Foi napolitana

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

Prajitura caramel ( f.buna);
1 pachet foi de napolitane ( marime mica);
300 g zahar; 1 pachet unt (sau marga Unirea); 4 galbenusuri ; 1 cana miez de nuca taiat.
150 gr. de zahar se freaca spuma cu untul, apoi se adauga pe rand galbenusurile;
150 gr. de zahar se pun la caramelizat, pe foc mic; dupa caramelizare, tot pe foc mic, se adauga cate o lingura de crema cu galbenusuri si se amesteca incet; se procedeaza la fel pana se incorporeaza toata crema . Atentie : la adaugarea cremei in zahar, initial devine ca o "maioneza taiata", dar nu te speria, adaugand cate putin si amestecand continu, se leaga totul; spre sfarsit se mai lasa pe foc mic, pana incepe sa se ingroase; se adauga nucile taiate, se amesteca si se pune imediat intre foi.

Se intinde repede intre foi (pui crema si intanzi cu cutitul), dupa racire , se intareste.
Poti pune foaie+crema+ foaie sau poti intercala mai multe foi si straturi de crema.
Eu pregatesc o tava mica de aragaz (marimea foii), pun folie de aluminiu , apoi prajitura. Pui o greutate deasupra si o lasi la rece 2-3 ore.
Garantez pentru ea : copiilor si sotului le place f. mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui karla2007

Miha,Rulada cu napolitana si ciocolata de casa este delicioasa,ieri am facut-o,a iesit grozava.Multumim pentru reteta.

Ce ma bucur Karla ca v-a placut!
Eu sunt innebunita dupa ciocolata de casa,as manca oricand.



www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Ellinia,uite crema de napolitane:
-o cana de zahar o pui la foc mic sa se caramelizeze
-separat freci spuma 6galbenusuri cu o cana de zahar,adaugi 1pachet de margarina(unt)topita,1cana de nuci tocate,vanilie si rom
-se adauga toata compozitia peste zaharul caramelizat si se mai tine pe foc mic pana incepe sa se lege
-ungi foile de napolitane cu crema obtinuta(cu cutit sau spatula),dar repejor ptr.ca se intareste; nu pot sa-ti spun cate foi iti intra,depinde cat de mari sunt sau cata crema pui intre ele; pui deasupra prajiturii o greutate s-o preseze si-o tai a2a zi.

www.blogulluiaurel45.blogspot.com


Alta reteta cu foi de napolitane:
Pentru crema: 6galbenusuri,200g zahar pudra,100ml apa,250g marga(unt),vanilie.

Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc,se adauga apa si se pune pe foc pe baie de aburi pana se leaga,pana scade.Apoi se amesteca cu untul(se alifiaza).Se raceste.

Pentru blat: 6albusuri,200g zahar tos,200g faina,100g stafide,120g rahat taiat fideluta,100g nuca tocata,1praf de copt,vanilie.

Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul si se continua baterea,apoi se incorporeaza usor faina cu praful de copt,stafidele,rahatul,nuca si vanilia si se coace la 170grade.

Asamblare: peste o foaie de napolitane intinzi crema,apoi asezi blatul,peste care intinzi iar crema si deasupra pui alta foaie de napolitana.Acoperi prajitura cu folie si-o tai a2a zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Multumesc de retete, am sa fac acum in wk, sa vad la ce ingrediente ma incadrez .

Mergi la inceput