Ce ati face in locul meu?
Raspunsuri - Pagina 2
marius spune:
As lasa-o la gradinita actuala din foarte multe considerente la fel de importante dar in egala masura as discuta foarte direct atat cu educatoarele cat si cu directiunea vis a vis de planul de invatamant prescolar care este oficial si se aplica ca atare. Daca exista (exista) in ce consta punct cu punct, derularea acestuia in timp primul semestru, al doilea semestru si de ce nu la fel pt anul trecut grupa mare adica ce trebuia sa se faca, si cum se vad rezultatele. Sunt chestiuni oficiale, obligatii de serviciu nu servicii personale!
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
anya spune:
Lasa-o la gradinita actuala - explicatiile ti le-a dat Marius f bine, nu mai repet. In plus, daca vrei (si dispui) exista si variante de pregatire suplimentar (fastrakids, lexis sau shackespeare school si altele).
Inca mai exista copii care nu merg la gradinita deloc si totusi invata bine in clasa 1.
ariel_7000 spune:
si eu sunt de parere sa o lasi la "vechea" gradinita. va avea timp, cel putin 12 ani sa invete...poate chiar mai mult, daca va urma si o facultate...insa anii astia, lipsiti de griji, de teme, ar trebui sa fie lasati pt copilarie, dulcea copilarie, cu joaca si inocenta...
Eu am ales pt Alex gradinita Waldorf, tocmai pt ca respecta criteriile mele. Nici ei nu au grupe structurate pe varste, gasesti copii de la 3 ani (unii si mai micuti putin) pana la 7 ani. au chiar un copil cu SD la gradi, la alta grupa, iar in grupa lor un pusti de alta nationalitate, care nu rupea o boaba de romana cand s-a inscris, acum s-a adaptat fara probleme.
Toti sunt copii isteti, veseli, liberi si fericiti. Singurele momente de tristete ale Alexutzei, legate de gradinita, sunt acelea cand e in vacanta si i se face dor de copii, de doamnele educatoare, de fetele din personal...
Parerea mea e ca invatatoarea trebuie sa-i puna stiloul in mana si sa i-o ghideze pentru a forma prima litera, primul semn, pentru a face prima adunare...Cu toate astea, Alex stie toate literele, cifrele, face adunari si scaderi, stie o gramada de poezii, povesti si cantece, spre bucuria mea ALTELE decat cele "clasice", mult tocite la gradinitele "normale". Alex a vrut singura sa invete toate astea, educatoarea doar a incurajat-o in acest sens si nu i-a ingradit dorinta de a afla mai mult.
pt educatoare.
Ce avantaj am avut cu grupa "amestecata"? Primul, legat de diferentele de varsta, caci cei mici ii imita pe cei mari si invata de la ei, iar cei mari devin toleranti si protectori fata de cei mici, ii invata diverse, ii ajuta, sunt un fel de "frati" mai mari. pe noi ne-a ajutat mult aspectul asta, mai ales ca anul trecut s-a nascut Teo.
Al 2 lea avantaj, este ca a invatat sa nu se uite ciudat la un copil cu probleme de sanatate, sa il accepte si sa se poarte cu el normal. A invatat ce este compasiunea si sa nu rada de problemele nimanui.
mami de alexutza (10.04.2003)
si
Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"
Lorikay spune:
Faza cu :"Nu o muta pentru ca ii place si are prieteni"-o inteleg dar cea cu "Nu o muta si lucreaza tu cu ea acasa" -nu o inteleg deloc. Daca la scoala va avea o invatatoare draguta si blanda dar nu va invata nimic , ce vei face? Vei fi tu invatatoarea de acasa? Mai bine discuta cu educatoarea si poate obtii un rezultat.
conchita spune:
Noa, eu as lasa-o unde e, fara sa discut cu educatoarea despre incarcarea "programei" de gradinita. e la varsta cand nu are nevoie sa "lucreze" cineva cu ea, ca e mica. tot ce-i trebuie este dragoste, joc neorganizat, libertate sa descopere singura ce-i place sa faca si ce nu. este prea mica s-o inregimentezi la alta gradinita unde ii invata ce anume? fizica cuantica? tu vrei ca ea sa stie mai multe poezii (la ce-i folosesc, tu iti mai amintesti poeziile de la gradi, ca eu nu? :-)) sau sa fie un copil iubit si fericit, cum deja este la gradinita care este? avand in vedere ca tu esti plecata toata ziua, mai degraba as fi interesata sa las pe cineva in loc care sa fie similara figurii materne. are vreme sa invete incepand de la clasa I. acolo au programa, lectii structurate, teme pentru acasa....
Noa spune:
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Sufleteste si eu m-am atasat de gradinita asta, cu toate hibele ei.
Sincer nu vreau sa o mut.Mi-as dori din suflet sa ramana aici si totul sa fie bine.
Credeti-ma ca nici nu am asteptari exagerate.Nu fac parte din acea categorie de parinti care-si doresc pentru copilul lor un nivel de cunostinte mult peste medie.
Chiar ieri vorbeam cu o vecina,care are un baietel cu un an mai
mic ,care-mi spunea foarte ingrijorata ca un coleg de gradinita al fiului ei stie sa numere pana la 100 crescator si descrescator,stie alfabetul ,stie aia si aia si era disperata pentru ca prin comparatie, al ei nu se ridica la acelasi nivel.
