Burtici fericite de septembrie-octombrie (127)
Raspunsuri - Pagina 6
aidaciolac spune:
raluk16 nici macar nu stiu de unde sa incep. Ai citit ca daca bebe are nevoie , pai iti dai seama ca are nevoie doar printr-o analiza simpla de sange si DA la nevoie se da , dar se da progresiv si cel mai bine este perfuzabil , in prima parte se da necesarul , a doua zi se face iar analiza si se da corectura de K , dar niciodata dupa ureche. Scaderea de K are ca risc oprirea inimii , este un anumit prag la care inima pur si simplu se opreste.
Daca este prea mult iar nu este bine si aici este foarte greu de controlat si foarte riscant pentru ca surplusul de K duce la coma.
Eu sincer nu as administra nimic fara analize ...
... revin imediat despre fluor
Aida ... 32+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine
raluk16 spune:
Adi multumim din nou
Mai, eu nu am primit fluor, si cum v-am zis, prima carie am avut-o la 27 de ani!
In legatura cu vitamina D, eu sunt indragostita de ea , dar de la soare. Adica vara trecuta chiar imi rezolvasem periodicitatea ciclului stand la soare. Si e atat de sanatoasa si ca precursor hormonal, si ca adjuvant in imunitate. Si eu stiam acelasi lucru, 20 de minute, dar stiam ca trebuie minim 40% din corp sa fie expus.
Ei, daca nu se transmite prin lapticul de la mami, atunci ii vom da cu mare atentie doza potrivita . As fi preferat sa iau eu, pentru ca exact cum ai zis, excesul la astea sintetice nu e sanatos. Excesul de la cea de la soare am inteles ca se elimina treptat, de aia primavara inainte sa apara soarele avem cel mai mic nivel, si de aceea atunci ne imbolnavim cel mai usor.
28+
adimercedes spune:
Aida, offf, uite ca recunosc ca habar nu am cata vit K se da aici la noi la nastere . Nici macar nu mi-am pus problema asta, pt ca stiam ca studiile de pana acum nu au concluzionat ca supradoza poate da toxicitate si efecte adverse, in afara de o posibila reactie alergica. Daca stii mai multe, te rog zii TOT .
Ma gandesc ca din aceasta cauza se face la nastere tuturor bebelusilor. Celor care au nivel optim de vit K nu le dauneaza, dar le ajuta celor cu pozibile carente.
Eu una te astept cu detalii
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa Maria 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
Raluk, tot am vrut sa iti multumesc ca miai amintit de miere cu susan . Desi imi cumparasem miere de ceva vreme (aproape e gata borcanul, asa ca am suplimentat), susan mi-am luat abia sapt trecuta, dar inca nu am desfacut punga . Trebuie cumva sa il prejesc putin inainte de a-l pune la miere sau asa "crud"? Si cate lingurite de susan la cata miere???
Insa miere am bagat cu constiinciozitate . Si, supriza, nu am mai avut carcei DELOC!!!!
Aaa, dar mi-am adus aminte de o chestie si mai interesanta: nuci cu miere! O nebunie !!! Ma duc sa imi fac un bol si revin
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa Maria 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
Cami, Miha74, sa folositi sanatosi cumparaturile! Tare dragute sunt!
Lisa Maria 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
mary_07 spune:
Adi,scuipa aici totcum se face mierea cu susan?...si bineinteles,nucile cu miere?
My family
Poze cu noi
_
Melania, de Alexandru (2 noiembrie 2007)
si 35+, cu -Razvan
_
AMR - 3 saptamani!!!
aidaciolac spune:
foarte adevarat ce zice adi despre fluor
Eu nuu inteleg de ce se exagereaza , ca daca zice medicul dentist sa ii dau ... pai medicul dentist habar nu are sa faca o resuscitare ...
Cea mai importanta este mostenirea genetica , asta sa va fie clar. Am vazut atatea cazuri in care s-a suplimentat fluorul , in care au terorizat copilul cu spalatul pe dinti si rezultatul CARII ... Emma a facut chimio ani de zile , din cauza ca nu avea voie sa bage porcarii in gura eu evitam periuta de dinti pentru ca oricat ai clati-o tot ... (pitici pe creier) , chimio slabeste dintii si drept urmare marea majoritate erau stirbi sau isi lucrau cariile , foarte complicat , dar Emma desi a primit doze extreme de chimio ani de zile , nu a avut niciodata nici o carie in gura . Suplimente de fluor nu i-am dat , periuta de dinti mai rar , deci care e concluzia? Mostenirea genetica isi spune cuvantul la final de asta sa fiti sigure.
Eu pana in prezent am 3 plombe si 2 extractii de masele de minte ca nu am avut nervi sa imi bat capul cu ele sa le las sa creasca , dar eu nu mananc pop corn daca la final nu am posibilitatea sa folosesc ata dentara , seminte nu sparg , nici macar coaja la paine nu o mananc , bomboane tari , acadele sau caramele nici vorba.
