*Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (68)*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Miki01 nu prea reusesc sa imi fac o idee clara dar incerc citeva supozitii.

Daca ai observat ca prefera biberonul si deja refuza cu ndarjire sanul nu stiu dca mai este cazul sa iei in calcul laptele supt ca si cantitate aliment , ma refer.

Nu stiu daca mergeti pe un program gen mese regulate la interval de 4 ore si ritual de imbaiere la ore relativ fixe , daca dorme singur sau cu voi in camera sau in pat daca , daca .....asa ca voi emite doar niste supozitii.

Trezirile pot fi genrate in aceasta perioada si de eruptiile dentare. Daca situatia se prelungeste respective devin constante sau destul de frecvente in sensul ca mai degraba regula este trezirea nocturna intermediara decat somnul neintrupt e cazul sa iei in calcul alte aspecte gen alimentatie insuficienta , program neregulat sau deturnat de la normalul cotidian.

Poate fi si debutul mersului de-a busilea sau al ridicatului in picioruse perioada in care sunt destul de agitati , nesiguri si angoasati. Si atunci pretind confort afectiv chiar si noaptea. Penru ei mersul fie chiar si de-a busile are un impact extrem. Gandeste-te ce posibilitati de explorare le ofera si ce abilitati in continua perfectionare necesita. Ei simt asta.

Iti sugerez sa mergi pe un program cit mai regulat atit ca interval de masa (cca. 4-5 ore intre mese) cit si ca ora la care servesti masa. Nu este cazul sa te axezi pe cantitate (adica neaparat pe 300g , e bine si 200 si 250 si chiar mai putin in functie de masa si de dispozitie) ci mai degraba pe varietate si alimente care sa asigure o nutritie sanatoasa.Deasemena incearca sa pastrezi si o ora (macar cu o bataie de 30 minute) pentru imbaiere. Fara stimulare indusa ( de niciun fel motorie sau intelectiva in perioada de seara dupa ora 19-20).In camera unde mergeti la culcare sa fie semiituneric , cit mai liniste (fara ceasuri ticaitoare ritmice si alte jucarele de gen luminite , muzicutze etc.)

Noptea cind se trezeste (dca nu suspectezi sa zicem temperatura sau o alta indispozitie)nu il ridica din patutu cind plinge. Mergi la el , freaca-l usor cu mina pe burtica si incearca sa nu ii vorbesti.
Un simplu shhsshhh e suficient de linistitor. Daca torusi shhshh nu ti se pare linistitor explica-i ca este noapte si ca toata lumea dorme , noaptea corpul se odihniste , mami si tati la fel iar maine o sa fiti plinni de energie si o sa va jucati si mai bine.

Desemenea incearca sa nu te repezi la primul marait in camera lui sau peste el (daca dormiti in aceeasi camera).Asteapta putin ca sa observi daca a fost o trezire temporara si adoarme singur la loc sau daca se pune serios pe plins. Somnul are mai multe etape iar la sugari inainte de a intra in faza profunda se pot trezi , maraie un pic si adorm la loc.

In niciun caz hranitul noaptea nu-l va ajuta sa doarma noaptea integral , din contra efectul va fi unul contrar si in plus nici nu se va alimenta corespunzator. Organismul uman nu este setat genetic sa se alienteze noaptea ci sa sa digere noaptea si sa se alimenteze ziua. Deja cerutul mincarii noaptea creaza riscul unei alimentatii incorecte si are alte semnificatii .Pina nu demult mincarea si afectiunea erau unul si acelasi lucru pentru ei si il primeau simultan , pe linga faptul ca senzatia de foame era una dureroasa si era calmata prin supt / biberon (erau luati in brati deci alinati si hraniti deci calmati prin mincare). Se cam suprapuneau 2 sentimente.

Oricum ar fi in mainile tale stau toate : forta de pune lucrurile pe un fagas echilibrat, controlul (copii nu au nevoie de haos chiar daca aprarent tind sa-l ipuna, ternul lor sigur sunt parintii , au destule necunoscute ca sa se simta bine in haos ori de capul lor), directionarea , stabilitatea si echilibrul de care are si el nevoie si tu. Stiu ca s-ar putea sa ti se para greu , oricum rezultatele nu se vad nicidecum intr-o noapte doua ci dupa 1-2 saptamani.

Daca imi aduc aminte si alte trucuri revin. Multa bafta.

Citat:
citat din mesajul lui miki01

Fetelor noi stam din ce in ce mai prost cu trezirile noaptea.

