Gravidute si mamici de Constanta (64)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Ce-mi plaaaace!Au revenit mamicutele!!!Hai ,o puneti de-o gravideala?
Va pup pe toate!
Abibrinza lucrezi la scoala?Unde?Si eu tot in domeniu.
Ioana saru'mana pt modificari.Pup bobitzele!!!

9+
Eu si bebe il iubim pe tati !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

oricand putem sa ingrosam randurile gravidutzelor si noi....asa ca e binevenit topicul acesta cu informatii ...pana atunci insa va incurajam pe voi si eu una va urez....sarcina linistita si o nastere lipsita de probleme.

...noi ne gandim la al treilea, insa nu ne luam asa avant...ce-o vrea bunul dumnezeu...oricum fetita mea mai vrea o surioara...

despre mancarica...eu am ales nestle, tot ce comercializeaza...lapte praf, borcanele, biscuiti, sucuri...pana la an amandoi au mancat numai de la acest producator....am mai asezonat meniul si cu mancarica facuta de mine, ce-i drept...diversificarea la fata am facut-o ca la carte, la baiat insa nu am mai fost asa de stricta.
dupa an...fiecare copil al meu a mancat de toate in limitele placerii personale...excluse pentru noi sunt urmatoarele: carne porc si tocaturi, prajeli excesive gen ceapa, carne (rareori un snitel cu cartofi prajiti),alimente alergene gen capsuni, fructe de padure, ...
copii mei, unul e fructifero-carnivor, celalat e lacto-vegetarian, cu extrem de putina carne si ii las asa, nu-i fortez...lapte nan 2+ dimineata si seara, mancarea o procuram de peste tot si de cele mai multe ori preparata.

mersi de raspuns, abibrinza

edit later: super la moeciu, si noi frecventam cheile gradistei, ultima data am fost in februarie si am prins o ninsoare de vis si zapada mare...prin septembrie as vrea sa plec acolo cu copii cateva zile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Ellanik, in Cernavoda, la generala sunt profesoara de matematica.Suntem mai multe profesoare pe forum dar de matematica nu cred ca mai e cineva.Tu unde profesezi?

Va las, caci in seara asta am venit de la Moeciu, Mihai a fost tare agitat, ma duc la nani.Sper ca Mihai sa se linisteasca.

Inca o data, noapte buna!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ellanik

Ioana bine ca ti-a mai trecut greata.Multumim pt capitol nou.

Intrebare pt gagicile care deja sunt mamici cu experienta.Doresc raspuns si sa nu car cumva sa dea vreuna bir cu fugitii ca doar la voi nu delireaza hormonii ca la noi burtoasele.

1.Ce parere aveti despre infasatul bebelusului si pana la ce varsta se face?Doresc argumente pro si contra !!! (Eeee!Las' ca va aranajez eu .Auzi sa nu mai scrie pe topic aia sau ailalta!!!Ntz ntz ntz!Ba sa scrieti si sa scrieti mult si ce trebuie)

2.Mancarica preparata in casa sau deja celebrele borcanase din supermarket cu piureuri din diverse? La fel astept pareri diferite!

Ma documentez si eu de la cunoscatoare,deh! Va pup si terminati cu vrajelile si copilariile de genu' "imi iau jucariile si plec".

8+
Eu si bebe il iubim pe tati !
abia acum am citit cu atentie mesajul acesta ...referitor pct. 2, despre mancarica, eu mi-am spus parerea...asa ca scriu si pentru pct. 1:
eu sunt "aia sau ailalta" ??!!!!?nici nu mai conteaza, sunt mamica cu acte in regula... super expresia utilizata de tine .......
...serios vorbind acum...in sp. jud. cta...copii sunt adusi la salon infasati si pediatra (d-na dr. bucur, in cazul meu) mi-a spus sa o imbrac cu hainutele pe care le-am adus de acasa...eu ajunsesem pregatita si cu scutece si cu haine....fiind nascuta vara, am tinut-o pe fetita mea foarte lejera, adica pampers si body cu manecute scurte...
la baiat, in iulie, la spitalul din mangalia, l-au tinut infasat, mie mi se parea ca se sufoca bietul copil, la temperatura de 37 grade...cand ma duceam la alaptat eu si celellalte mamici, in grup...asa e acolo...noi plesneam de caldura, si bietii copilasi imbracati in hainele personale si apoi infasati cu scutec si cu paturica ...la 3 zile l-am luat de acolo si l-am adus acasa in pielea goala, ne-am oprit la soacra mea la tuzla si aceasta s-a mirat ca-l tin asa, dar in mintea mea e mamica experimentata am stiut ca asa e cel mai bine...

