**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(103)**
Raspunsuri - Pagina 5
mica0307 spune:
liv felicitari pentru articol. ai scris tare frumos acolo .
A mai fost o discutie la un moment dat...nu am prins ideea asa ca intreb acum si eu cu ce le dati pentru coji in cap???
Noua ne-a spus dr sa ii facem vaccinul antigripal...nu sunt sigura ca vreau sa il fac....voi ati facut?
Si ne-a recomandat bronhovaxom pentru cresterea imunitatii.
ella_74 spune:
ne distram cu febra in continuare.
Acum 1 ora i-am pus iar supozitor ca dintr-o data a devenit 39,5.
Madaiulia, Liv,
eu iau temeperatura la tampla, cu termometru de tampla; dar cum zilele astea a aratat numai temperaturi mari, am verificat si cu cel de axila.
Cel de tampla nu tre sa dea eroare ca il pun pe vena de pe tampla si in 5 secunde imi arata temperatura.
Cel de ureche cica da erori.
Maine mergem la CMU pentru analize.
Pediatra zice ca daca nu i-a cedat febra pana acum sub antibiotic, inseamna ca nu e bacteriana ci virala; daca e asa, ma duc sa-l iau de gat pe dr. de la Medlife ca am bagat antibiotic degeaba in copil; si l-am intrebat de 2 ori daca stie ce face, ca eu nu sunt adepta antibioticului .
Mica,
merci, e bine de stiut ca Taropa are cabinet in Vitan, ca tot acolo e si medicul de familie si oricum noi ne ducem dupa Taropa indiferent de cabinet.
Carmen_So spune:
mica, pentru coji in cap ne-a dat dr o crema, preparata la farmacie (nu mai am reteta, din pacate). Mi-a zis s-o tin la frigider, s-o scot cu 1/2 ora inainte de baie, ii dau bine la radacina, o las un pic si apoi o spal. Dar cred ca merge si cu orice crema buna, scopul e sa inmoaie cojile. Eu am incercat si fara crema: o spal, o limpezesc, apoi, in timp ce ea se joaca, pieptan bine zona cu coji ca sa le scot de acolo, da' tre' sa fie inmuiata bine zona ca sa n-o doara, apoi, dupa ce am curatat bine, mai spal o data.
angelabv spune:
Mica, eu am folosit ulei de bebelus, i-am pus cam vreo 2 ore inainte de baita, apoi am spalat-o pe cap normal, la noi a trecut de prima data dar dac e cazul trebuie sa mai dai de citeva ori.
Dragele mele, citesc de capsunicile bolnavioare, eu ma gindesc cu groaza de noua gripa de care se vorbeste atit si mai ales de apropierea toamnei cind va "lovi" cica mai puternic.Eu sunt mai panicoasa, merg direct la urgente...sau la doctorul de familie, depinde de ora, ultima oara a piscat-o un tintar de sprinceana si la 24 de ore s-a umflat tare, de nu putea deschide ochiul...inca nu ne-am luptat cu febra, multa sanatate puiutilor.
Ioana13 spune:
Liv, am citit si am vazut-o si pe Daiiana! Ce frumoasa e! Chiar imi trecuse prin cap sa ma fac portocalie pe par... acum ma gindesc si mai mult!
Pozee http://picasaweb.google.com/ioana1303/VacantaBuniciSiCluj#
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
An@ spune:
Vezi Mica daca nu citesti cu atentie (si nu iei notite)..pai, ce? noi scriem degeaba pe aici cand scriem ?
Eu cu Chiqui am avut o discutie pe tema asta demult...noi am scapat de cateva luni de ele, fara nimic special ca mereu uitam sa iau de la farmacie (sunt sampoane speciale si al Mustela si la Sanosan cred), dar am incercat cand o spalam sa o frec mai bine acolo, sa o limpezesc si mai bine in ciuda urletelor si sa o pieptam mai mult in zona si in raspar (sau cum s-o zice). Acu' nu stiu daca de la astea, dar i-au trecut de tot (acum ca e tunsa scurt vad mai bine).
Aaa, acum imi venii in minte: de cateva luni i-am schimbat samponul (de cand s-a nascut am spalat-o numai cu nivea). Acum o spal cu Bubchen (unul de fragi sau fructe de padure care miroase demential...d-aia l-am luat). Oare d-asta or fi trecut? ca am schimbat samponul?
