*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (67)*
Raspunsuri - Pagina 20
Olivia26 spune:
Ce pustiu e pe aici se cunoaste ca e we.
Eu m-am hotarat, pana la sf anului tre sa invat sa inot desi habar n-am cum
. Intentionat v-am spus ca de acum trebuie neaparat sa-mi tin cuvantul daca am zis (eu tin foarte mult la chestiile astea, adica daca spun ceva apoi tb sa ma tin de cuvant orice-ar fi, nu mai zic de punctualitate mereu am de asteptat ca ajung prea devreme de frica sa nu intarzii) Abiaaa asteeeept
Sunt curioasa cate guri de apa balotez pana invat
...in nas daca intra nu-i nimic ca face bine![]()
Eu as vrea si atat sa pot cat de cat cum ziceti voi dar de unde...probabil ma duc direct la fund
Mi-ajunge cat aberez de una singura, va spun noapte buna si we placut.
Sebi are nevoie de noi

de
David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008 
Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">

Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
Olivia26 spune:
Nu pot pleca inainte sa urez si eu
lui Luca si lui Raducu Sa fiti sanatosi si norocosi!
Multumim pt tratatie, Ami.
Sebi are nevoie de noi

de
David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008 
Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">

Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
bertha spune:
Darling, e minunat somnul in gradina!
Cu dormitul in pat, e dupa cum simtiti tu si sotul tau ca-i mai bine. Daca esti pt "dormit copil in patul lui", mai lasa o perioada scurta pana-ti revii cu somnul, apoi dezvata-l, cu cat creste, cu atat va fi mai greu. Daca ti-e perfect egal daca doarme cu voi sau singur, atunci lasa-l in patul vostru. Pt ca ai intrebat, iti pot spune cum a fost la noi cu primul, sunt o eminenta in materie de trezit si mancat noaptea
- pana la 5 luni in patut
- 5-7 luni juma' de noapte in patut, juma' cu mine
- 7-16 luni exclusiv cu mine
- la 16 luni am luat un pat mare si-o bariera laterala si am dormit toti 3 f fericiti pana s-a nascut Ioana (exceptand perioada 3-4 ani cand a stat la bunici)
- actualmente doarme cu tati.
Cu masa noaptea:
- pana la 16 luni tzitzi la discretie, si de 10 ori/noapte
- dupa intarcare 3 biberoane a 300ml/noapte.
Daca puneam 200ml, plangea pana-i mai faceam 100ml. Ziua manca precum un lup, nu stiu unde baga atata mancare, nu era prea gras. L-am dus si la dr, ca 900ml lapte/noapte e enorm. M-a asigurat ca astea-s nevoile lui. Ziua nu pupa lapte.
Nu va ganditi ca eram obosita, ca nu-i cazul puneam lapte pasteurizat seara in bibe si noaptea i-l dadeam cu ochii inchisi.![]()
- pe la 2 ani a ramas cu un singur bibe, iar la 2 ani jumate a renuntat complet.
Poate ce am povestit pare un cosmar, dar n-a fost pt niciunul, mereu am fost f fericiti si multumiti, fara regrete si frustrari. Pe cuvant! Eu am simtit pe pielea mea ca e de preferat o mama odihnita cu bb in pat, decat una obosita cu copil in patut.
Sigur e vina mea ca nu ma pricep sa invat copiii sa doarma singuri.
Sfatul meu ar fi sa limitezi pana la eliminare mesele de noaptea, in masura in care se poate. E totusi un obicei prost la varsta asta si se perpetueaza fara interventie. Daca nu se poate, consoleaza-te ca, pe masura ce va creste, isi va da seama singur ca e naspa sa te strici frumusete de somn pt lapte.
Eu asa intentionam cu Ioana, acum nici nu ma mai gandesc, daca ii limitez si laptele meu...
Bertha, mamica a doua comori -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
Darling_ spune:
He heeee, pai cine crezi ca ne lua tandru de mana intr-o seara romantica de iunie
??? Dar gentlemani cum suntem ne retragem cu demnitate (inca) si un mic suspin dupa brunetica cu ochi ademenitori. Pupam voinicelul Dave
.
Iar in privinta bb2, Olivia, draga mea, sa te auda DD, mi-ai citit gandurile. Ne-am hotarat ca din martie sa-i dam unda verde.
| Citat: |
| citat din mesajul lui Olivia26 Aaa, era sa uit Era sa lesinam cand am vazut asa un frumooos de mana cu gagica noastra. Noroc ca ne e fidela wheeeewSanatate multa scumpului. ![]() Carmendu, cum fu la U2? Sebi are nevoie de noi ![]() de David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008 ![]() Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank"> ![]() Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present! |
Adriana mamica de Eduard (09.12.2008)
http://family.webshots.com/photo/2540320870103785880CThOau
leeloo5979 spune:
Olivia26 je spre exemple vin de la Braila, unde Dunarea e la o aruncatura de bat. La 9 ani m-a dat la cursuri de inot...15 zile si prinsesem curaj, insist si acum sa spun ca daca ma mai dadeau la un ciclu de 15 zile, invatam si eu sa inot. Ideea e ca duc 5-6 brate, adica cica inot, dar apoi, simt nevoia imperioasa sa pun piciorul pi pamant...sa simt eu ca e acolo si ca totul e ok. Frica ce sa ii faci
Na ca vad ca si anca_27zice la fel...
ginye55 Darling
bertha cica in 7 zile lucratoare, iti dai seama ca o sa stau tot timpul pe site la ei, exact cum spuneai si tu.
Darling_ spune:
Amalia, Bertha multumim, da era f placut acolo la gradina la ai mei... Ce vremuri..
Bertha, intr-adevar pare un cosmar ceea ce descrii dar sunt sigura ca nu a fost asa. Dormind cu el in pat pare mai usor, adica ma trezesc mai odihnita dimineata, asta e clar. Eu ma gandeam insa la avantajele copilului. Ma gandesc ca nu e ok sa pape tz toata noaptea. Si nu prea vad cum l-as dezvata de lucrul asta atata timp cat e langa mine si ma simte si implicit isi aminteste ca vrea sa suga. Ma oftic la gandul ca atunci cand eram acasa dormea fara probleme pana la 5 in patutul lui apoi il alaptam si de cele mai multe ori ramanea cu mine in pat. De cateva ori l-am pus inapoi in patut fara vociferari prea mari.
Acum, fiind locul nou pentru el, am inceput sa-l iau in pat la 1, 2. Deja e obisnuinta zic eu. Partea buna e ca adoarme in patut, cateodata cu scandal, dar adoarme. Ma gandesc, sper, ca atunci cand se va obisnui nu se va mai trezi peste noapte. Eu tind sa cred ca nu e ok sa dormi cu bb in pat, desi e atat de placut, e o senzatie atat de dulce. Si oboseala acumulata ma face sa cedez foarte usor.
Asta e acum mergem inainte si ne adaptam din mers. Nu-mi place nici sa-l vad in ultimul hal de stres de la atata plans, mi se rupe inima cand vad lacrimile si manutele intinse sa-l ridic din patut. Am sa-l tin langa mine atata timp cat se trezeste noaptea si simt ca ma vrea langa el. Poate in timp, sper nu prea indelungat, sa nu se mai trezeasca si, vorba ta, sa nu dea bunatate de somn pe un bibe/tz de laptic. 
Editez - am uitat sa zic ca bietul sot e surghiunit in living (nu-si permite sa nu fie odihnit a doua zi) asa ca avem tot patul numai pt noi doi, eu si bb.
alra spune:
darling, calea cea mai usoara aparent e cea mai lunga. alege orice procedeu crezi ca ti se potriveste si tie si lui (la tine in pat, la el in pat, nu conteaza) si mergi pana la capat oricat de obosita ai fi.
nu m-am simtit prea bine azi, mersi de intrebare. acum ma simt insa bine ca am reorganizat jucariile si am mai strans prin casa.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
Darling_ spune:
Alra, hai ca vine week-end-ul si veti avea mai mult timp pt voi. Si eu ma simt excelent cand mai reorganizez ceva, mai strang prin casa, se mai lumineaza putin atmosfera.
lauramiron spune:
Buna dimineata gagici!!
Ma, io nu stiu cu somnul cum e mai bine, insa stiu sigur ca mancatul noaptea e nashpa rau si se intinde atata timp cat permiti tu ca mama, ca bebe nu renunta
Cel putin asa a fost la noi cu Rebeca, am reusit sa nu-i mai dau lapte noaptea pe la 7-8 luni, insa, cap sec, i-am dat ceai ca i-o fi sete copilului. Maaare greseala
Am mai povestit cum se trezea de tzshpe ori pe noapte pentru ceai
Am scapat pe la 2 ani si vreo 3 luni cand am zis STOP!! Ne-am chinuit vreo saptamana, dar apoi a fost muuult mai bine.
Cu Cati n-am mai repetat greseala, ba m-am grabit si muncit un pic sa-i scot chiar si laptele de la ora 4.30-5 dimineata
Si ce bine e acuma
Cu somnul, personal sunt pentru dormitul fiecare in patul/camera lui, asa ni se potriveste noua si ne e bine asa. Cred ca important este ca toata lumea sa fie multumita cu alegerea facuta si pe cat posibil odihniti!
lauramiron spune:
Alra, weekend placut si relaxant iti doresc
Darling, am vazut un baietel tare frumos si dulce
Da, intr-adevar, poza cu voi doi in gradina este superba!
Aseara am jucat canasta cu niste prieteni
Mi-a fost tare dor, n-am mai jucat de cativa ani. Rebeca a dormit la socrii, iar Cati a fost incredibil de cuminte si linistita, a stat in scaunel de masa cu jucarii, ne-a ascultat conversatia si s-a uitat la noi, iar pe la 21.30 a papat si adormit fara sa se trezeasca deloc pana dimineata la 6.30
Tare bine a fost![]()

Era sa lesinam cand am vazut asa un frumooos
wheeeew