Gravidute si mamici de Constanta (64)
Raspunsuri - Pagina 8
lulu77 spune:
adabalan, despre Dr. Sima am scris eu in primele pagini, unde gasesti si nr de telefon si datele ei de contact.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
ellanik spune:
Crixia sa nu care cumva sa nu ne povestesti dupa cum a fost.Iti tinem pumnii.Succes!
DanaAlex hmmm...sa ne gandim.Aia sau ailalta?Lasa-ma sa imi aduc aminte ca mi-a mancat asta micu' toata memoria.Cand imi aduc aminte iti zic.
Abibrinza eu sunt invatatoare in Cta.
9+
Eu si bebe il iubim pe tati !
CRIXIA spune:
Stiu ca ati putut vedea poze d ela clinicile private...sau pareri...eu am vizitat clinica la inceputul activitatii sale, se nascuse deja 9 copii. Locatia este super, ma refer ca si conditii, dar asta ati mai auzit-o!
Am discutat si cu neonatologul, pe care am intrebat-o ce imi trebuie pentru copil, iar raspunsul a fost: hainute sau scutece, cum doriti sa tineti copilul imbracat!
Acum astept sa-mi conturez o parere despre actul medical, caci asta e important, ca eu si bb sa venim acasa sanatosi!
Vreau sa cred ca voi prinde eu un momemnt de respiro sa intru si sa spun parerea conturata!
Cris mami de Alexia & +36 sapt
andicu spune:
Salutare.
Ioana, felicitari pt buna organizare a subiectului! Abia te-astept cu vesti joi, sa ne spui ca bat 2 inimioare la tine in burtik!
Despre cele discutate :
1. Filip n-a fost infasat vreodata de cand s-a nascut si de altfel, cum s-a mai spus, nascut pe 27 iunie la 42 grade (in Bucuresti) , cred ca l-as fi chinuit la maxim sa-l infas, mai ales, ca dupa parerea mea, si dupa cate citisem, el nici in burtica nu a stat imobilizat asa, deci nu vad sensul...i-am pus, in schimb, manusi, la inceput, ca mi-era teama sa-i tai unghiutele, si parea mai rece la extremitati..deci manute si picioruse acoperite un pic, in primele 2 saptami.
S-a nascut la Euroclinic in Bucuresti, deci n-am experienta spitalului de stat, pt noi a fost nota maxima acordata atat spitalului, personalului, conditiilor de acolo, cat si dr Herghelegiu, un doctor de nota 10!
Acasa am fost pacienta tot dnei dr Lutescu, ma mai gandesc daca la un eventual bebe 2 raman in Cta, la Euromaterna, sau merg tot la dr Herghe, la Euroclinic..
2. Borcanele am folosit alternativ cu papa facuta de mine, acasa : mai ales din cele din piureuri de fructe,iarna cand nu gaseam acele combinatii naturale, mai ales dupa 6 luni am marit frecventa, chiar si alte combinatii, fara sucuri, pt ca am trecut prin tot felul de etape de refuzuri, si decat sa nu manance, preferam sa-i dau borcanel, daca asta prefera . Ca marca preferata, Hipp Bio si apoi Nestle. Intr-adevar, in Germania, de ex, exista o gama asa larga de borcanele, ca eu am ramas cu gura cascata...vreo 2-3 randuri de produse..
3. Vorbeati si de gama de sapunuri..la Filip cel mai bine a mers Klorane bebe, cu extract de galbenele, dupa ce testasem Mustela, Nivea, Sanosan, Johnson, Chicco..ba facea cojite, ba brobonele..si acum il folosim!
4. Detergent pt bebe : Sano Maxima Sensitive! si il folosim in continuare..curata bine si miroase asa frumos, a bebe, incat nu ma indur sa renunt la el!
Noi suntem bine, eu obosita cam tare si fara timp liber , poate din weekend sa mai respir, ca ducem copilul cu buni la Botosani pt o saptamana , la unchi-miu..
tuturor.
Mami de Filip Gabriel (27/06/2007)
Asa cresc
irina81 spune:
Ioana,Cristina a nascut la Euromaterna si a fost foarte multumita din toate punctele de vedere,conditiile,personalul (de la infirmiera pana la dr- Coralia Stefanescu s-au purtat impecabil fara sa fie "stimulate"),mancarea in sistem de catering dupa indicatiile medicului.Ea a nascut prin cezariana.Am vizitat-o si eu si nici nu zici ca esti intr-un spital.Acum depinde de fiecare cum isi permite si mai ales la ce medic vrei sa mergi.De fapt la ea asta din urma a fost si criteriul pt care a nascut acolo;a aflat la 7 luni ca dna dr. Coralia Stefanescu pleaca la privat si era prea tarziu sa schimbe.Mai multe detalii vei afla chiar de la ea cand isi pune netul peste vreo saptamana.
Noua ne-a iesit primul dintisor la nici 5 luni implinite si eu nici n-am bagat de seama,asa de linistit a fost copilul meu. Poate ca sunt eu mai relaxata fiind al doilea sau poate e el mai cuminte,dar mi se pare ca timpul trece asa de repede si el creste asa de usor.... Macmici cu 2 asa simtiti si voi?