Cat am alaptat a fost super, nici nu stiam cand ma trezesc sa manance, in afara faptului ca se trezea o singura data pe noapte la 2 sau 3. De 2 zile refuza sanul cu indarjire si ieri am descoperit si de ce, nu mai este lapte decat f putin, cu toate stimulentele mele . A descoperit domnul si biberonul cu lapte care vine fara efort si...
Nu ar fi nimic, dar seara la culcare nu bea mai mult de 80-90 ml si normal ca de trezeste dupa 3-4 ore. (este si obosit, in parc nu adoarme pt ca doarme acasa intre 15-17, cam o ora si jumatate)
Asa ca noi in loc sa eliminam masa de noapte mai adaugam una Sper sa nu-l tina prea mult si sa gasesc o solutie sa se sature mai bine seara. Mananca f bine ziua (dupa mine), am mai zis, 300 g la fiecare masa iar dupa masa de 6.30 (iaurt cu cereale) pana la culcare (ora 22.00) nu prea mai mananca decat maxim 1 biscuite. Aveti ideii?

Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)
www.stavila.ro/album_foto.html" target="_blank"> Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS

“Vreti sa fiti fericiti pentru un moment? Razbunati-va.
Vreti sa fiti fericiti pentru totdeauna? Iertati.”(Henri Lacordaire)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Multa bafta sa gasiti ceva care sa va si placa si se si finalizeze in timp util!

Oricum ce-i al vostru e .....pus deoparte ai va asteapta !

Citat:
citat din mesajul lui Darling_

Eu sunt cam stresata pt ca in perioada asta noi incercam sa ne mutam, vrem ceva cu 2 dormitoare duble + living. Am vazut deja 3 apartamente, 2 ne-au placut mult. Dar cu niciunul nu s-a finalizat. Sper sa rezolvam inainte de a pleca in vacanta. Nu de alta dar n-am chef sa vin din vacanta si in 2 sapt sa fiu la loc din cauza stresului cu mutarea.

Adriana mamica de Eduard (09.12.2008)
pozele mele

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Salutare!

Sunt in urma cu cititul.

Otilia: Iau Materna inca si supliment de calciu (teoretic de 3 ori pe zi, practic - cand imi aduc aminte). O sa merg sa-mi fac analize saptamana asta, sa vedem cum stau cu calciul si cu anemia. Ideea e ca trebuie sa gasesc un lapte pe care sa-l tolereze, ca, daca slabesc tot asa, o sa-l intarc. Trebuie sa fiu sanatoasa si in putere totusi. Acum, cu cat mai tarziu momentul intarcarii, cu atat mai bine. Mai am de incercat formula de soia (desi am citit ca nu stiu ce face cu hormonii, trebuie sa ma documentez), sa reincerc o formula din aia cu proteinele descompuse de tot sau imi ramane laptele de orez (care nu are proteine si grasimi, deci nu e bun la puii asa mici). Mai e si lapte de canepa. Sa vedem.

Bertha: Of, s-a confirmat. Lasa ca trece. Astia zic ca pana la 1 an (poate 2, poate 3) trece. Din experienta mea de la lucru, pot sa spun ca asa e. Lista de alergii la grupa de copiii de 1,5 ani e f. lunga. La 5 ani raman alergiile la arahide si medicamente si lista e mult mai scurta.
Am citit ca daca primul copil face alergii sunt sanse mari ca si al doilea sa faca. La tine ziceai ca Darius e alergic la peste. Dar abia peste un an va retesteaza? Adica dupa 1,5 ani? Astia pe aici am vazut ca recomanda testarea cu iaurt pe la varsta de un an la copiii alergici la proteinele din lapte.

Olivia: Eu nu o sa-l pun in premergator. Aici sunt interzise si, desi am primit unul, n-o sa-l folosesc. Mie mi se pare ca daca s-au descurcat copiii atatea mii de ani fara premergator, s-o descurca si al meu. E drept ca l-ar tine ocupat. I-am luat o unitate stationara in care sta in funduletz, poate sa se ridice, sa sara.....si vad ca nu e prea interesat de ea. Prefera sa se tarasca. Pupici lui Dav.

Criss: Go Piscotel!!!

Babyzapi: Si noi suntem in pana de idei cu papa. Ce mai mancati voi?

Ma duc sa mai citesc din urma.

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput

Inca n-am terminat de citit.

Am vazut ca discutati de borcanase si de papat la 4 ore. Eu ii dau papa la 4 ore, dar ii dau sa suga la 2 ore ca e cald si nu vrea apa. Nu cred ca e bine, nu? Adica suge dupa ce mananca si intre mese mai suge o data. Dar e ok sa-l las 4 ore fara sa bea nimic? Apa pot sa o beau eu, ca lui nu-i trebuie. Bea 2 guri si apoi roade tetine. Si daca il pun la san suge ca disperatul.

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput

Am ajuns la zi in sfarsit!

Maamaaaa, cate s-au intamplat in ultimele pagini.....Sa o luam pe rand:

Babyzapi si Olivia: Sper ca ati avut o calatorie placuta si ca va distarti acum.

Mirtha: Bine ai revenit. Ne-ai lipsit. Ma pun sa ma uit la poze.

Carmendu: Bine ai reventi de la concert. Poze?

Miki, darling: Si la noi noptile sunt varza. Asa, cam 5 din 7 sunt cu treziri la cam 2 ore.

Amalia: Sa-ti traiasca puii si sa-ti aduca cel putin tot asa multe bucurii ca pana acum.

Oceanborn: Go, Thomas, go!!!! Pfuuuuu, de-acum sa te tii, daca a luat-o pe picoare. frumosul si mamica.

S-a trezit si galusca mea. Gata cu pauza.

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Darking Miki01 Ami Cami Bravegirl

Mirtha am notat! E a doua oara cand il musca un paianjen.

Ami mi-l si imaginam pe Luca fericit pe plaja, in apa.

Oceanborn felicitari pt plimbaret!

Pe mine m-a trezit piciul azi de la 4 dimi. L-a mai luat somnul pe la 7, dar a dormit doar o ora. Am fost zombi toata ziua si am avut o durere de cap cumplita. Am si o greata permanenta. Prea mare caldura si oboseala.

ginye mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Mirtha, bine ati revenit! Am vazut poze cu pestoaica frumoasa si cu mami care arata f bine. Uita aventurile, raman amintirile frumoase. Eva are deja mult mai mult par ca Ioana.

Olivia, bine ati venit acasa!

Miki, si noi tu cu "ta-ta" ne indeletnicim. Darius a zis "mama" pe la 7 luni, de 3 ori intr-o zi, apoi a zis la...un an si-o luna.

Amalia, f frumos ai descris bucuria fiecarei clipe alaturi de bebelusi nostri dragi. La noi e f des citat Darius, care a zis, demult, la inceputurile bebelusiei galustei "mami, ce dragut e sa avem un bebelus in casa!". Si ii dam dreptate zi de zi.

Andy, asa ne-a recomandat, analize peste un an si, in functie de valoare, incercam cu o cant mica de ceva lactat. Din ce am citit, inlaturarea totala a lactatelor conduce intr-un interval de timp la diminuarea valorii IgE, fara a insemna ca alergia a disparut. Doar consumul poate confirma daca sistemul imunitar "s-a reparat". Un an mi se pare atat de mult...sa dea Dumnezeu sa ramanem numai la acest an. Sunt optmista, deja am slabit un kg, cre'ca de stres, ca la cat gem am bagat... La noi e simplu de testat pt ca e suficient sa-i pun un varf de lingurita pe piciorus si imi dau seama in 2 min, daca se inroseste sau nu. Probabil o sa incerc si asta dupa ce implineste un an. Desi medicul ne-a spus clar ca sunt slabe sansele sa treaca la varsta de un an, dat fiind stadiul in care se afla ea in prezent. Tu cum intentionezi sa procedezi? vineri imi iau si eu analizele, sa vedem cum stau, sa stiu ce suplimentel trebuie, in lipsa lactatelor

BraveGirl, eu si Otilia intrebam de borcanel, m-am lamurit acum.

Oceanborn, felicitari! Bravoooo, se mareste nr cozonacilor umblareti, avem si un baiat acum!

Carmendu, sa va fie de bine distractia! Ce-a crescut Victor, deja fara parinti la mare (bunicii nu se pun) V-ati incarcat bine bateriile!

Ioana a batut toate recordurile personale: 180ml din borcanel vita+orez. Tot incerc diverse borcane, sa decid cu ce-l inlocuiesc pe deja celebrul pui+cartofi+morcovi. Azi vroiam sa-i iau pui+mazare, dar continea smantana.

Ma retrag in vastele apartamente. Somnic usor!

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Mirtha, multumim de raspuns!

Nu stiu ce sa zic. Andrei este un copil tare bun, a fost alaptat exclusiv pana la 6 luni, diversificarea a mers super ok, am inlocuit cele 3 mese de zi cam in 2 luni. Are program de masa/plimbare/baita care se respecta zilnic plus/minus 30 min.
A lasat sanul destul de usor as spune si nu a mai vrut in completare intre mese (de aceea de 3 saptamani 'productia' a scazut zilnic). Noaptea, pana acum, a avut un program de somn relativ acelasi, cu o trezire la 2-3 cand primea san / biberon. Acum insa, de 2 zile, laptic in tzitzi nu mai este (pentru ca nu a mai vrut nici la masa de seara si...) si se indesesc trezirile, asta este problema mea.

