AFTER-SCHOOL – pareri si asteptari ale parintilor

AFTER-SCHOOL – pareri si asteptari ale parintilor | Autor: ioanatzuca

Link direct la acest mesaj

Dragi parinti,
Deschid aici un subiect putin dezbatut pe acest forum, dar foarte actual pentru parintii cu copii scolari. After-school nu mai este o moda, ci deja a devenit o necesitate pentru multi dintre noi. Majoritatea parintilor au un serviciu care le ocupa toata ziua.Ce fac copiii dupa ce termina orele de la scoala?

Cum si cu cine isi face temele copilul? - este (cel putin pentru mine) un subiect dificil si de mare actualitate!

O alta intrebare – cum si cu cine isi petrece timpul liber ? Nu este nici mare dar nici mic, ca sa-i dai o cheie si sa-l lasi singur.

Cele doua mari tendinte ale zilelor noastre sunt clare: calculator si tv!
Cred ca sunteti de acord cu mine ca aceste activitati trebuie limitate. De ce? Pentru ca mai mult ca sigur, o mare parte din viata (meserie si timp liber) si-l vor petrece in fata calculatorului si televizorului.
Multe din asa-zisele programele de desene animate sau filme pt. copii, nu sunt chiar ceea ce ne dorim. Poate au si ele rolul lor educational, dar intr-o mica masura.
Cred sincer ca sunt atatea lucruri frumoase de facut, iar timpul petrecut in fata tv sau a diverselor jocuri pe calculator ii priveaza de ele.
Avem adolescenti in jurul nostru care nu stiu sa se exprime, nu stiu sa se comporte, chiar si in situatii banale, nu stiu sa comunice, nu au pasiuni, nu au aspiratii... traiesc virtual! Mai mult, deseori au probleme de sanatate.
De curand am gasit raspunsul la intrebarea: cum pot sa ii ajut?
In aceast an am decis sa deschid un after-school! Suntem doua asociate, amandoua pasionate de copii si de cresterea lor sanatoasa. Avem increderea ca vom reusi sa oferim o alternativa buna pentru acel timp in care parintii sunt inca la serviciu, nu pot supraveghea temele, nu pot duce copilul la inot, la dansuri sau la fel si fel de alte cursuri. Asociata mea este profesor, iar eu sunt economist. Experienta ei de 8 ani in gradinita&after-school si experienta mea (de parinte al unui scolar, dar si de organizator) ne vor ajuta sa ne implinim promisiunea.

Am ales sa deschid acest subiect pentru a afla parerile si opiniile voastre, dorintele, multumirile si nemultumirile acumulate, pt. a incerca astfel sa evit unele greseli pe care le-am putea face.

DC este un prieten vechi si drag. Sunt unul dintre primii membrii activi ai site-ului si martor al evolutiei sale spectaculoase. Am vazut cum de la un nucleu mic de parinti pasionati de cresterea copiilor, s-a ajuns la o imensa familie. Joburile tot mai complexe si alte activitati personale mi-au redus mult timpul pe care il petreceam cu voi. Ajunsesem , cu regret, doar sa va citesc din cand in cand, insa ma bucur ca existati in continuare si ati pastrat spiritul forumului.

Deci , ce oferim noi: transport de la scoala catre after-school, masa de pranz pregatita zilnic in bucataria proprie, supravegherea temelor si intelegerea lor, aprofundarea subiectelor predate la scoala. Lucrul cu fiecare copil in parte functie de nevoile lui.
Dupa terminarea temelor, se poate opta pentru o varietate mare de programe: engleza, sport, arta si cursuri de dezvoltare a abilitatilor practice. Toate acestea se desfasoara alaturi de educatori si profesori bine pregatiti, talentati si buni pedagogi, intr-un mediu placut, civilizat, curat si primitor.
De asemenea am intocmit un calendar general al activitatilor extracuriculare. Prin acestea dorim sa ii apropiem pe copii de natura, de cultura si arta, sa le dezvoltam abilitatile de comunicare si relationare cu ceilalti, spiritul de echipa, deprinderile practice si bunele maniere. Toate acesta ii vor ajuta sa devina niste adulti responsabili, talentati si sanatosi.

