Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (68)
Raspunsuri - Pagina 8
dankutza spune:
Fetellor, daca vi se zbat muschii pe picioare sa stiti ca este semn ca stati prost cu calciul. Eu i-am memntionat intr-o doara medicului de acest aspect si ea mi-a spus ca bebeitza imi papa calciul si ca ar trebui sa iau calciu efervescent 10 zile pe luna. MEntionez ca eu nu iau nici o vitamina. I-am spus medicului ca nu vreau sa iau pt ca imi creste pofta de mancare. AM avut noroc ca si analizele de sange mi-au iesit bune si asa am scapat. Dar analizele le-am facut acum vreo 2 luni si uite ca incep sa ama nevoie de calciu. Dupa cum vedti, fiecare aspect, fiecare chestiutza la care nu ii dam atentie, totusi poate insemna ceva.
Dienutze La mine se verifica cu calendarul chinezesc. Mananc cam la 3 ore. Nu mananc mai mult de un fel de manacare la o masa, ori e ciorba, ori mancare, ori fructe. Nici nu intra mai mult. EU ma culc pe la 12, 1 noaptea si ultima masa o am pe la 11, 11 jumate. Stiu ca nu e bine sa ma culc cu burta plina. AM incercat sa mananc mai devreme si m-am trezit in toiul noptii si devastam frigiderul, altatdata am rezistat pana la 6 dimineata. Am mancat si m-am culcat la loc. Da' e drept ca urmatoarea masa o am 12 ore mai tarziu, adica pe la 11, 12 cand ma trezesc.
Am cumparat eclere cu ciocolata si cu nes.
Le-ma impartit frateste cu sotul. 3 eu, 1 el.

20+ moi si
Cezarica
dienutze spune:
Dankuta, si eu am avut pb cu muschii de la picioare, iar dr mi-a dat magne cu B6, pe care ar trebui sa il iau zilnic o luna. Eu pap tooot ce iese in cale daca iau zilnic, asa ca iau cam la 2-3 zile.
Incer din rasputeri sa beau lapte sau iaurt zilnic pt calciu, mai ales ca nu am lasat deloc cafeaua, care cica papa calciul.
Proaspata doamna, sa fie intr-n ceas bun cu casuta! Credite avem f multi pe aici, siguranta zilei de maine e precara indiferent daca esti liber profesionist sau angajat la patron. Trebuie gandit pozitiv!
Anul trecut, inainte de criza, o colega de a mea a laut un apt cu credit, iar evaluatorul le-a evaluat cu 10.000 euro mai mult!! Dar era inainte de criza, nu stiu ce sa zic. Bafta multe!
22+ astept pe
Ingrid Alexandra pe 30 noiembrie!
sa fim sanatosi!
Lidia74 spune:
Fetelor cititi si voi chestia asta despre calciu luat in timpul sarcinii. Stiu ca sunt anumite controverse cu calciul luat pe perioada sarcinii.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=84261
Pupici 

laurairina13 spune:
Dankutza, sa stii ca si eu am obs ca acum cu sarcina, am avut de 2-3 ori carcel la picioare...care inainte nici nu stiam ce e ala carcel, deci probabil tot de la lipsa de calciu. Si am tot cerut la medicul de fam sa imi dea sa refac analizele la sange si urina, dar a zis ca nu e nevoie, daca nu ma simt rau si nu am nimic important, si sa le fac abia dupa ce intru in trimIII
.Si daca vreau neaparat sa le fac eu , cu plata...si am zis pas..ca nu ma dau banii afara din casa, mai ales acu!
Dienutze
, si noi la fel zicem, fara credite nu se poate face nimic, asa ca...cu Dumnezeu inainte, ce putem face??
Proaspata Doamna!

