BONA PERICULOASA DIN DR. TABEREI
Raspunsuri - Pagina 28
buflea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui copil2009 [quote]citat din mesajul lui buflea Buna! Nu am afirmat ca ar exista "o scoala", ci doar ca este o profesie, sub supraveghere, si ca nu oricine poate fi bona, asa cum se intampla in Romania, si unde bone sunt, in mare majoritate, femei de varsta pensionarii. |
Pai ce inseamna profesie pentru tine ? Pentru mine "profesia" este un domeniu de activitate in care trebuie sa studiezi ca sa ajungi la diferite nivele de descoperire.
Meseria de bona nu este o profesie, presupune a avea grija de copii si asta face, in general, toata lumea care se reproduce ...cu mai mult sau mai putine studii.
Repet - Bona pentru mine acopera ingrijirea copilului pana la 3 ani, dupa 3 ani incolo, da, devine o profesie si se numesc educatoare.
copil2009 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Pai ce inseamna profesie pentru tine ? Pentru mine "profesia" este un domeniu de activitate in care trebuie sa studiezi ca sa ajungi la diferite nivele de descoperire. Meseria de bona nu este o profesie, presupune a avea grija de copii si asta face, in general, toata lumea care se reproduce ...cu mai mult sau mai putine studii. Repet - Bona pentru mine acopera ingrijirea copilului pana la 3 ani, dupa 3 ani incolo, da, devine o profesie si se numesc educatoare. |
Chiar nu am sa mai discut pe aceasta teme. Mi-am spus punctul de vedere ca toata lumea aici. Cine are minte sa inteleaga, cine, nu...sa faca ce stie. Parerile sunt clar multe, a mea aceasta este, si nu este doar o parere este o opinie si nu vreau sa influentez sau sa schimb pareri sau opinii. Pur si simplu, subiesctul este "arzator" si ce m-a deranjat de la bun inceput a fost decupajul sau dintr-o poveste mai ampla, lucru ce se intampla in mod frecvent in Romania.
b.nica spune:
| citat din mesajul lui tigabita Azi-noapte nu am reusit sa incarc decat acest fragment: http://www.youtube.com/watch?v=Y47_-Efa6E8 Problema este ca nu stiu cum sa il fac sa apara pe youtube mai bine, nici nu stiu daca se poate vizualiza altfel decat prin linkul direct. Daca va pricepeti, ajutati-ma si pe mine la treaba asta. Tot azi-noapte am trimis pe mail la protv, la realitatea nu am reusit sa le incarc, mai incerc la noapte. Puterea de a ma abtine m-a costat mult, nu va ganditi ca mi-e usor: a trebuit sa ma tund pt ca in luna aceasta cred ca am pierdut jumatate dein par, tipa la care ma duceam s-a speriat sambata cand m-a vazut, nu mai reusesc sa dorm decat 3-4 ore pe noapte, ficatul e varza.... Dar macar copii mei sunt acum relaxati si au inceput sa rada mai des. Sunt langa Bucuresti, cu bunicii, la curte, in aer semi-curat si se zbenguiesc toata ziua. Au inceput sa inteleaga ca nu o vor mai vedea pe nemernica asta, asa ca sper ca vom reusi sa ne regrupam. Va pup si va multumesc pt sustinerea morala.... Andrei(04.02.2005), Alexia(10.10.2006) si mamica Gabi |
Tigabita,eu am o mare nelamurire care se suprapune peste revolta declansata de demersul tau:de ce a fost nevoie sa platesti 1500 RON unei bone cand aveai posibilitatea sa-i cresti pe copii in conditii f. bune langa bunici?.
Problema bonelor este f. importanta atata timp cat persoane fara nicio calificare se substituie unei persoane care raspunde in locul parintilor de educatie si ingrijire.
Dar daca sunt persoane iresponsabile care isi lasa copiii pe mana unor brute care nu au calificare si referinte,de ce se plang?
In acest scandal ar trebui sa se sezizeze Protectia Copilului si sa se reglementeze statutul asa-ziselor Bone,iar aceasta institutie sa-si faca datoria.
kay spune:
e, na? voi ati deschi vreodata un site care ofera serviciile bonelor? nici eu pana acum. si sunt clasificate in 20-30, 30-40, 40-50 si 50+... deci iaca au si oferte de peste 50. ca sa lamurim o treaba.
b.nica, cand am vazut ca ai postat, eram sigura ca asta e atitudinea ta... deh, omul e liber sa-si exprime parerea...
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana
de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
b.nica spune:
Kay,ti-as fi recunoscatoare daca ai explica ceeace ai dorit sa spui.
Eu nu sunt si nu pot sa fiu bona, dar sunt impotriva asa-ziselor "bone"(cu 7 clase cel mult) dar, care in loc de menajere au pretentii de bona:munca mult mai usoara si remuneratie cu mult mai mare decat salariul unui medic pediatru rezident.
kay spune:
ai avut o atitudine acuzatoare. doar la asta m-am referit din intregul tau mesaj. si eu stiu si "bone" de 50+ , fara nici o calificare si care ingrijesc copiii ca mama sau tatal. tine de om, nu de calificare intr-o prima faza.
