Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (78)
Raspunsuri - Pagina 9
ivanoiuadela9 spune:
Salut fetele ,
Noi sunetm bine deocamdata , papam si facem nani,ar fi bine sa o tinem tot asa . Bebita e un scumpicel .. nu mi-as fi inchipuit ca pot iubi si un baietel dupa ce am fost obisnuita cu o fetita .. dar totul are un inceput .
Marti pe 21 iulie am sunat asistenta cu care vorbisem sa nasc si a zis ca e de servici sa ma duc sa ma internez . La ora 4 am facut internarea a chemat merdicul de garda sa ma vada si cine credeti ca era ..tocmai medicul meu care zicea ca e plecat pana pe 24 iulie ... m-a vazut si a zis ca nu nasc ca am colul inchis si ca treb sa ma ajute si nu stiu ce mi-a facut dar imediat a inceput sa mi curga dopul gelatinos ... a doua zi la fel alt control si mi-a spus ca daca nu nasc joi noaptea vineri cand intra iar de garda ma baga la perfuzii . incet incet au inceput durerile din ce in ce mai dese pana am inceput sa am contractii la 5 min , am sunat-o pe asisitenta mea si a zis ca nu poate veni inainte de ora 22 cand intra in tura ... am crezut ca mi se face rau ca nu stiam daca puteam rezista pana atunci asa ca m-am dus la sala de travaliu ... aveam dilatatie 3 cm si nimeni nu mi facea nimica sa ma ajute sa nasc mai repede daca nu i bagai ceva in buzunar ..asa ca intrebam fetele care mai erau acolo cat e ceasul ca nu mai puteam suporta ... ma durea spatele ingrozitor ca am ramas cu dureri de la prima sarcina de credeam ca atunci mor . Cand in final s-a facut ora 22 si a intrat si asistenta mea pe usa am crezut ca a venit dumnezeu sa ma salveze . Imediat mi-a facut o injectie de dilatare - aveam deja 5 cm - si mi-a spus ca cel mult intr-o ora si nasc si asa a fost . M-a lasat pana m-am dilatat la max incat atunci cand m-a luat sa ma duca in sala de nasteri pe capra deja nu mai puteam ajunge de frica sa nu scap bebele pe jos pt ca nu mai puteam tine , iar cand mi-a spus sa imping parca nu mai aveam nici o forta ... abia a treia oara am reusit si bb a scos caputul afara . Asistenta striga la una sa sune nou nascutii ..astia nu raspundeau la tel . iar eu credeam ca innebunesc daca nu vin odata sa ia copilul de teama sa nu se intample ceva cu el daca nu vin mai repede .A avut cordonul un pic infasurat in jurul gatului iar dupa ce l-au luat cele de la neonato au intrebat-o pe asistenta daca am avut lichidul verde ... ea a zis ca nu dar nu stiu ... pt ca au zis ca bb a inchitit lichid si e grav ca are si pneumonie .Am crezut ca mor .. le intrebam daca este intreg si ele faceau misto si imi spuneau ca mi-l dau jumatate .Intr-un final l-au cantarit , l-au aspirat si au plecat cu el . Acum au inceput alte chinuri pt mine ca a venit un dr de m-a chiuretat ( nu stiu de ce , poate ca nu s-a dezlipit placenta de tot ) iar cand a fost sa ma coase am simtit fiecare imbufatura pt ca deja trecuse anestezia cu xilina . Intr-un final am fost gata am avut doar 4 fire afara si unu care se topeste inauntru dar parca m-au durut ca 20 .
A 2 a zi au venit sa mi spuna ca bb e la incubator la perfuzii si sa speram ca scapa ... am crezut ca innebunesc nu altceva cand l-am vazut asa de micut bagat in ,, cusca ,, aia si cu perfuzii in cap .Zi si noapte eram la el si vorbeam cu Dumnezeu sa il ajute sa scape cu bine de incercarea asta , aveam voie sa l vad dar nu puteam sa il ating . Dupa o sapt de stat acolo l-au scos si am putut sa l alaptez si sa l tin in brate ..era o minune ... Dumnezeu ne ascultase ruga si el era mai bine , asa ca am putu sa l iau cu mine in salon . Nu ma mai saturam uitamdu-ma la el ... era asa de mic si de nevinovat scazuze si in greutate ... tratament facea in continuare dar printr-o branula pusa la manuta aceea mica . Cand a venit dr la vizita le-a spus sa i schimbe branula ca depasise 3 zile dar nimeni nu i-a schimbat-o asa ca la 12 noaptea cand au venit sa i faca tratamentul nu a mai mers si saracutul de el a inceput sa planga ... mi-au spus sa l iau si sa merg cu el la sala ca ii fac intravenos ... dar nu m-am gandit nici o clipa ca o sa il faca in capsorul acela micut . Doua nopti ne-au chinuit asa si vineri dr a zis ca ne da drumu acasa ca evoluam spre bine .Doamne ajuta .
E cumintel foc papa si apoi doarme 2-3 ore , inca nu are colici dar pe mine ma doare burta pe jos de mor nu altceva ... ar fi bine daca nu ar avea el ci eu dureri ca le suport altfel .
Acum treb sa ne trezim ca dormim de la 11 si deja ne foim si cautam tzitzi ca ne e fomita . L-am culcat cu mine in pat ca sa il am aproape tot timpul ... nu ma mai satur uitandu-ma la el ... parca nici nu mi vine sa cred ca am avut asa o minunatie in burtica ... sotul de multe ori zice ca ii e dor de burtica mea ... dar e si mai topit ca mine dupa el .
Ieri am fost cu el la circa sa l ia in evidenta si m-am cantarit si eu am 75,5 kg .. deci am dat cam tot jos ...inainte de a naste aveam 86 kg - nu mi-a venit sa cred ... cred ca de la stresul din spital si datorita faptului ca nu prea am mancat mai nimic .
Sa speram ca totul va fi bine in continuare .
Va dorim numai bine si nastere usoara celor care urmeaza .
Sa aveti parte de oameni cu suflet care sa va asiste la nastere.
O sa revenim cu pozici cat de curand .
Adela
Adrian Stefan + Maria Luiza
Giova spune:
Moni, Adela, Noce bine ati venit acasa! acomodare usoara si bebei mancaciosi si fara colici.
Adela of cat m-am gandit la tine...bine ca bb e ok..lasa ca se rezolva totul...sa vezi cum ia in greutate.
Moni bine ai facut ca ai iesit din spital.vor recupera rapid printesele. Nicaieri nu-i ca acasa.
Dienutza super a luat in greutate mancaciosul.
Pooh doamne cat te inteleg...eu sunt la ai mei...vreau sa profti de astea 2 sapt. si sa ma relaxez...sa merg la mani/pedi si tot ce nu voi putea face in viitorul apropiat acasa la Timisoara
.
am zis ca citesc, dar am alaptat, am mancat noi...acum vreau sa ma bag la somn langa Marco...aici s-a innorat si sta sa vina ploaia.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
Ioanatugs spune:
Elenada, Moniland felicitari mamici de gemenasi, sa va traiasca puituii si sa fie sanatosi!!

