Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (78)
Raspunsuri - Pagina 6
Motana spune:
vally ce faine desenele de pe burtica!!!
Daria Alessia (12.07.2009)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"
anisiap spune:
nu ma mai doare nik de jumate de zi de o luna ma chinui cu contractiile durerile intepaturiliiiii acu nik cand ma dilat si eu ![]()
Tudor
,Ale ,
si
37+
KEVIN
theea spune:
Fetelor am si eu o intrebare a cumparat cineva orice de pe seitul kiddicare caci asi vrea sa dau comanda de carut si mi-e sa nu dau banii aiurea.Va multumesc anticipat pupici
37+
cezara
CRIXIA spune:
Badurox, iti intelegem teama de necunoscut si de aceea suntem aici, mamici de 1 sau 2 sau mai multi copii!
Si eu, astepatand a 2-a intalnire tot am emotii....o sa prinzi curaj in acele momente si te vei concentra asupra nasterii, fie e chiar indusa! Nu trebuie sa iti fie teama, eu am nascut prima data natural-indus si totul a fost relativ usor! Despre dop...nu stiu cum arata!![]()
Theea, nu cunosc site-ul, dar le-ai probat? Vorbeam noi zmeuricile candva ca e recomandat, la carut, sa il cumperi pe probate...la magazin, manuit cand unul, apoi altul, vezi diferenta de volum, manevrabilitate...d'astea ![]()
Grishka bine ati ajuns sanatosi acasa! Refacere rapida, laptic si somnic!
Cris mami de Alexia &
+36 sapt 
CriPOD spune:
In goana calului si din amintiri...![]()
alex@sara, galarina, coccorina, Grischa, Luana, felicitari mamici pentru marea intalnire! Sa va traiasca bebelusii fericiti, cuminti si sanatosi! Refacere rapida!

