**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(103)**
Raspunsuri - Pagina 12
lbelciug spune:
alynta27, hai sa nu speriem alte mamici. Daca finutul a facut decalotare nu l-a durut in momentul respectiv, insa dupa ce a trecut efectul anesteziei sunt convinsa ca l-a mai durat cand a urinat. In plus, sa nu uitam ca o anestezie generala la un copil mic nu e ceva foarte recomandat. Eu mi-am facut multe ganduri cand a trebuit sa-l operez pe Matei de hidrocel. Mi-a fost teama de anestezie si de reactia de la ea; am avut insa noroc si nu a vomat, nu la durut capul etc cum li se intampla atora. As zice deci ca daca nu e absolut necesar sa evitati operatiile si anesteziile. Un double-checking nu strica. Daca era sa ma iau dupa prima parere, ar fi trebuit ca pana acum Matei sa fi avut 2 operatii (cea pt fimoza si cea pt hidrocel).
Mica, vazut pozele cu d-ra iubitoare de plastilina. Ati fost la Navodari?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
mica0307 spune:
liviana am fost in Navodari la Kazeboo. Foarte frumos.
poohy daca nu alaptai iti recomandam ciorba de varza . La mine a avut efect acum vreo cativa ani cand am slabit 10 kg intr-o vara.
ella_74 spune:
Alynta,
daca finutul a facut anestezie generala, atunci a fost operatie de fimoza si nu decalotare
Aceasta operatie la copii se face numai sub anestezie generala, fiindca ar fi greu sa faci 2 injectii locale dupa care sa-l tii de maini si de picioare cat dureaza operatia.
La fimoza patologica, caci despre asta vorbim, chirurgul taie si coase, lucru care nu se poate face daca copilul se zbate.
Acolo unde se taie putin frenul ca sa dea drumul la preput sau se dezlipeste pielea, sunt de fapt complicatii pe o fimoza fiziologica.
Probabil ca o sa mergem si noi la Budimex unde a mers Liviana sa vedem un diagnostic clar.
O sa incerc orice ca sa evit operatia; poate merge cu unguent cu steroizi pentru dezlipire.
Florentina R,
cati ani avea Tudor cand ati mers cu el la dr pt decalotare?
Se intampla atatea barbarii prin spitalele de stat legat de acest subiect, ca chiar nu am chef si nu mi-as ierta-o sa-l traumatizez pe .
Parinti care s-au prezentat la Gr Alexandrescu, dr nu a informat parintii in prealabil ce-i va face copilui, ci trage direct, fara anestezie macar cu o crema, ceva, il umple de sange, copilul urla pana lesina si mai ales ramane traumatizat si isi aduce aminte si peste ani de experienta.
Asta e cea mai comuna poveste pe care am citit-o /auzit-o pe aceasta tema.
poohy spune:
Ella, sa nu incep eu cu chirurgii de la Grigore Alexandrescu... Cel mai bine zic eu sa te duci la un chirurg cu recomandare (adica trimis de X la Y)
Sau la privat...
Ca asa fara sa zica la Gr. Al. i-au taiat si lui Mihnea limbuta de era sa faca anestezie generala la 3 luni
Multa sanatate pentru Bob!
Eu sunt noua in chestia asta cu fimoza, decalotarea...
Si Mihnea are fimoza fiziologica
Dar la el se duce destul de jos pielicica... Asa s-a dus de la inceput, il mai spal o data pe saptamana la baita
De fapt nici nu stiu exact ce inseamna fimoza asta fiziologica in cazul lui, ca toti doctorii mi-au zis ca e ok si ca nu are probleme
Mica, tu ai mancat numai supa de varza vara aia? Parca circula un regim acum cativa ani numai cu supa de varza
Voi ati fost pe la centrele astea cu masaje, tratamente anticelulitice etc? Eu nu am calcat pana acum, si ma intreb daca tratamentele astea chiar merg, sau au efect pe moment si dupa se depune pe tine triplu chiar daca faci "intretinere"
Ca mers foarte des la sala clar nu o sa am
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
ella_74 spune:
Poohy,
sa nu te superi pentru ce-o sa-ti spun.
Regimul asta cu azi mere, maine pere, etc nu cred ca este o solutie.
Nu vei putea manca la infinit supa de varza sau mai stiu eu ce; dupa asta, cand organismul va primi si altceva decat regimul impus, vei depune cu o viteza mai mare decat inainte.
1.Daca vrei sa slabesti cu rezultate pe termen lung pur si simplu trebuie sa schimbi stilul de a manca fara a te priva de mancare.
Stiu ca sunt nutritionisti care in functie de grupa de sange dar si alte elemente din anamneza, recomanda combinarea alimentelor intr-un anumit fel si aici e cheia.
Am vazut rezultate pe aceasta metoda la o colega de birou; manca cat vroia si in general ce vroia dar trebuia sa tina cont cum combina alimentele de la o masa; regimul avea mici restrictii bine stiute: fara mese tarzii, fara exces de dulce, fara prea multe fainoase.
2.de asemenea, chiar daca n-ai timp/nu vrei/ e plictisitor, trebuie sa faci miscare; sala sau un sport care iti place; eu de ex ma duc 1 data pe saptamana la tenis si imi place f mult.
3.masajul e bun si are rezultate numai in combinatie cu punctul 2 si 3
Impachetarile la fel, dar atentie cu ele, ca duc la deshidratare rapida, sa bei lichide.
