Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (117)
Raspunsuri - Pagina 4
cleo78 spune:
niatsa. si de la mine si....
http://s292.photobucket.com/albums/mm9/Alisucuta/Mare%20si%20munte%20iulie%202009/?action=view¤t=IMG_6394.jpg
m-ai topit cu poza asta, Alysh!
edit: ylari, succes cu casa. Va fi mare tambalau, emotii, cautari, decizii, moaaama dar ce ve-ti trage dupa aia.... de vine bb2 . Am vazut io acolo in globu meu de cristal.
Sa va ajute Dumnezeu - sa va indeplinitzi visele.
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
gabitzam spune:
Andrada, m-am uitat pe carnetul de vaccinari.
Am facut asa:
- Infanrix la 2,4,6 luni + Pentaxim la 12 luni.
- Rotarix la 4 si 5 luni
- Prevenar la 2,4,6 luni si mi-a spus ca urmatoarea doza se face dupa 13 luni, noi o sa o facem cel mai probabil la 17-18
- Priorix (pt ror) la 12 luni
- Varilix (pt varicela) l-am facut sapt asta, deci cam 14 luni
Urmeaza la inceputul lui septembrie prima doza de Havrix (hepatita a), a doua doza daca nu ma insel urmeaza dupa 6 luni.
Cand era Andrei mic i-am facut si pentru meningita meningococica, nu stiu daca nu cumva este acoperita de prevenar acum, sau o facem si pe asta.
Alaturi de SEBI
MsBB spune:
Acu sta sa-mi fileze becu' dupa ce am citit postul Inais-ei . Jur ca io ma mut la casa, pe pamant, sa fac priza cu pamantu' poate asa mai astampar foamea asta. Ma gandesc ca o fi de la altitudine - nu oi fi io acu ca pe munte dar ma lipesc de asfalt poate nu mi-or mai ghioarai matzele astea non-stop .
Aseara, pe la 10 cine manca ca sparta?
Dimineata pe la 5 am dat iama prin bucatarie - si acum stau cu balele la gura , astept sa fiarba porumbul
Cred ca de asta imi e si tare greu sa pricep cum de n-are cupilul - sange din sangele meu - pofta de mancare - cum vine asta? nu inteleg
In alta ordine de ideii, ii urez Iasminei si mamicii vacanta placuta in continuare, relxare maxima si pt cantar se eghzista un singur lucru:
Ylari mama, cand va veti muta sa puneti o draperie la jeam ca uite cum duamna Cleo sta si va pandeste cum voi .
Serios vb insa, va tin pumni sa reusisti sa va mutati rapid si bb2 sa apara repede-repejor
Shhh, nu ma da de gol Desiree , io fui prima, io am halit mancarea, am beut - da's fata bine crescuta , zis saru'mana pt tratatie
Laura - pai cred ca caminul e ca un fel de cresa? Io am fost la caminul fabricii unde lucra tatal meu si apoi mai tarziu la gradi. La camin stateam in functie de programul tatalui cu somn, cu joaca, mancat - tot tacamul.
Alysh - pai ce n-ai zis asa? Veneai frumos incoa - jucam un rentz, un razboi, o carte ceva si ne mai luam cu vorba asta-noapte cand nu puteam dormi. Trece mai usor timpul in 2
Mai ce a crescut Vlad - ce frumos e si-mi pare ca v-ati distrat bine de tot
Doloress - da' ai fost in forma maxima. Io, recunosc, am din ce in ce mai multe zile in care dau cu stanga-n dreapta si mi se limba - plimba-n gura din ce in ce mai des. SCLEROZA scrie pe mine
Mama, AlexSara , ce emotii am . Ma uit la semnatura si-mi aduc aminte cum asteptam io. Abia astept sa scot agitatele, sa facem galerie , sa vina printesica cu alai si bucurie
Fecian - imi place ca esti mai activa . Bine ca ai timp !
Vecina - , ielau , ce vremuri grele ne asteapta !
Bai, tot vorbiti voi de intalniri ia sa vad pi la toamna cand oi ajunge acolo cu cine oi da nas in nas ?