Asa ca grija mare cu ce suplimentati
Aida ... 32+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine
adimercedes spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mary_07 Adi,scuipa aici totcum se face mierea cu susan?...si bineinteles,nucile cu miere? |
Mary_07, mierea cu susan inca nu stiu exact, o astept pe Raluk16 cu detalii . Dar nucile cu miere sunt ff rapide: 1-2 pumni de nuci si torni miere peste, asa, dupa gust! Eu pun cu simt de raspundere, ca imi plac mai "lipicioase" .
Lisa Maria 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
citat din mesajul lui aidaciolac foarte adevarat ce zice adi despre fluor Eu nuu inteleg de ce se exagereaza , ca daca zice medicul dentist sa ii dau ... pai medicul dentist habar nu are sa faca o resuscitare ... Cea mai importanta este mostenirea genetica , asta sa va fie clar. Am vazut atatea cazuri in care s-a suplimentat fluorul , in care au terorizat copilul cu spalatul pe dinti si rezultatul CARII ... Emma a facut chimio ani de zile , din cauza ca nu avea voie sa bage porcarii in gura eu evitam periuta de dinti pentru ca oricat ai clati-o tot ... (pitici pe creier) , chimio slabeste dintii si drept urmare marea majoritate erau stirbi sau isi lucrau cariile , foarte complicat , dar Emma desi a primit doze extreme de chimio ani de zile , nu a avut niciodata nici o carie in gura . Suplimente de fluor nu i-am dat , periuta de dinti mai rar , deci care e concluzia? Mostenirea genetica isi spune cuvantul la final de asta sa fiti sigure. Eu pana in prezent am 3 plombe si 2 extractii de masele de minte ca nu am avut nervi sa imi bat capul cu ele sa le las sa creasca , dar eu nu mananc pop corn daca la final nu am posibilitatea sa folosesc ata dentara , seminte nu sparg , nici macar coaja la paine nu o mananc , bomboane tari , acadele sau caramele nici vorba. Asa ca grija mare cu ce suplimentati Aida ... 32+ Poze cu noi www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta "Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine |
Aida, cata dreptate ai cu mostenirea genetica si alimentatia!!! Eu nu am dinti perfecti 100% si albi-stralucitori, dar sunt sanatosi, am grija de ei, merg la control de 2 ori pe an si incerc sa mananc lactate pt calciu (asta e mai esential pt dinti decat orice fluor sau alta tampenie de supliment)! In schimb, sotul e varza la capitolul asta! Insa nu stiu istoria "suplimentarilor" cu vitamine cand a fost bb/copil. Desi parca in ultimul timp e mai bine si nu a mai avut probleme cu dintii - avea cate 5 carii cand mergea la dentist, desi avea grija si el! Insa dupa ultima vizita la dentist a venit ff optimist, ca nu ii gasise nici o carie, doar ii sarise o plomba! Era asa de fericit!
Sotul spera din tot sufletul ca Lisa sa semene cu mine la dinti. Pana acum Lisa nu a avut probleme cu dintii, in sensul ca nici macar nu am avut drame cand i-au iesit caninii si molarii (doar ceva irascibilitate). Insa ma tin musai sa o invat bunele obiceiuri, ca sa poata ajuta genetica si cu o igiena corecta.
Lisa Maria 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
raluk16 spune:
citat din mesajul lui adimercedes Raluk, tot am vrut sa iti multumesc ca miai amintit de miere cu susan . Desi imi cumparasem miere de ceva vreme (aproape e gata borcanul, asa ca am suplimentat), susan mi-am luat abia sapt trecuta, dar inca nu am desfacut punga . Trebuie cumva sa il prejesc putin inainte de a-l pune la miere sau asa "crud"? Si cate lingurite de susan la cata miere??? Insa miere am bagat cu constiinciozitate . Si, supriza, nu am mai avut carcei DELOC!!!! Aaa, dar mi-am adus aminte de o chestie si mai interesanta: nuci cu miere! O nebunie !!! Ma duc sa imi fac un bol si revin "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein "The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip." Povestea obtinerii primei sarcini Lisa Maria 01.10.2007 Samburel' 17.10.2009 |
Eu imi amestec intr-o cana mica asa, vreo 2-3 linguri de susan, si deasupra pun miere cat sa aiba consistenta batoanelor din comert (care sunt susan cu zahar si alte cele). Cam o lingura plina sigur. Deci mult susan lipit acolo cu miere. Nu-l prajesc inainte. Mi-ai amintit cu prajitul, ca il prajesc doar cand nu gasesc in magazine tahini si m-apuc eu sa imi fac acasa ca sa pun in hummus .
Dar ai dreptate, si eu mai pun in susanul cu miere si nuci (mai ales pentru omega 3 , dar si pentru gust). Numai ca nu stiu cum sa-l fac asa uscat batoane cum e in comert. Il pap asa, cu lingurita din ceasca respectiva
28+