Gravidute si mamici de Constanta (64)
Raspunsuri - Pagina 14
CRIXIA spune:
Buna ziua si azi de la noi...in aceiasi formatie!
Noaptea trecuta a fost de trecut la categoria "eveniment" ...am dormit aproape toata noaptea, a fost racoare, am putut respira! Doar pauzele de baie, in rest a fost ok!
Intreb si eu mamicile: Cand ati nascut l-a scos nasa pe bb din maternitate?
Obiceiul asta l-am intalnit la Bucuresti, mi-am scos finutul din maternitate, dar la Cosntanta n-am auzit pana acum!
La Alexia.... eu, sotul si copila am venit acasa, iar peste cateva zile au venit in vizita cunoscutii!
Cris mami de Alexia & +37 sapt
DanaAlex spune:
salutare!!!
referitor obicei expus de Crixia...nu am auzit inca, noi am scos copii normal, fara alai, (eu,sot,copil) ...in sp.jud.cta era un obicei in 2006, sa vina o tanti...nu stiu cum o cheama sa imbrace copilul...am stat vreo ora extra sa o asteptam pe tanti asta..initial nu ne spusese nimeni decat ca trebuie sa nu plecam pana nu vine...intr-un final a venit si cand ne-a spus motivatia mai-mai ca ne-a luat rasul...am onorat vizita...cum se cuvine...si am plecat acasa...nasa copiilor a stat cu mine la prima nastere si a venit apoi in vizita la spital...
...la a doua nastere nu am mai chemat pe nimeni, eram si la mangalia, caldura mare, operatie...asa ca am vorbit doar la telefon si ne-am vazut cu totii dupa externare.
toate cele bune...
Ontica Camelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CRIXIA Buna ziua si azi de la noi...in aceiasi formatie! Noaptea trecuta a fost de trecut la categoria "eveniment" ...am dormit aproape toata noaptea, a fost racoare, am putut respira! Doar pauzele de baie, in rest a fost ok! Intreb si eu mamicile: Cand ati nascut l-a scos nasa pe bb din maternitate? Obiceiul asta l-am intalnit la Bucuresti, mi-am scos finutul din maternitate, dar la Cosntanta n-am auzit pana acum! La Alexia.... eu, sotul si copila am venit acasa, iar peste cateva zile au venit in vizita cunoscutii! Cris mami de Alexia & +37 sapt |
LA Alex, nasa ei avenit la spital, a vazut-o, i-a a dus o mica atentie si a ami vazut-o acasa.
La Teo, nasa ei a vrut sa fie prezenta la externarea finutzei si a venit ca..."la nashu" .
Si noi la Alex am apelat la o asistenta s-o imbrace, la teo, avand experienta am "ambalat-o" singura.
Te asteptam cu vesti!
Bazar pentru Mihaita + Vreau sa nu mai fiu diferit
--------------------------------------------
Bazar pentru Bogdan
1 , 2, 3
www.dropshots.com/day.php?userid=173213&cdate=20070416" target="_blank">filme cu noi
Camelia cu Alexandra -Elena (27 feb 2004) & Tedora Lucia (5 aug 2007)
www.youtube.com/watch?v=IEL5RoD_xZc&NR=1" target="_blank">Tudor Gheorghe - Dorul calator
dandusa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui creem 3. Cum o dezvat pe fi-mea de adormit leganat pe picioare ca incepe cresa la 1 sept si o a fie jale mare (abia am invtat-o sa adoarma asa...dupa adormitul la tzatzi - Dandusa parca si Crinuta a trecut prin asta, sau nu imi aduc bine aminte?) |
da,Crinuta a trecut prin adormit la tz.de acolo am sarit direct in adormit pe picioare.asta a fost calea aleasa de ea.apoi,in timp...,am descoperit impreuna ce frumos este sa adormim imbratisate,fara nici un stimulent.dar...,a venit de la sine.stateam multe ore in pat la povesti/dragalit si a invatat treptat...ce frumos este sa adormi in timp ce mami te mangaie si-ti povesteste pataniile din ziua respectiva/precedenta sau nush cate zile in urma.depinde cat d eusor adormea.alteori,ii povesteam meniul pentru zilele urmatoare,cum fac eu perisoarele de carne si cum l-am cunoscut pe tati eiideea e,sa turuiiii,non stop.sa incerci s-o atragi la povesti pe perna una langa alta,ca fetele.si daca da senzatia ca se plictiseste,bag-o scurt pe aia cu "mami,ti-aduci aminte cu cine ne-am jucat noi azi?"la noi mergea tot timpul.derulam tot fimul din parc/copii enervantii care-i furau jucariile,baloanele de la taraba,apa de la tasnitoare...tre' sa fie ceva ce i-a captat atentia in ziua respectiva...zilnic repetata,devine rutina si apoi obisnuinta.
la noi chiar si acum dateaza metoda asta,doar ca nu mai turui asa de mult,pt ca acum este prea concentrata la ce-i povestesc si uita de somn.fie ii citesc o carte,fie ii dau sa suga lui Raducu si pe ea o tin de manuta,povestind ceva dragut.de cele mai multe ori dureaza 30 de min,adormitul...uneori 40 min,rareori 10-20 min.