Masajul trebuie facut minim de 2 ori/saptamana ca sa se vada ceva iar rezultatele nu sunt imediate; aici vorbesc din experienta.
Ordinea punctelor nu e intamplatoare.
Deci, incearca sa mergi la un nutritionist si am convingerea ca vei slabi mai repede si mai usor.
inca o data , sper sa nu te superi; nu sunt sfaturi, e doar ce as face eu.
Florentina Roman spune:
Ella, Tudor avea 5 ani cand l-am decalotat. La Gr. Alexandrescu s-a intamplat, la camera de garda. Am dat peste o doctorita tanara, care mai intai i-a explicat lui taica-su(el a fost cu T) ce o sa-i faca, apoi copilului, cu foarte mult calm si pe intelesul lui. Sange nu prea a curs decat foarte putin, in conditiile in care abia mai avea o gaurica mica mica, pe unde iesea pipi...
Eu nu stiu ce sa zic cu Grigore Alexandrescu, nu am avut niciodata experiente neplacute la ei. Am fost cu T la camera de garda si ziua si noaptea, l-am operat de 2 ori la orl, la decalotare, i-am facut analize, injectii...oamenii aia s-au purtat de nota 10 si nici n-am dat vreun ban vreodata.
Poohy, mai stai in Floreasca? Am gasit acolo o sala aproape de piata, a fost cumnata-mea si i-a placut. Au aerobic, fitness si ceva masaj parca. Am sa merg si eu, da' sa vad mai intai cum fac cu programul de la serviciu.
Eu n-am tinut niciodat regim de slabire, dar nici nu cred ca as putea duce vreunul; daca poftesc la vreo mancare, apai... mananc pana ma satur
Am uitat sa va zic ca am fost ieri cu cumnata-mea la eco 4D, la Medsana. Maaama, ce preturi au aia acolo...I-au luat 4 mil jumate ptr mai putin de un minut de 4D si restul 2D. Pai eu dadeam 1 mil la dr meu si-mi facea aceleasi masuratori...bine, nu aveam imaginile alea 4D...
Si mi-am facut si eu o eco mamara, ca nu mai facusem dinainte de copii, e ok, am mai scapat de o grija.
CarlaV spune:
Nemora, Poohy, Ella,
Ella are mare dreptate cu slabirea, cel mai important este sa se faca in mod sanatos prin reglarea metabolismului. Apoi, daca vreti sa scapati de kg in plus acumulate intr-un an, trebuie sa-i lasati organismului un an ca sa scape de ele. Orice dieta drastica priveaza corpul de multe substante benefice si riscati sa va imbolnaviti. Cheia succesului eu zic ca e rabdarea, combinata cu putina informatie.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
poohy spune:
Ella, nu ma supar, de ce sa ma supar, stiu ca ai dreptate
Eu ziceam sa slabesc si apoi sa ma mentin cum am facut ani la randul, cu anumite reguli, ca de mica am avut probleme cu greutatea si sa ma mentin am putut.
Eu cred ca greutatea ideala e cea la care te simti bine. Plinut/slab nu conteaza.
Asa ca de mult ma bate gandul sa ma duc la nutritionist - poate niciodata nu am nimerit ce trebuie pentru mine. M-a socat ca am dat numai 2kg si 1/2 cu Scarsdale, si aveam de unde. Insa trebuie ales cu grija ca nu sunt toti foarte buni.
Miscarea imi place... Imi trec si gandurile negre si ma face sa ma simt bine. Dar in acelasi timp intervine sentimentul de vinovatie ca nu stau cu copiii timpul asta.
Adica eu cred ca intelegi foarte bine ce lupta interna e :D Cum mi-a zis cineva, daca mi se spune ca e usor sa cresti un copil il musc de nas! Insa vezi atatea mamici care nu vor altceva decat sa stea cu copilul si nu le trebuie nimic altceva. Ei, eu nu sunt asa. Numai cand te gandesti de ce a luat Graviduta avertismentul...
Daca sti cumva la ce medic s-a dus colega ta, poti sa imi zici si mie? Stiu ca undeva pe la Romana s-a dus Cristinamaria si a fost multumita. Ca am auzit si povesti proaste
Florentina, stiu sala. Acolo am fost ani la rand pana sa raman insarcinata cu Manu. E la 2-3 minute de mine :D Imi place si acolo am de gand sa ma duc dupa ce se duce Manu la gradinita (care e tot pe acolo). Numai ca dupa ce ma intorc la serviciu nu stiu daca mai pot
Asta e: http://www.classfitnessclub.ro/
Carla, . Ai dreptate, dar daca nu iau masuri o sa fie mai rau pe urma... Zic eu din experienta
Azi se vede ca am stat in casa cu Manucu micu. E bine, vioaie, dar nu papa... Of. Ma gandesc si eu la altceva
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
CarlaV spune:
Eu am fost o singura data la sala, timp de o luna de zile si s-au vazut bine rezultatele. Greutatea a ramas aceeasi (aveam pe la 50kg oricum), dar tonusul muscular si flexibilitatea au fost super, a meritat. Din pacate nu am repetat experienta.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Florentina Roman spune:
poohy, da, aia e sala. Eu as vrea sa fac niste aerobic, ca ma simt de parca mi-ar fi ruginit incheieturile.
Poate ne intalnim pe acolo.