conserve pentru iarna

conserve pentru iarna | Autor: Christel

Link direct la acest mesaj

Fetele incepem sa punem conserve pentru iarna?
Aveti retete bune? Eu pana anul asta n-am conservat nimic dar de anul asta de cand am gradina vreau sa incerc cate ceva.
As dori retete de tocatura pentru ciorbe si pentru dovlecel, fasole verde.

Si inca o intrebare: stiu ca borcanele se sterilizeaza in apa(se fierb borcanele cam 1/2-1 ora) dar nu am cratita asa de mare sa incapa borcane mai multe, as putea sa le pun in cuptor,ca sa incapa mai multe ce ziceti? sau ma chinui cu cate 2 in oalele mele?

Astept retete ca vreau sa ma apuc de treaba!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Retete standard nu am deoarece conserv ce am in acel moment.Am conservat pana acum pastai,mazare si cateva borcanele de porumb.Am oparit pastaile(spalate,curatate)sau mazarea,le-am inghesuit in borcan,am adaugat zeama in care au fiert si.......ca cuptor.Pentru ca sunt foarte perisabile am sterilizat si borcanele inainte(le-am lasat cateva minute la cuptor la 220 gr).In borcane am pus un praf de sare si marar pe langa legume.le-am inchis ermetic,le-am bagat la cuptor si cand am vazut ca fac brobonele am setat timerul sa mai functioneze 20 min.Le-am "uitat "in cuptor sa se raceasca,a doua zi am verificat borcanele,cel ce-a curs a luat drumul frigiderului,restul eticheta si camara.Aaaa,pun borcanele in tava inalta in apa in cuptor cand sunt capsate,cand le sterilizez goale le las pe gratar.

Pt porumb am incercat si cu el crud insa m-a chinuit sa il desfac dupa cocean asa ca am pus porumb gata fiert(ce le ramaneau soriceilor-baietilor mei)in borcanele mici.Pe acela il fierb deasupra ca fac 2-3 borcane pe tura.

Ce mai fac si are mare succes o tocanita de ardei(cand am f multi ardei).Calesc o idee cateva cepe,cativa morcovi si ardeii urati,strambi,deformati si multicolori.Pun de asemeni sare,fierb un pic pe aragaz,apoi la cuptor .O folosesc la felul 2,la sarmalele.

Am mai scris de curand si de ardeii copti pusi la borcan.

Despre zacusca........cand ii va veni vremea.

Pt ca mi-am amintit,consev la fel si vinetele,le coc,le presar cu un pic de sare sa se scurga mai repede zeama iute,borcan-capac-cuptor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na



Pt porumb am incercat si cu el crud insa m-a chinuit sa il desfac dupa cocean asa ca am pus porumb gata fiert(ce le ramaneau soriceilor-baietilor mei)in borcanele mici.Pe acela il fierb deasupra ca fac 2-3 borcane pe tura.




N-am pus niciodata porumb la conservat. Vrei te rog sa-mi dai detalii?... Dar asa,... ca pentru prosti...

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

frumoasa mamei
sotul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

N-am facut nimic spectaculos,am curatat grauntele de pe cocean ...la porumbul deja fiert... le-am pus in borcane,am adaugat putina sare,am inchis ermetic borcanele si le-am fiert intr-o oala 25 minute.
N-are savoarea celui abia fiert,insa fiului meu ii place.......eu nu mananc de fel !!!!!
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

cgeea am o intrebare sotul tau e cel care cinta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:


anita, glumesti, nu?
Iti multumesc ca ai vizitat BLOGUL SOTULUI MEU , s-a nimerit ca ultima postare sa fie un youtube cu Guy Sebastian

ni-na, sa inteleg ca iese ceva de genul conservelor de porumb de la bonduelle? Ca fiica-mea e maaaare fan

Christel: Eu fasolea pastai am pus-o la congelator: am oparit-o si am pus pachete pentru 2-3 portii de mancare.
Mama mea pune si un pic de ceapa si le scade mai mult, apoi le pune in borcane si pe sterilizeaza (in cuptor sau la bain-marie)

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

frumoasa mamei
sotul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Chiar nu stiu cum e porumbul acela ca mie nu-mi place sub nici o forma si nu il gust insa lui Remus care e destul de mufturos ii place.Cand termina proviziile preparate de mine isi tot cumpara.Singura diferenta imi spune acum, ca raspuns la intrebarea ta ,este ca cel din comert e mai dulce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

ni-na, sar'mana frumos, chiar am cativa stiuleti in frigider si-o sa-i pun maine la borcan. Fii-mea chiar o sa se bucure...

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

frumoasa mamei
sotul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Pt iarna pana acum am facut gem de capsuni ,visine si nuci verzi,nu mai fac decat strict ce stiu ca le place si se mananca ,nu0mi mai consum energia pe altceva.
Ieri am luat vinete si mai trebuie sa iau caci le pregatesc si pe cele pt zacusca,acum fiind mai ieftine,caci pana apar gogosarii si ardeii kapia la noi,vinetele se scumpesc,le coc le scurg o noapte si apoi le portionez in pungi si le bag cu etichete in lada frigorifica.Cele pt zacusca le pun intr-o punga mare neportionate si le pastrez tot in lada.
Ardei gras galben il iau tot saptamana asta il curat de cotor ,il spal ,in pungi il pun exact cat imi incape intr-o cratita si asa am si ardei gras pt umplut iarna.


Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Buna, sunt retete interesante in linkurile de mai jos.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=80509

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=109679

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=122759&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Multumesc, ce de retete, timp si chef sa ai, sa tot faci!
Am facut pana acum zarzavat tocat pentru ciorbe, cu morcovi, ardei, rosii,conopida, dovlecel si verdeturi multe, dar am o nelamurire cu sarea, cam in toate retetele se specifica 200 grame de sare la litru de tocatura, mi s-a parut cam multa sare, am pus asa pana la urma dar repet mi se pare cam sarata.
La alta reteta de tocatura am pus mai putina sare, dar am fiert-o putin, am pus si cate o aspirina la borcan, dupa care am fiert si borcanele 20 minute, sper sa tina.

In rest am mai pus fasole verde la borcan si am facut dulceata de capsuni, visine si zmeura.

Urmeaza sa mai pun cateva borcane cu dovlecel, castraveti, poate fac si ceva zacusca si gata pe anul asta.

Mergi la inceput