Lucialu, Dariaioanaxx, mamidevladut va doresc nasteri usoare si bebici sanatosi!

Nusy ce mai face grasuna mica, a scapat de colici?
Felicitari tuturor mamicilor de zmeurici, sa creasca mari si sanatosi, iar celor care acum se pregatesc de marea intalnire va doresc nastere usoara!
Camelia spune:
Dragi zmeurici, azi dimineata, in jurul orei 8, s-a nascut Stefan Daniel, bebeul Alinei! 

Bebelusul are 3800 g si 54 de cm. Nasterea a decurs fara probleme, amandoi protagonistii se simt foarte bine.Mai multe amanunte o sa va dea mamica, de indata ce va avea ocazia.
Felicitari, Alina si refacere rapida!
Bine ai venit pe lume, Stefan Daniel! Sa fii sanatos si fericit! 
Nico29_79 spune:
Buna fetelor!
Am mai intrat sa urez noilor mamici Alina, Alex@sara, Galarina, Coccorina, Grischa, Luana, Noce felicitari, recuperare rapida si mult laptic pt bebei!
Multa sanatate si noroc bebeilor!
Bun venit acasa noilor mamicute si nasteri usoare fetelor care se pregatesc in orele urmatoare
..Eu sunt f emotionata dupa ce am mai vazut bebei vostri si v-am citit povestile nasterii..Astept nerabdatoare sa vina si bebe al meu![]()
Zilele trecute am vazut pe chilotel o secretie gelatinoasa alb-galbuie fara firisoare de sange, face parte din dop cumva? multumesc
cei
http://s557.photobucket.com/albums/ss19/Nico29_79/
AMR 8 zile
alinutza78 spune:
Alina felicitari!!!!
Bebe Stefan Daniel bine ai venit pe lume, sa fii sanatos, papacios si sa aduci numai iubire si bucurie celor dragi!!!
Alina recuperare usoara si de-abia astept sa ne auzim...

Alinutza
s39 viitoare mamica de strumf baietel
Eric Alexandru
Data cezarienei 5 august 2009
alinutza78 spune:
hop si eu la raport in ultima zi de 

