Copii din 1995 - 1998 (32)
Raspunsuri - Pagina 20
agho spune:
Ana68 si Andra, in timp ce mai scriati, eram si eu p-aici, asa ca n-am reperat mesajul cu dorinta de fuga a Andrei. Dar ma rog, Andra, eu sper sa te tina puterile si sa nu te dai batuta!!! De fapt niciuna dintre noi nu trbeuie sa ne dam batute oricat de greu ni s-ar parea.
Mihaela, buna treaba cu Diana si lb. materna! Foarte bn ca avanseaza cu studiul. Frumos! Ei, si mie imi placea blogul colorat etc.
Vic, ce bn c-ai mai venit cu vesti! Am citit cu mare atentie preferintele voastre si incurcatura produsa. In final se vede ca va cunaosteti f bn prioritatile cat si capacitatile baiatului. E de bine, ce sa spun mai mult decat spor in toate! Inclusiv la lucrul in echipa, la interviu si selectat "cantitatul" oportun!
N-am timpul si rabdarea necesare acum ca sa va povestesc ce tip de evaluare ne/le-a pregatit "onoratul" minister al educatiei pt. cls. a VIII-a si, evident pt. admiterea in liceu ce greutate au diferitele medii.
mhldvrc spune:
Mihaela, tare rau imi pare pentru Morgan, sigur il veti gasi, acum imi dau seama de ce erai trista. Este posibil sa se intoarca singur, motanul soacramii s-a intors dupa cateva luni, nu-i venea sa creada cand s-a trezit cu el in bucatarie Mare ghinion a avut mama ta, nu puteti face cumva sa recuperati macar o parte din bani, totusi e o suma destul de importanta.
Citat: |
citat din mesajul lui Ana68 Miha rock...deci eu am ramas muta...cata imaginatie au copiii tai si pentru faptul ca dupa zugraveala le-ai permis sa deseneze cum vor ei o bucata de perete...excelent!Deci Tatiana trage catre egiptologie?Sa se ia de mana cu Alexandrul meu,ca si ala numai scheleti si faraoni viseaza...Pai bune ajutoare ai avut!Sa va fie de bine! |
Multumesc Ana Eu le-as fi dat voie de mult timp, dar sotul meu nu i-a lasat(uitase ca in 89-90 aveam la garsoniera un perete cu afise , taieturi din ziare, etc. pe care el il "decorase" ... asa ca i-am adus aminte ...) si apoi nu aveam ce sa facem, nu a iesit prea bine zugraveala si "pictura" mai drege pe ici pe colo In legatura cu Ty, ai dreptate , de aici toata pasiunea pentru arheologie si dupa "sapaturile" din vara este si mai convinsa ca trebui sa faca si altceva, ca sa mai aiba un banut in plus.
citat din mesajul lui flower-power Miha , ai avut ajutoare de nadejde Si ce capisoane ingenioase. Interesant cum si-au personalizat camerele. |
Of, Mara, trebuiau sa-si protejeze parul cumva In legatura cu obtionalul, Mihai a avut doua intr-a VI-a, la engleza si romana(literatura prietena mea sau ceva de genu'), iar ca numar de ore, cred ca avea 6 ore zilnic dar nu-s foarte sigura.
citat din mesajul lui agho mhldvrc, ce mare organizare la voi acolo! Pai cred si eu c-a durat mult cu pictatul si-aranjatul. Ce sa faci cand ai atatia artisti si talente in casa! Cred ca sunt foarte bucurosi si mandri de operele lor. Insa n-am vazut nicio pestera pictata pe pereti, dar nu-i timpul trecut. Ei, si asta e soarta mamelor, cu spalatul etc. ca artistii si-au facut treaba, nu? |
Agho, mai mult a durat sa-l conving pe sotul meu ca trebui sa facem schimbul de camere si-ntr-una din zile a gasit mobila bucatele si hainele-n saci , iar dupa ce a dat amorsa, s-a umflat toata zugraveala veche si a trebuit sa curatam totul
Sper sa terminam pana duminica, altfel trebui sa plecam cu toate la cumnatamea si nu prea am chef sa deranjez.
Andra, 44 inseamna ca-i si foarte inalt sau va fi si eu ma plangeam ca Mihai are 39-40. Felicitari lui Robert pentru cupa , Mariucai si lui Edy
Vic, multe probleme la voi acolo si nu din vina voastra
Anca, sanatate maxima
Ajutati-l pe Dan !
si .... Mihaela de Tatiana si Mihai
www.onetruemedia.com/shared?p=925050778218a8309405fd&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">M&Ty
flower-power spune:
Miha , nu mai fi trista. Sigur o sa-l gasiti.
Cred ca si asta-i un motiv pt care nu avem animalute. Am suferit ca un caine pt pierderea unor persoane dragi, cand apuci sa te atasezi cred ca se aplica si la animalute.