Alina o echipa de
pentru tine! Sa sositi repede acasa sanatosi! Nastere usoara, abia astept sa-l cunosc pe bebica tau scump!!!
anisiap
hai ca pana la urma se hotaraste si bebe, vine nu-ti fa griji!![]()
Patricia tot energica si pe baricade, vad. Bravo!
Alinutza eu cred ca ce a fost ca ti-a fost rau e parte din scenariu, se pregateste bebelul. Bine ca ai terminat treaba, odihneste-te si tu macar maine, ok?
lucialu wow!!! Ati ajuns la 38 de saptamani? Pai e cazul sa ne agitam si pt matalutza, ca fetitele de obicei vin intre 38 si 40, asa ca de maine e liber la pupa spre iesire!
Motana ce mi-ai facut?
Ca ieri am umblat ore dupa chestii de machiaj cu ai' mica. 'nyway, i-a iesit la fix, a'nvatat multe treburi frumoase si unele funny (i.e. sa faca fish face, haha)!
Cum merge cu somnicul la voi?
ylla, felcitari pt cumintenie si lasa-i sa zica...
Sa stii ca eu acu invat cum sta treaba cu genul asta de copil, ca nr 1 si 2 erau de-aia exemplari, in patutz, ochi pe pereti, atzipit singuri. Acu' ce sa zic, ca era clar ca s-a-ntamplat o data, de doua ori si a treia oara nu mai tine si primesc unul de-ala normal.![]()
Alinutza, Alina, lucialu, paulul va multumeste de urari. I-am transmis si s-a mirat pt o secunda cine si cum si de unde, la sfarsit a concluzionat: "ha, that's neat!"...
Ieri am fost cu el la un restaurant (dap, cu Oliver, ne-am reluat inca un obicei), dupa care s-a dus cu tac-su la film pana eu si ceilalti doi am mers la mall la cumparaturi. Ar fi trebuit sa-l iau pe al mare la un shopping de tzoale, dar n-a avut chef, a amanat pe weekendul urmator. Ar vrea sa mearga in florida weekendul viitor, dar nu cred ca are cine sa-i ia turele la job. Si uite-asa am realizat eu ca am de fapt doua zmeure: un zmeurel si un zmeu!
Ah, si azi a fost ziua cainelui, a facut si-ala 8 ani.![]()
Giova, la multe lunite lui Edi!!!! Wow! 2 kg intr-o luna? A crescut nu gluma!
Pediatrul meu m-a trimis sa-i dau apa si suzeta si sa-i intrerup masa inainte de vreme dupa 3 zile cand a venit laptele si a pus mai multisor Oliver... "Noroc" ca am facut mastita si s-a rezolvat asa. Distractie la Alba!
Noi si azi am fost toata ziua telelei. A fost zi libera, asa ca ne-am dus pe malul lacului in centru si-am haladuit acolo intre 1 si 6. Don'soru' a calatorit cu caruciorul toata dupa-masa, ceea ce e complet nou, ca nu il suporta. A chitait doar la orele de masa, in rest somn de voie. Desigur, cum am revenit acasa a inceput sa vocifereze iar, dar nu era el prea hotarat ca vrea scandal.![]()
Alinutza, zic si eu exact ca Motana, chiar functioneaza in practica ce zice nenea karp! Dar nu e magic bullet. Daca e plictisit sau obosit sigur il rezolvi asa. Dar cand nu-i e bine, nu functioneaza, ori daca pana la urma il hatzai si shshai pana ramai fara vlaga, nici nu-l depui bine in cuib ca il auzi ca incepe iar sa planga.
La noi merge in continuare ciuriaitul apei si mingea de exercitii.
Ma duc acum inspre barlog... asteptam zmeurici proaspete!
Mai vroiam eu sa mai zic, dar nu mai poc!
lucialu spune:
Neata!
Crixia am mancat clatite aseara
Si dpmeu dv puteau sa le flambeze si dupa colt,important era sa le mananc
Faza tare a fost ca tati a comandat o bere NA,iar eu o cafea mica si decof, o apa,clatite si crema de zahar ars...si cand a adus tanti papa a intrebat care mananca ce?La care eu m-am dat pe spate sa vada burtica si zic cu nerusinare:puneti tot la mine
![]()
Badurox aseara am avut ce ai spus tu,e scurgere zic eu.Vineri cand am avut alarma falsha pe langa contractii si dureri de spate si simtit pupa spre iesire bine...eram uda in chilotei asa cum nu fusesem niciodata...si ca si tine m-am gandit la dop,dar la mine sigur nu a fost drept pt care aseara s-a repetat figura cu chiloteii si pupa imi loveste in continuare bine merci,stomacul.
Alinutza zici ca nu ai legumicole ascunse ori simtite.E bine.Si e bine sa vie mai tarziu,ca de avut emotii sigur vei avea
De-abia astept sa vad pozici cu grasumelul de ginerel.
Mai,dar sunteti de groaza cu lucrul si tu si Cornelia si Alina si Daria.Hmmmm ce rasfat pe burtica ta din partea bunicii lui BB Eric!
Si eu stiu sa fac clatite,daaar ma jor ca asa m-am scarbit de aprins aragazul pe caldurile asteaaaaaa
ca sa nu mai spun ca vara imi place sa plec in concediu si pt ca sa scap de facut mancare cateva zile,mi-ajunge un an intreg oricat mi-ar place sa o fac,iar anul asta spunem pas! bebelusesc
Multu' pt felicitari!
Daca se racoreste n-am nik impotriva sa mai steie cat o vrea,dar chiar mi-a fost greu sa ajungem pana aici.
Voua nu vi se face rau de foame?A mea se agita de numa si ma ia cu lesin,nu tre sa mananc mult,oricum nu pot,dar azi la 6 cine kirlaia de foame prin casa?![]()
Doamne ajuta sa fie bine cu fetele care nasc ori au nascut pana acum!

ALINA, ANIASIP si DILAURAL,va tinem pumnii si facem galerie!!!Nateri usoare si fara probleme cu zmeurici santoase!!!

Felicitari noilor mamicute:Chance,Alex@Sara,Grishca,Galarina,Coccorina!!!Recuperare usoara si laptic mult!
Bun venit zmeuricilor:MARIA,DARIA IOANA,TUDOR MIHAI,Ana-Sophia,Isabelle!!!Sa aveti o viata frumoasa,sa cresteti mari si sa fiti sanatosi!!!

Adela Bun venit acasa!
Acomodare usoara!
La noi e intunecat si nabuseala.Astept cu nerabdare sa respir.
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
blanca000 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CRIXIA Blanca, ca sa repari sanul ranit cum faci? Eu il spalam, il lasam la aer cat mai mult si aplicam ceva reparator, Bepanthen. Conteaza mult sa stea sanul la aer. Ai cum sa faci asta? Ma gandesc ca de-s mai multi ochi prin jurul tau nu poti sta linistita cu sanul la aer. Cris mami de Alexia & +36 sapt ![]() |
Pai asa fac..am lasat orice jena deoparte...ma spal, dau cu Garmastan si il las in aer liber..sper sa treaca repede...dar....oricum incerc sa o mai pun pe bebelina la el si de aceea cred ca trece mai greu.

Mami de
Eva Ilinca 25.07.09Bubi mic poze...din burtica
Nunta noastra 2004
eumada spune:
NEATZA FETELOR
pot sa va anunt ca pe 14.08.2009 aprox. ora 10 ma voi intalni cu iubirea mea mica..

