Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (117)
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabitzam/gabitzam.jpg)
gabitzam spune:
Desiree, ti-am raspuns mai sus, pe pagina precedenta.
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabitzam
Nadia, poti sa-i dai pate de ficat, dar eu zic sa-i faci tu de casa, se face foarte usor. Pateul din comert mai contine diverse chestii. Uite niste retete www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/12112/Pate-ul-meu-din-ficat-de-pasare/" target="_blank">aici sau www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14868/Pateu-din-ficatei-de-pui/" target="_blank">aici. Alaturi de SEBI |
Alaturi de SEBI
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
cleo78 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Desiree2002
Imi spui si cum sa-l fac, te rog! _ Mami de Printesa Victoria Isabella ![]() Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta! |
io fierb ficatel + piept de pui. Separat. Ficatelul cu ceapa, usturoi. Pun totul in blender, un pic din zeama de la ficatzeii de pui, 1-2 linguri unt. Din 500gr ficat + 500gr piept de pui iese mult - de vreo 3 mese pt noi, 2 oameni mari shi mancai.
Ylari, si io zic ca nu e grav, nu e la metastaze - alea is de obicei cu chimioterapie + co. Probabil a luat-o razna zona aia. De mers cu biopsia la inca un dr...
o
![](fetita.gif)
![](cool.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/YLARI/YLARI.jpg)
YLARI spune:
Gabitzam, ma pregateam sa te intreb cum e la servici, dar mi-am adus aminte ca am vazut 3 postari ale tale una dupa alta, am fugit sa le citesc si m-am updatat. Mai devreme eram... agitata rau de tot... Ma bucur ca e ok.
Cleo, maine merge mama la dermatolog cu rezultatul biopsiei. O alta biopsie banuiesc ca nu se poate face, ca doar au "utilizat" aia tot materialul ptr asta, nu?
YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
Edit: vreo veste de la anisiap, sau si peste asta am trecut si n-am vazut ce mai e nou????
Am vazut si ca Lara n-are de fapt 3 coaste rupte ci doar una fisurata, asta suna mai bine, speram sa iasa azi din spital. Pupic Adrianei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adriana_78/Adriana_78.jpg)
Adriana_78 spune:
Multumesc mult fetelor pt. incurajari si cuvintele frumoase!
Eu am venit acasa cu Annika, ca suntem amandoua terminate.
Ma gandesc si la saraca mama, ca ea inca a ramas langa Lara, ei chiar ar trebui sa-i ridic statuie.
Lara e bine, voioasa, cam plictisita, ca sta imobilizata in pat. Doct. de la Budimex a zis ca cica coastele n-ar fi rupte, el nu vede asa pe radiografie si doar una fisurata - nu parea insa prea sigur, examinand radiografia celor de la sp. Elias a zis ca acolo se vede una rupta. ??? ce sa mai cred???
Ce sa zic?! E groaznic in spital - noi n-am mai fost niciodata internati, nici eu, nici copiii - nu te baga nimeni in seama, e la personal, cacalau, dar nimeni nu te poate ajuta - umbli de nauc pe culoare sa afli cand te vede un doct. si te tot duc cu vorba ca vine x si face asta si uite asa nu vine nimeni si trec orele in asteptare suparatoare.
Mi-e sila cand vad cum sunt tratati pacientii si cum toti indeasa bani in buzunar.
Eu n-am dat nimic, oricum ne pun sa platim, ca noi nu suntem asigurati.
De gradi ce sa zic -- lucrurile nu vor ramane asa, acum ne concentram asupra Larei, inca nu am discutat serios cu directoarea (care e in vacanta deocamdata). Era un geam jos, cam pana la genunghi de inalt, lasat deschis intr-o clasa unde se jucau copiii - e inacceptabil!!!!