Eu nu sunt asa.Niciodata nu mi-am comparat copilul cu altii. Sunt anumite repere dupa care te ghidezi,dar sa te macine mereu gandul ca si al tau trebuie sa stie exact atat cat stie al vecinului...
Cel mai tare la gradinita asta ma deranjeaza ca nu picteaza,nu modeleaza, lucruri atat de normale la varsta lor.Mult mai putin ma intereseaza matematica sau sa invete sa citeasca.
Apropo am pus-o pe fetita mea sa o intrebe pe educatoare de ce nu modeleaza .Raspunsul ei :"Pentru ca ne murdarim pe maini".
Ea stie foarte multe pt ca m-am ocupat de ea.Nu puteam sa stau cu bratele incrucisate cand vedeam ca la gradinita activitatea e aproape inexistenta. Dar nu mi se pare normal sa stau eu dupa serviciu, obosita sa fac cu ea ce ar trebui sa faca la gradinita.
Si a mea stie literele ,pentru ca le-a invatat de la calculator cand vroia sa-si scrie numele unor jocuri,stie sa faca si adunari sau scaderi simple pe degete,dar repet, nu asta regret cel mai mult ca lipseste din activitatea lor.
Am sa vorbesc cu educatoarea incercand sa pun problema cat mai delicat cu putinta(aici am eu o problema pentru ca-mi lipseste cu desavarsire acest talent
).Sincer nu-mi fac prea mari iluzii ca s-ar schimba ceva pentru ca,am mai spus,daca nu o fac inseamna ca nu le place sau pur si simplu nu mai au chef de meseria asta.
Stiu ca e ultimul an de copilarie si chiar imi doresc sa se bucure din plin de el.
Cred ca am luat deja hotararea.
Numai bine!

Noa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nma Dezamagita de educatoare sunt si eu. Pustiul meu intra in grupa pregatitoare. Se lucreaza destul de putin in clasa, sunt si tare multi copii, dar spre deosebire de tine noi primim mapa cu lucrarile copiilor. La alta gradinita de stat nu pot sa il mut caci sunt suprapline. A ramas varinata privat, aici chiar lucreaza mult, dar surpriza .... nici aici nu mai sunt locuri. O sa lucrez eu cu el acasa si prin iulie sper sa il primeasca la pregatirile pt scoala la privat. Eu in locul tau asi schimba gradinita treptat. La varsta asta copiii isi fac repede prieteni. |
Despre ce pregatiri de scoala e vorba?
ariel_7000 spune:
pai stai asa, ca acum m-a dezamagit pe mine doamna
. cum adica nu o lasa sa modeleze ca se murdareste? atunci e o solutie! ai putea sa i-o propui doamnei! exista ceara de modelat! cei de la waldorf lucreaza cu ea. se gaseste la magazinasul de vis a vis de Protv. nu lasa nicio urma...e cam scumpicica, insa daca pun mana de la mana toti parintii, nu se simte chiar asa rau.
sau daca aveti pe cineva in Austria sau Germania sa va trimita...
cu pictatul...iar, exista sorturi speciale, care ii protejeaza de murdarire...
la alex modeleaza si in lut, apoi picteaza "operele". se protejeaza cu sortz si gata problema!
ce mai fac ei? pai fac tablouri din panza si seminte lipite sau coji de fistic, boabe de porumb sau lana, fire de diverse texturi, pasla...hai ca exista o gramada de activitati artistice, fara murdarire...mai fac figurine din castane sau ghinde, imbinate cu scobitori...
mami de alexutza (10.04.2003)
si
Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"
anuscha2009 spune:
Eu am sa-ti povestesc ceva care s-ar putea sa te ajute in luarea unei bune decizii.
Fetita mea (face sase ani in septembrie) a mers la o gradinita de stat de la varsta de trei ani.
Anul trecut la cinci ani am schimbat gradinita de stat cu una particulara din motiv de mutare dintr-un cartier in altul. In vara am pregatit copilul ca va schimba gradinita, dar tot am avut emotii foarte mari in ceea ce priveste adaptarea ei ( si a mea e mai sensibila mai mamoasa si se adapteaza mai greu-am crezut eu).
Adevarul este ca s-a adaptat foarte repede si niciodata nu m-a intrebat nici de doamna educatoare de la gradi de stat si nici de copii, desi a avut multi prieteni la prima gradi.
Viata a facut sa nu-mi mai pot permite gradinita particulara, plus alte motive personale- lucruri care m-au facut sa intorc copilul la gradinita de stat.
La inapoierea fetitei la gradinita de stat, am avut eu o surpriza foarte mare in sensul ca fetita a avut parte de o primire foarte calduroasa din partea copiilor si a doamnei educatoare - parca isi regasise prietenide o viata
. A fost foarte impresionant pentru mine sa vad gagalice de 5 ani care discutau ca intre adulti despre ce au mai facut in perioada in care nu s-au mai vazut.
Ce am vrut sa ilustrez prin povestea mea, este faptul micutii sunt usor adaptabili si dependentele nu sunt asa de puternice la aceasta varsta - daca inlocuiesti un lucru bun cu un lucru si mai bun ei sunt in stare sa faca fata schimbarii cu succes.
Eu daca as fi in locul tau, mi-as lasa o portita la gradinita ,,veche'' pentru ca din experienta proprie chiar nu se stie niciodata, dar as incerca mutarea daca consider ca e spre binele copilului.
Mult succes in luarea unei decizii bune>