Of, Ella, nu mai trece febra asta? a cata zi e asta? In primavara cand a avut Ana o viroza cu febra mare, primele 3 zile au fost cu febra peste 39, apoi inca 3 zile cu febra 38 cu 7,8...In mod normal febra ar trebui sa tine 3-4 zile (asa a zis dr)..dar la noi a tinut 6!!, asa ca ne-a trimis la urgenta (erau Floriile)sa o vada cineva: la plamani nimic (nici nu tusea), in gat nimic, i-a luat sange pt o eventuala infectie...intr-o ora am avut rezultatul (la IOMC am fost si chiar m-au impresionat ca au dat rezultatul asa repede duminica), nu avea nici o infectie asa ca am stat pe antitermice fara antibiotic, fara nimic. Ce vreau sa zic este ca pot face febra mult zile si fara sa aiba ceva grav.
mami de Ana (22 mai 2007)
mica0307 spune:
an@ mea culpa...mai scap si eu cate ceva. Si mie mi-a zis dr sa ii schimb samponul...sa ii iau de la Topher cu tarate.
Graviduta spune:
Auzi, Alex, nu ma baga in sperieti cu Novocalminul? Ce inseamna moarte subita, imediat dupa administrare?
Pt Mara, ca sa vedem originea febrei, i s-au facut analize de urgenta, hemoleucograma, proteina C reactiva, sumar de urina. Exudat se ia si farinfian, si nazal. Atentie! Pt ca un eventual stafilo/strepto poate fi localizat si in nas. Eu Marei i-am luat doar faringian acum 2 luni. O sa merg sa-i iau din nou si, si.
Virozele se manifesta intre 5 si 7 zile, asa am inteles, dar febra mare ar tb sa fie intre 1 si 3 zile. Asta mi-a spus Giosanu. Clem, iti tin pumnii, poate scapati in seara asta, ca aveti deja 2 zile si ceva.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
ella_74 spune:
Didi,
eu pe asta il folosesc:
http://www.promed.ro/index.php?pid=1126&gn=_0016000100036_0_3
L-am luat cand aveam 10 luni si s-a imbolnavit prima oara; nu statea neam sa-i iau temperatura.
Acum coopereaza f bine si pot sa-i iau si la axila; nu i-am luat rectal ca nu-mi vine; adica ce nu mi-as face mie, nu i-as face nici lui
si da, algocalminul e interzis in EU desi pe site-ul MAE scrie ca numai in UK nu ai voie sa intri cu algocalmin.
Azi pediatra mi-a prescris si mie picaturi cu algocalmin ca sa dam de capat cu febra asta , dar sotul a cautat in mai multe farmacii si i s-a spus ca nu se mai fabrica.
Si daca am de ales intre supozitoare, aleg orice in afara de novocalmin desi de cate ori am chemat salvarea pt cei de la BGS numai novocalmin i-au bagat; si duminica la Medlife la fel; desi dr m-a intrebat ce prefer, diclogesic sau novocalmin, abia dupa ce l-am bagat am vazut ca tot ce-a vrut el mi-a dat.
Alina,
sper sa ne treaca febra asta ca deja azi e a treia zi; cel mai naspa e ca daca ii creste brusc se invineteste pe maini si picioare, ii raman reci iar capul si pieptul ard; in cateva minute arde tot si abia atunci pot sa fac si eu ce stiu.
Analizele pe care le-ai zis, ni le-a recomandat si noua pediatra; stiu ca exudat e si nazal si faringian, i-am facut lui in primavara cand l-am dus la gradi.
Madi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui An@ (la IOMC am fost si chiar m-au impresionat ca au dat rezultatul asa repede duminica), mami de Ana (22 mai 2007) |
Mami de Ana la IOMC poti merge indiferent de sectorul in care locuiesti?! Eu, slava Domnului, pana acum nu am fost nevoita sa merg la spital, dar ma gandesc cu groaza ca nu stiu unde m-as duce daca as avea nevoie, avand in vedere ca nu cred ca imi permit sa merg la Medlife... Despre toate spitalele de copii am citit numai povesti de groaza...mai ramasese IOMC-ul, dar nu stiu ce regim are.