BONA PERICULOASA DIN DR. TABEREI
Raspunsuri - Pagina 26
bebe_io spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ariel_7000 ..nu suporta sa ma vada tzopaind, nu suporta nimic! nu numai la mine, ci si la restul de 5 nepoti. si atunci, in ziua x, am vorbit la masa si prima data a dat cu polonicul peste masa si eu si fratele meu am pufnit in ras...urmarea a fost cate un papuc, in cazul meu peste "bot", in cazul lui in cap...de la bunicul am luat cate o lingura in cap, bonus ... cand a venit mama seara, ne-a luat urgent si acasa cu noi. de a 2 a zi am stat cu "tanti cu matura", cu vecina de palier, cu mama care se "imbolnavea" subit, cu tata, care era poreclit "bona" la servici si era luat in ras de colegi... cred ca din cauza asta si a clipelor "fericite" petrecute la "grupa mare III" (cu leocoplast pe gura si pe ochi, inchidere in debara si amenintari), am ajuns, ca acum cand am "putere" sa ma iau de cei care abuzeaza un copil. si ma voi lua mereu de ei! copil, peste tot orice psihopat poate ajunge "bona"! am in minte "mana care impinge leaganul"...nu numai in Ro. cu acte sau fara acte, risti...si nu numai cu bona, ci si cu doctorul, asistenta, profesorul, vecinul...cu oricine! cunosc nenumarate persoane de peste 50 de ani, care mor de dragul copiilor! care se topesc efectiv dupa ei. la fel de bine, cunosc, "tinerele" care bruscheaza copiii, urla la ei...satule de "plozi"... nici asta nu e un criteriu de diferentiere....viata, oamenii sunt foarte complecsi si greu de etichetat... cl, da, o relatie buna cu copilul este o solutie, insa nu mereu...un copil abuzat si amenintat se inchisteaza, se retrage in carapace, e terorizat si din instinct ii este frica sa spuna...frica de amenintarile calaului, frica ca nu va fi crezut sau pur si simplu isi "fabrica" o lume a lui in care se retrage...semnele apar mai mult la nivelul subconstientului. ies la iveala "altfel"...in cazul baietelului din povestea asta, faptul ca se apara cu manutele, in cazul meu, dupa abuzul de la grupa mare 3, faptul ca am inceput sa fac pe mine noaptea (la 4 ani), ca aveam cosmaruri...si tot nu spuneam nimic! pana intr-o noapte cand, in somn, am inceput sa tip:"nu ma lipi!", "nu mai da!" "nu ma inchide"...trecusera cam 2 luni, ai mei credeau ca nu mai vreau sa merg al gradi ca incepuse fratele meu scoala, si voiam si eu, credeau ca fac pe mine noaptea si ca visez urat ca recent murise strabunica si un prieten de joaca... insa in acea noapte au inteles, au mers la gradi si au facut scandal... ca adult am ramas cu unele "sechele"...nu suport sa dorm cu usile de la dulap deschise, nu suport intunericul, am claustrofobie si nu suport sa am nimic in zona capului (caciula, guler, colier)...am gasit un psiholog care mi-a zis ca sunt urmari ale "grupei mari"... asta e! sotul meu s-a obisnuit cu ideea ca trebuie sa inchida obligatoriu usile la dulapuri noaptea mami de alexutza (10.04.2003) si Teodor Mihai (10.04.2008)"Copilul rade: Intelepciunea si iubirea mea e jocul ! Tanarul canta : Jocul si intelepciunea mea-i iubirea ! Batranul tace : Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !" Lucian Blaga |
Pai draga Ariel, eu nu mai inteleg nimic.
Din textele pretioase extrase din cartile de mare inspiratie pe care tu le-ai citat reiesea cu tu trebuia sa devii o persoana violenta, asemenea celor care te-au tratat pe tine cu violenta.
Pe o pagina anterioara mai era o mamica care zicea ca mama ei o batea cu coada maturii si nici ea nu a devenit violenta. Bizar, nu? Viata reala nu este asa cum scrie in carti, cauza-efect.
Cat despre cei 15 ani de inchisoare mentionati pe aici ca pedeapsa, evident ca este neplauzibil.
Intr-o stire de ieri de pe Realitatea scrie: Bona care i-a agresat pe cei doi copii risc#259; o amend#259; #351;i cāteva luni de īnchisoare http://forum.desprecopii.com/forum/post.asp?method=ReplyQuote&REPLY_ID=5063883&TOPIC_ID=140370&FORUM_ID=14.
Sigur, acum veti spune ca este un abuz ce ramane nepedepsit. Fiindca vreti sa vedeti totul in alb si negru. Insa viata este, in fapt, o infinitate de nuante de gri. Lucru care nu va convine. O infinitate de nuante de gri necesita inteligenta si realism in abordare. In timp ce abordarea abstracta si nerealista in alb si negru nu necesita decat ingamfare, ipocrizie si atitudine ostentativ superioara.
