Gravidute si mamici de Constanta (64)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CRIXIA

Bunaaa!

Diseara merg la control si o sa aflu cand facem cezariana! Am niste emotii, dar incerc sa uit gandindu-ma la bucuria ca am s-o vad pe gogosica la eco!
Revin cu vesti!

Cris mami de Alexia & +38 sapt

tin pumnii atunci, si vizionare placuta! oricum nu mai ai mult si o s-o vezi in realitate

36+ cu Ebru PRIMA POZA!
AMR 4 SAPTAMANI!

nunta

Mergi la inceput

legat de vizite...eu una as prefera ca macar o parte sa vina si la maternitate...pt ca acolo se simt si nu stau prea mult, nu trebuie sa ma simt sa pun o maslina o atentie, pe bebe pot vorbi cu asistenta sa-l ia dupa ce-l vede lumea putin ...deja colegii de munca asa mi-au propus sa faca si am fost de acord...plus prietenele mele....
o sa ramana rudele, carora o sa le transmit prin mama, respectiv soacra (care oricum a fost tare uimita cand am informat-o, ei i se parea probabil normal sa-mi vina lumea pe cap din primele zile ) ca nu ma simt in stare de musafiri macar o luna
sper sa-mi iasa schema si daca or mai fi scapari, asta e, ma fac si eu nesimtita, ii las cu sotzul si ma duc sa ma culc

36+ cu Ebru PRIMA POZA!
AMR 4 SAPTAMANI!

nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

salut!!!

referitor la subiectul in discutie:
eu am fost foarte stricta cand am nascut... am spalat inainte toate hainutele, i-am anuntat pe toti ca tin ca 1 luna sa nu primesc vizite...luandu-mi apararea cu traditia,...la prima nastere i-am acceptat doar pe cei fff apropiati, nasi, parintii mei, cumnat, o prietena, asta la spital... apoi acasa am dat liber la vizite abia dupa botez-adica la o luna si o saptamana...intre timp ieseam in parcuri si ne vedeam cu doritorii...nimic din ce-am primit -haine sau jucarii nu a fost dat copilului inainte de a fi spalat de mine-...la a doua nastere, lucrurile s-au complicat, la spital au venit doar sotul, parintii si cumnatul, insa acasa ne-am trezit cu niste rude apropiate venite la mare...relativ prea devreme -3 saptamani de la eveniment...pe care sincer, abia-abia i-am suportat, desi ei saracii nici nu intrau in camera copiilor si nici contact nu au avut cu cel mic...aceiasi procedura in rest...intalniri in aer liber.

am aplicat asa, pentru ca citisem inainte ca e periculos ca si rata posibila a imbolnavirilor virale sa se intalneasca copilul cu diversi oameni, care pot fi purtatori, in special copii mici de gradi ...posibil ca am atras multe critici atunci, dar am considerat ca e mai bine pentru copilul meu...nici acum nu sunt pro pentru vizitele la domiciliu, mai ales in epidemiile virale atat de cunoscute, acum in cta e si viroza urata si rotavirus, ...cel mai adesea iarna se intampla sa primim/efectuam vizite.

ca si obiceiuri romanesti, nu mi-a placut acela ca atunci cand te intalnesti cu cineva, scoate bani si-i pune cat mai aproape de fata copilului...tot asa, am citit ca banii sunt mai infestati cu virusi, bacterii decat o toaleta publica..; iarasi nu am lasat pe nimeni sa-si lipeasca obrazul copilului de al sau, desi fff rar am acceptat sa fie luat copilul din cosulet...am mai avut alte mici "cerinte"...legate tot de pupat copilul, mangaiat pe fata cu mana nespalata, luat de maini(cand crescuse si le baga in gura)... stiu ca am suparat/jignit pe multi cand le-am atras atentia, cel putin pe moment...e ok...asa am crezut eu ca e bine si se pare ca a fost cu folos...nu am avut probleme cu nici un copil, au trecut toate pe langa ei, doar fetita a avut enterocolita virala la 1 an, dupa petrecerea de mot, insa baiatul desi fff mic nu a facut, i-am tinut separati inca de la primele semne si cu igiena stricta de la unul la celalat...asa procedez si la orice imi indica ceva viral, pana ce pediatra imi spune ca nu e pericol..

CRIXIA...asteptam veste diseara...pe cand evenimentul...ce vede eco, ce parere are dl. doctor si ce concluzioneaza micuta...

toate cele bune...

Mergi la inceput

Dana, total de acord cu tot ce zici tu acolo....din pacate nu stiu daca eu o sa am taria sa zic asa verde-n fatza tuturor asa sunt eu, si stiu ca nu e bine, dar..sunt genul care nu vrea sa supere/jigneasca pe nimeni dar o sa fac tot posibilul sa fie ok, pentru binele fetitei mele si pt sanatatea mea mintala

36+ cu Ebru PRIMA POZA!
AMR 4 SAPTAMANI!

nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

selen, eu la vreo 3 saptamani dupa ce am nascut am facut adunare de fete de pe forum la mine sa-mi prezit ficioru' , ca petrecere gravida ca la americani nu am avut chef.. plus ca am nascut dupa sarbatori, imi ajunsese de mancare si lume si vanzoleala.

ma rog cea mai mare parte erau (inca ) gravidute, care mai de care, vreo 3 mamici si doar un copil, a trebuit sa-mi ia mama copilul sa-l duca in camera, ca sa nu se imbolnavesca... si nici fetele nu se mai dadeau duse, am stat si am povestit o gramada.

