BONA PERICULOASA DIN DR. TABEREI

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noe

stiam eu de ce plec in NZ http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8177661.stm

cea mai buna decizie! mergi si impacheteaza!

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noe

pai si la noi parca e un numar de genul asta ..dar stie cineva daca se intampla ceva concret daca suna un copil?...

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Puschea pe limba, ca nu mai devreme de acum o saptamana dupa ce am avut un schimb de replici cu fimea si i-am interzis sa se mai uite la desene (nu stiu ce prostie facuse), mi-a replicat taios..."las' ca sun eu la Politie sa vina sa te aresteze ca nu-mi dai voie la desene"

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii si zorzonele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_miruna spune:

am urmarit postarile pt acest topic insa este prima oara cand scriu. Te-as intreba bebe_io,daca ai fi in locul celor doi parinti iar copilul ar incepe sa planga imediat ce ridici putin tonul, sau daca te duci spre el sa se fereasca de frica sa nu dai in el, cum ai reactiona? Eu am o fetita de 3 ani si jumatate si nucred ca am dat vreodata in ea, ca ii dai o palma la fund pe care sa nici nu o simta ,dar care saii atraga atentia...mh...si aia fff rar si in cazuri exceptionale. Eu nu stiu cum as fi reactionat in locul parintilor, dar probabil nu as fi fost asa de calma. Intradevar poate trecem pe langa multi copii terorizati si nu facem nimic, eventual ne pare rau, dar de cele mai multe ori nu intervenim. Sunt insa de parere ca violenta asupra copiilor, de orice natura ar fi ea, trebuie sa inceteze, iar cei care abuzeaza copii pedepsiti. Referitor la ce scriai anterior de parintii respectivi, cum ca nu isi vor mai gasi vreodata o bana care sa lucreze la ei, crede-ma ca nici nu cred ca vor mai cauta vreuna.
toate cele bune tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki
[br

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Din cate stiu eu in Germania e jale cu gradinitile ... in sensul ca pana la 3 ani nu ai ce face cu copilul, ori mama sta acasa, ori il lasa cu bona ...abia de la 3 ani exista gradinite si alea cate jumatate de program.

Citat:

zozounaki eu am fost la gradi de langa bloc si primul lucru m.a intrebat directoarea daca mai este cu pampers.Asta a fost cand avea Agelos 2 ani si cateva luni.Pediatra a spus ca nu il vor tine la gradi mai mult de 2 sapt daca e cu pampers si nu se schimba singur de hainute. De aici am tras concluzia ca sant comode educatoarele.

Alina mi.as dori sa nimeresc o gradinita bunaAici am facut inscrierea acum 1 an si jumatate si nu am primit nici un raspuns pana de curand...am fost de 3 ori sa intreb iar ultima oara au spus ca nu au locuri( luna trecuta am aflat ceea ce nu mi se pare normal pt ca ele nici nu s.au sinchisit sa ne anunte din timp )

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Maraki,acum numai sunt informata exact ca au trecut totusi destui ani dar mai demult nu se accepta cu scutec,acum da desi nu cred ca sunt obligate,poate ca stabileste gradinita.
Eu am o cunostinta in München al carui baietel a fost primit cu pampers(sept,anul trecut) desi avea aproape 4 ani.Locul l-a primit mai tirziu dar nu din cauza scutecului ci pt ca pt ca au prioritate cei ai caror parinti lucreaza amindoi,apoi cei cu un parinte lucrator si cei ai caror parinti nu lucreaza(sau ma rog,joburi cel putin de juma'de norma),in limita locurilor disponibile.
Cu cit te departezi de München(eu am locuit in Landkreis München-Uhg),situatia se mai relaxeaza,primesti de la 3 ani loc pina la prinz destul de usor si cu un parinte lucrator.Noi cind am lucrat amindoi,am primit imediat locul pina la 17.
Deci inteleg ca nu ati primit loc din sept?Acum eu nu cunosc situatia nimanui dar daca esti sigura ca nu din cauza listei de prioritati,nu ati primit loc,poti intreba,reclama,etc.
Si mai e o chestie cu lista de prioritati:primesc loc si cei care mai au frati mai mari in gradinita aceea.
Sincer,eu la ambele gradi unde a fost fiica-mea(am schimbat o gradi pt ca ne-am mutat),am nimerit personal f de treaba,deschis dialogului si am avut discutii deschise si colaborare placuta.