Dintzisorii cred ca ies din discutie, deja avem 6 si urmatorii nu cred ca vor aparea asa in curand (verificat).

De ridicat si mers pe marginea patutului/tarcului o face de cca 3 saptamani, deci nici asta nu ar fi o cauza directa.

Am incercat si cu linistire cu mangaiere (doarme cu noi in camra dar in patut la el), cu putina apa si il tine maxim o ora.

Pun totusi pe seama sanului, cred ca asta este schimbarea care poate l-a debusolat putin. Si in seara asta a mancat tot 100 ml laptic, dupa ce toata dupa-amiaza a mancat un iaurt cu cereale la 19.00, deci trebuia sa manance mai mult. Cred ca seara asa sugea putin si eu nu am realizat.

Oricum nu este o tragedie, la ce nopti linistite am avut pana acum! Pentru el, in primul rand, vreau sa doarma bine noaptea!

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Miki01 nu prea reusesc sa imi fac o idee clara dar incerc citeva supozitii.

Daca ai observat ca prefera biberonul si deja refuza cu ndarjire sanul nu stiu dca mai este cazul sa iei in calcul laptele supt ca si cantitate aliment , ma refer.

Nu stiu daca mergeti pe un program gen mese regulate la interval de 4 ore si ritual de imbaiere la ore relativ fixe , daca dorme singur sau cu voi in camera sau in pat daca , daca .....asa ca voi emite doar niste supozitii.

Trezirile pot fi genrate in aceasta perioada si de eruptiile dentare. Daca situatia se prelungeste respective devin constante sau destul de frecvente in sensul ca mai degraba regula este trezirea nocturna intermediara decat somnul neintrupt e cazul sa iei in calcul alte aspecte gen alimentatie insuficienta , program neregulat sau deturnat de la normalul cotidian.

Poate fi si debutul mersului de-a busilea sau al ridicatului in picioruse perioada in care sunt destul de agitati , nesiguri si angoasati. Si atunci pretind confort afectiv chiar si noaptea. Penru ei mersul fie chiar si de-a busile are un impact extrem. Gandeste-te ce posibilitati de explorare le ofera si ce abilitati in continua perfectionare necesita. Ei simt asta.

Iti sugerez sa mergi pe un program cit mai regulat atit ca interval de masa (cca. 4-5 ore intre mese) cit si ca ora la care servesti masa. Nu este cazul sa te axezi pe cantitate (adica neaparat pe 300g , e bine si 200 si 250 si chiar mai putin in functie de masa si de dispozitie) ci mai degraba pe varietate si alimente care sa asigure o nutritie sanatoasa.Deasemena incearca sa pastrezi si o ora (macar cu o bataie de 30 minute) pentru imbaiere. Fara stimulare indusa ( de niciun fel motorie sau intelectiva in perioada de seara dupa ora 19-20).In camera unde mergeti la culcare sa fie semiituneric , cit mai liniste (fara ceasuri ticaitoare ritmice si alte jucarele de gen luminite , muzicutze etc.)

Noptea cind se trezeste (dca nu suspectezi sa zicem temperatura sau o alta indispozitie)nu il ridica din patutu cind plinge. Mergi la el , freaca-l usor cu mina pe burtica si incearca sa nu ii vorbesti.
Un simplu shhsshhh e suficient de linistitor. Daca torusi shhshh nu ti se pare linistitor explica-i ca este noapte si ca toata lumea dorme , noaptea corpul se odihniste , mami si tati la fel iar maine o sa fiti plinni de energie si o sa va jucati si mai bine.

Desemenea incearca sa nu te repezi la primul marait in camera lui sau peste el (daca dormiti in aceeasi camera).Asteapta putin ca sa observi daca a fost o trezire temporara si adoarme singur la loc sau daca se pune serios pe plins. Somnul are mai multe etape iar la sugari inainte de a intra in faza profunda se pot trezi , maraie un pic si adorm la loc.

In niciun caz hranitul noaptea nu-l va ajuta sa doarma noaptea integral , din contra efectul va fi unul contrar si in plus nici nu se va alimenta corespunzator. Organismul uman nu este setat genetic sa se alienteze noaptea ci sa sa digere noaptea si sa se alimenteze ziua. Deja cerutul mincarii noaptea creaza riscul unei alimentatii incorecte si are alte semnificatii .Pina nu demult mincarea si afectiunea erau unul si acelasi lucru pentru ei si il primeau simultan , pe linga faptul ca senzatia de foame era una dureroasa si era calmata prin supt / biberon (erau luati in brati deci alinati si hraniti deci calmati prin mincare). Se cam suprapuneau 2 sentimente.