Ma duc sa salivez pe langa porumb - mmm miroase in casa yam yam !
Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...
Reallaura spune:
Alysh superbe pozee, mie imi place ASTA la nebunie!!! Sunteti asa frumosi.
Hai ca ne vdm luni
Ylari ieri am bagat 2 inghetate si o ciocolata in afara de mancare cam multa. Am pus 3 kg de cand am venit din concediu
Gabitzule cine face varilixul??? tot medicul de familie???
Noi plecam afara pupici
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
gabitzam spune:
Laura, Varilrix-ul nu este in schema obligatorie de vaccinuri. Noua ni l-a facut pediatra, care este si doctorita de familie a lui Raducu in acelasi timp. L-am cumparat de la ea de la cabinet.
Alaturi de SEBI
MsBB spune:
Tocmai am bagat un ochi la mandra sa vad ce face. E pe spate - rasfirata in cele 4 zari si are un jambet pe fatza Doamne, zici ca a ajuns la borcanul de miere si l-a halit pe tot .
Cred ca mai mult ca sigur viseaza cum a sterpelit o jucarie de la alt copil - oare sa ma duc si-n vis sa o iau si sa o dau inapoi copilului?
Zambeste atat de dulce mai-mai ca m-ash infinge in obrajorii aia bucalati sa-i rontzai
Edit : uf, vad ca a mai aparut un caz cu o bona .
Tare sunt curioasa cum se va termina tot.
Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...
Andrada79 spune:
Gabitzam multumesc mult pt raspuns, legat de cel de meningita vad ca eu il am trecut chiar daca ii fac si prevenarul, acum sa mai vorbesc cu noua pediatra legat de prevenar de ce abia la 2 ani si nu la 18 luni. Eu ieri i-am facut priorixul pt ca am tot amanat, din cauza arsurii. Peste o luna ii fac si eu varilrixul care la Victor Babes unde e doctora costa 170 ron dar am sa il cumpar eu ca pe net dand cautare vad ca la centrofarm este 146 ron.
Alysh ce dulce e puiul tau, imi place ce hotarat merge cu deodorantul (cred) in mana. Pe cine vroia sa parfumeze?
Reallaura varilrix este pt varicela.
chinabulina spune:
buna ziua, n-am mai prins cafea de la desiree, tre' sa-mi fac singura...
camin = gradinita cu program prelungit (8-16 cred sau de cand lasi copilul pana te intorci sa-l iei )
eu am trimis copilul in vacanta la bunici (adica a venit mama s-o ia la ei), asa ca am program de infrumusetare azi, desi n-am niciun chef. am o zi cam naspa... am ars si mancarea fetei; noroc ca mama se pregatise si ii gatise si ea ceva de dimineata
ma duc sa vizionez pozele lui alysh, sa ma binedispun...
georgiana, de gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
Ia te uita ce mare sunt
Povestea gogoasei balerine
Avem viata in sange
aldaesme spune:
salutare,
Deci ca urmare a informatiei de la Simonix si a unui citit pe net...prin surse pe care eu le consider valabile am ajuns la concluzia ca strigatele si plansetele de noapte din ultimele zile ale fetei nu au mare lucru in comun cu terorile nocturne, mai degraba cu suprasolicitarea de peste zi si cu o hidratare zic eu insuficienta. Ieri cum spuneam am aplicat, al meu si mama lui au plecat la restaurant si eu am aplicat strategia de reculcat copilul al ora normala. I-am facut baie, i-am dat sa bea o cana (200ml) de lapte, am dus-o la somn la 8.20, comparat cu 9 - 9.30 in ultimele zile si a dormit copila neintoarsa pana la 4.30 cand s-a trezit plangand... un plans pe care il cunosc si care este...de inconfort...facuse un kk cat toate zilele si o cam deranja. Am schimbat-o i-am mai dat 100ml lapte si a adormit instant si fara lumina de veghe. Concluzia mea dupa aceasta scurta aventura e ca fie ce o fi pana la o anumita varsta fata mea nu se va culca dupa 8.30 decat in cauzri extreme!