concluzie personala: nici macar nu le-am pus pantaloni, asa ca din punctul meu de vedere iese din calcul infasatul in vara, iarna probabilitatea e mai mare...insa picioarele drepte nu se fac cand sunt legate, din contra se pot produce dislocari de sold, din cate tin eu minte.
in cazul copiilor mei si acum ii tin mai dezbracati, desculti mare parte a timpului, afara in perioada asta, acum am inceput sa-i plimb pe malul marii, pe scoici, pentru ca eu am platfus si stiu ca este o metoda buna de combatere a acestei probleme, ducand pana la normalizare, la tara cat am stat la fel, fara incaltaminte...
colega mea de rezerva de la mangalia a tinut copilasul mult timp cu 2 pampersi...la sfatul medicului, ca sa i se aseze oasele soldului.

si un p.s. la pct. 2....borcanele nestle sau alta marca poti sa incepi sa le achizitionezi de pe acum, au termen mare de valabilitate...sunt oferte din cand in cand, promotii...sau si mai bine daca ai posibilitati sa le aduci din austria, italia...alte tari, am gustat eu din austria si au un gust mai bun, plus ca acolo au o diversitate mult mai mare, iar pretul este mult sub cat platim noi in romania.

cat despre hormoni ...stai linistita...delireaza si la mamici destul...mai rau e cand hormonu bate neuronu'...dar cu putin indemn ne revenim...asa ca eu una raman cu jucariile (comentariile, adica) prin zona ......

Mergi la inceput

citind prin desprecopii....mi-a placut tare mult maxima pusa la semnatura de o colega de forum..."cuvintele sincere nu sunt intotdeauna elegante, cuvintele elegante nu sunt intotdeauna sincere..."(lao tse) asa ca am cautat pe google ...pentru cine mai doreste sa citeasca maxime si cugetari interesante...http://www.blogcatalog.com/blogs/andrei-si-cezar-weblog/posts/tag/maxime+si+cugetari/

elocventa pentru cazul topicului nostru mi se pare urmatoarea cugetare: "experienta este singura in stare sa ne ofere informatie reala despre viata" (mircea eliade)...
argument personal la textul citat: gravidutzele cer sfaturi mamicilor cu experienta, care la randul lor cer sfaturi mamicilor cu si mai multa experienta, care la randul lor...s.a.m.d....astfel ca fiecare avem nevoie la randul nostru de experienta altuia, iar fiecare oferim si cerem continuu, pentru ca asta ne formeaza propria experienta... din care daruim cu placere ori de cate ori ni se solicita aceasta...
..noapte buna, ma duc la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Ioana, felicitari pentru noua abordare! Sunt convinsa ca vor citi cu atentie si viitoarele gravide, doar suntem la Odisee si fiecare incearca sa gaseasca raspunsuri/solutii....asta doar cu ajutorul mamicilor!

Eu voi naste la Euromaterna si sper sa imi dea bb ragaz sa vin sa va povestesc cum a decurs totul. Prima data am nascut in Spitalul Judetean.

raspund si eu intrebarilor tale:
infasat - Alexia nascuta in mijlocul verii, tinuta la spital infasata ( doar pampers si scutec de panza), apoi acasa body, iar uneori o infasuram pana la san, deci manutele afara. Picioarele nu erau stranse, scutecul statea mai mult ca un brau, ii tinea cald la burtik si suporta mai usor colicii.
mancarea la borcanase - doar ocazional, in deplasari si doar piureuri de fructe, niciodata nu i-am dat combinatii de genul "curcan cu orez" sau " cereale cu xx".

O zi buna!

Cris mami de Alexia & +36 sapt

Mergi la inceput

CRIXIA, succes la nastere, observ din semnatura ta ca mai ai foarte putin...si eu am nascut acum trei ani la sfarsitul lui august, caldura nu o mai suportam deloc,singura bucurie in luna aia a fost ca stateam cat de mult puteam in apa marii si ma racoream astfel...m-am gandit/dorit atunci ca urmatoarea sarcina, sa fie la final in anotimpul mai rece, de preferat vroiam primavara, asa gandeam eu ca e cel mai bine, incepi pe caldura cu sarcina, burta creste si ajungi in primavara la apogeu, nasti si toata vara stai pe afara cu bebelusul... cred ca mi-am dorit asa mult ca mi s-a implinit oarecum...partial, urmatorul an la inceputul lui iulie am nascut, iar...
...si tu esti la al doilea, asa ca experienta e mai bogata in cazul tau, Alexia fiind deja domnisorica...o sa ai ajutor de nadejde la cea mica..... mai citesc/scriu la alt topic, gradinite c-tene si citesc la gasca de cta...