Eu tot cred ca il ve-ti gasi.
Ce fain ca Diana s-a adaptat atat de bine si-i place. Asta-i un lucru important. Succes la test si sa vina cu calificative cat mai bune .
Miha , n-a fost o gluma, chiar au imaginatie copiii tai.In legatura cu a doua ora de bio m-am convins, exista in trunchiul comun de-a 6-a. 2 de fizica si 2 de bio. Ei momentan au 2 ore de optional engleza si cred ca vor avea si o a 3-a. Sunt 25 ore in trunchiul comun(cele obligatorii pt toata lumea)si optionale intre 1 si 3.
Andra, eu te stiu de Wonder-Woman dar totusi...Deci nu sunt singura care in we asta a prestat conserve ? Ne-am miscat repejor, drept pt care am pus castraveciorii, am facut suc de rosii, gemul de piersici, plus 3 portii din sosul nostru preferat pt ciorbe si nu numai . Si-am avut timp sa iesim si la un gratar duminica, unde am copt si vinete pt zacusca, printre altele. Am imbinat, cum se zice, utilul cu placutul (asta ca sa nu zic ca n-aveam nici un chef sa-mi afum bucataria proaspat vopsita). Uite-asa mancam noi cat se poate mai natural ,fara e-uri si conservanti.
Bravo Mariucai pt adaptarera lina la gradi. Iar Robert traieste pe picior mare, zici ?
Agho , la asta ma refeream eu cand am postat in seara dinaintea inceperii scolii. Dar am zis sa nu va stric totusi entuziasmul si sa nu intru in amanunte . A fost aseara o emisiune zic interesanta pe Realitatea cu madam ministra si cu Miclea, Vergu , o profesoara , presedinta organizatiei de parinti ......., un elev in an terminal la liceu ....Interesant ca parintii si profesorii (cei care primesc in plin efectele )cer la unioson renuntarea la ponderea de 50%, inca, a mediilor ca fiind irelevante, in special la noi, unde nu avem o evaluare reglementata, iar madam ministra si ziarista nu si nu .In mod clar cucoana n-are nici o legatura cu realitatea.Vestea buna pt tine e ca toata chestiunea ar intra in vigoare pt anul urmator scolar .Pt anul asta scolar gasesti aici http://www.realitatea.net/ministerul-educatiei-a-facut-publica-metodologia-pentru-modificarea-admiterii-la-liceu--vezi-aici-calendarul-examenelor_614372.html
Felicitari lui Mihai de Vic pt rezultate si pt prima tabara .
Din cate citesc Daniel baiat serios si studios . Din ce scrii acolo, credeam ca doar pe la noi se practica tactici de-astea de intimidare . Este al 5-lea an in care ma lupt sa se respecte dreptul legal al copiilor si parintilor de a-si exprima preferintele pt orele optionale .La voi se pot face pe grupe, in primara si la noi se putea fiind mai multe clase ,acum fiind cate o singura clasa de-a 5, 6, 7, 8 in colegiu nu-i pot cupla cu alte clase si atunci face toata clasa aceleasi optionale .Daca in primul an au procedat ca la carte si ne-au dat hartiile sa ne exprimam optiunile in scris, anul asta ne-au tot aburit incercand sa le bage pe gat ore ale profesorilor care nu aveau norma intreaga . Nu va spun de ce tertipuri s-au folosit, dar motivul pt care le merge este ca marea masa a parintilor habar nu au ca e dreptul lor sa opteze si daca opteaza dirigintele /directorul ei oricum n-au timpul si energia necesare sa se duca sa discute si oricum e mai bine sa nu-i deranjezi, ca nu se stie .Si uite-asa, cel putin in clasele primare nici n-au stiut macar ca o nebuna s-a batut si si-a suit in cap invatatoarea si nu numai pt ca dreptul copiilor lor sa fie respectat ...
Mult succes lui Daniel si tie in ale sefitului .
Ana, da, frumos, mi-am incarcat retina de culori si peisaje minunate .Cat despre trandafiri nu sunt doar frumosi ci si f... gustosi. Pe langa creme, sapunuri, lotiuni si geluri am adus cu noi dulceata, miere, rahat,jeleuri . De trandafiri .Cui am facut pofta va invit la o degustare
Anca , sper ca sunteti mai bine
"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price
agho spune:
Flower, dulceata de trandafiri facea si mama si era printre preferatele mele. Nu stiu ce s-a intamplat, dar de la o varsta nu prea mai degust dulceturile. Mai mult gemurile in clatite. Dar multam' de invitatie! Sper sa vad si eu pozele cu peisajele foarte frumoase. Chiar mi-au facut o impresie placuta cele vreo 60-80 poze vazute. Dar mai am.