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana
de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
Graviduta spune:
| citat din mesajul lui b.nica Tigabita,eu am o mare nelamurire care se suprapune peste revolta declansata de demersul tau:de ce a fost nevoie sa platesti 1500 RON unei bone cand aveai posibilitatea sa-i cresti pe copii in conditii f. bune langa bunici?. Problema bonelor este f. importanta atata timp cat persoane fara nicio calificare se substituie unei persoane care raspunde in locul parintilor de educatie si ingrijire. Dar daca sunt persoane iresponsabile care isi lasa copiii pe mana unor brute care nu au calificare si referinte,de ce se plang? In acest scandal ar trebui sa se sezizeze Protectia Copilului si sa se reglementeze statutul asa-ziselor Bone,iar aceasta institutie sa-si faca datoria. |
Si ce calificare i-ar cam trebui, "draga mea", unei femei ca sa aiba suflet? Iti trebuie vreo calificare sa fii mama buna? Atunci de ce ar trebui neaparat o calificare pt ca un om sa se poarte frumos, pt ca o femeie sa se poarte ca o mama si cu copiii altora pt care este platita? Doar nu le-a pus institutoare, sa ai pretentia sa fi avut laolalta facultatea de psihologie, de limbi straine si liceul pedagogic sau mai stiu eu ce. Si nu cred ca pusese o analfabeta, care nu stia sa vorbeasca. Si cred ca esti cam deplasata cand spui ca o persoana care pune o bona ce nu are neaparat pregatirea pe care ti-o imaginezi tu este iresponsabila. Iresponsabila esti tu ca folosesti asemenea cuvinte.
Si eu am bona pt ca, pur si simplu, asta a fost solutia adecvata situatiei noastre, asa ca fraza bolduita de tine chiar nu-si are rostul. Fiecare si le stie pe ale lui, poate Tigabita a vrut sa-si aiba copiii aproape, nu sa faca naveta zilnic/saptamanal. Cine esti tu, Inchizitia?
Bona mea nu are nicio pregatire de genul celor enumerate mai sus, dar e foarte atenta cu Mara, ii vorbeste frumos, are rabdare si o invata poezii. Iar Mara plange dupa ea cand pleaca si este bucuroasa cand o vede. Asta nu inseamna ca, dupa ce am vazut filmuletul cu bona Tigabitei, nu am un ghimpe in inima si ca nu voi pune si eu o minicamera de supraveghere. Totul e sa fac rost de asa ceva.
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
Dorsilia spune:
n-o sa ma extind dar vreau sa zic si eu, fara sa citesc toate cele j-de pagini scrise deja:
- sunt sigura ca o femeie straina luata din ziar, dintr-un anunt de pe stalp sau chiar dintr-o agentie de pe la noi care nu ofera nici o garantie sau ceva, NU prea poate fi un bun ingrijitor pt un copil
- femei cu 7 clase cu bun simt si frica de D-zeu dar si nevoie de bani exista, dar sunt atat de rare ca sansele de a le gasi neluate deja si angaja scad pana spre zero
- ca masura buna sa anticipezi asa evenimente traumatizante pt copil: anunti femeia cand o angajezi, mai ales daca ai luat-o fara recomandari multiple verificabile, ca in casa este deja montat sistem de supraveghere {chiar daca nu este} si ca va fi monitorizata, asta ca sa nu existe discutii. Daca e femeie serioasa si ok nu o va deranja, dar cele ce nu prea au ganduri curate spun ca nu suporta asa ceva si unele chiar renunta la job. Ii trasezi niste limite ferme, adica in ce parc sa mearga cu copilul de exemplu, ca s-o poti verifica si acolo, inopinat.
Oricum, daca nu ai o vecina de incredere, o femeie serioasa, sanatoasa, echilibrata mintal, igienica, afectuoasa si totusi cu ceva intelepciune si cultura castigata macar din scoala vietii daca nu dobandita prin educatie in scolile superioare NU merita sa risti sa iei o straina in casa sa-ti ingrijeasca micutii. Eu n-am gasit aceasta femeie inca si asa ca am renuntat la job. Si nu-s nevasta lui Columbeanu, n-am nici averi de la parinti, deci avem si noi nevoie de bani, insa ne-am orientat spre ce era mai important si am gasit niste moduri sa facem fata dpdv material-financiar. Nu intelegeti ca solutia noastra e cea valabila si cea mai cea, insa e cea mai potrivita pentru situatia noastra, pt familia noastra.
Imi pare rau ca micutii au fost chinuiti de bona si ca mama se simte vinovata, ceea ce nu e cazul, e bine ca nu s-a intamplat ceva iremediabil insa, si e bine ca acea femeie sa plateasca pt agresiunea comisa. E un bun prilej si ca noi sa reconsideram situatia si sa ne gandim mai bine cand acceptam un strain langa copiii nostri, sa ne gandim ca poate societatea si oranduirea sociala a cam luat-o razna
Graviduta spune:
| citat din mesajul lui bebe_io In fapt, virulenta pe care o adoptati nu este generata decat de propriile voastre spaime. Ca si bonele voastre ar putea face la fel. Atata tot. Si sperati ca, afland povestea asta, le-ar afecta in vreun fel comportamentul lor viitor. Fals. Nici un adult nu se schimba atat de usor. |
Ai auzit de empatie? Care-i problema ta, pana la urma? Comenteaza pe subiect, daca ai ceva inteligent de spus, nu pe postarile noastre, sociopatule!!!
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
Graviduta spune:
| citat din mesajul lui J G 2 Iarna nu-i ca vara si tata nu-i ca mama. Poti fi tu cel mai dedicat tatic din univers nu o sa intelegi in veci ce simte o mama. Comanda biologica prietene pe care tu nu o ai. Programate sa tinem copilul in viata in conditii bune. Programate sa sarim cand auzim un plans de copil chiar daca e altul si noi am nascut acum 20 de ani. Programate sa sarim la gatul cui ataca copilul nostru si al altora. Este ceva instinctual pe care n-ai cum sa-l intelegi asa cum nu stii ce-s alea contractiile uterului cand alaptezi. Ca n-ai. In plus atitudinea pe care o recomanzi adica renuntarea in liniste fara dat in judecata si fara scandal e o chestie mioritica si nu inteleg ce e bun in ea? J si Carla (05.02.2006) |

Bravo, foarte bine spus!
Alina si