![]()
![]()
![]()
Laura,
25+
Mara Teodora
poze
betty78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lidia74 Fetelor cititi si voi chestia asta despre calciu luat in timpul sarcinii. Stiu ca sunt anumite controverse cu calciul luat pe perioada sarcinii. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=84261 Pupici ![]() Lidia ![]() |
intradevar calciul nu se i-a in timpul sarcinii, decat daca este absolut necesar. Sarcina trecuta eu nu am luat decat materna si cand am terminat am bagat acid folic si spre sfarsit ceva fier, dar nu am fost deloc anemica si am stat f bine cu calciul, magneziu si fierul. Acum in schimb situatia nu este chiar roz si analizele mi-au iesit prost deci astept sa vad reactia doctorului (adica sunt anemica si am o lipsa destul de mare de calciu)
Betty78
25+
si
Mario-Alexandru 16 aug 2007 www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario
betty78 spune:
si inca ceva carcei in sarcina nu au neaparat o legatura cu lipsa de calciu. Data trecuta am avut cateva reprize de carcei de nu stiam de capul meu si cum am spus mai devreme analizele de sange ieseau excelent. Acum in schimb am avut doar doua situatii de genul asta, care nu au fost asa de lungi, la la fel de dureroase![]()
"Sarcina
Crampele sau carceii, Arsurile la stomac, Salivatie abundenta, Dureri de spate, Sangerarea gingiilor - in sarcina
Predispozitiile pe care le da sarcina. Partea a III-a
Dureri ale muschilor. Crampele sau carceii
Sunt in general contractii dureroase ale muschilor, mai ales la nivelul gambei sau labei piciorului. Apar de cele mai multe ori in a doua jumatate a sarcinii, in special noaptea, atunci cand intindeti piciorul, eventual cu degetele flectate. Ele rezulta din contractia prelungita, excesiva sau neobisnuita a muschiului. Crampele musculare pot fi datorate fie unei tulburari hormonale, carentei de vitamina B1, fie deficitului de calciu sau magneziu. De asemenea posibilele cauze includ o crestere a acidului lactic in muschiul suprasolicitat, afectarea nervului prin miscari repetate, o circulatie deficitara sau statul indelung intr-o pozitie incomoda.
Durerile sunt extrem de violente si apar brusc. Daca apar pe strada, este bine sa va opriti si, sprijinindu-va de ceva, sa miscati piciorul din genunchi. Daca apar in casa, culcati-va imediat si masati piciorul. Puteti sa scapati de carcel intinzand muschiul contractat, pe care apoi il framantati si incordati pentru a dispersa tensiunea. Indata ce durerea v-a mai lasat, incepeti sa mergeti pentru a stimula circulatia in zona afectata. Durerile vor disparea, dar muschii se vor mentine sensibili inca 1-2 zile.
Pentru a preveni crampele musculare, este important sa beti multe lichide si sa asimilati toate elementele de care au nevoie muschii pentru a functiona normal. De aceea trebuie sa mancati, in primul rand legume si fructe proaspete, cereale integrale si produse lactate cu un continut scazut de grasimi, toate importante surse de calciu, fier, magneziu, potasiu si zinc, elemente esentiale functionarii muschilor.
Evitati sa utilizati fie prea multa, fie prea putina sare, ambele situatii cauzeaza crampele.
O baie calda seara, inainte de culcare, poate ajuta foarte mult. De asemenea, o alta solutie ar fi ca intinsi in pat, sa pozitionati picioarele mai sus de nivelul restului corpului.
Foarte importante sunt si exercitiile fizice, nu foarte solicitante, practicate zilnic sau intinderea si relaxarea musculaturii cate 5 minute la fiecare jumatate de ora."
Betty78
25+
si
Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario
DORIS_71 spune:
A_driana, edelya, Laura Garner, ionelemaria, raluci.b, mersi, sa ajungem cu bine toate pana la 40 de saptamani.
broscuta 80 asta sper si eu, dupa 15 zile cand termin cura repet analizele si sper sa fie bine.
Laviniablaga bine ai venit printre noi.
Simonette felicitari ptr. jumatatea drumului, sa fie tot asa pana la termen.
Camy eu mai auzisem din alte discutii ca dr. Pop e un fixat cu placenta si ca exagereaza, stai linistita pana cand ajungi la Tg. Mures. Frumoase hainute, sa le stapaneasca Flavius sanatos.
shtephy esti in luna a 6 a, felicitari si tot inainte.