Grishca felicitari si bine ai venit acasa!!
Bebe Tudor Mihai bine ai venit pe lume!!
Grishca iti doresc recuperare rapida...si un bebe sanatos
Lucialu e foarte ciudat..chiar nu identific niscaiva morcovi ascunsi
...insa maine in mod clar ma voi confrunta cu cativa...nu am mai avut "parte" niciodata de interventie chirurgicala...si probabil cand o sa vad acolo aparatura, fete camuflate, ace, branule si alte minunatii o sa cam tremur. Oricum mi-am propus maine sa-mi inchid telefonul...ma dispera lumea care ma suna...sunt recunoscatoare ptr ca lumea e bine intentionata...insa exista un transfer de stres si emotii fenomenal. De exemplu bunica sotului boceste de zici ca ma duc la inmormantare...sau rude care imi ureaza sa fiu tare, sa fiu calma...si eu degeaba mormai intruna ca sunt calma, tare...ca nu ma asculta
. Si stii ce ma face sa fiu calma? Si nerabdarea sa cunosc "locatarul" burtii
...dar si faptul ca nu mai suport starea in care sunt
...am ajuns la un liman al rabdarii. Daca optam pentru nastere naturala, acum eram in mod sigur calare pe mingea de travaliu sau la urcat scarile din bloc, ptr ca efectiv ard de nerabdare sa nasc si sa revin cat de cat la normal. Am vrut eu sa fiu tare si sa nu ma plang, insa cu riscul de a parea nerecunoscatoare fata de alte gravidutze care chiar s-au confruntat cu probleme adevarate in sarcina
...nu mai rezist psihic foarte mult
. Cam tot ce am facut in ultimele 3-4 saptamani a trebuit sa fac cu triplu efort...si nu mai pot
. Na...ca m-am racorit si eu
eumada multumesc pentru urari
...si nastere usoara si tie pe 14 august (sau mai devreme
).
mqqm avand in vedere ca si noaptea trecuta am trecut printr-un episod de "indigestie" inclin sa cred ca ai dreptate
...si strumful Eric se pregateste de intalnire
. Si ce intalnire
...de gradul 0
Patricia ma gandeam la tine
Cred ca si strumful tau se pregateste de marea intalnire
. Mai e putin
O sa-mi pun sotul sa-ti trimita mesaj tie si Giovei..mai stii, vorba ta, poate maine e ziua cea mare ptr amandoua
Am incercat sa ma odihnesc astazi..insa nu se prinde somnul neam de mine..plus ca am niste contractii BH puternice de ma lasa fara rasuflare. In schimb...nici urma de dop, secretii si alte semne
. Oricum eu cred ca pana ce ajung acasa, tu ai nascut deja, asa ca scot anticipat agitatele si iti urez o nastere extrem de usoara, cu un travaliu scurt..si un bebe sanatos, frumos si papacios

Patricia

Adela felicitari!! Bebe Adrian Stefan bine ai venit pe lume si sa fii sanatos!!
Adela..uff...prin ce-ai trecut...e bine ca totul s-a terminat cu bine..sa fie bebelusul mancacios si cuminte...si sa uiti cat mai repede traumele din spital
vally multumesc mult pentru urari
Giova inca o data felicitari pentru bebe Edi..un mancacios si un fortos
Multumim pentru urari si agitate
Dienutza felicitari pentru evolutia lui Albert
Andra80 nastere usoara maine
. Bebelusii nostri vor avea aceeasi data de nastere
Sa avem parte de bebelusi sanatosi si cuminti
Moni bine ai venit acasa cu gemenutele
. Pupe mama mancacioasele
...si sa ia cat mai repede in greutate. Asteptam pozici cu minunile...si povestea nasterii
mai revin spre seara
...acum ma duc sa "crosetez" la o stare ZEN![]()
Alinutza
s39 viitoare mamica de strumf baietel
Eric Alexandru
Data cezarienei 5 august 2009
pogos spune:
buna fete!
am fost si noi azi la pediatra si mancaciosul nostru a luat 550 gr in 10 zile. are 4.100 kg. sunt fericita ca e bine.
bun venit acasa proaspetelor mamicute!
felicitari fetelor care au nascut de curand!
tinem pumnii celor care urmeaza sa nasca!
alinutza, maine e ziua ce mare, nu-i asa? multa bafta!
va pupam!
Laura, mami de
Ana Catinca (25.09.2006)
si de
Tudor Petru (22.07.2009)
PatriciaArdeleanu spune:
Alina, felicitari pentru Stefan DAniel!!!sa va aduca multa bucurie si implinire, alaturi de surioara lui! te asteptam acasa cu impresii! refacere rapida!
Alinuta, tinem pumnii strinsi pentru maine!

te inteleg cum e cu rudele/prietenii, si eu sint sunata si intrebata ce fac, daca am semne, daca mai rezist
asa era si la Rebecca, citeodata imi venea sa inchid telefonul, ca devine stresant
.
si eu cred ca indigestia ta are legatura cu apropierea momentului.
zici ca bunica jeleste deja, mama mea a zis ca sa nu ii spun ziua cind va fi exact, ca deja tremura de frica![]()
vally, frumoasa pictura pe bebelina!
asa stiu si eu, ca pentru operatie unghiile trebuie sa fie curate in caz de ceva, unghiile arata.
Giova, mama ce a recuperat micutul Edi! felicitari!
asta numai din san??
Pogos, felicitari si pentru voi! le merge bine inseamna!
Moni, bine ati venit acasa. cred ca ti s-au lungit urechile in spital, dar pentru fetite a meritat.
Lucialu, tu mai rezisti?
Patricia
s39 si Rebecca
05.02.2005
PatriciaArdeleanu spune:
Nico, la mine primele scurgeri pe care le-am interpretat dop au fost simbata, de cite ori ma stergeam, exact galbui, transparente si gelatioase, seamana cu secretiile de dupa un contact sexual, doar ca mai multe.
azi deja erau rozalii, dar tot gelatinos.
Patricia
s39 si Rebecca
05.02.2005