Ce legume/fructe congelam?

Ce legume/fructe congelam? | Autor: remaliss

Link direct la acest mesaj

De curand mi-am cumparat un congelator mic pe care il vreau doar pentru legume si fructe...
Ce fructe/legume ati congelat voi pentru iarna?
In afara de vinete coapte si fasole nu am congelat nimic...
Poate imi dati cateva idei.

o mamica fericita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

cateva idei:
- ardei taiati cubulete (tocati)
- ardei intregi (pt umplut)
- caise, piersici, zmeura (spalate, curatate si taiate felii - unde e cazul)
- verdeata tocata (pachetele, pt cate o mancare)
- prune curatate

In general e bine sa pui ce gasesti in piata (adica atunci cand sunt in sezonul lor) pt ca atunci sunt cele mai bune. De aceea am pus acum piersici, pt ca mai spre toamna sunt frumoase si mari dar seci si negre pe dinauntru.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fritz spune:

Eu mai pun mazare, dar acum s-a cam dus vremea ei, ardei capia copt si curatat de coaja, fructele de padure le pun in cutii de inghetata. Ideal e sa fie cat mai uscate cand le pui, sa nu se lipeasca intre ele. Poti pune la congelator cam tot ce vezi pe la supermarketuri, combinatii de legume pentru ciorbe si altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Congelez toate verdeturile verii, in pachetele pentru fix o mancare: patrunjel, leustean, muuuult marar (ne place mazarea). Mai pun gogosari taiati cubulete...
Fructe inca nu am incercat, dar e o idee....

Cand ajung la padure si gasesc hribi ii tai fideluta si-i pun la congelator. Merg super la un bors de cartofi. Si tot de la padure, ghebe. Astea le pregatesc la fel ca pastaile.




Gea, mami de Catinca-Ruxandra

frumoasa mamei
sotul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Eu congelez,in primul rand,ardei si rosii pentru ca le folosesc la mai toate mancarurile iarna.Le tai cubulete si le pun in pungute cat pentru o mancare.Mai congelez multa verdeata si am pus deja fasole teci fiarta,tot asa,cat pentru o mancare sau pentru un sote cu usturoi si marar(sotului meu ii place mult,mai ales iarna).Am deja si capsuni si mere rase,pentru prajituri.Mi-a ramas pentru carne un singur sertar la congelator.


www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Anul acesta am pus in pahare de unica folosinta zmeura, afine, strugurei. Mai pun brocoli si conopida fierte 10 minute la steamer.

Tala, ai zis ca pui piersici congelate. Cum le pui: crude, in pungi sau cutii? Fetita mea e innebunita dupa piersici si tare as vrea sa ii congelez si eu pt la iarna.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Si ingerii au nevoie de ajutor...
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remaliss spune:

Fritz, uitasem de ardeii capia copti...

Mireluta, eu am pus cateva rosii intregi...Oare trebuia sa le tai cubulete? Ma gandesc ca atunci cand o sa le folosesc, le voi taia cat sunt inghetate, altfel cred ca nu voi face mare lucru cu ele, la cata apa contin...
Anul trecut am primit o punga cu capsuni congelate, iar cand s-au dezghetat am avut doar sirop...Am aruncat toata punga...Cum procedezi cand faci ceva din capsuni?

Puisorule, cred ca voi pune si eu conopida...


o mamica fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Eu congelez vinete coapte(curatate si scurse bine), pentru salate, ardei copti (ii curat de cotoare si seminte si ii tai fasii mai groase), fasole verde, mazare si visine. daca gasesc si fructe de padure, astea pt. prajituri, sunt preferatele noastre.
Dac avrei o reteta pentru zarzavat de ciorba, super bun si testat, fara conservanti, iata cum il fac eu:
http://www.bucataras.ro/retete/1451/zarzavat_pentru_ciorba.html

Edit: mi-am adus aminte ca intr-un timp puneam si ardei grasi intregi, fara cotoare, pt. umplut, super buni! Si ardei gras cubulete, pentru ciorbe/mancaruri.






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Exista o mancare, "Adio vara", de la R.A.Roman, parca. Adica se umplu cate doi ardei, doua rosii, doi dovlecei (bucati de dovlecel), doi gogosari...etc, cu carne, iese o minune. Eu congelez partile componente, iar iarna le scot si le pun direct in cratita. Si ardeii ii congelez direct umpluti, daca tot congelez ardei... mancarea e gata de pus la foc in 5 minute...
De asemenea imi place o ciorba cu multe legume...congelez ingredientele in pungi separate (continutul unei pungi: morcov, telina, albitura, fasole verde, ardei, rosie, cartof, dovlecel, conopida, ceapa, verdeata...toate curatate, doar sa le rastorni in oala. Iarna e mai greu sa faci piata...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Multumesc,Ovidiu,pentru ideea cu pungutele de legume gata pregatite pentru ciorba.Si ideea cu legumele umplute este nemaipomenita.Dar carnea are acelasi gust ca atunci cand o prepari pe loc?

Remaliss,nu conteaza cum pui rosiile,cand le dezgheti le poti toca si le pui ori in ciorbe,ori in tocanite,ori poti face sosuri gustoase din ele,pentru ca apa se evapora.

Capsunile le congelez intai rasfirate,una langa alta,sa-si pastreze forma,apoi le strang in pungute,sa nu ocupe prea mult spatiu in congelator.Iarna le pun intr-o sita sa se scurga de apa si le dau prin faina cand le folosesc la prajituri.Sau daca le adaugi la compozitia blaturilor,le poti folosi direct inghetate,date prin faina.

Am uitat sa va spun ca am congelate deja si cateva pungute de cirese fara samburi,tot pentru prajituri si urmeaza sa coc niste vinete,le congelez si am salata la iarna.

Un truc pe care nu-l spune nimeni cand congelezi ardei pentru umplut,este acela ca dupa ce ii cureti de seminte,se oparesc cateva minute ,se pun la scurs si apoi ii bagi la congelator.Iarna cand ii dezgheti sa-i umpli,nu se inmoaie,sunt tot asa de tari ca vara.Spor la treaba.

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui mireluta39

Multumesc,Ovidiu,pentru ideea cu pungutele de legume gata pregatite pentru ciorba.Si ideea cu legumele umplute este nemaipomenita.Dar carnea are acelasi gust ca atunci cand o prepari pe loc?



Are, daca nu sta mai multe de 6 luni...eu le pun cand ardeii, rosiile, etc sunt pe sfarsite in piata, adica sept-oct.
In plus, dupa ce le pui in cratita, le adaugi rosii (suc), condimente, verdeata...alea dau gustul final, dupa ce se infratesc, la cuptor, cu cele congelate.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput