Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (65)
Raspunsuri - Pagina 16
ionelamaria spune:
am gasit asta pe o pagina de net cu superstitii ale romanilor... ca in cartile de etnologie mi-e lene sa caut... si oricum nu le am aici, la munca, sunt acasa.
"NUME TAINIC. Si-n zona Banatului se crede ca nasterea trebuie sa se faca pe pamant, "la picioarele Tatalui Ceresc". Dupa cea dintai scalda, moasa de buric ii comunica preotului numele tainic al pruncului (la care ea se gandise anterior), nume care va fi tinut secret toata viata, pentru ca boala si moartea sa nu-l recunoasca.
In zona Aradului, apa pentru scalda nou-nascutului trebuia sa fie proaspata, scoasa din fantana intre rasaritul si asfintitul Soarelui.
Dupa ce copilul a fost scaldat, apa se arunca in fiecare zi in acelasi loc, necalcat de om, pentru ca cel mic sa nu se imbolnaveasca. Dupa nastere, femeia nu trebuie sa iasa din casa timp de sase saptamani, iar cand se ridica copilul din leagan, se pune in loc un obiect din casa, ca sa "nu-i ia locul strigoaiele".
"
Mie imi par interesante traditiile astea si superstitiile... dar nu cred in ele. Le-am studiat cu interes in facultate pentru ca mi se parea interesant modul in care gandeau romanii candva( e drept ca unii nici azi nu sunt departe)
21+ 
aniversarea nuntii
“Cand ai un copil este ca si cum ai spune: m-am nascut, am gustat din viata si am constatat ca este atat de buna ca merita sa fie înmultita.” Milan Kundera
ionelamaria spune:
Camy, fii increzatoare. Te asteptam cu vesti bune
21+ 
aniversarea nuntii
“Cand ai un copil este ca si cum ai spune: m-am nascut, am gustat din viata si am constatat ca este atat de buna ca merita sa fie înmultita.” Milan Kundera
rgagapie spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ionelamaria In zona Aradului, apa pentru scalda nou-nascutului trebuia sa fie proaspata, scoasa din fantana intre rasaritul si asfintitul Soarelui. |
Eu sunt din Arad si am bunici in judet, dar nu am auzit de superstitia asta, da faza k pana la 6 saptamani nu se iese din casa o stiu, dar d fapt pana la botez.

Zambeste, maine poate va fi mai rau.
Ramona
+22
Maya Paulahttp://community.webshots.com/album/572945398WblguB
miany75 spune:
Interesant faza cu numele,Ionelamaria..Intr-adevar multe superstitii ,daca ne-am lua dupa astea nu am mai iesi din casa ..(uneori)..![]()
miany
25+
DAVID ANDREI
miany75 spune:
Rgagapie ..intr-adevar asa era pana la 6 saptamani nu ai voie sa iesi din casa,dar acu nu se face botezul neaparat la 6 saptamani,cel putin eu am botezat de 6 ori si doar de doua ori a fost cand copiii aveau 6 saptamani..deci sa tii copilul in casa pana la botez mi se pare deplasat..
Apropo noi nastem putin inainte de post sau in plin post ..sigur vor fi mai mult de 6 saptamani ..deci noi nu iesim din casa pana la anul?!
miany
25+
DAVID ANDREI
ionelamaria spune:
da da.... nu iesim 6 saptamani din casa.... ca de la maternitate ne teleportam

21+ 
aniversarea nuntii
anuzzaice spune:
Buna fetelor!
many_bani...sigur sunt mai ieftine (la noi in constanta este un magazin...a carui afacere pe lucruri de la bulgari se bazeaza...au chipurile o reducere de 10% pentru produsele platite si ridicate in 2 zile...timp in care oamenii se duc si iti aduc din catalog ce vrei....eu mi-am dat seama cd mi-am comandat patut, lenjerie si salteluta pentru bebe....toate era nu etichete de la bulgari...prb este ca si eu as vrea sa merg dar nu stiu unde
)....daca stie cineva poate ne anunta si pe noi...![]()

23 +
dienutze spune:
Neata fetelor!
Ati fost asa de dragute ca mi-ati tot raspuns la pb mea cu herpesul, iar eu ca o nesima..nu am apucat sa raspund.
pt solutii. Dankuta, nu am dat cu zoviraz, aciclovir etc, am dat cu tinctura de propolis (mercic Laura) si vad ca e din ce in ce mai ok. (nu pot cu usturoi pt ca inca fac urat la mirosuri)
Imediat dupa ce am postat am googalit si m-am mai dumirit despre ce e vorba, dar... inainte m-am plans voua 
Multumesc frumos pt info cu med de fam. Am salvat. Eu sunt la Geta Raducanu, pe Masina de paine are cabinet. nu stiu inca daca e si pediatru. Daca nu o sa schimb. Mai vb pe tema asta.
Am niste pb la munca, tin si locul colegului care a intrat in concediu, am de duminica niste zile tare nasoale, scuzati-mi lipsa. Va citesc pe fuga, dar va citesc! Declar dependenta totala de voi :))
Proaspata Doamna, eu zic sa nu iti faci griji pt patronul tau, am ajuns la concluzia ca ei storc tot ce pot de la noi, apoi... nici nu isi mai amintesc numele tau! Vezi de interesul tau si al copilului, atat! nervi tari pana intri in concediu! Bafta cu dosarul de casa!
Alina.a, mami de Eliza, te pup si te admir pt putere! Te asteptam cu vesti si mai bune pe viitor! 
Ati discutat despre celulele stem, eu sunt 99% hotarata sa nu recoltez.
Simina, m-ai imbolnavit cu preturile de la turci!!! pai aici nici in euforia reducerilor nu vezi asa ceva! Escrocii!!!
Broscutz, esti o scumpica cu burtica ta! Bafta la eco!
Ma bucur pt fetele care au mai rezolvat din pb cu casnicia 
Ionelamaria, chiar mi-a placut ideea cu numele "secret" :)
Adriana, sa folositi sanatosi caruciorul!
Camy, bafta maine!!! Feliciatri pt noua saptamana! De ce nu dai o fuga, daca tot ajungi in buc, la chicco de pe strada chaikovschi, au magazinul lor!? Am trecut daor pe acolo, nu am reusit sa imi fac timp sa intru, dar stiu ca se vede de afara o groaza de marfa. Poate gasesti caruciorul care iti place!
M-am intins cat o zi de post!
Va pup! Sa auzim numai de bine!
22+ astept pe
Ingrid Alexandra pe 30 noiembrie!
sa fim sanatosi!