate pt Bogdan, caci are la gat bubite de la caldura.
Da, Ioana13, Daiana e o frumoasa din toate punctele de vedere. Acum e vopsita dark-magenta. Ii sta f bine. Foarte frumoase pozele de la bunici. Asa-i ca i-a placut flacaului libertatea de acolo? Hihi, si ce bine iti sta pe leagan.
Ella, si eu stiu ca cea mai corecta metoda de luat temp este cea intra-rectal, incearca si asa sa vezi daca sunt diferente. Ai primit raspuns la email?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
Irinusha spune:
Salutare plantatie!
Am bagat iar un ochisor la voi cat timp mai imi papa balaurii, ca dupa trecem la dus si la nani ...
Sanatate puiutilor bolnavi!
Am citit la doctor (dupa ce am trecut si noi in febr. printr-o gripa (influenta, testata la mine, dar cu acelasi simptome si decurs de boala si la copii) ca si la o viroza urata (ca gripa, sau viroze cu febra mare pe lunga durata) sa da antibiotic. Nu ajuta la viroza (antibioticul e doar ptr. microbi), dar corpul fiind slabit de la lupta cu virusii, se pot infiinta usor si infectii bacteriene, deci se prevede cu antibiotic. Noi, eu cu fi-mea, n-am primit la timp si am facut si o bronsita, tocmai cand am zis c-am scapat de gripa. Deci, la asa ceva e bun si antibioticul.
Eu una sunt pro-antibiotic, evident cand e nevoie ... mor cand vad parinti cretini - sorry, dar mie asa mi se pare ca sunt! - care "cica lasa corpul sa lupte" si nu dau copiilor la nevoie antibiotic. Am asa o verisoara, care la otita medie merge la homeopat si lasa fata sa zaca cu saptamanile ... bunica nasei lui fi-miu a surzit la 5 ani prin metoda asta, doar ca pe timpuri aveau o scuza, nu aveau antibiotice.
Si Didi, termometrul ptr. ureche se foloseste si in spital la copiii mai mari, cel rectal doar la bb-lusi, care mai stau. Deci, asa de rau nu poate fi.
Si fi-miu face febra mare, mi-a ajuns de mai multe ori la 42 si un pic ... sunt aproape moarta de frica, de fiecare data! Dar asa sunt unii oameni, cum unii - ca maica-mea - care nu fac febra. Nu stiu ce-i mai bine.
Sanatate plantatie!
Io cu Cristian -fiul meu preferat - & Amélie -fiica mea preferata
---------------------------------------------
www.inimacopiilor.ro - de la INIMA ta, la INIMILE lor!
www.watch-out.eu
kay spune:
hai ca ma bag si eu
eu o spal pe S de cand s-a nascut cu Klorane. si gel de dus, si sampon. si n-am avut niciodata probleme, basca mai si miroase super.
despre dr de la IOMC, va garantez cu mana pe inima ca sunt minunati ! in garda gasesti intotdeauna un dr competent. eu n-am avut ever probleme cu ei. cand nu e dr Soniei, e dr Brezan, sau dr Bar, sau dr Cochino (care e fff bun, il stiu de cand era rezident), dr Iusan, dr. Stan, dr. Iordachescu imi scapa cum il cheama pe inca un dr.. si mai sunt sigur dar nu mi-i amintesc eu. sunt oameni care ISI FAC MESERIA, cu dedicatie si foarte bine. si nu iau spaga. eu nu i-am vazut sa ia spaga. ii recomand cu mare caldura. si-au renovat si izolarea 2, sectia pt probleme usoare pt prescolari .
despre termometru. in SUA numai la ureche ii luau. numai si numai. in G (dar era mai mica) ii luau rectal. dar era < 1 an.