Intentionam sa dezvoltam ulterior si programul de before-school. Pentru primul semestru insa putem oferi doar after-school.

Astept parerile sincere, dorintele voastre si ale copiilor, legate de after-school.

Va invit sa ne vizitati site-ul www.ceitreimuschetari.ro si sediul (acum in curs de amenajare).

Corina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

Gata, am reusit sa vad linkul, e o virgula acolo in plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Personal nu mi-as da copilul la after school, decat nu as avea cu cine sa il las. Consider ca el are nevoie si de odihna dupa scoala, de putina recreere, nu sa intre direct in lectii si alte activitati fizice, activitati care de altfel sunt bune dupa amiaza cand copilul este odihnit. Un alt motiv este ca aceste forme de invatamant nu sunt inca asa bine dezvoltate la noi, prea putini profesori sunt pregatiti pentru asa ceva, dar este foarte bine venit after school-ul pentru copii care nu au cu cine sa stea si poate peste ani buni va deveni si la noi o forma bine pusa la punct. Va urez mult succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

M-am uitat si eu pe site.

Ca parere de parinte de scolar, cred ca in programul pana la ora 18 ar trebui ceva mai mult decat numai o gustare. Sau, ma rog, conteaza ce gustare, cat de consistenta e.
Altfel, parintii se vor plange ca iau copiii si acestia se declara flamanzi. In prezent eu iau baiatul la ora 17 si tot flamand se declara.

Amplasamentul e foarte bun, in opinia mea, care cunosc zona.
Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu am niste sfaturi pentru parintii care cauta after school.

-in primul rand, verificati la fata locului informatiile primite pe mail, telefonic sau chiar de pe net.
-mergeti si verificati unde este amplasat locul, ce spatiu exista, grupurile sanitare, bucataria, etc, etc.
-cereti permisiunea conducerii centrului, de a vb cu alti parinti care au copii acolo. veniti pentru doua, trei zile la rand, cate o ora si alegeti la intamplare un parinte, doi cu care sa puteti discuta.
-cereti detalii despre orice....

apoi, luati in considerare urmatoarele:
-copii mici, de la clasele 1-3, au nevoie de multa supraveghere, de odihna inainte de lectiile pentru acasa
-stau imbracati in hainele de scoala; nu se descalta timp de 7, 8, chiar 9 ore (din momentul cand pleaca dimineata spre scoala si pana revin acasa)
-la copii din clasa 1 abia se formeaza deprinderea de a scrie, a citi, au nevoie de multa atentie si suport...personal nu mi-as lasa copii la after school din clasa 1
-luati in calcul (f important) distanta de la after school pana acasa

daca imi mai amintesc ceva....

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanatzuca spune:

Draga Adastero, multumim pentru urari!
Noi tocmai asta incercam (si speram ca vom si reusi)- sa dezvoltam un cadru pentru scolarii care nu au cu cine sa fie lasati acasa sau varianta "acasa" nu functioneaza bine din alte motive.
La after-school programul de lectii incepe la ora 13.30, deci copiii au aproape 2 ore din momentul in care ies de la scoala, 2 ore in care se joaca, mananca, se relaxeaza un pic.
Iar activitatile optionale sau extracurriculare care urmeaza dupa lectii eu le-as cataloga mai degraba ca relaxante, decat solicitante.
Si asta vorbesc din proprie experienta.
Fetita mea a mers la after-school din clasa a III-a si a fost foarte incantata, in special de activitatile optionale. La ora 18.00 o luam plina de energie si suparata ca "de cei ai venit asa de repede sa ma iei?". Si-a facut prieteni buni la after-school si au petrecut impreuna un timp extraordinar.
Eu chiar nu as fi putut sa o duc la cursuri in timpul saptamanii. Astfel am avut timp in week-end sa stam impreuna, sa iesim undeva, sa mai verificam un pic la lectii.

Profesorii sunt cei din scoli, dar nu oricare dintre ei, ci cei mai dedicati si mai talentati. Cei care intr-adevar au experienta si inclinatia necesara sa lucreze cu copiii.