Lumi Richard, roxyaly Felicitari si tie ptr. schimbarea saptamanii.
laurairina sa va fie intr-un ceas bun cu apartamentul, sa stii ca si eu de cand sunt gravi am f. des carcie la picior si inainte nu aveam. Am intrebat dr. si mi-a zis ca asta-i lipsa de potasiu, de asta am carcei deci nu are treaba cu calciu. Eu in schimb de cateva zile simt cate o data furnicaturi pe picior de la genunchi in sus pana la jumatatea piciorului. Cine stie ce-o mai fi si asta.
Doris
23+
Matteo ......
poze
broscuta_80 spune:
Servus fetele...
Ma tineti treaza de 3 ore si ceva, de cand tot citesc la capitole din urma... ma cocosati cu scrisu'. Eu ieri am avut salarii si nu am avut timp sa va mai scriu. Vad ca in general sunteti bine, si vad ca si Camy si-a mai revenit din suparare.
Bun venit laviniablaga ( nu stiu la ora asta daca mai era cineva, si sper ca am scris korekt numele )
lauririna felicitari pentru prima casa si multa bafta in continuare
Si eu am probleme cu crampele, azi este a 2 zi de cand am avut crampe in somn si inca ma mai dor muschii...
. Mie nu mi-a spus dr. de fam. sa mai fac analize. M-a chemat luni pe la el....sa vad poate zice ceva, daca nu - o sa ma bag eu in seama.... si o sa intreb daca sunt de luat ceva vitamine....
Iulia mea misca bine in continuare, are reprize seara si dimineata. Eu si sotul stam in pat si ne uitam la burtica si ne minunam ce tare o misca....
Va pup dulce si va urez w.e. placut. Am neamuri la mine asa ca nu o sa am timp sa intru 

toate buticile.
Schimbul de seara, predau stafeta.
A, si vroiam sa spun ca ma bucur foarte mult ca fetele au mai pus poze pe cont. Bravo fetele, sunt incantata de cunostinta!!!!!
23+
Iulia
broscutza la 23 de saptamani
christinam spune:
Laurairina iti tin pumnii pt casa, sigur va fi bine cu evaluarea, cred ca asta e asa o formalitate. Si chiar asa, in lumea de azi nimic nu se poate fara rate. Si noi suntem aici datori vanduti, casa , masina totul e pe credit.Si salariul ajunge asa la limita limitelor, si uneori nu chiar , asa ca mai sapam si in credit card. Dar eu am ajuns sa renunt sa mai sper ca vreodata vom reusi si noi sa punem un banut deoparte. Dar nu conteaza, sanatosi sa fim , ca restul se rezolva cumva.
Apropo de carcei, eu mai fac si la burta. se intampla daca tusesc sa se contracte un muschi abdominal pe dreapta de-mi dau lacrimile. Simt atunci ca e doar un muschi si nu uterul, dar e tare neplacut.
20 +
, mamica de David 5 anisori
shtephy spune:
Buna seara fetelor!
E prima oara in sarcina asta cand nu ma simt bine ... ma doare burtica,nici nu imi dau seama daca sunt contractii sau sunt foarte balonata de la coctailul de mancaruri de azi,adica fructe multe si de tot felul, ciorbita , clatite cu dulceata de capsuni si un pahar de cola dupa care lesinam azi daca nu l-as fi baut.Durerea e continua si burtica taricica ,acum m-am intins pe canapea si am luat un no spa.Parca mai rau ma ingrijoreaza ca nu a miscat bebe de multicel si cand ma intindeam pe canapea incepea sa danseze ca altfel nu m-as fi gandit ca sunt contractii.Of,daca nu ma controlez si eu cand mananc...sper sa fiu bine pana maine ca Stefi ma ia de fresh.
Christinam tu cum te mai simti?
Mai citesc ce ati scris azi si poate revin daca mai pot.
_
Ramona,mami de
Stefania - Francesca (20.11.2006) si
22+