Laura a mea se tine foarte ocupata cu:
- cuburile mari de construit, nu din alea moi.
- o chestie pe care a primit-o de ziua ei de la Simonix et. al de aia magnetica pe care poate desena are si niste
stampilute...ii plac la nebunie.
- carioci adevarate, cateva foi de hartie de diverse culori;
- cu carti ....are teribil de multe dar are cateva preferate, una cu jucarii, una cu numere, una cu animale de jucarie si una cu "lucruri din casa", ii mai place de la Disney cartea cu broasca testoasa care il depaseste pe iepure si cartea cu pluto cand il cred puii mama. De la Disney are mai bine de 30 de carti;
- se joaca tare, tare mult cu niste canite/farfuriute/lingurite/ceainic de plastic si de jucarie, un set primit tot de ziua ei. Cum spune Simonix se facer ca bea din ele, se face ca mananca cu lingurita, imi ofera si mie...se face ca isi toarna o chestie inexistenta din cainic in canita...si poate sa se prefaca minute in sir...
- cu florile din gradina...deci mi le smotoceste de nu au aer...asta este si ma felicit ca sunt comestibile. Nu pe toate le baga in gura, dar din cand in cand incearca. Ieri a smotocit o craita (ii zice soacra) eu nu stiu numele ei in romana, doar numele po****r in maghiara, dupa care a intrat cu flori in vana...nu a vrut sa lase domle florile alea si pace. In vana ajuns a inceput sa le smulga petala cu petala in asa fel incat fata mea a avut ieri prima baie intre petale de flori..
- cu o carte din aia care are atasat un soi de claviatura de ea..si in carte la toate cantecele sunt date si notele. candva nu ii placea deloc, acum o cauta si ma pune sa ii cant;
- cu baloanele de facut forme;
- cu xilofonul - apropo de linkul pe care din la dat cleo si cuvintele utile...am auzit de curand o gluma simpatica care se reduce la..."Xilofonul, un cuvant rapid invatat de catre copii, da fiindca este un cuvant util...uite un xilofon, hai sa cumparam un xilofon, la xilofon poti canta, cu xilofonul imi poti incretii nervii...", si chiar asa...xilofonul asta e una dintre cele mai bune jucarii pe care le stiu eu....da' daca are nervi apoi ii toaca marunt pe xilofon.
- pe calutul de balansat;
- cu muzica, dansat si batut din palme si mai ales cu turuit non stop.
Sincer eu nu am prins-o niciodata pe Lorelei plictisita, dar e drept ca nu o vad toata ziua si probabil ca in uikend profita ca suntem cu ea si ne poarta peste tot si nu se plictiseste. Plus ca avantajul statului la casa e ca desi suprafata locuibila nu e imensa gradina noastra are totusi 1400m² pana se invarte ea si la flori, si pe iarba, si la legume, si la pomi si la trnadafirii din fata, si la gard...oboseste si merge la somn .
- si am vrut sa mai zic ca ii place - cu conditia sa aiba deja stomacul plin - sa se uite la mine cand pregatesc mancare si cand ii explic ce si cum, e absolut fascinata de mixer, blender, aspirator si orice alt zgomotitor
Am supravietuit dupa primele ore de condus...nu stiu instructoarea daca mai are nerv
O zi buna,
Esme
Reallaura spune:
Esme multumesc mult, mi-ai dat o gramada de idei. Trebuie sa-i cumpar carticele cu numere, animalute etc. CU Disney avem si noi vreo 10, ii plac. Am remarcat ca si lui ii place sa mazgaleasca, cred ca ii cumpar carioci si il pun la treaba. Ma bucur ca ati descoperit motivul insomniilor.
Gabitzule, Andrada ms de raspunsuri.
msbb, chinabulinaaha, am inteles. Camin pentru mine suna a internat a ceva de genul. Dar daca e gradi, e ok!
Msbb mai e porumb? ca as manca si eu nitel!!
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008