Sa stii ca si mie imi promisesera loc din aprilie,cind fiica-mea facea 3 ani(ea mergea deja de luni bune la spielgruppe,era fara scutec)dar m-au sunat sa-mi comunice ca locul il voi primi din sept din cauza listei de prioritati de care iti spuneam.

Eu iti doresc sa nimeresti o educatoare buna si rabdatoare.

Buflea,eu iti recomand sa vorbesti despre experiente personale...asta cu "am auzit ca in tara cutare..."e jale nu-i nici macar un pic adevarata .

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinaczm spune:

Doamne prin ce au trecut copii aceia. Sincer tare merita atat bona cat si menajera o mama de bataie ca sa simta si ele ce bine e sa fii "educat" in acest mod. Bataia este o prostie si o stiu din proprie experienta. Da potoleste copilul pe moment dar ce se intampla in sufletul lui nu se intraba prea multa lume. Unii sunt prea superficiali ca sa se ma gandeasaca si la asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

tigabita Este foarte trist atuci cand iti pui increderea in cineva si te dezamageste atat de tare. Am plans cand ti-am vazut filmuletul, imi pare tare rau pentru ca copiii tai au trebuit sa indure atat de multa umilire si rautate de la cei care ar fi trebuit sa ii protejeze de asa ceva.
Anul trecut am fost in Romania cu fetita mea, pe atunci avea un anisor. Imi amintesc ca si cum ar fi fost ieri ceea ce am sa va povestesc acum. Treceam strada si in fata noastra era un alt copilas de 1 an in carucior (dulce foc). Copilasul din fata si-a aruncat ce avea in manuta pe jos (ursuletul de plus), iar doaman cu care era (cam la 50-60 de ani), l-a lovit peste manuta de doua ori destul de tare si a inceput sa strige la el. La varsta de un an si poate chair si doi copilasii sunt intrigati de fenomenul gravitatiei. Ingrid aruca pe jos mereu iau eu le ridicam si i le dadeam inapoi ca sa pot captiva fericirea din ochisorii ei atuci cand aruca lucrusorul respectiv jos pentru a nu stiu cata oara... nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca cineva sa fie atat de josnic incat sa loveasca un copil pt asa ceva... foarte trist, imi pare rau ca nu am sunat la politie sa o reclam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinaczm spune:

Doamne prin ce au trecut copii aceia. Sincer tare merita atat bona cat si menajera o mama de bataie ca sa simta si ele ce bine e sa fii "educat" in acest mod. Bataia este o prostie si o stiu din proprie experienta. Da potoleste copilul pe moment dar ce se intampla in sufletul lui nu se intraba prea multa lume. Unii sunt prea superficiali ca sa se ma gandeasaca si la asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copil2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui copil2009

Bona, in occident, caci tot se face referire, este o profesie, nu ce se practica in Romania. In Romania orice psihopat poate fi bona....si stati linistit ca psihopatii va pot pacali foarte usor ca sunt cele mai dragute persoane. Da, daca am vb despre o bona de profesie (care este antrenata pentru aceasta meserie, care este supusa la teste psihologice, care este invatata ce si despre copii si multe altele) sa zic ca ar fi o alegere mai "adecvata". Dar nu putem vb despre bone in Romania, ci despre femei care stau cu copii. Si stau si au grija de ei asa cum stiu. Deci, din acest punct de vedere consider vinovati si pe parintii care angajeaza fara nici un temei. Isi lasa copiii pe mainile unor straini.

Gresesti ... nu exista nicaieri "scoala de bone" si nici nu iti trebuie specializare ca sa stai cu un copil pana in 3 ani. Agentiile specializate mai baga ele cate un avantaj in plus ca vezi Doamne Bona X are nu stiu ce studii de prim ajutor, in caz ca se ineaca copilul sau se loveste la genunchi stie ce sa-i faca ...
Cam peste tot Bonele se gasesc prin recomandari, plus ca notiunea de Bona Buna este relativa pentru ca cerintele parintilor pot fi diferite si copiii sunt diferiti. Unui copil mai agitat poate i se potriveste o bona mai stricta pe cand unuia mai sensibil, o bona mai mamoasa ...
Totul se reduce la masura, si la instructiuni exacte pentru Bona date de parinti.

Buna!
Nu am afirmat ca ar exista "o scoala", ci doar ca este o profesie, sub supraveghere, si ca nu oricine poate fi bona, asa cum se intampla in Romania, si unde bone sunt, in mare majoritate, femei de varsta pensionarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copil2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui copil2009

Buna din nou la toata lumea!

