Ce ati face in locul meu?
Raspunsuri - Pagina 4
Noa spune:
Stie multe lucruri pentru ca eu i-am cumparat tot timpul caiete speciale pentru gradinita si am facut impreuna.
Cand am spus ca mi se pare nepegatita m-am referit la capacitatea ei de a-si mentine rabdarea pe o perioada mai mare de timp,pe care nu o are pentru ca nu i-a format-o nimeni si alte deprinderi care se formeaza in colectiv.
Ceea ce mi-as fi dorit eu sa faca la gradinita nu erau chestii savante.Vroiam sa faca lucruri simple:sa picteze, sa modeleze, sa analizeze impreuna cu colegii o leguma,banalitati de fapt pentru un adult dar atat de importante pentru un copil.
Vroiam sa am lucrarile ei,sa le pastrez, asa cum le am inca pe ale mele de pe vremea cand mergeam la gradinita.Si tot la o gradinita de stat am mers si eu,ca altele nici nu existau.
O sa o intreb pe educatoare asa intr-o doara cum pot sa vad si eu ce-a lucrat fetita mea in acest an, sa vad ce-mi raspunde.
natynic spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Noa Stie multe lucruri pentru ca eu i-am cumparat tot timpul caiete speciale pentru gradinita si am facut impreuna. Cand am spus ca mi se pare nepegatita m-am referit la capacitatea ei de a-si mentine rabdarea pe o perioada mai mare de timp,pe care nu o are pentru ca nu i-a format-o nimeni si alte deprinderi care se formeaza in colectiv. Ceea ce mi-as fi dorit eu sa faca la gradinita nu erau chestii savante.Vroiam sa faca lucruri simple:sa picteze, sa modeleze, sa analizeze impreuna cu colegii o leguma,banalitati de fapt pentru un adult dar atat de importante pentru un copil. Vroiam sa am lucrarile ei,sa le pastrez, asa cum le am inca pe ale mele de pe vremea cand mergeam la gradinita.Si tot la o gradinita de stat am mers si eu,ca altele nici nu existau. O sa o intreb pe educatoare asa intr-o doara cum pot sa vad si eu ce-a lucrat fetita mea in acest an, sa vad ce-mi raspunde. |
V-am citit cu atentie pe toate. Si in final cred ca tot tu, Noa, ai cea mai mare dreptate. Mi se pare limpede ce pretentii si asteptari ai, mi se par perfect rezonabile; mi se pare ca faci f bine INCERCAND o proba al cealalta gradinita, chiar nu aveti ce pierde. Pe de alta parte, eu una chiar insist sa discuti totusi cu educatoarele de la gradinita actuala, cu programa in mana. Barem sa te lamuresti daca acolo e indolenta, slaba pregatire profesionalasau pur si simplu o intelegere gresita (nu ca vreo varianta ar fi scuzabila; dar de unde stii daca nu poti indrepta ceva???)
Naty
mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
crisdima spune:
Am trecut si eu prin exact aceeasi situatie anul trecut inainte sa incepem grupa pregatitoare. Alex era la o gradi particulara de 3 ani unde se obisnuise cu totii colegii, erau prieteni o iubea si pe doamna Frau (asta era si motivul ptr care il dadusem acolo, ca faceau germana), in schimb la capitolul invatat, era groaznic, nu vedeam niciun fel de progres, dim. primul lucru erau pusi la desene, au schimbat educatoarea in fiecare an, ce mai dezastru
...si cum si alti colegii de-ai lui au fost mutati de acolo din aceleasi motive m-am interesat si m-am hotarat sa il mut la o alta gradi, de stat, unde auzisem lucruri extraordinare despre Doamna.