despre antibiotic... mie nici antitermale nu-mi place sa-i dau... antibiotic a luat... 1.IV la 1 luna cand cu infectia aia uriasa si atunci e cel mai probabil ca a inceput sa-si piarda din auz. dar nu exista alta solutie, asa ca nu e nimic de condamnat. sunt constienta ca altfel murea. 2.apoi a mai luat antibiotic (e posibil, nu stiu sigur) ca profilaxie dupa o operatie- dar nu bag mana in foc, daca ma gandesc bine parca nu i-a dat... apoi a mai luat pt o enterocolita, 3.i-am mai dat in SUA cand imi facea 101-101,5 cu 2 zile inainte de operatie (Asta a fost de disperara ca nu o iau la operatie) dar i-au oprit antib la ER cand am mers cu ea cu 1 zi inainte de op. si mi-au luat-o tusind si mucioasa... dar cu plamanii liberi...4. si i-a mai dat 3 zile pe vena la Munchen cand nu reuseau sa-i dea de cap cu virusul pe care il avea si facea 40... fata era bine merci, alerga de zapacita prin salon, dar facea febra... ba RSV, ba pneumonie atipica, ba nu stiu ce viroza... oricum in ziua in care am plecat era - la RSV, asa ca nici acum nu stiu ce a avut... asta nu se negativizeaza in 5 zile... anywho, acasa nu i-am dat niciodata, si sper sa nu fie nevoie in continuare. si oricum nu ii dau decat cu analize facute, cu antibiograma facuta. da asa sunt eu mai circumspecta in ceea ce priveste treaba asta.
acum S face mai moale si are iar gaze abia am scapat de entero de vreo 3 saptamani... sper sa nu fie nimic, ca in ultimele 3 zile a mancat ca sparta, se sperie oamenii de ea... mananca de parca n-a mai vazut mancare, a mancat vreo 3 rosii mai mititele intr-o zi, apoi iar rosii, apoi iar rosii... eu pun pe seama rosiilor treaba . mama lor de rosii... asptept sa vad cum e si maine si daca nu si nu ii fac o copro... a si vomitat o data, acum vreo 2-3 zile...
va las ca eu cica sunt in pauza de net ... sunt la intrecere cu frati-miu, asa ca shhh, nu-i spuneti ca am intrat, ca pierd ciucalata
si multa sanatate tuturor capsuneilor.
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
kid spune:
Liviana Mersi de intrebare, am aproape o luna de cand am inceput tratamentul si in afara de faptul ca m-am ingrasat 2 kile , nu simt prea multe schimbari in bine. Mai astept un pic si merg sa-mi fac analiza la fier sa vad daca s-a modificat ceva.
Mihaela Nu stiam ca se recomanda vaccin antigripal la copii asa mici. Eu nu stiu daca sa ii fac juniorului, mai vedem.
Eu i-am dat lui Vlad bronchovaxom in primavara si din martie de cand am iesit din spital nu a mai racit decat o singura data si atunci doar muci, de care am scapat doar cu aspirator si picaturi de nas. In toamna facem urmatoarea cura.
Didi Si eu am primit tot asa, un diagnostic de infectie urinara la telefon si recomandarea sa-i dau antibiotic. Bineinteles ca am mers cu Vlad la spital, i-am facut si analizele si nu era nici vorba de asa ceva.
Si eu am citisem pe net la un moment dat ca novocalminul este periculos, Vlad reactioneaza f bine la el si de fiecare data cand am ajuns la urgente cu febra, sup cu novocalmin i-au dat.
madaiulia pancitopenia severa de care spuneai este un fel de reactie alergica? Adica apare prima data cand a fost administrat? Sau nu are importanta si chiar daca i s-a mai administrat novocalmin, se mai poate intampla?
Teodora, de Vladut (15.05.2007)
Si noi in albumul de ratuste ->>> www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ki2 & ki2
Vreau sa nu mai fiu diferit!
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Ema
Motannel spune:
Vai! Vai! Ce multe necazuri pe minunatele noastre capshunici! Sper sa scapam doar cu atat! Teodora a terminat tratamentul ... de 2 zile nu a mai facut febra dar i-am dat pana astazi ospamox ... ce sa facem ... la noi mediciii sunt prosti gramada ... m-am luat si eu dupa mai multe opinii de pe net .. iar dr a fost de acord cu mine ... Acum se simte bine fata si parca are si pofta de mancare mai mare.
A facut toata plantatia Prevenar-ul? Sau il veti face tuturor capshuneilor? As vrea sa stiu parerea voastra (scuze daca ati mai discutat si n-am prins eu ...). Dar despre ROR? Noi nici pe asta nu l-am facut! Mi-a fost mie teama .... Oare doar Teodora e nevaccinata?
Sanatate maxima tuturor puiutilor!
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)
Motannel spune:
Am postat cateva fotografii din mai pana acum ... sa ne laudam si noi ca am crescut!
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)
alynta27 spune:
Ella imi pare rau pentru febra prelungita! sanatate!
Ioana e tare dragut Patrick! Si mamei ii sta bine in leagan!
Motannel ai domnisoara mare! Si ce draguta e rochita! O poarta cu mandrie!
Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si MATEI (15.05.2009)
Matei
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
David
Cum a aparut Printul!