Raspund la toti cei care au comentat comentariul meu. In rpimul rand, in articoul mamei scrie foarte clar de cele doua luni, fapt dezvaluit si pe posturile TV si in evz.ro.
De citit am citit atat articolul mamicii, cat si cometariile ulterioare.
Nu am afirmat ca sunt de acord cu bona...insa povestea este mult mai mare decat doar niste franturi culese pt a da bine la public si la presa, fapt foarte bine vazut si aici.
Vb si in calitate profesionala, nu doar ca om, ca parinte, ca mama...copilului nu ii este atat de bine cu bonele - oricat de mult ne-am convinge noi pe noi pt a ne fi mai usor. Si apoi, sa fim seriosi! Bona, in occident, caci tot se face referire, este o profesie, nu ce se practica in Romania. In Romania orice psihopat poate fi bona....si stati linistit ca psihopatii va pot pacali foarte usor ca sunt cele mai dragute persoane. Da, daca am vb despre o bona de profesie (care este antrenata pentru aceasta meserie, care este supusa la teste psihologice, care este invatata ce si despre copii si multe altele) sa zic ca ar fi o alegere mai "adecvata". Dar nu putem vb despre bone in Romania, ci despre femei care stau cu copii. Si stau si au grija de ei asa cum stiu. Deci, din acest punct de vedere consider vinovati si pe parintii care angajeaza fara nici un temei. Isi lasa copiii pe mainile unor straini.
Da, un om la 55 de ani este in putere, insa eu nu am vb despre puterea de a munci, ci despre atractia de a sta cu copiii, despre capacitatea de a fi mereu langa si cu ei - ceea ce este destul de greu, daca nu foarte greu pt un om la 55 de ani.
Asadar, nu condamn familia, insa nici cu piatra intr-o singura persoana nu pot arunca, in conditiile in care tot spectacolul mai include si alte persoane, la fel de responsabile, mai mult chiar zic, deoarece sunt parintii copiilor.
Si da...gradinita este mult mai buna pt copil...acolo are copii de varsta lui cu care se joaca si invata sa socializeze, personalul este format pentru aceasta munca (si cateodata chiar si un astfel de personal sare calul,insa cazurile sunt mai rare).

Nu mai aruncati cu pietre daca nu puteti intelege contextele...incercati sa deschideti ochii si da, sa citit si sa filtrati informatiile.
Si din nou: NU sunt de acord cu bona, dar nu pot sa nu vad si greselile parintilor.

chiar nu mai e nimik de spus. atatea s-au spus aici....prea multe chiar, multe fara rost. hai sa nu mai consideram noi, ce ar fi fost bine sa fi facut parintii, cum ar fi trebuit sa reactioneze, comentariile acestea, in momentele astea nu-si au rostul!

nici nu ma mir ca autoarea subiectului nu mai scrie aici!!!

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Buna din nou!
Autoarea subiectului, din pacate sau din fericire, (depinde din perspectiva din care privim lucurile) mai are si altele de facut. Cand are timp si pt astefel de lucruri le face si pe alea. Dar cei care nu au alte treburi...nu prea pot intelege.
Si nu cred ca este fara rost: este o poveste cu implicatii multiple. De aia in Romania totul este posibil, ca intotdeauna se face un decupaj dintr-o poveste. E mai usor de mani****t asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tinkers
sa fim sriosi -o bona buna nu e neaprat una care nu bruscheaza copiii fizic si verbal , corect? ci e mai mult de atat pentru ca te astept la mai mult cand lasi o bona cu copiii tai - asta presupune sa ii lasi expusi la un anumit gen de comportament si educatie , a un anumit stil de a trata copiii etc si vrei sa e asiguri ca e o persoana foarte competenta - si aici nu vb de cum sa schimbi scutecele sau sa le faci mancare... dar vb aia , poate cer eu prea mult.

Ba eu cred ca exact asta trebuie sa faca o bona - sa schimbe scutece, sa-i dea sa manance, sa-l plimbe pe afara si sa aiba grija sa nu se loveasca. In rest, educatie, jocuri, lectii - asta intra in responsabilitatea parintilor si a scolii. De aceea eu cred ca o bona este utila pana la 3 ani ... de la 3 ani copilul are nevoie de alti stimuli pentru a se dezvolta si exista institutii specializate pentru asta, exista profesii si oameni scoliti in a se ocupa de copiii peste 3 ani.

Mergi la inceput