Foi napolitana

Foi napolitana | Autor: ellinia

Link direct la acest mesaj

Aveti idee cu ce se pot umple? Am luat si eu azi, intr-o doara si acum stau si ma uit la ele. Nu prea stiu cu ce merg umplute. Eventual daca trebuie insiropate. Sunt cam tari si ma gandesc ca nu se pot taia, se sfarama.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

buna! sa nu insiropezi foile ele se inmoaie de la crema ,stai ca poate vine Mirelutza cu vreo reteta de crema pt foi si ne spune cum se face

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

pina vin fetele cu alte idei iti scriu varianta mea cu nuci si ciocolata-poza aici

250g margarina/unt
150g zahar
100g ciocolata amaruie sau cu lapte
100g nuci macinate
3 oua
1 pachet foi napolitane

margarina se pune la topit cu ciolata si zaharul,pe foc mic,amestecand uneori.se adauga apoi nuca si se dau 2-3 clocote.se ia deoparte si se pun ouale ,pe rand,amestecand bine dupa fiecare.lasam sa se raceasca putin crema si umplem foile.asezam apoi peste ele o greutate,pentru 3-4 ore.taiem apoi patrate.

mamica fluturasului Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Prajitura cu foi de napolitana

200g unt
2 cutii lapte condensat
300g miez de nuca macinata sau nuca de cocos

Untul se bate spuma si se incorporeaza treptat, cate o lingura,laptele condensat caramelizat.
Se adauga si nuca.
Se ung cu crema foile de napolitana, suprapunandu-le, in 4-5 straturi. Partea de deasupra nu se unge.
Se pune o greutate peste prajitura si se da la rece pentru cateva ore. Apoi se taie patratele cu un cutit ascutit.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Rulada de napolitana cu ciocolata de casa

Se prepara o ciocolata de casa,doar ca se pune mai putin lapte praf,sa iasa mai subtire compozitia de ciocolata.
In plus mai folosim o foaie de napolitana si un pic de sirop de zahar ars cu care vom unge foaia.

Dupa ce preparam ciocolata o turnam fierbinte peste napolitana unsa cu siropul de zahar,asteptam un pic sa se inmoaie cat sa pot rula,o invelim in folie si dam la frigider pentru 1 ora.

Si gata desertul! ;)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

mai marius ce bunatati ai acolo tu le faci?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ANITA75

mai marius ce bunatati ai acolo tu le faci?

Da!
Da' io-s Miha!

Mergi la inceput

mai Miha ce bucatareasa buna esti

Mergi la inceput

Multumesc Anita,ma stradui si eu cat pot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla2007 spune:

Miha,Rulada cu napolitana si ciocolata de casa este delicioasa,ieri am facut-o,a iesit grozava.Multumim pentru reteta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Waw, ce rete faine, am sa incerc si eu sa vad ce imi iese.

Mergi la inceput