M-am perpelit si eu vreo doua saptamani, am stat de vorba si cu el..nu vroia in niciun fel sa auda sa plece de acolo, nici macar sa mearga o zi de proba nu vroia...mai sa ma las pagubasa, ca ma gandeam si eu ca dezradacinez copilu', ca e ultimul an si o luam iar de la capat, cum se va acomoda (ca si el e o fire mai sensibila), sotul ma tragea si el inapoi sa-l lasam tot acolo etc...incepuse deja anul, acolo vorbisem deja si mi-l primea...si intr-o zi mi-am facut curaj si in loc sa mergem la gradi obisnuita l-am dus acolo. Cu greu am reusit sa-l scot din masina, i-am promis ca nu il las acolo daca nu ii place (adevarul e ca nici nu avea ce sa nu ii placa, sala era muult mai draguta decat la fosta gradi si ma bazam si pe asta ce-i drept) si de cum am intrat, am stat de vorba cu doamna si i-am explicat greutatea situatiei, l-a prezentat celorlalti copii....si dupa 5 minute eu nu mai existam....am rugat-o pe Bibi (asa ii spuneau toti copiii) sa ma anunte daca sunt probleme, m-a linistit....si vreau sa va spun c-am terminat gradi si lui acum ii e dor de Bibi, au facut intr-un an cate nu facuse in 3 dincolo, ce mai au fost niste progrese evidente si merg cu incredere spre clasa I cu el acum. Si nu regret nicio clipa ca "l-am dus cu forta" pana acolo. Oricat de sensibili ar fi, copiii au o mare putere de adaptare si cum oricum nu ii duci la mai rau si daca si doamna ii face "tranzitia" mai usoara, nu e chiar asa traumatizant pentru ei. Alex a mai zis de vreo 2 ori ca i e dor de vechea gradi dar nu ca s-ar mai intoarce acolo.
Si eu am mers foarte mult si pe instinct, aveam un feeling ca daca nu il mut, o sa regret si mereu o sa ma intreb ce-ar fi fost daca...si una peste alta a fost si mult mai usor decat imi imaginam la inceput.
Acum asta a fost cazul meu, nu inseamna ca va fi exact la fel si la voi, tu iti stii copilul cel mai bine...dar daca tu esti convinsa ca ii va fi mai bine sa o muti, trebuie mai intai si mai intai sa o convingi si pe ea ca e spre binele ei (alea 2 saptamani de perpeleala, i-am impuiat capul copilului cu gradi noua, cum e acolo, cum e doamna, ce fac etc si cred ca contat si asta in acomodarea lui rapida dealtfel.
Iti doresc succes in luarea deciziei si sa ne tii la curent...
Cristinuk si Alexutzu
Tinteste spre luna, chiar daca nu reusesti macar vei fi printre stele.
betiana spune:
Raspunsul meu pentru Noa este o intrebare : cum, in toata gradinita sunt doar 6-7 copii pentru grupa mare pregatitoare ? Parerea mea este ca sunt mult mai multi si ca ar trebui mutata nu intr-o alta gradinita, ci in interiorul aceleiasi gradinite la o grupa pregatitoare. Poate ca ei ii place rolul de sora mai mare sau responsabilitatile care i se dau in cadrul grupei de pici, dar viitorul depiunde de abilitatile pe care le castiga in grupa pregatitoare.
gabitza2005 spune:
Buna fetelor!
V-am citit mesajele cu interes deoarece anul acesta am avut aceeasi problema dar la GRUPA MICA.
Poate sunt eu mai pretentioasa dar pana la urma nu duci copilul la gradinita numai sa aibe unde sa se joace - il duci sa invete ceva (aici nu ma refer la formule matematice ci la lucruri simple necesare la scoala).
La noi anul acesta toate activitatile se rezumau la o foaie xeroxata colorata - majoritatea parintilor erau nemultumiti dar nimeni nu zicea nimic- am incercat mai intai cu frumosul si mai pe ocolite sa le atrag atentia celor doua educatoare apoi daca am vazut ca nu se intampla nimic le-am zis direct, nu le-a convenit si lucrul acesta s-a reflectat in comportamentul copilului care dintr-o data nu mai vroia la gradi asa ca m-am dus la DIRECTOARE si am avut o discutie de 2-3 ore in care i-am zis tot ce aveam pe inima si SURPRIZA dintr-o data comportamentul educatoarelor s-a schimbat complet.
Dimineata la usa ma opreau sa imi ziceau ce au facut cu o zi inainte , ce a facut copilul , dintr-o data mapa cu lucrari s-a umplut simtitor cu diverse lucruri ca dovada a activitatilor, a aparut si orarul saptamanal la avizier, copilul a invatat cantece si poezii. Toate aceste activitati au facut ca baietelului meu sa-i placa si mai mult la gradi (pacat ca era spre sfarsitul anului).
Asa ca de acum inainte stiu cum sa procedez-le zic direct si stau pe capul lor pana fac ce trebuie ca doar nu o sa mut copilul in fiecare an daca se schimba educatoarele.
Nu vreau sa fie o acuza la adresa ta Noa - dar ce ai facut pana acum?
Nu astepta sa ia alti parinti initiativa poti sa fii tu prima.
Sincer copilului meu pana la urma i-a fost bine asa ca nu am mai ascultat ofurile altora ca le-am retezat-o din scurt: sa se duca si sa vorbeasca cu cine trebuie nu cu mine. Mie una chiar mi s-a luat de parintii care nu fac decat sa barfeasca si sa se vaite pe la colturi dar nu fac nimic, asteapta sa le rezolve altcineva problemele.
Si acum ca te gandesti sa muti copilul te-as intreba si eu : cine iti garanteaza ca va fi mai bine la noua gradinita cand totul depinde de educatoare? O educatoare foarte buna pentru un alt copil (al vecinei sau prietenei) poate sa nu fie ceea ce ii trebuie copilului tau.
Noa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui betiana Raspunsul meu pentru Noa este o intrebare : cum, in toata gradinita sunt doar 6-7 copii pentru grupa mare pregatitoare ? Parerea mea este ca sunt mult mai multi si ca ar trebui mutata nu intr-o alta gradinita, ci in interiorul aceleiasi gradinite la o grupa pregatitoare. Poate ca ei ii place rolul de sora mai mare sau responsabilitatile care i se dau in cadrul grupei de pici, dar viitorul depiunde de abilitatile pe care le castiga in grupa pregatitoare. betiana |
Exista o grupa pregatitoare unde a fost initial inscrisa(pe vremea cand nivelul grupei era ,,mijlocie").
N-am mai pomenit de asta pt ca si aici sunt amintiri urate pe care nu vroiam sa le mai scot la iveala.
Din pacate, acolo am dat de o educatoare extrem de rece cu copiii.Dimineata asistam la scene incredibile: copii care se agatau de parinti si nu doreau sa intre in clasa cand o vedeau pe educatoare.
A mea nu se manifesta asa,dar dupa un timp a inceput sa faca pipi in pat la pranz.
Oricat de mult am incercat n-am reusit sa scot de la ea nimic.
Educatoarea ma astepta dupa amiaza cu o privire taioasa si-mi spunea sec:,,Iar a facut!".
Atat de proasta eram incat imi certam copilul de ciuda ca din cauza ei primeam eu observatii.
Am rugat-o sa-mi dea cateva detalii(daca merge la toaleta inainte,daca face cand se trezeste pana sa ajunga la baie) n-am reusit sa inteleg nimic. Imi spunea doar ca,, Noi ii trimitem pe toti la baie dar nu stam sa-i pazim".
Eram foarte suparata, intram cu inima stransa in gradinita la gandul ca iar gasesc patul ud, pt ca-mi dadeam seama ca ceva nu e in regula.
Intr-adevar aceasta educatoare lucra cu ei, in fiecare zi era ceva afisat, din acest punct de vedere nu am ce sa-i reprosez.
In disperare de cauza am mutat-o la grupa actuala.Directoarea m-a avertizat subtil ca fac o greseala si ca ce iese din mana acelei educatoare care parca nu suporta copiii,,e aur". I-am spus ca poate sa fie si aur si orice altceva,atata timp cat copilul meu are o problema si eu nu pot sa aflu de la educatoare aproape nimic, doresc sa o mut.
Inca din primul moment la grupa actuala, am gasit o atmosfera cu totul diferita,calda ,primitoare.Au si o ingrijitoare deosebita care iubeste copiii enorm si care se poarta cu ei mai ceva ca o mama.
Din ziua aceea fetita mea n-a mai facut pipi in pat niciodata.
Bineinteles ca mi-a spus imediat dupa ce am luat-o de acolo ca-i era frica sa ceara la baie si de aceea se scapa.Am banuit asta inca din primul moment!
Poate de aceea am o retinere in a-i spune educatoarei actuale ce gandesc.
I-am fost atat de recunoscatoare atunci pentru felul in care mi-a primit copilul.
Pentru mine trecerea de la atmosfera aceea austera si rigida la mediul calm si primitor de aici a insemnat enorm. De aceea am apreciat-o si am stimat-o atat de mult. Se simtea bine, fericita, nu mai era timorata.E buna ,calda, apropiata de ei, dar cam atat.
Dupa un timp mi-am dat seama ca lucrurile nu stau pe deplin asa cum ar trebui,dar m-am gandit ca poate trebuie sa am rabdare. Am avut,dar degeaba.
Din cate am inteles,anul acesta media de varsta a grupei va fi 4 ani.
Nu stiu daca in conditiile acestea mai doresc s-o duc aici.
Mai am timp sa ma gandesc pana pe 15 septembrie.
lalilu spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Noa
Exista o grupa pregatitoare unde a fost initial inscrisa(pe vremea cand nivelul grupei era ,,mijlocie"). N-am mai pomenit de asta pt ca si aici sunt amintiri urate pe care nu vroiam sa le mai scot la iveala. Din pacate, acolo am dat de o educatoare extrem de rece cu copiii.Dimineata asistam la scene incredibile: copii care se agatau de parinti si nu doreau sa intre in clasa cand o vedeau pe educatoare. A mea nu se manifesta asa,dar dupa un timp a inceput sa faca pipi in pat la pranz. Oricat de mult am incercat n-am reusit sa scot de la ea nimic. Educatoarea ma astepta dupa amiaza cu o privire taioasa si-mi spunea sec:,,Iar a facut!". Atat de proasta eram incat imi certam copilul de ciuda ca din cauza ei primeam eu observatii. Am rugat-o sa-mi dea cateva detalii(daca merge la toaleta inainte,daca face cand se trezeste pana sa ajunga la baie) n-am reusit sa inteleg nimic. Imi spunea doar ca,, Noi ii trimitem pe toti la baie dar nu stam sa-i pazim". Eram foarte suparata, intram cu inima stransa in gradinita la gandul ca iar gasesc patul ud, pt ca-mi dadeam seama ca ceva nu e in regula. Intr-adevar aceasta educatoare lucra cu ei, in fiecare zi era ceva afisat, din acest punct de vedere nu am ce sa-i reprosez. In disperare de cauza am mutat-o la grupa actuala.Directoarea m-a avertizat subtil ca fac o greseala si ca ce iese din mana acelei educatoare care parca nu suporta copiii,,e aur". I-am spus ca poate sa fie si aur si orice altceva,atata timp cat copilul meu are o problema si eu nu pot sa aflu de la educatoare aproape nimic, doresc sa o mut. Inca din primul moment la grupa actuala, am gasit o atmosfera cu totul diferita,calda ,primitoare.Au si o ingrijitoare deosebita care iubeste copiii enorm si care se poarta cu ei mai ceva ca o mama. Din ziua aceea fetita mea n-a mai facut pipi in pat niciodata. Bineinteles ca mi-a spus imediat dupa ce am luat-o de acolo ca-i era frica sa ceara la baie si de aceea se scapa.Am banuit asta inca din primul moment! Poate de aceea am o retinere in a-i spune educatoarei actuale ce gandesc. I-am fost atat de recunoscatoare atunci pentru felul in care mi-a primit copilul. Pentru mine trecerea de la atmosfera aceea austera si rigida la mediul calm si primitor de aici a insemnat enorm. De aceea am apreciat-o si am stimat-o atat de mult. Se simtea bine, fericita, nu mai era timorata.E buna ,calda, apropiata de ei, dar cam atat. Dupa un timp mi-am dat seama ca lucrurile nu stau pe deplin asa cum ar trebui,dar m-am gandit ca poate trebuie sa am rabdare. Am avut,dar degeaba. Din cate am inteles,anul acesta media de varsta a grupei va fi 4 ani. Nu stiu daca in conditiile acestea mai doresc s-o duc aici. Mai am timp sa ma gandesc pana pe 15 septembrie. M-am facut mare! |
Eu cred ca o mutam de mult, dupa ce maturam cu educatoarea aia pe jos, si ma plangeam directoarei, ca-mi traumatizeaza copilul si ca de-aia face pipi in pat. Si o mutam la o grupa pt varsta ei, clar, ca asta e si roasul fiecareia in parte, de-aia se formeaza pe categorii de varsta...