Cleo, inca odata multumim
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Doloress/Doloress.jpg)
Doloress spune:
ADRIANA – of mi se rupe inima cand ma gandesc ce-o fi in sufletele voastre, am auzit si eu povesti de groaza de prin spitalele noastre. Multi pupicei Larei, sa se faca bine!
Si noi am patit buba ieri, a fost ziua accidentelor. M-au sunat socrii sa-mi zica ca Patrick a cazut peste o manuta si plange amarnic si nu o mai poate misca, nu mai ia nimic cu ea, cum incerca sa o foloseasca incepe sa planga. Nu e umflata, nu e rosie, nu e vanata, nu e rupta, deci e numai o entorsa. La farmacie mi-au zis sa nu-i dau cu nici o crema, sa-i pun numai comprese reci si sa-i dau tylenol ca e bun si de durere.
Sunt zombie ca nu prea a dormit piticul, s-a jeluit toata noaptea, cred ca-l doare mititelul. Nu mai merge de-a busilea ca nu se poate sprijini pe manuta si e tare alintat, sta numai in brate. Nici in picioare nu mai are curaj, cred ca de la cazatura s-a speriat. Aseara ne-am plimbat o gramada, ca macar afara se mai ia cu una, alta, mai uita. In casa tot vrea sa se deplaseze si nu poate, se tranteste in fundulet si se enerveaza, se apuca de plans.
ALYSH ce povestesti tu acolo de educatoarele alea, imi vine sa plang cand ma gandesc pe unde ne lasam copii. Si ne mai intrebam de ce fac asa de urat cand ii lasam la gradinita. Eu una tin minte ca aveam unele scorpii si unele tare de treaba, tremuram cand vedeam dimineata ca era vreo scorpie in tura. Odata chiar am evadat, am iesit pur si simplu pe usa graidnitei, nu era nimeni sa ma intrebe de sanatate, am zbughit-o dupa mama, am ajuns-o din urma pe strada, eu bucuroasa nevoie mare. Mamei i s-a facut rau cand m-a vazut alergand pe mijlocul strazii, nororc ca nu era o strada prea circulata. Bine macar ca nu m-au batut, insa de tipat tin minte cum tipau la mine, mai ales la somn, eu aveam probleme mari cua dormitul si niciodata nu adormeam ca ceilalti copii.
CLEO – ca bine zici cu reactionatul, daca se pun mai multi sigur se schimba ceva ceva. Asa si cu bonele, eu zic ca toate tevatura asta mediatica tot a speriat cateva bone si poate cativa copii vor fi tratati mai omeneste de acum incolo. Multumim ca ne-ai tinut la curent cu situatia Larei.
YLARI – multa sanatate mamei, imi pare rau sa aud! Cum ziceau si fetele, asteptati sa mergeti la doctor, sa vedeti ce va zice. Acum totusi multe cancere se trateaza.
SIMONIX – am vazut pozele, sunt super! Ce familii frumoase, se vede ca v-ati simtit bine!
MSBB asa stiam si eu ca ficatul e uzina organismului si acolo se concentreaza toate toxinele, eu i-am dat lui Patrick insa n-am exagerat, cred ca odata la vreo 2-3 luni asa. Oricum inainte de a-l da l-am tinut in lapte, cica asa mai ies toxinele.
DANICRIS uite o reteta faina au papat toti ai mei si bebe de au spart aseara
Fierbi cateva andive taiate feliute si cativa zucchini sau dovlecei. Mai fierbi carne de curcan dezosata sau de pui. Amesteci totul si pui intr-un vas ena tapetat cu unt. Deasupra torni un sos alb facut putina ceapa calita in unt, cu putina faina si stins cu lapte. Amesteci si mult marar in sosul asta si cascaval ras la sfarsit. Torni sosul peste amestecul de legume si carne din vasul ena si lasi la cuptor cam 30 de minute. Iese o bunatate!