DanaAlex spune:
salutare!!!
irina81, de acord cu tine...si eu la fel am simtit...la primul m-am documentat din carti de specialitate, am intrebat alte mamici prietene sau am ascultat/intrat in discutiile mamicilor prin parcuri, am chemat si chestionat doctorul la orice semn, am citit pe internet, s.a.m.d....pe cand la al doilea, eram deja cunoscatoare...totul a mers din inertie, stiam la ce sa ma astept, am avut si noroc de amandoi copii ca nu sunt prea bolnaviciosi, ne-a ferit dumnezeu de experiente medicale neplacute, cel mic nu a avut niciodata febra, dintii le-au iesit si crescut fara sa planga...cred ca modul "spartan" de crestere a favorizat natura...ii ingrijesc cu mult drag, dar niciodata excesiv, nu-i imbrac gros iarna, vara mai mult dezbracati, incaltati cand se cere, etc...
...referitor strict la al doilea copil, el saracul prinde de la cel mare tot, progresul este vizibil mai mare decat la copii de varsta lui si implicit decat cum era primul la aceasi varsta, conteaza enorm modelul pe care il are permanent in preajma, respectiv sora lui.
...la copii mei diferenta de varsta este foarte mica, ceea ce pentru mine, acum ca amandoi merg/ mananca/ beau/ dorm singuri, etc...conteaza enorm, este prima vara cand pot spune ca respir linistita si eu...acum ii urc in masina si-i duc in parc/la plaja/oriunde in aer liber...nu stau decat sa-i supraveghez, ii incurajez sa faca ei singuri totul, inclusiv sa se joace... evit insa magazinele mari, acolo numai daca eram miriapod reuseam sa-i stapanesc, cred...
toate cele bune...
selen80 spune:
neatza!
Crixia, vad ca suntem apropiate cu sarcina, poate ne intalnim la Euromaterna cand nastem
Multumesc fetelor pt comentariile legate de poze, eu cred ca toate cand ati fost gravidutze ati fost radioase si fericite
Bagajul inca nu e gata, am cumparat de toate, mai trebuie sa-mi fac tampoanele alea de vata, si ma apuc sa le pun in geanta...parca nu-mi vine sa crd ca a venit si momentul asta...apropos, Crixia, tu ti-ai facut bagajul? poti sa-mi spui si mie cam ce ti-ai luat?
Luni am fost si noi la control...bebelina noastra are 2.9 kg, deci cel mai probabil va fi o grasana in plus, are si diametrul biparietal mai mare (cam de 38 de sapt in loc de 36..), deci e tataroaica get-beget sper doar sa nu ma chinuie prea tare la nastere
sa stiti ca am gasit si detergent dermalin, daca mai este cineva interesat, are la sensiblu la casa de cultura...
vroiam sa va mai intreb daca stiti vreun magazin cu tesaturi unde pot gasi material pt lenjerie de patut...eu ma gandeam ca pt inceput nu-mi trebuie decat cearceaful pt saltea, pt ca pilota nu-i pun, perna nu-i pun, si atunci de ce sa dau sute de mii pe lenjerii speciale? aparatori am primit deja separat...voi ce parere aveti? si tot legat de asta, cu ce ati invelit copilul la inceput? sa iau un saculet de dormit mai subtirel pt acum, si unul mai gros pt iarna?
35+ cu Ebru PRIMA POZA!
AMR 5 SAPTAMANI!
nunta
larisel spune:
La multi ani! Teodora Lucia (onticacamelia)
18+
odiseea noastra
nepoteii mei, viatza la tzara, noi
irina81 spune:
Selen,stiu de la Criss_20 81 care a nascut la Euromaterna ca nu aveti nevoie de "celebrele" tampoane cu vata pt ca va dau ei gata facute.Ea nu si-a luat decat hainute pt bebe,camasi de noapte (va dau si de acolo,dar nu sunt confortabile),cosmetice pt ea si bebe si cam atat.
Cu casa suntem in curs de rezolvare.
Multumim de pontul cu Dermalin,sa merg si eu.
La Matei mi-a facut mama lenjerie de patut din material cumparat de la rusi,bazarul acela de la intim.Au multe modele si ieftine.
Sacul de dormit iti va fi util mai tarziu cand se misca mai mult,dar la inceput e suficient un scutecel de finet,eu asa am folosit.Dar acum Teo nu mai suporta nimic peste picioare si doarme numai in body, pe cand eu am pijama si ma si invelesc.
selen80 spune:
Irina, e bine de stiut cu tampoanele, deci le sterg de pe lista...si merci si pt pontul cu materialele, chiar ajung destul de des in zona aia, sper sa gasesc
deci un scutec e deajuns....adik nici paturica, nimic altceva....
numai ce am simtit cutremurul destul de naspa, dar pana sa se miste si ratza de mine, s-a terminat
35+ cu Ebru PRIMA POZA!
AMR 5 SAPTAMANI!
nunta