cel mai important lucru este ca tu sa fii relaxata.simte timbrul vocii,sau te simte nervoasa ca vrei s-o adormi si tu sa te reantorci la treburi.baga-te in pat odata cu ea si incearca sa adormi pe bune.
mult succes
diamantu' si safira'
poarta-ma mami
dandusa spune:
Crixia,
eu sant pentru "nu exista obiceiuri",fac ceva combinat.un pic de colo,un pic de dincolo.n-am treaba cu deochiul,nu cred in el si culmea...,n-am avut nici un copil deocheat pana acum.n-am treaba cu ce zic babele/soacrele/mamele(adica,ascult...,dar cern muuult).daca consider eu/noi ca-i ok,pt mine si copil,fac.daca nu,nu fac nimic...,poa' sa tune si sa fulgere.eu la ambele nasteri,am zis ca vreau sa-mi vad doar sotul si Crinuta,atat!acasa,la fel.am refuzat pe toata lumea,pana m-am simtit apta sa stau in fund sa comunic de drag,nu de obligatie.cine a inteles,ok...cine,nu...inseamna ca nu ma iubsc indeajus incat sa ma intelega...asa ca pierdera a fost minimacu scosul din maternitate,am auzit,dar nasii copiilor mei nu au simtit sa faca asta si le multumesc ca altfel as fi fost pusa intr-o postura proasta sa-i refuz sau poate sa-i schimb
mi-am spalat lucrusoarele din timp,le-am calcat si pregatit pentru bb.nu concepeam sa nu cumpar nimic ca vine nasa si-mi ia in ultimul moment ca deh...asa-i obiceiul si mi le aduce nespalate etc.chiar si la botez am rugat sa spele lucrusoarele pentru pitici.asa m-am simtit mai bine,asa am facut.
deci...,fa cum simti tu ca-i bine pt copil si pentru tine
diamantu' si safira'
poarta-ma mami
creem spune:
Arabela si Dandusa va multumesc mult!
Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
Poze Maria Sofia
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=creem" target="_blank">Sunt vedeta DC
CRIXIA spune:
Dandusa, nici eu nu-s adepta unor obiceiuri nejustificate, nici nu stiu cum sa le zic!
Eu nu m-am simtit prea bine insarcina asta, comparand cu prima, si credeti-ma ca ajunsesem intr-o vreme sa ii urasc pe toti...veneau degeaba, eu stateam in canapea/fotoliu, numai eu stiu cat de incomod imi era, pana cand m-am enervat si am zis "frana"...ce-s la spectacol! sa ma lase sa-mi clocesc oul in liniste.
Acum, la final, eram hotarata sa nu chem pe nimeni, dar aud tot mai multi prieteni/cunostinte : Ne vedem la maternitate! Nu le-am zis nimik, dar totusi, vina casa cu copilul, nu plec nicaieri!!!
prb e ca nu prea intreaba lumea daca sa vina sau nu, te trezesti cu ei!
Cat despre haine, nici eu nu astept de la nasi nimik, mi-am spalat hainutele, calcat... Si la botezul Alexiei, n-am asteptat nasa sa vina s-o imbrace acasa, am imbracat eu fata cu ce am considerat si asa a stat in biserica in prima parte a slujbei.
Cris mami de Alexia & +37 sapt
selen80 spune:
Buna fetelor, am revenit dupa o pauza de cateva zile, pt ca am avut probleme cu windows-ul si n-am avut deloc net...tare naspa senzatie...
Am vazut ca Ellanik si Ioana au venit cu vesti bune de la controale, felicitari, sa aveti sarcini usoare si bebei sanatosi
Crixia, deci scoatem majoretele? azi ai zis ca ai control si stabiliti data? sau e deja stabilita pt maine? ca n-am inteles prea bine
Fisun, multumesc de urari, chiar ma intrebam pe unde ai disparut, si tu de fapt te distrezi toata ziua da stiu ca ai avut curaj, nu gluma, sa pleci in vacanta cu sarcina asa avansata! vazusem pozele tale din antalya cu burta mare, dar nu ma gandeam ca te-ai intors chiar la 37 de saptamani in tara...pai eu maine fac 37 de saptamani, si dr ne-a zis ca deja se poate intampla oricand
zilele astea m-am ocupat si eu de spalat hainutze, calcat (nu-mi inchipuiam cata rabdare iti trebuie sa calci hainutze de bebei ), facut bagajul...parca nu-mi vine sa cred ca am ajuns aici..
si apropos de bagaj pt spitalele private, poate ne ajuta Cris_2081, careia ii urez si bine ai revenit acasa , sa ne zica exact ce si-a luat, ce i-a trebuit si ce a luat degeaba, si poate daca i-a lipsit ceva...
36+ cu Ebru PRIMA POZA!
AMR 4 SAPTAMANI!
nunta
selen80 spune:
Uitasem: Irina, multumesc inca o data pt pontul cu materialele, am gasit exact ce vroiam (am eu o obsesie cu winnie si tweety ) si la super pret
36+ cu Ebru PRIMA POZA!
AMR 4 SAPTAMANI!
nunta
CRIXIA spune:
Bunaaa!
Diseara merg la control si o sa aflu cand facem cezariana! Am niste emotii, dar incerc sa uit gandindu-ma la bucuria ca am s-o vad pe gogosica la eco!
Revin cu vesti!
Cris mami de Alexia & +38 sapt