conserve pentru iarna

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Christel

Multumesc, ce de retete, timp si chef sa ai, sa tot faci!
Am facut pana acum zarzavat tocat pentru ciorbe, cu morcovi, ardei, rosii,conopida, dovlecel si verdeturi multe, dar am o nelamurire cu sarea, cam in toate retetele se specifica 200 grame de sare la litru de tocatura, mi s-a parut cam multa sare, am pus asa pana la urma dar repet mi se pare cam sarata.
La alta reteta de tocatura am pus mai putina sare, dar am fiert-o putin, am pus si cate o aspirina la borcan, dupa care am fiert si borcanele 20 minute, sper sa tina.

In rest am mai pus fasole verde la borcan si am facut dulceata de capsuni, visine si zmeura.

Urmeaza sa mai pun cateva borcane cu dovlecel, castraveti, poate fac si ceva zacusca si gata pe anul asta.



Steluta, cum pui dovleceii la borcan?


Eu am facut compot de piersici si visine, dulceata de capsuni, zmeura si afine. Am congelat vinete, fasole verde si galbena, galbiori (ciuperci de padure), afine, zmeura.

Rosii voi pune la borcan, intregi, in apa/suc de rosii. Mai vreau sa fac zacusca, ketchup, ardei copti, zarzavat de ciorba, muraturi asortate, varza acra.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefanianane spune:

buna fetele.poate sa-mi zica careva cum se pun vinetele la borcan?stiu ca trebuie coapte dar de aici m-am pierdut.si vinetele si ardeii.ma intereseaza ce se pune in borcan in afara de vinete.se mai adauga apa sau altceva?cu multumir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

nu sunt eu mare bucatareasa dar cand eram necasatorita si stateam la mama faceam pentru iarna un suc de rosii cu ardei tare bun ce il foloseam la tocanite ,mazare ,sosuri da un gust exceptionalllllllllll,ei anul acesta mama sa operat si nu va mai putea sa il prepare asa ca va trebui sa imi iau ustensilele de la ea si sa il fac eu ,aveti nevoie de rosii si ardei rosii mai urati sau gogosari(cand va fii timpul),se dau rosile prin masina de separt coji si seminte si ardei prin masina obisnuita de tocat cu cat cantitatea ardeilor este mai mare cu atat sucul va fii deosebittttttt se pun la fiert si se adauga doar sare ,puneti la cuptor sticle cu gatul ceva mai mare sau borcane pentru sterilizat ,apoi dupa ce fierbe suficient si scade se pun in sticlele din cuptor(pentru a fii sigure ca nu se sparg sticlele cand se pune sucul in ele puneti sub borcane cutite sau furculite si nu se vor sparge)si apoi capacul si invelite cu ceva pana se racesc ,este de-a dreptul senzational foarte bunnnnn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Dana, dovleceii ii tai feliute potrivite(mai grosute), ii asez in borcan, apoi umplu borcanele cu apa si pun cate o lingura de sare la fiecare borcan, apoi inchid borcanele si le fierb in baie de aburi cam 20 minute.Astia sunt buni la ciorbita iarna.

Mai este o reteta cu dovlecei in otet sau saramura(se pun ca si castravetii) am inteles ca sunt tare buni, am zis sa incerc si eu.

Mergi la inceput