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'ętre comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lorich/Lorich.jpg)
Lorich spune:
Ne-am intors si noi. M-am simtit chiar ca la mama acasa. Am fost si la tzra, la bunicul, Robert a experimentat fundul gol prin tarana, a stta ca si mami lui cu picioarili goali prin praf, a fost fpoarte frumos si relaxant.
Bine ai venit Ioana-Daria! Sa ai o viatra minunata printesa mica! Mami, alex@sara refacere rapida si multa sanatate !
Kevin ha si tu repede la intalnirea cu mami Anisiap nastere rapida scumpica! !
Off..si pt ca astea erau vestile minunate...pup pe Lara si pe mamica ei , vai de noi, bine c a fost doare asa! Important e sa se refaca Lara, apoi va ocupati voi si de gradi-daca se poate numi asa!
Ylari nu stiu ce sa-ti spun, te imbratisez, sper sa se rezolve, o0pereze cumva,sau macar sa nu metastazeze! Te cred ca ti-e asa de greu
PUp mamicile cu absente, imi pare bine de vesti, va rog..nu ne uitati nici voi pe noi!
Desiree poti face pate de ala , cred ca reteta de la Gabi am facut-o si eu, e buna tare, nu stiu daca i-am dat lui Robert, dar e sanatos, asta e ideea. Din comert, no way Jose! Eu una nu dau nici pate, nici salamuri&co
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Reallaura spune:
Adriana ma bucur ca Lara e bine!! Uuf! Mare nebunie!! Sanatate multa!
Danicris uitam sa-ti spun, dar lasa, asa mai da si Doloress o reteta. .
Eu mai fac budinca din conopida. O fierb o strecor bine si bag la cuptor in oala : strat de conopida, apoi ou, smantana, Cascaval, pesmet - eventual bucatele de sunca, apoi iar conopida, ou cascaval, smantana pesmet. eu mai presar si oregano. Iese f bun.
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
YLARI, imi pare taaaaare, tare rau sa aud asemenea vesti. Totusi, asa cum a mai spus cineva, nu inseamna neaparat sfarsitul, va fi bine, fii tare ptr. mami ta!
Gabitza, multumesc mult de retete, le gasisiem dupa ce am dat reply la mesajul lui Dani. Asa-s io, grabita nevoie mare! Saru-mana de retete.
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabitzam/gabitzam.jpg)
gabitzam spune:
Adriana, nu stiu unde sa-ti zic sa te interesezi, poate iti spune cineva cine stie, dar cred ca ar trebui sa scoti un certificat medico-legal pentru Lara ca sa-i dai in judecata pe cei de la gradinita. Ca sa-i poti reclama la minister, la OPC, oriunde, sa le ia autorizatia daca nu sunt in stare sa functioneze ca o gradinita, sa supravegheze copiii.
Alaturi de SEBI
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitzam Adriana, nu stiu unde sa-ti zic sa te interesezi, poate iti spune cineva cine stie, dar cred ca ar trebui sa scoti un certificat medico-legal pentru Lara ca sa-i dai in judecata pe cei de la gradinita. Ca sa-i poti reclama la minister, la OPC, oriunde, sa le ia autorizatia daca nu sunt in stare sa functioneze ca o gradinita, sa supravegheze copiii. Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Mami de puf mare, Andrei-Stefan (25.05.05) si puf mic Raducu(06.06.2008) Alaturi de SEBI |
puiule, cred ca la ministerul sanatatii - si la protectia copilului de sector - ei certifica gradinite (acum ma uit pe net unde se poa da un tel) si la OPC.
Si la parintii celorlalti copii
Sanatate, si moralul sus, o sa fie bine Lara. Noi va mai ashteptam cu drag pe la noi - in conjucturi mai bune.
am tuns piticania - Cleo=marea coafeza a luat bretonul fetei ca mi se parea ca ii veneau cateva fire in ochi. Sa videm cat de stramb e- dupa baie. E ca un baietzel
![](icon_smile_wink.gif)
o
![](fetita.gif)
![](cool.gif)