Oricum ar fi in mainile tale stau toate : forta de pune lucrurile pe un fagas echilibrat, controlul (copii nu au nevoie de haos chiar daca aprarent tind sa-l ipuna, ternul lor sigur sunt parintii , au destule necunoscute ca sa se simta bine in haos ori de capul lor), directionarea , stabilitatea si echilibrul de care are si el nevoie si tu. Stiu ca s-ar putea sa ti se para greu , oricum rezultatele nu se vad nicidecum intr-o noapte doua ci dupa 1-2 saptamani.

Daca imi aduc aminte si alte trucuri revin. Multa bafta.

Citat:
citat din mesajul lui miki01

Fetelor noi stam din ce in ce mai prost cu trezirile noaptea.

Cat am alaptat a fost super, nici nu stiam cand ma trezesc sa manance, in afara faptului ca se trezea o singura data pe noapte la 2 sau 3. De 2 zile refuza sanul cu indarjire si ieri am descoperit si de ce, nu mai este lapte decat f putin, cu toate stimulentele mele . A descoperit domnul si biberonul cu lapte care vine fara efort si...
Nu ar fi nimic, dar seara la culcare nu bea mai mult de 80-90 ml si normal ca de trezeste dupa 3-4 ore. (este si obosit, in parc nu adoarme pt ca doarme acasa intre 15-17, cam o ora si jumatate)
Asa ca noi in loc sa eliminam masa de noapte mai adaugam una Sper sa nu-l tina prea mult si sa gasesc o solutie sa se sature mai bine seara. Mananca f bine ziua (dupa mine), am mai zis, 300 g la fiecare masa iar dupa masa de 6.30 (iaurt cu cereale) pana la culcare (ora 22.00) nu prea mai mananca decat maxim 1 biscuite. Aveti ideii?

www.stavila.ro/album_foto.html" target="_blank"> Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru

Alina mama de Eva Ioana

Povestea puiului nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

mirtha, bine ai revenit! imi pare rau ca nu a fost totul la superlativ, data viitoare
si eu tot pe reviewuri merg, in general am luat de pe homelidays si nu s)a intamplat sa am probleme, dar ca si vrabiuta citesc si printre randuri, chiar daca oamenii evalueaza cu puncte maxime.
eu am renuntat la ideea de hotel de mult, la nisa am stat ultima data la 3*** si prea curat nu era si camera era relativ mica. si scump! pe cand o garsoniera o puteam lua la jumatate de pret, mult mai mult confort, spatiu, utilitati.

carmen, sa va fie de bine si voua

camelia, mai in gluma mai in serios, eu ii dau paine intre mese, sau biscuiti.

andy, si eu am aceeasi prb. nu prea bea apa sau suc sau orice, bea insa san. e cald si a avut zile cu pampersi cam uscati, asa ca ii dau san de cate ori pot. cica la cresa ar bea un pic de apa. am sa mai incerc. te sfatuiesc sa faci la fel. am auzit de la o prietena ca dr ei a zis sa ii puna sirop de fructe in apa, orice numai sa il faca sa bea, caci e important sa bea lichide.

otilia - BINEINTELES ca te gandesti la ce haine cumperi si cat ai de calcat la ele!! eu de aia nu mai port camasi hainele la copii nu le calc deloc (nu le dau la calcat, pardon), doar 2-3 exceptii rochii de ale laurei.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Ceau fetele ,
mi-am mai revenit dupa o criza de fiere , am crezut ca-mi plezneste capul ufff .
Mirtha frumoase si vesele pozele voastre chiar daca nu ai fost f. incantata dec conditii ..se mai intampla .Mi-a placut mult filmuletul din apa cu Eva , Paula era la mine in brate si chiuia si gesticula de numa ..cred ca-si aducea aminte de mare
Oceanborn ..waw gagiu a luat-o la picior bravo lui !Si eu mi-am "distrus' costumul de baie negru cu aaaalb la mare dar e un motiv bun de a cumpara altul vara viitoare ...m-a distrat mult U due
Gynie ma bucur ca au fost doar intepaturi si in cazul vostru , apropos de unde sti ca era paianjen/ si eu suspectez ca ar putea fi paianjen dar nu sunt sigura

Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez si nu numai
PovesteaNasterii

Mergi la inceput