Flower, scumpo, sa stii ca articolul postat nu reda toata problema. Pe site-ul oficial al ministerului am gasit metodologia programei de evaluare nationala la mate si la romana.
Stii / Stiti ce se cere? Atentie mhldvrc si alte mamici cu copii de cls. a VIII-a! Evaluare in cls. a VIII-a pt. toata materia studiata, atat la mate, cat si la romana in cei 4 ani de scoala - cls. V - VIII.
Aaa! Ca exista o nota la subsol in care specifica faptul ca nu se cere "romanul" si niste propozititii care se studiaza in programa de cls. a VIII-a, scuzeee, dar nu e mare lucru. Practic, in situatia in care e clasa lui fi-miu in care 3 ani nu s-a predat romana ca la carte, acum ce trebuie sa faca noua lor prof.? (Ca au din fericire o prof. noua si f bine pregatita. A facut Ana cu dansa, asa ca stiu cum preda. ) Practic treb. in primul rand sa-si faca orele cu predarea materiei de cls. a VIII-a si cumva sa-i pregateasca pe elevi sa sustina aceasta evaluare nationala cu o materie pe care elevii n-au primit-o la timpul cu pricina. Si daca ar fi primit-o, din moment ce in cls. a VII-a au dat teza cu subiect unic in toata tara, ce rost mai are sa reiau in cls. a VIII-a la evaluare, iarasi subiecte cu materie din cls. a VII-a!?...
Ca sa ma mai uit si la TV, crede-ma ca n-am nervii necesari sa aud punctele de (ne)vedere. Daca stiam, iti dai seama ca in vacanata de vara nu statea copilul fain frumos la umbra sau la soare. Mai citea, mai studia cate ceva din materia de cls. a V-a, a VI-, chiar si-a VII-a. Faceam ceva, nu stateam s-asteptam cls. a VIII-a ca niste bombonei.
Cum e posibil s-anunti ca faci evaluare nationala unor profesori si unor elevi si unor parinti ca vrei sa-i evaluezi pe copii pe 4 ani, dupa ce trei ani n-ai spus nimic despre asa ceva?!...
E un lucru (dar nu compenseaza) ca s-a renuntat la teza la istorie sau geografie, insa din moment ce-o facea in cls. a VIII-a, era de invatat pe bucati in fiec. semestru, dar acum treb. sa inghitim hapul asta de la minister. Cu ce difera examenele de capacitate de evaluarile nationale, ca eu tot nu pricep. Practic jucam aceeasi hora cu denumire noua si niste pasi oarecum diferiti. Iar la mate, la fel. Chiar daca a lucrat in vacanta, sa zicem ca matematica se sprijina pe ce-ai invatat in anii anteriori, dar totusi, nu m-anunti la inceputul anului scolar ca treb. sa repet materia predata in 3 ani. Noi ne dam cu capul de ziduri si tot degeaba.
Nu mai zic ca intradevar n-are nicio relevanta mediile din cei 4 ani, cand unii copii sunt frustrati (furati) de prof. la unele materii ca muzica, desen samd. Ce treaba are capul unui matematician cu indemanarea lui la desen sau faptul ca-i afon la muzica?... Cand e dovedit stiintific ca astea sunt lucruri cu care te nasti, ai sau nu voce, ai sau nu simt muzical sau artistic. Sigur ca le poti educa, dar nu poti fi de asa zisul 10 pe care unii la alte scoli il iau usor, iar altii vai de capul lor! Plus ca sunt momente cand ori elevul nu-i atent si pac o not aproasta, ori prof. e cu capsa pusa si pac, alta nota proasta, asta in situatia in care discutam totusi de niste elevi care de obicei invata.
Nu mai zic ca abia de mai sunt cativa prof. titulari prin scoli, prin licee...Ca suplinitorii tineri vin si pleaca scarbiti de sistem si nu se mai gandesc nicicum sa faca o cariera in invatamant din lipsa de motivatie financiara. E o batjocura totala. Care mai aveti cate un prof. prin scoala, interesat sa predea cu-adevarat, bucurati-va, ca dupa generatiile astea urmeaza potopul sau seceta.
Doar de bine tuturor!
ralualexandrei spune:
Mare dreptate are Agho,din pacate.
Tocmai asta era si la noi in casa subiectul saptamanii.Nu pot decat sa sper ca ne ajuta Dumnezeu,ca in altceva/cineva nu mai am incredere.
Mara eu n-am terminat inca zacusca,o fac pe bucatele din lipsa de timp.
O tura am copt vinete,alta tura ardei si tot asa pana sapt viitoare sper sa ma invrednicesc s-o bag la borcane,oricum maine ma asteapta 13 ore de magazin
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
mihaela_s spune:
Va invit la capitol nou!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie