Ce legume/fructe congelam?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Eu pungile cu legume pt ciorbita, tocanita etc le fac asa.
ardei, gogosari,rosii , Kapia le dau prin blender...ala cu care-i faceam papa la copil si nu..nu iese pasta adica un fel de piureu..iese f bine .Pun cam 2 polonice in punga arunc si 2-3 fire de patrujel si le congelez.Avantaj nu ocupa mult in congelator, fata de legumele taiate felii si se mentin f bine.La ciorbita mai tai atunci 2 morcovi, radacini etc si iese bestiala ciorba de lugume. Mai congelez o legatura buna de patrunjel si una de leustean.,( pe langa borcanul cu leustean in otet si evident borcanul de tarcan sau tarhon pt zama de cartofi si fasole cu ciolan). Sunt bestiale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

monica buna idee cu rosii, ardei si gogosari blenduite. am sa fac si eu. e ff comod de folosit dupa aia si chiar de facut.

eu pun rosii intregi (mai micute) la congelat. imi place sa pun cate una doua pron ciorba iarna. apoi patrunjel/marar/leustean. ardei copti si pana acum mai puneam vinete coapte, dar nu le-am prea mancat in ultimul timp asa ca nu mai pun.

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Eu de obicei pun la congelator macris, spanac, vinete coapte, conopida, patrunjel/telina, fasole verde si boabe. Fructe nu am pus pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Oana, voi incerca si eu reteta de zarzavat de ciorba testata de tine. Chiar cautam o astfel de reteta. Multumesc pt link.

Rufus, pachetelele mele arata asemanator, doar ca nu pun rosii, dovlecei si fasole verde pt ca au timpi de fierbere diferiti fata de morcov, telina, albitura, ardei.

In rest, si eu congelez - vinete, ardei copti, fasole verde/galbena, gogosari, ciuperci si fructe de padure.

Rosiile nu le congelez, ar umple congelatorul, ci le pun la borcan, intregi, in apa/suc rosii cu sare si le fierb.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

- radacinoasele - morcov, telina, pastarnac, patrunjel - tocate cubulete mici (de fapt date la robot la maruntit) si puse in pungi cat folosesc la o mancare.
- vinetele - coapte si scurse bine de zeama.
- ardeii grasi-gogosari sau capia - cubulete
- pastaile - spalate scurse in pungi de o portie.
- mazarea boabe - spalata scursa in pungi de o portie.
- zmeura - pe o tava intinsa pun una langa alta, bag la congelat, cand is beton le iau si le pun in caserole. In felul asta nu se mai lipesc una de alta.

Anul asta am pus visine si cirese cu samburii scosi, la pungi de o portie, pentru tarte. Sa vedem cum vor fi.

Tulpini de telina, tocate marunt, in pungi mici, merg la ciorba.

Verdeturile le spal, le usuc pana-s crocante, le bag la blender la maruntit si le folosesc asa. Congelate mi se pare ca se inmoaie rau si nu mai au gust.

Rosiile blenderuite si puse in pungi ermetice.

Spanac, urzici, loboda - oparite in apa cu sare, scurse si puse la pungi.

Intr-un an am pus si boabe de porumb cand era el mai in lapte, asa....au iesit cam tari, dar gustoase.

Rosiile le conserva soacra mea in borcane cu apa si sare, o bunatate, merg la orice mancare.

Tot asa am pus ardei pt umplut, opariti un pic in apa cu sare in prealabil, dar nu prea mancam tocaturi iarna, asa ca am preferat sa nu mai ocupe locul si sa cumpar din piata, sau sa imprumut de la mamici



Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput