Ce ati face in locul meu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

dar de ce trebuie sa se protejeze de "murdarie"?

nimic

Conchita, probabil ca ar trebui ca d-na educatoare sa-si miste fundul la baie cu copilul. Sa-l supravegheze, nu sa-l ajute la spalatul mainilor . Si deranjul E PREA MARE probabil . Si poate ca directoarea permite ca in curricula gradinitei sa NU existe activitati creative pt. si cu copii...
Mai mare rusinea...

Cristina si Razvan (31.01.2006)

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

conchita, pt ca sunt unii copii care isi pun toata galeata cu apa de la pictat pe ei! stii cum e? uddddd si murdar! si nu pot ramane ore in sir asa...ori au schimburi la ei (alex are un saculet cu inca 2 randuri de haine), dar si sortul ala de plastic, pe care il sterg imediat cu un burete ud. e practic si impermeabil.
aaa, eu si la masa ii pun sort sau o tin in chilotei vara, ca la fel...jumatate din mancare ajunge pe ea si se uda rau sau o bazaie mustele daca o las asa cu orele (la gradi zic)

anuscha, depinde de copil. unii sunt adaptabili, altii tin la stabilitate, le ofera siguranta...alex a mea e foarte sociabila, dar daca as muta-o de la gradi la care e acum, sigur ar suferi, caci efectiv iubeste totul acolo!
chiar azi dimineata ma intreba daca trecem putin pe acolo, ca sigur e d-na betty sa ude florile (o d-na din personal, tare draguta si amabila) si sigur se plictiseste asa singura

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Conchita, eu am baietii la o gradi de stat in Romania si au lucrat cu plastelina, au pictat...

Accidente exista: i-am luat cu dungi de carioca pe piele si haine, i-am gasit imbracati cu hainele de strada (ciorba pusa in brate), cu chiloteii pusi la uscat pe caloriferul din baie (un pisu in pat la somnul de pranz)...si asa cum au patit-o ai mei, probabil ca au patit-o si alti copii. Asta nu inseamna ca acum stau toti drepti si se uita la televizor. Cred ca totul tine de "comoditatea" doamnelor. Solutii exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdana spune:

Am si eu copil de 6 ani care trece in grupa pregatitoare. Din experienta, pot spune ca atitudinea acestor educatoare mi se pare inacceptabila, iar daca cineva le-ar face plangere la inspectorat, cred ca ar fi si pasibile de sanctiuni.
Cum adica sa nu picteze si sa nu modeleze, din comoditate ? Cu putina bunavointa, chiar de la grupa mica se poate picta (la fiica-mea faceau "dactilopictura", adica formau desenul din puncte de acuarela puse cu degetul, ca nu stiau sa tina pensula in mana).
De modelat, de asemenea, nu se face asa multa mizerie, acum se gasesc materiale de calitate.
Pentru toate aceste activitati, se folosesc sorturi protectoare.
La gradinita este o programa care trebuie respectata. Chiar si daca nu doresti sa coplesesti copilul cu informatii, tot nu ai voie, ca educator, la 5-6 ani, sa-l lasi numai sa se joace. Nu e vorba sa stie sa numere pana la o suta, sau sa recite 20 de poezii. Dar se fac lectii de dezvoltarea limbajului, de cunoasterea mediului, de cunoasterea corpului omenesc; la activitatile matematice fac cifrele, se obisnuiesc cu diversi termeni (multime, elemente etc.). Dar, ce mi se pare cel mai important (ca, la o adica, toate astea le poti invata si acasa), este ca se obisnuiesc cu anumite ritmuri, cu o anumita disciplina (cand e timp de lucru, e timp de lucru, cand e de joaca, e de joaca) care le va folosi in viata scolara.
Nu sunt deloc adepta incarcarii copilului cu activitati, dar nici nu cred ca i s-ar face un serviciu sa fie lasat sa se joace liber pana la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Noa,
eu as zice sa: lasi copilul in acel loc unde se simte bine. In acelasi timp, separat, sa ii angajezi pe cineva cu care sa faca in particular, acasa, ceea ce iti doresti tu sa faca in plus. Eventual, daca crezi potrivit, chiar cu educatoarea cea mai draguta (daca e interesata de o astfel de idee si daca tu crezi ca e capabila sa faca in particular ce nu face la gradi). Sau daca nu in orice caz, cu cineva potrivit. Nu cred ca te-ar costa cat o gradinita particulara, ar fi cateva ore pe sapatamana si eu una spun ca ar fi suficient (nu cred ca trebuie sa-ti spun ce repede prind/invata copiii la varsta asta tot felul de lucruri). Si ai rezolva toate aspectele...
Am o colega care si-a dat copilul la o super gradinita, particulara, la care se lucreaza extrem de mult. Rezultatul ? Toti copiii erau la sfarsitul anului scolar epuizati, incat doamnele de acolo in ultimele zile nu mai aveau ce sa faca cu ei...
Nu stiu, eu asa vad lucrurile... Sper sa iei decizia cea mai buna pentru copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mmmaria

Noa,
eu as zice sa: lasi copilul in acel loc unde se simte bine. In acelasi timp, separat, sa ii angajezi pe cineva cu care sa faca in particular, acasa, ceea ce iti doresti tu sa faca in plus. Eventual, daca crezi potrivit, chiar cu educatoarea cea mai draguta (daca e interesata de o astfel de idee si daca tu crezi ca e capabila sa faca in particular ce nu face la gradi). Sau daca nu in orice caz, cu cineva potrivit. Nu cred ca te-ar costa cat o gradinita particulara, ar fi cateva ore pe sapatamana si eu una spun ca ar fi suficient (nu cred ca trebuie sa-ti spun ce repede prind/invata copiii la varsta asta tot felul de lucruri). Si ai rezolva toate aspectele...
Am o colega care si-a dat copilul la o super gradinita, particulara, la care se lucreaza extrem de mult. Rezultatul ? Toti copiii erau la sfarsitul anului scolar epuizati, incat doamnele de acolo in ultimele zile nu mai aveau ce sa faca cu ei...
Nu stiu, eu asa vad lucrurile... Sper sa iei decizia cea mai buna pentru copil.

Ce sa fac???
Sa-i pun meditator inca de la gradinita? Si s-o rog pe educatoare sa faca acasa platita ceea ce trebuie sa faca la gradinita unde de asemenea E PLATITA ? Asta in nici un caz!
Daca si parintii din aceasta grupa gandesc la fel atunci nu ma mira de ce nimeni nu ia atitudine.
Tu zici s-o las acolo unde se simte ea bine. De unde stiu eu ca la gradinita de 4 ore n-ar fi mai fericita?Atata timp cat n-a fost acolo, n-are cum sa stie daca-i place sau nu.

Mergi la inceput

Noa, cauta pe google "programa scoalara gradinita", este acolo un link de pe didactic.ro unde gasesti vreo trei documente programatice referitoare la invatamantul prescolar. Sunt foarte stufoase si cred ca nicaieri in tara asta nu se aplica 100% cum scrie acolo, dar totusi o idee poti sa-ti faci despre ce ar trebui sa faca copilul la clasa. Si, cum am mai spus, aceasta programa este obligatorie, nu optionala, nu stiu cum sunt tolerate asa acele educatoare.
Si inca ceva, o opinie strict personala: la grupele combinate, cum e cea in care se afla fiica ta, e si mai greu de lucrat, fiindca educatoarele trebuie sa se adapteze la nivele diferite de varsta; daca nu se poate lucra in mod egal cu toti, prioritate ar trebui sa aiba cei de grupa pregatitoare. Daca educatoarele sunt delasatoare sau nepricepute, iar majoritatea copiilor din grupa sunt mai mici decat cei cu varsta de pregatitoare, atunci acestia din urma au de suferit. Daca pe plan social si emotional copiii mai mari au ce invata de la copiii mai mici, pe plan cognitiv - ca sa-i spun asa - copiii mai mari sunt dezavantajati de o majoritate "mica", daca educatoarele nu lucreaza diferentiat cu ei.
Nu va puteti mobiliza cumva parintii celor 6-7 copii de grupa pregatitoare, ca sa le obligati pe educatoare sa-si faca treaba ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Ha, ha!
Nu m-am gandit nici o clipa ca ii angajezi meditator, dar da, ai dreptate.
Eu vad lucrurile prin prisma unei experiente nefericite cu o gradinita si niste educatoare. Mi s-a parut extrem de greu sa gasesc o educatoare OK si o gradinita la care copilul meu sa mearga cu drag, de aceea as fi refractara la o schimbare de la o situatie/stare de fapt pe care o cunosc si o pot manageria, ca sa zic asa, la o alta situatie care nu stiu ce imi poate aduce...
Anyway, asa cum am spus, sper sa iei decizia potrivita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mmmaria

Ha, ha!
Nu m-am gandit nici o clipa ca ii angajezi meditator, dar da, ai dreptate.
Eu vad lucrurile prin prisma unei experiente nefericite cu o gradinita si niste educatoare. Mi s-a parut extrem de greu sa gasesc o educatoare OK si o gradinita la care copilul meu sa mearga cu drag, de aceea as fi refractara la o schimbare de la o situatie/stare de fapt pe care o cunosc si o pot manageria, ca sa zic asa, la o alta situatie care nu stiu ce imi poate aduce...
Anyway, asa cum am spus, sper sa iei decizia potrivita...

Nu stiu cat mai pot sa remediez in acest an din tot ce am pierdut alegand aceasta gradinita.Probabil destul de putin.
Pot sa spun insa cu certitudine dupa toata aceasta experienta ca alegerea unei gradinite cu tot ce presupune ea(educatoare, dotari etc.)este de cele mai multe ori o loterie.
Risti mai putin in cazul in care faci destule "sapaturi" inainte incercand sa afli cat mai multe. Si eu am facut,mai putin in privinta educatoarelor,adica exact ce era mai important.

Acelasi lucru e valabil si in privinta scolii.Alegi un om ,o invatatoare si astepti sa vezi daca ai facut alegerea buna.Chiar daca e recomandata de X si Y ,se poate ca persoana respectiva sa nu fie compatibila cu copilul tau.
E foarte usor sa spui :"Muta-l daca nu-ti convine!". Din pacate nu e atat de simplu.Copiii nu sunt niste obiecte, pe care sa le iei dintr-un loc si sa le pui in altul. Chiar daca sunt mici, au personalitatea lor,au sentimente,au anumite dorinte,se ataseaza de locuri, de oameni.
Din pacate nu pot da timpul inapoi,dar nu pot sa ascund uriasa dezamagire pe care o port in suflet.
Ii admir intr-un fel pe acei parinti dezinteresati de orice activitate pentru copiii lor.Cu siguranta sunt mult mai linistiti decat mine.

Incerc sa fac o alegere buna in privinta scolii.Sper ca macar atunci sa n-avem acelasi ghinion.
Sunt in stadiul in care culeg pareri din toate partile posibile.
Ma voi duce sa o si cunosc personal pe invatatoare,obligatoriu cu copilul sa vad comportamentul de ambele parti.
Mai mult decat atat...

Mergi la inceput

Noa, acei parinti nepasatori or fi ei mai linistiti, dar sunt la fel de iresponsabili ca educatoarele.
Lectiile de la gradinita nu sunt atat de savante incat un copil istet sa nu poata recupera, cu putin ajutor. Iar pentru clasa I, cu siguranta nu se cere ca copilul sa stie sa scrie, sa citeasca si sa numere pana la o suta.
Poate vei avea noroc de o invatatoare care sa inteleaga situatia si sa ajute copilul.
Pana atunci, ai putea sa te asiguri ca fiica ta va sti, la intrarea in clasa I, notiunile de baza. De exemplu, ca stie foarte bine sa asocieze cifrele cu cantitatile pe care acestea le reprezinta, ca stie la ce se refera numeralele ordinale (cam asta am vazut ca au lucrat la activitatile matematice de la grupa mare); sau ca stie ce caracteristici au anotimpurile (meteo, activitati specifice, vestimentatie, fenomene naturale); ai putea s-o incurajezi, daca ii citesti povesti, sa redea cu cuvintele ei, sa purtati discutii pe marginea acestora. Mai multe nu imi vin acum in minte.
Daca vrei, cand incepe anul scolar ma pot informa cam ce se face concret la grupa pregatitoare, ce ar trebui sa stie copilul cand paraseste gradinita, si iti scriu. Eu nu prea scriu pe DC, dar aproape zilnic arunc cate un ochi sa vad ce mai este nou, asa ca ma voi uita si la acest subiect.

Mergi la inceput