toate cele bune, rabdare si luna asta se intampla evenimentul mult asteptat...cat de curand...
toate cele bune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adabalan spune:

Cer ajutorul celor care sunt mai experimentate in homeopatie (Isidora) de exemplu. Sa expun pe scurt cazul: am un baietel de 2 ani si 7 luni care a fost foarte bolnavicios, si din greseala unui medic care pt o simpla raceala la 2 luni si jumatate i-a dat antibiotic, de-atunci asa am tinut-o, intr-un antibiotic si infectii repetate in gat, terminate chiar cu ampicilina si gentamicina injectabile. De anul trecut medicul de familie a considerat ca e timpul sa trecem pe ribomunil ca nu se mai putea. Imunitatea lui era la pamant din cauza antibioticelor si trebuia sa facem ceva. I-a mers mai bine dupa ribomunil in sensul ca infectiile nu s-au mai repetat asa des. Chiar f rare au fost as putea spune fata de ce fusese inainte. In sfarsit, acum 3 luni tot am ajuns la urgenta si am stat internati 4 zile cu ampicilina si gentamicina injectabil si dupa aceea 10 zile de antibiotic acasa. Dupa toata povestea asta, flora intestinala a fost distrusa, am tras ceva cu asta, plus ca la coprocultura i-a iesit o candidoza digestiva. Incerc sa o tratez homeopat, dar acum problema e ca gatul este iar rosu fara febra si fara alte simptome. Pur si simplu m-am uitat in gatul lui si e rosu. Ce granule homeopate asa putea sa-i dau? Am senzatia ca granulele pe care i le dau eu la indicatia medicului homeopat, de care sincera sa fiu nu sunt f multumita, nu au cine stie ce efect. Mai impartasiti-mi din experienta voastra, ca m-am saturat de medici. In ultima instanta probabil ca tot acolo vom ajunge, dar am zis sa va cer si voua parerea. Cat despre mancarica pt bebei, eu i-am dat totul facut in casa, numai ca al meu n-a fost manacios niciodata si am incercat absolut tot ce se poate, inclusiv borcanele desi nu eram adepta. Sa fiti convinse ca veti actiona in functie de copil. Eu am incercat tot ce se putea, numai sa manance copilul. Acum spune ca pepene nu mananca ca e roz si e de fetite
. Mi-a stat mintea in loc...dar el oricum are o problema si la imbracat cu culoarea rosie de exemplu, ca e pentru fetite....Greu e sa fii mama!! Dar si divin de frumos, daca pot sa spun asa....

Toate cele bune, Ada

Mergi la inceput

salutare!!!

adabalan, nu cunosc raspuns, asa ca nu vreau sa te incurc...sanatate micutului
oricum este bine sa vezi un medic... sima, munteanu, dumbrava, fasie(el), copaciu, bucur ...sunt nume cu rezonanta in constanta si din cate stiu eu acorda pacientului toata atentia...succes!

p.s. despre treaba cu pepenele ca e roz si de fetita...eu am si fetita si baiat, nu numai mancarea e catalogata dupa culori...si hainutele, incaltamintea, jucariile...noi cumparam in dublu exemplar si pe culori specifice, roz/rosu/galben, respectiv albastru/verde ...cel mic, de 2 ani nu are probleme de genul acesta, insa la fetita, 3 ani...personalitatea incepe sa se manifeste din plin, nu accepta sa-i dau de imbracat ceva ce a imbracat macar o data baiatul (am tricouri pentru ei la comun), nu mai vorbesc de pledurile lor sau pernele, farfuriile de mancare si cate si mai cate...se accelereaza acest fapt dupa 2 ani jumatate cand incep sa fie constienti de sexualitatea proprie (asa am citit in "mama si copilul" de capraru)...baiatul inca nu are dezvoltat acest sentiment, el imbraca, mananca orice, insa recunoaste anumite amanunte si enunta "ata(asta)..nana, ata...meu"...acum se cearta pe o jucarie (unica in casa)

toate cele bune...rabdare si ignoranta...o sa manance curand si pepene, inceputul e cel mai greu....sau e posibil chiar sa nu-i placa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adabalan spune:

Mersi de recomandari!! De dr. Sima si Dumbrava am auzit numai de bine. Medicul de familie al baietelului meu este o dr. buna per ansamblu, dar ma nemultumeste faptul ca e adepta antibioticelor. Le da cu f mare usurinta. Daca e posibil sa-mi dati vreuna dintre voi date de contact: numere de telefon, adresa cabinetului etc. ale dr. Sima sau Dumbrava. Multumesc mult!!!

Toate cele bune, Ada

Mergi la inceput