Nu am putut nicicum sa negociez cu doctorul mai devreme....se vede diferenta intre 30 de ani de vechime si 5 ani...a zis ca nu e nici un pericol sa iasa fata mai devreme chiar daca mi s-a deschis putin colul si la interior..totul e intact....placenta functioneaza.grad de maturare 2.fata are deja 3400 gr,si nici un chef sa ne vedem deocamdata...se pare ca s-a razgandit.....oricum de pe 11 plecam in IASI....cu sotul si cu mama din dotare....mama e asistenta medicala si sta cu mine in spital......verisoara mea ne lasa apartamentul ei...mama sta cu matusa-mea sa petrecem si noi doua zile ca de concediu inainte de marele eveniment........
Acum macar am targetul si fiica-mea se bucura....da suturi in ficat de ma trezeste...noaptea....da` e cuminte si dulce.....normal..eu ca cioara doar stiti voi bine.....
va pup
Madalina
s37
Eva-Maria
CEZARIANA 14.08.2008 la 38 s si 2 zile..
CRIXIA spune:
mQQm ce aventura cu Oliver! Citeam si ma gandeam daca asa de curajoasa voi fi si eu sa plecam cu bb ici-colo? La ALexia am fost mai retinuta, faceam orice sa-i respect prg, adica pt noi mai putin....ajunsesem si-l trimiteam pe sot singur la intalniri, pana cand s-a ratzoit o prietena de familie la el, ca sa gaseasca o bunica(singura e socra-mea) si sa ma scoata si pe mine!
Lucialu, super haioasa ai fos cu scosul burticii la vedere! Sa ne mandrim! 
Cris mami de Alexia &
+36 sapt 
noce spune:
Bine v-am regasit! Multumim pentru toate urarile si felicitarile si incurajarile!
Felicitari noilor mamicute, sa va traiasca bebeii, sa fie sanatosi! 
Noi ne-am intors ieri din maternitate.
Bebe Filip e o minune, sunt topita dupa el
. E foarte cumintel, papa si doarme, la dusulet are rabdare cu noi, nu plange ca suntem neindemanatici.
Imi vine sa plang de fericire cand il vad si ii multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu ca am nascut natural si ca mi s-a declansat natural travaliul, ca am trait experienta nasterii. Vineri seara cand am plecat la spital durerile erau slabe, ma gandeam ca e alarma falsa. M-au internat la 11.00 seara si intr-o ora ma intrebau deja daca vreau epidurala. Eu tot asteptam durerile nasterii, ma gandeam ca se insala oamenii aia si eu nu nasc. Am refuzat epidurala. Abia pe la dilatatie 7 au devenit contractiile ceva mai lungi si mai intense, dar tot in limita suportabila. La dilatatie 8 a venit dr mea si mi-a facut oxitocina, atunci a fost dureros (Slava Domnului ca n-am avut nevoie de nastere indusa, ca ar fi trebuit s-o suport multe ore). De cand mi-a bagat oxi si pana la expulzie a durat jumatate de ora. A durut, dar eu tot cu teama mea, sa nu ajung la cezariana. Si cand eram pe masa de nastere si dr striga "impinge", eu ma gandeam sa imping cat pot de tare sa nu ma bage in operatie. Asa ca am impins exemplar. Sotul auzea de afara doar "bravo, foarte bine".
Cand eram pe masa si vedeam burtoiul ala mare contractat, ma gandeam ca dr e naiva daca ea crede ca o sa iasa ditamai bebele printr-un canal atat de mic (asa ma simteam eu). Dupa ce a iesit bb, a disparut orice durere, a ramas doar fericirea coplesitoare. Nu-mi vine sa cred ca mi s-a facut epiziotomie si injectie cu xilina si eu n-am simtit nimic. Bb a iesit cu manutele la piept, asa ca s-a rupt putin si colul, dar eu n-am simtit si nici dupa ce m-a cusut n-as putea spune ca stiu unde e colul si unde e cusatura.
Nasterea e intradevar o minune. E un moment cand simti ajutorul ingerilor si sfintilor lui Dumnezeu, simti ca nu esti singura, ca n-ai putea singura sau cu ajutorul unui om, dr sau moasa, sa faci un lucru atat de miraculos. Plus, starea aceea euforica, naucitoare cand o mana parca iti atenueaza durerea. Iar apoi linistea si pacea de la final, cand stai pe masa si il vezi pe bb si iti pare cel mai frumos copil de pe pamant.
In zilele urmatoare cat am stat in maternitate vibram de emotie de fiecare data cand auzeam sunetul de monitorizare din sala de travaliu, stiam ca inca o graviduta urmeaza sa nasca, iar apoi auzeam strigatul de final "copiii", adica sa vina de la neonato ca intra graviduta in sala de nasteri. Si iar multumeam cerului ca am nascut natural.
Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png