AFTER-SCHOOL – pareri si asteptari ale parintilor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanatzuca spune:

Buna Andries,
Eu cred ca temele unui copil trebuie in primul rand sa fie bine facute si bine intelese, iar in al doilea rand sa nu dureze mai mult de 2 ore si jumatate pe zi, indiferent ca sunt facute acasa sau la after-school.
Invatatoarele stau pana la 16 toate si prin rotatie (cate doua) pana la 18.
Nu toti copiii (sau parintii) vor dori sa mearga la optionale. Cei care nevoie de mai mult timp pentru lectii, vor ramane cu invatatoarele sa faca lectii sau sa aprofundeze. Cei care se vor incadra in cele 2 ore si jumatate alocate lectiilor, pot merge la optionale. Cei care nu doresc optionale, se pot juca.
Va exista un dialog permanent cu fiecare parinte, in care sa gasim formula cea mai buna pentru fiecare copil.
Dar, eu iti spun ca majoritatea copiilor vor fi foarte stimulati de aceste optionale si se vor stradui mai mult la lectii si de dragul optionalelor. Fetita mea, care atunci cand isi facea lectiile acasa, tragea de ele pana seara, la after-school datorita invatatoarei pe care o place la maxim si datorita optionalelor, a ajuns sa isi faca lectiile in timp si foarte bine. Atunci si eu am fost de acord cu optionalele.

Deci ceea ce vrem noi sa facem este sa personalizam programul in functiile de nevoile copilului, in colaborare cu parintii.

Pentru copiii de clasa I este intr-adevar mai greu, sunt mai micuti si obosesc mai repede. Ma tot gandesc cum as putea sa le ofer niste paturi pentru somn. Si chiar daca asa pune paturile, crezi ca ei ar dormi?

Vom aveam invatatoare de la mai multe scoli din zona (deocamdata avem de la 307) - ca sa raspund si Adinei, toate foarte bine pregatite. Pana la urma, conteaza mai putin de la ce scoala sunt, ci cum interactioneaza cu copii.

Stiu ca nu va asteptati la minuni peste noapte in nici un domeniu din Romania, dar eu cred ca de undeva trebuie inceput. Si nu doar inceput, ci si continuat bine!

Nu ai fost dura Andries, ai fost obiectiva si asta si astept de la parinti.

Multumesc,
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

poate eu gandesc din prisma parintelui care are acasa branza buna in burduf de caine, motiv pentru care sunt mai stresata. Baiatul meu cel mare ar inlocui oricand o pagina de semne cu 50 de genoflexiuni sau si mai multe. Cel mic da mai multe semne de bunavointa.

Paturi...nu stiu ce sa spun, daca ai multi pitici merge o camera cu paturi pe perete ca la gradinita. Doar ca trebuie sa fie liniste macar o ora.

Eu va doresc succes maxim, copii fericiti si parinti multumiti!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanatzuca

Pentru copiii de clasa I este intr-adevar mai greu, sunt mai micuti si obosesc mai repede. Ma tot gandesc cum as putea sa le ofer niste paturi pentru somn. Si chiar daca asa pune paturile, crezi ca ei ar dormi?

Multumesc,
Corina

Nu, n-ar dormi, (garantat), dar este bine sa ai macar un pat numai pentru cazurile de urgenta (un copil este anormal de obosit, ori trebuie sa-l tii intins fiindca ii curge sange din nas, ori, ori...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Dragi mamici, as fi curioasa sa stiu: preturile pt AF cum vi se par? Eu consider ca e mult sa platesc cca 800 ron pt 7 ore petrecute la AF...

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

noi avem in Germania , after school, preturi pentru orice buzunar. cu conditii f bune, mancare, supraveghetori. si ceea ce este f important, multe sunt in cadrul scolilor. eu am platit in lunile cand mi-am lasat copii la after school, cate 55E pentru fiecare! totul inclus. au sali de joaca, locuri special amenajate pentru lectii, sala de sport, sala pentru odihna, cu paturi, canapele. curte interioara cu mult spatiu verde.
la fel era si in Elvetia, am avut copii si acolo la scoala, dar era ceva mai scump, cam 90E de copil. pentru doi copii, 180E. totul inclus!

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Foarte bune preturi in Germania! Dar gandeste-te ca aceste after-school cu preturi asa de mici functioneaza in cladirile scolilor!

In Romania trebuie sa fii super-barosan sa ai cladirea ta proprie! Iar chiriile aici, mai ales in Bucuresti, nu sunt deloc, dar chiar deloc mici!

Noi am cautat sa reducem tarifele la minim, mai ales in acest an de criza, dar pentru a asigura conditii decente, educatie de calitate, cursuri interesante etc. trebuie sa avem si fonduri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

da-mi voie sa te contrazic, acele after school, numite la noi "schule-treffe", functioneaza in cladiri de langa scoala, cladiri adaptate special pentru situatii de gen.

desigur, situatiile sunt incomparabile....

bine ar fi, daca scolile s-ar implica mai mult in a creea conditii copiilor sa ramana dupa orele de curs.....

mult succes in activitatea inceputa.

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Mamici din afara Romaniei!
Scrieti-ne cum este la after-school in strainatate!

Banuiesc, ca in general, aceste after-school sunt integrate cu school si copilul ramane acolo de dimineata pana seara.
Ce activitati au acolo?
Fac lectii? Cu cine? cat timp?
Si, in rest ce fac?

Copiilor le place acolo? Parintii sunt multumiti?

Se fac sedinte cu parintii sau se discuta cu fiecare parinte in parte?

Chiar sunt foarte curioasa si mi-ar place sa fac o calatorie de documentare !!!!!

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Raman la parerea mea, ca nu as avea incredere sa imi dau copiii la after school, nu e deocamdata in nici un caz la standardele europene, dar e bine ca s-a inceput si la noi si datorita lor vor putea frecventa si nepotii nostri niste after school de calitate. Succes mult in activitate celor de acolo!

Mergi la inceput

Draga adastero,
imi pare rau ca esti asa de pesimista si crezi ca trebuie sa treaca zeci de ani ca sa ajungem la anumite standarde!
Nu inteleg - ce anume nu iti prezinta suficienta incredere? Invatatoarele? Conditiile? Te rog, daca poti sa imi explici ca sa inteleg care ar fi temerile!
Multumesc,

Mergi la inceput