despre bone, parinti, educatie

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Da, andruzza, timp de calitate . Stiu ca a devenit slogan. Pot doar sa-ti spun ca pentru mine inseamna diferenta intre momentele in care discutam, ne jucam, citim, facem excursii sau doar ne iubim versus momentele in care mami spala vase/face curat si copilul sta la televizor, la desene.

Nu cred ca o persoana care sta 100% doar cu copilul ii acorda 100% din timp. Vor exista momente in care doreste sa faca si altceva iar lipsa lor duce la frustrare. Unii sunt mai rezistenti, altii mai putin. Unii se manifesta mai puternic, altii rabda mai mult, dar frustrarile se acumuleaza. Nu pot crede ca o mamica sta acasa doar la dispozitia copilului. Inevitabil trebuie sa spele, sa calce, sa faca cumparaturi...cu copilul atarnat de ea(si stresul de rigoare) sau "pasand-ul" la televizor, vecina disponibila...sau in cel mai fericit caz tatalui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

anya . chiar e slogan asta cu timpul de calitate? oops habar n-aveam. eu am zis ... ca asa mi-a venit!
eu ma refeream la alea 2-3-5 ore in care se sta efectiv cu copilul si se interactioneaza pozitiv cu el.
la polul opus sunt cei care "stau" 100% din timp cu el, dar de fapt sunt pe langa el...vorba ta, copilul plantat la tv sau la pc...oreee, oreee in sir.
dar, recunosc, sunt subiectiva, eu urasc tv-ul! d-aia nici nu am si nici nu vreau ...iar la pc, sorry, fiica-mea are acces maxim 1 ora pe zi! iar teo...deloc. nici tv, nici pc.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput

Ariel, ca sa fac o comparatie intre timp si televizor:

Una e sa lasi copilul sa se uite "ca prostu" la desene/filme violente si expresii mai mult sau mai putin decente si alta e sa stai cu el (ca sa-i mai explici) la un film despre viata animalelor, sos- animalele, "cum se fac" (e o emisiune despre cum se fabrica diverse obiecte)

Decat un parinte obosit, tracasat, frustrat 100% stand cu copiii, mai bine cateva ore cu o bona care se ocupa de el (exista si asa ceva!!! chiar cunosc 2 astfel de bone).

Mergi la inceput

anya, eu am zis de aia care stau cu orele...era un serial..."viata ca in filme" , parca?
pai si noi ne uitam cu alex la pc la desene,filme, documentare, ii citesc, ma intreaba de ce asa, cum asa, ii raspund, deci interactionam! e si furnizor si receptor de informatie asa....decat unul care sta hiponotizat si doar e receptor de ...tot ce prinde...
acum e in perioada Michel J. ... in fiecare seara se uita cu tat'su la concerte, la emisiuni, aseara m-am uitat si eu cu ei, la o emisiune in care arata cum il deghizau pe M.J. intr-un burtos batran. am zis wooow! fain! fiica-mea a fost fascinata de deghizarea aia. a zis ca vrea si ea silicon sa-si puna pe fatza, sa semene cu colega ei

Mergi la inceput

bine ca vrea silicon numai pt fata (e inca mica)

ai mei baieti intra in perioada sf: gauri de vierme, nave, calatorii in alte galaxii...evident extrateresti (despre care stiu ca sunt si buni si mai rai, la fel ca oamenii)...

Mergi la inceput

Mi-am adus aminte ca aveam printre "hartoagele" mele ceva ce mi-a placut:

"Sfaturi pentru parinti… de la copii:

Nu ma rasfata. Stiu foarte bine ca nu mi se cuvine tot ceea ce cer , dar incerc totusi…
Nu-ti fie teama sa fii ferm cu mine. Asta ma aseaza la locul meu.
Nu folosi forta cu mine. Asta ma obisnuieste cu ideea ca numai forta conteaza.
Nu fii inconsecvent. Asta ma pune in incurcatura si ma face sa incerc sa scap nepedepsit.
Nu-mi face multe promisiuni. S-ar putea sa nu le poti tine. Asta ma va face sa-mi pierd increderea in tine.
Nu raspunde provocarilor mele atunci cand spun sau fac lucruri care te supara. Voi incerca atunci sa capat si mai multe „victorii”.
Nu ma face sa ma simt mai mic decat sunt. Voi incerca sa-ti dovedesc contrariul, purtandu-ma ca o persoana „importanta”.
Nu face in locul meu nimic din ceea ce as putea face singur. Asta ma face sa ma simt ca un copil mic si voi continua sa te folosesc in serviciul meu.
Nu-mi menaja „relele obiceiuri” si acorda-mi cat mai multa atentie. Altfel nu faci decat sa ma incurajezi sa le continui.
Nu ma corecta in public. Voi fi mult mai atent daca imi vei vorbi intre patru ochi.
Nu incerca sa discuti comportamentul meu in febra conflictului. Din anumite motive, auzul meu nu e forte bun in acel moment, si nici cooperarea.
Nu ma face sa simt ca greselile mele sunt pacate. Trebuie sa invat ca pot face greseli fara sa simt ca nu sunt bun de nimic.
Nu ma cicali. Daca o faci, va trebui sa ma protejez prin a parea surd.
Nu ma pedepsi prea tare. Ma sperii usor si atunci s-ar putea sa spun minciuni.
Nu uita ca-mi place sa experimentez. Invat din asta.
Nu ma respinge cand pun intrebari cinstite. Daca o faci, vei constata ca nu te mai intreb si caut raspunsuri in alta parte.
Nu te teme ca petrecem prea putin timp impreuna. Conteaza cum il petrecem.
Poarta-te cu mine ca si cu prietenii tai. Tine minte: invat mai bine de la un model decat de la un critic.
Nu uita ca nu pot creste fara incurajari si intelegere!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Si totusi ce inseamna timp de calitate pentru un bebelus de 8 luni ?

mami de Sophia

Mergi la inceput

sa te joci cu el? sa interactionezi cu el? sa te tavalesti pe jos doar ca sa-l vezi cum rade? sa ii canti...sa ii spui povesti, sunt o multime de activitati.

Mergi la inceput

Cand puiul meu avea 8 luni l-am dus prima data la mare. Am stat langa el cand a gustat nisipul si apa (si l-am lasat - sa vada cum e). I-am aratat cum se tine o lopatica, am descoperit impreuna primul val...Cel mai mult ii placea sa stea la mine in brate si eu sa fug si sa sperii pescarusii de pe plaja. Radea cu o pofta cand ii vedea cum zboara... Iar seara cand ne intorceam catre casa treceam pe langa o discoteca (se auzea muzica tare). Il luam iar in brate si dansam pe plaja, in dreptul discotecii.

Hai ca ma apuca nostalgiile...

Mergi la inceput