Numai bine si succes, oricare ar fi programul pe care il veti alege!

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanatzuca spune:

Kariguld are mare dreptate in ceea ce priveste verificarile.
Si eu, cand am inscris copilul la after-school am verificat cam tot ce se putea verifica.
O mica observatie: la after-school copiii nu stau imbracati in uniforme sau haine de scoala. Au haine de schimb, au incaltaminte de interior si de exterior. Fiecare are dulapul lui cu haine si accesorii.

In ceea ce priveste gustarile de dupa-amiaza am hotarat sa le facem mai consistente. La masa de pranz nu prea se omoara cu mancatul, deoarece atunci cand ies de la scoala isi cumpara de la chioscul din curte tot felul de chipsuri, biscuiti si alte prostii si nu prea in stare sa manance in urmatoarea ora 2 feluri (supa si felul 2). In schimb la gustare mananca de rup. De aceea am hotarat ca aceste gustari vor fi ceva mai consistente. Meniul se afiseaza la inceputul fiecarei saptamani si, speram ca printr-un dialog cu parintii, sa gasim formula cea mai buna!

Pentru cei mici, de clasa I, va fi o grupa separata, cu mai putini copii si cu o doamna invatatoare care va lucra cu fiecare in parte.

Multumesc pentru parerile voastre!
Asteptam cat mai multe pentru a putea oferi cat mai mult din ceea ce va doriti pentru copiii vostri!

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Sunt de acord ca cel mai bine ii este copilului acasa, insa pentru parintii care nu au cu cine lasa copilul dupa ce iese de la ore, cu cat exista mai multe initiative de acest gen cu atat mai bine.

Noi inca suntem la gradi, dar cand va veni clasa intai vom apela cu siguranta la un astfel de sistem; este posibil ca unul din criteriile de alegere a scolii (poate privata, nu ne-am decis inca) sa fie asigurarea unui program de acest gen.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

a nu se intelege ca sunt impotriva after scool! deloc!

fiecare parinte gaseste solutiile cele mai potrivite pentru copii sai!

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

De la ce scoala sunt invatatoarele supraveghetoare, de la 307 sau de la Jose Marti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanatzuca

Draga Adastero, multumim pentru urari!
La after-school programul de lectii incepe la ora 13.30, deci copiii au aproape 2 ore din momentul in care ies de la scoala, 2 ore in care se joaca, mananca, se relaxeaza un pic.

Corina

Au doua ore de joaca si relaxare doar in cazul in care se teleporteaza de la scoala la after. In realitate ei vor petrece minim 15 minute asteptand colegii de bus, alte 15-30 in masina, ajung, se spala pe maini si la masa. Si dupa masa practic ei au adunat de la 7 dimineata pana la 13:30 cam 6 ore si jumatate de activitate...daca ii pui la lectii nu stiu ce randament pot da ei. Poate cei de 10 ani, dar picii nu.

O idee este sa "prepari" si un dormitor, macar pentru cei care vor sa doarma.

Apoi sincer, e laudabila preocuparea pentru optionale, dar eu ca parinte pana nu vad lectiile facute ca lumea si nu vad rezultate la clasa nici nu ma gandesc la optionale. Pe mine ma intereseaza litera din ziua respectiva nicidecum origami. Deci mi se pare ca partea cu temele e cam superficial trecuta in favoarea optionalelor. Sincer.

Dar pentru a pune mai mult accent pe teme, trebuie sa ai invatatoare prezenta de la ora 13:30 sa spunem, pana la 18:00 ca sa faci treaba ca lumea. Sau chiar de la 12:30 pt ca trebuie sa pregateasca fise si materiale ajutatoare, mai ales ca va avea copii din mai multi ani si scoli de studiu si mai ales ca respectivii copii nu vor fi toti la acelasi nivel. Nu sa puna masa ingrijitoarea, apoi vine doamna 2 ore jumate, apoi optionalele sau "activitati recreative supravegheate" de catre cine?

Poate am fost un pic dura, dar sunt bine ntentionata. Eu as plati la after si 1200 ron de copil, daca realmente ar oferi servicii de educatie de clasa.

Andries

Mergi la inceput