Yaia spune:
| citat din mesajul lui bebe_io Uite, va marturisesc ca eu atunci cand mi-am vazut baiatul alergand prin fata unei masini la distanta de cativa centimetri dupa ce cu 10 secunde mai inainte ii spusesem sa stea langa mine l-am pocnit bine de tot. Dar deh, eu nu sunt asa calm si genial ca voi... |
Nu, esti un parinte abuziv!
==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
Tinkers spune:
elinia , poate a fost cam rautacioasa generalizarea(arent they all??) dar pt mine asta e realitatea. sunt convinsa ca sunt si doamne respectabile ,educate si sanatoase care stiu sa educe un copil cu vorba insa nu m am lovit de nici una pana acum.ba mai mult am vazut si foarte mulet educatore -si mairau ivatatoare(aici e si mai grav pentru c deja de la 7 ani un copil proceseaza destul de multe- mult mai multe si deci in sensul asta destul de eronat).chiar as vrea sa dau de acea bona care stie sa se poarte cu copii, care incaq stie sa aiba grija de vocabularul pe care il foloseste cu copii, sa nu foloseasca pe bau bau drept mijloc de negociere samd.sa fim sriosi -o bona buna nu e neaprat una care nu bruscheaza copiii fizic si verbal , corect? ci e mai mult de atat pentru ca te astept la mai mult cand lasi o bona cu copiii tai - asta presupune sa ii lasi expusi la un anumit gen de comportament si educatie , a un anumit stil de a trata copiii etc si vrei sa e asiguri ca e o persoana foarte competenta - si aici nu vb de cum sa schimbi scutecele sau sa le faci mancare...
dar vb aia , poate cer eu prea mult.
| citat din mesajul lui ellinia Tinkers, nu toate femeile de 50-55 de ani au obiceiul de a educa copii prin bataie. Apropos, si mama mea are aceeasi varsta si nu ne-a batutu vreodata, pe mine sau pe fratii mei. Bona mea, la fel, care sta cu Stefan de aproape trei ani, nu a ridicat vreodata mana asupra lui. Eu nu cred ca trebuie generalizat. Iar in ceea ce priveste bonele tinere, eu una nu stiu daca as avea incredere. Nu au experienta de viata, evident nu sunt instruite sa aiba grija de copii, lucrurile astea le inveti pe parcursul vietii, din experienta proprie. Mesajul tau mi- s-a parut a fi ceva de genul "la ce puteai sa te astepti de la bona de 55 ani" si nu mi se pare tocami corect. Scuze ca am fost off-topic. |
Tinkers spune:
Multumesc JG. Dar dupa cum vezi romanii sar imediat cand li se pare lor ca generalizam desi asa e realitatea .asta e mentalitatea in general(subliniez general- da doamne sa se inmulteasca exceptiile si sa devina exceptia majoritate) insa momentan 75% din parinti au preluat inconstient genul de gandire - nu l omor in bataie dar doua palme la fund isi vor face efectul- evident ca acea bataita la fund va varia in gravitate de la un caz la altul.....
| Citat: | ||
citat din mesajul lui bebe_io
Ar trebui si sa precizezi pentru cine anume este binevenit tamtamul. Sub argumentul sensibilitatii copiilor va propuneti plasarea lor sub globuri de sticla. Fiica ta are des crize de nervi? I s-au mai rarit de cand ai inceput sa-i explici in ce constau starile pe care le traieste? Asa crezi tu, ca nu stie lumea ce este abuz si ce nu fiindca nu ati aparut voi sa faceti campania asta nemaipomenita si nemaiintalnita? Te pomenesti ca iti imaginezi ca pana astazi nici nu au existat termenii astia in Codul Penal si in Codul Familiei. Apropo, ai citit in viata ta aceste doua cartulii? In Biblie nu scrie nicaieri prostia pe care ai spus-o tu acolo. Spre deosebire de tine eu am citit Biblia si am si inteles ce scrie acolo. Dimpotriva, in Biblie scrie "Lasati copiii sa vina la Mine, caci Adevar va spun, ca de nu veti fi asemenea lor nu veti intra in Imparatia Cerurilor". Eu nu am recomandat nici o clipa sa renunte la a da in judecata bona. Te invit sa-mi arati unde am spus asa ceva. In schimb voi dati recomandari calduroase, pertinente si vadit superioare in permanenta. |
Tinkers spune:
Bebe, aberezi total - si sa ti spun si de ce- faptul ca tu crezi ca e vb de pus copilul sub un glob de sticla. nu e vb de asta. in ce masura ai tu senzatia ca daca tu nu ii aplici copilului tau bataie cand crezi tu ca e cazul il va pregati pentru viata sau in ce masura va avea conceptii sanatoase si va face clar distinctia dintre bine si rau/ genul tau de gandire mi se pare extrem de implista si ingusta chiar. un copil intelege din restrictii , din efect si cauz)(nu VB DE ai gresit ti ai luat bataie), intelege sa fie stimulat.