de luat in brate l-am lasat la luat, de pupat nu a incercat nimeni fara sa-mi ceara voie. eu abia asteptam sa vad oameni, pe atunci a inceput obiceiul cu intalnirile la cate una acasa, urmatoarea a fost la crisis si apoi ajunsesem la aproape la una pe saptamana. uneori mai venea maica-mea sa stea cu el, ca tot asa, ea nu vroia sa il iau, mai bine venea dupa serviciu sa stea cu el... ca nu se punea nime' cu nebuna... angi era clar cu pupi de gat, ca nu avea de ales, asa ca eram macar doua...

acuma fiecare cum vrea si cum se simte in siguranta, serban a facut viroze tarziu, una prin toamna culeasa nu mai stiu de pe unde, inc auna prin iarna si ultima dupa ziua brianei, prin perioada aia.. febra, mucisori, 3 zile, apoi spre bine.

crixia, numai vesti bune sa aduci si o poza de pus pe coperta!

Mergi la inceput

salut!!!

selen80, urmeaza cat de curand si la tine marea intalnire...important e sa faci ce vei simti tu, facand pe plac celorlalti atat cat iti permite tie sanatatea de dupa nastere...e un eveniment marcant in viata unei femei, dureros in ambele cazuri, natural sau cezariana, astfel ca in zilele imediat urmatoare nu esti prea intr-o forma maxima...bineinteles bucuria de a da nastere te face sa te simti in al ...insa epiziotomia sau operatia iti taie din elanul de a fi gazda...apoi alaptarea este de cele mai multe ori problematica in primele zile, adaptarea organismului, vestita furie a laptelui...sa inveti sa traiesti cu micul omusor caruia i-ai dat viata, depresia post-partum manifestata in multe modalitati...si toate celelalte aspecte...depinde foarte mult de la caz la caz...
...eu fiind o amatoare in ale medicinii...am citi multe carti despre sarcina si bebe, in prima sarcina, cand am dispus de timp, multe informatii nu le-am inteles si le-am aplicat asa cum erau scrise...am luat starea de lauzie ca pe o adaptare la noua viata, o perioada intima a mea cu copilul, in care sa ma feresc si sa il apar si pe el de orice factor perturbant si asta zic eu, trecuta de doua ori prin etapa respectiva, m-a ajutat...cunosc insa mamici carora le face placere si chiar se supara daca nu te duci la spital ca sa-i vezi(pe ea si pe micut), altele care nu doreasc nici macar contact telefonic...si tot asa, cazurile sunt variate, de aceea exista apropiatii, ca sa te inteleaga in aceste momente importante din viata.
...despre suparaciosi, care nu te inteleg in acest moment delicat...eu una nu mi-am facut mari probleme...s-au suparat si le-a trecut...am invatat ca e mai bine cateodata sa spui exact ce asteptari ai, ca poate omul din dorinta de a fi dragut se gandeste ca asa vrei tu sau ca te poti supara daca nu te onoreaza cu o vizita...
...oricum te vei descurca excelent in acele momente de dupa nastere, emotiile se spulbera, devii mamica ..."stapana" pe viata acelei mici fapturi, atat de divina si dulce, incat instinctul matern te ghideaza mai bine decat oricine...

sarcina usoara in continuare...in curand...mamica

toate cele bune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

crixia Ce vesti ne aduci? Incepem galeria?

20+

odiseea noastra
nepoteii mei, viatza la tzara, noi

Mergi la inceput

Buna dimi!
Crixia...nimic??

Dana, Doc, vorbesc eu multe acum, dar probabil o sa vad si pe parcurs, cum ma voi simti, poate ca voi avea chiar eu chef de alti oameni, nu stiu....oricum, pe cei apropiati o sa vreau sa-i vad probabil, pt ca de ei nu ma sinchisesc nici de curatenie, nici de atentii sau mai stiu eu ce, si le pot spune daca vreau sa plece ca sunt obosita....mie imi este groaza de vizitele acelea plictisitoare si formale, de la rude cu care te vezi la nunti si botezuri, sau mai rau, rudele sotzului , pe care poate le-am vazut de 3 ori in viatza mea....
dar, or trece si astea, eu sunt o fire optimista si vesela, asa ca nu-mi fac griji...nici nu ma gandesc la depresie post-partum, asa ceva nu exista in mintea mea

azi am schimbat si semnatura...gata, suntem la termen

37+ cu Ebru PRIMA POZA!
AMR 3 SAPTAMANI!

nunta

Mergi la inceput

salut !!!

selen80...asa trebuie sa fii...optimista si curajoasa...vei vedea atunci cat chef ai de fiecare...un lucru e sigur...vei fi tu cu micuta ta in brate si asta iti va da o stare de bine...totala...chiar ca mai ai putin...3 saptamani pana la dpn...deja putem sa-ti facem galerie...fetele se nasc mai repede, de obicei...

...deci galeria e in toi selen80 si crixia

urmeaza cat de curand...

toate cele bune...

Mergi la inceput

Dana, si fetele de la odisee rad de mine, ca am scris amr 3 saptamani...ca cica ele mai mult de o sapt nu-mi mai dau
si multumim de galerie!

37+ cu Ebru PRIMA POZA!
AMR 3 SAPTAMANI!

nunta

Mergi la inceput