uite un caz concret- vrei sa ti faci copilul sa faca curatenie - o chestie foarte normala pe undeva - ii apici o bataie si ii spui ca nu vezi ca e mizerie ? sau ii spui ca daca va face curatenie atunci va fi recompensat? ai fi surprins sa vezi cum se mobilizeaza un copil cand el crede ca recompensa respectiva merita sa faca din dormitorul lui un castel regal.evident asta presupune sa ti cunosti copilul destul incat sa atingi exact ce trebuie.(amu nu zic sa ii promiti un sony playstation desi e la latitudinea ta)
tot ce se discut aici pe tema asta nu se va termina in 30 pagini de forum. insa te rog un singur lucru, si nu o fac doar pt ca esti barbat , ci pentru urasc sa vad in discutii despre copii citate din biblie. daca tu iti cresti copii solely based on bible guidelines , i dont even want to be your friend. aici e vb de instincte primare. inainte de orice o mama are instincte nu credinte religioase.asha ca scapa de citatele din biblie.
| citat din mesajul lui J G Prietene uite iti explic eu cateva lucruri simple pe care sper sa le intelegi. In primul rand tamtamul asta e foarte binevenit. In Romania (in ciuda informatiilor si chiar a legii) este atat de raspandit obiceiul de a pedepsi si "educa" un copil cu bataia incat cineva care are altfel de abordare e vazut ca un ciudat. LIpsa de informare este nemaipomenita in randul maselor si tu esti un exemplu foarte bun. Tu nu vezi de pilda ca ce se intampla in acel filmulet era ceva grav. Copii sunt foarte foarte sensibili. E important sa ne straduim sa nu facem greseli pentru ca nu stii niciodata ce efect va avea o greseala. Insa in Ro credinta generala este ca daca bati copilul bine, va iesi un adult responsabil si mai ales "respectuos" insa daca refuzi sa lovesti copilul sigur iti iei bataie de la el mai tarziu, ca n-o sa stie de frica. O mentalitate de-o prostie atat de uriasa ca sincer nici nu stii de unde sa o apuci. Si e atat de larg raspandita ca e coplesitor. Eu, in parc, Carla in criza de nervi: "inteleg ca esti furioasa, deocamdata nu poti sa te exprimi cum trebuie si nu stii sa-ti stapanesti emotiile etc etc" Vox populi : da arde-i doamna una la fund sa vezi ce se calmeaza. Noah, ce-i aia sa verbalizezi, sa ajuti copilul sa identifice starile pe care le are, blabla. Alte impresii, de data asta de la biblie cetire: Copii se nasc rai, trebuie atinsi cu nuiaua ca sa se corecteze. De aceea zic. Trebuie sa "raise awareness" sa se faca campanii in care tot prostul din Romania sa inteleaga macar in mare care-s mecanismele abuzului, care sunt efectele. Si trebuie aplicata legea! ca vorba ceea, civilizarea se face cu forta. 2 Iarna nu-i ca vara si tata nu-i ca mama. Poti fi tu cel mai dedicat tatic din univers nu o sa intelegi in veci ce simte o mama. Comanda biologica prietene pe care tu nu o ai. Programate sa tinem copilul in viata in conditii bune. Programate sa sarim cand auzim un plans de copil chiar daca e altul si noi am nascut acum 20 de ani. Programate sa sarim la gatul cui ataca copilul nostru si al altora. Este ceva instinctual pe care n-ai cum sa-l intelegi asa cum nu stii ce-s alea contractiile uterului cand alaptezi. Ca n-ai. In plus atitudinea pe care o recomanzi adica renuntarea in liniste fara dat in judecata si fara scandal e o chestie mioritica si nu inteleg ce e bun in ea? J si Carla (05.02.2006) |
eugcem spune:
Am vazut ca s-a adus in discutie educatia dupa Biblie. Eu incerc sa imi cresc copilul in spirit crestin, adica implicit dupa Biblie si ideea este sa iti cresti copilul cu dragoste. In vechiul testament era expresia dinte pentru dinte, insa Mantuitorul a venit sa desavarseasca,a readus legea iubirii, El a fost bland si smerit. In cartile de educatie crestina, in pateric se afirma ca nu e bine sa mustri pe nimeni atunci cand esti manios, ci sa o faci cu dragoste, atunci cand te-ai linistit. Asta in nici un caz nu inseamna sa rasfeti copilul sau sa il aprobi cand face ceva total gresit, ci sa nu iti versi frustrarile irationale supra copiilor, sa ii mutilezi fizic si psihic, pentru ca asta inseamna bataia si vorba violenta.
Qamar spune:
stiam eu de ce plec in NZ http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8177661.stm
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
Qamar spune:
pai si la noi parca e un numar de genul asta ..dar stie cineva daca se intampla ceva concret daca suna un copil?...
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

si
Teodor Mihai (10.04.2008)