BONA PERICULOASA DIN DR. TABEREI

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Cl daca bona avea aproape 1 an de cand era in casa aia, fetita are acum 2 ani deci era in varsta de 1 an si un pic cand a venit babaciunea. Tigabita a vazut cum baietelul duce mainile sus in aparare, a scris ca dupa ce a vazut comportamentul baiatului, i-a trebuit 2 luni( timp in care copiii erau lasati cu bona ) ca sa puna camera ascunsa in casa. Pe 1 a vazut inregistrarea iar pe 5 a aratat-o bonei si menajerei. Ma intreb, dupa data de 1 s.a mai dus la sv sau a stat cu copiii acasa?

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Maraki, fetita are 2 ani si 10 luni, daca scazi un an, iese 1 an si 10 luni, da? Ma tot intreb de ce judecati mama??? A scris clar ca a fost nevoita sa se intoarca la serviciu, iar fetita avea aproape 2 ani, nu era bebe de cateva zile!!!!! Bone se angajeaza in toata lumea aceasta! Nu e moda in Romania! Si nu compara gradinitele din Germania, cu cele de aici, te rog eu! La cele de stat nu gasesti locuri, sunt multi copiii in grupa si poti sa gasesti cate o "educatoare" care pocneste sau tipa la copii... Si apoi, daca tu, ca parinte, decizi ca o sa trimiti copilul la gradinita la 3 ani (sau 4 sau 5 ani sau... pentru ca tie ti se pare ca i-ar fi mai bine copilului tau asa) si pana atunci angajezi o bona, nu vad unde e problema??? Apoi Gabi spune ca pe 26.06, vineri, a facut inregistrarea, iar pe 1.07 le-a chemat pe cele doua individe sa le arate inregistrarea... De ce o acuzati asa????

Ariel, , si eu am obosit si ma tot intreb daca mai are sens sa mai scriu aici...

Sorry, eu am ramas cu ideea ca fetita are 2 ani acum. Nu o judec pe Tigabita, normal ca sant in asentimentul ei ..am scris doar ca raspuns la mesajul Copilului apropos de cele 2 luni.

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Nici mie nu mi.a placut ce am vazut la gradinita de langa blocul meu.La capitolul gradinita, as fi vrut sa fim in Ro!

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copil2009 spune:

Buna din nou la toata lumea!

Raspund la toti cei care au comentat comentariul meu. In rpimul rand, in articoul mamei scrie foarte clar de cele doua luni, fapt dezvaluit si pe posturile TV si in evz.ro.
De citit am citit atat articolul mamicii, cat si cometariile ulterioare.
Nu am afirmat ca sunt de acord cu bona...insa povestea este mult mai mare decat doar niste franturi culese pt a da bine la public si la presa, fapt foarte bine vazut si aici.
Vb si in calitate profesionala, nu doar ca om, ca parinte, ca mama...copilului nu ii este atat de bine cu bonele - oricat de mult ne-am convinge noi pe noi pt a ne fi mai usor. Si apoi, sa fim seriosi! Bona, in occident, caci tot se face referire, este o profesie, nu ce se practica in Romania. In Romania orice psihopat poate fi bona....si stati linistit ca psihopatii va pot pacali foarte usor ca sunt cele mai dragute persoane. Da, daca am vb despre o bona de profesie (care este antrenata pentru aceasta meserie, care este supusa la teste psihologice, care este invatata ce si despre copii si multe altele) sa zic ca ar fi o alegere mai "adecvata". Dar nu putem vb despre bone in Romania, ci despre femei care stau cu copii. Si stau si au grija de ei asa cum stiu. Deci, din acest punct de vedere consider vinovati si pe parintii care angajeaza fara nici un temei. Isi lasa copiii pe mainile unor straini.
Da, un om la 55 de ani este in putere, insa eu nu am vb despre puterea de a munci, ci despre atractia de a sta cu copiii, despre capacitatea de a fi mereu langa si cu ei - ceea ce este destul de greu, daca nu foarte greu pt un om la 55 de ani.
Asadar, nu condamn familia, insa nici cu piatra intr-o singura persoana nu pot arunca, in conditiile in care tot spectacolul mai include si alte persoane, la fel de responsabile, mai mult chiar zic, deoarece sunt parintii copiilor.
Si da...gradinita este mult mai buna pt copil...acolo are copii de varsta lui cu care se joaca si invata sa socializeze, personalul este format pentru aceasta munca (si cateodata chiar si un astfel de personal sare calul,insa cazurile sunt mai rare).

Nu mai aruncati cu pietre daca nu puteti intelege contextele...incercati sa deschideti ochii si da, sa citit si sa filtrati informatiile.
Si din nou: NU sunt de acord cu bona, dar nu pot sa nu vad si greselile parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Maraki, . Noi nu am apelat la bona, pentru ca le-am vazut prin parcuri ce faceau, ne-a fost teama. La aproape 4 ani am dus copilul la gradi si si aici am schimbat, pana am gasit o educatoare in adevaratul sens al cuvantului... Nu stii peste ce dai, aparentele sunt de multe ori inselatoare. Nu poti decat sa comunici mereu cu copilul tau, sa il observi cu cea mai mare atentie, sa vezi semnalele pe care ti le emite, sa ai antenele intinse tot timpul, ca sa il poti proteja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Denisa, ai doar partial dreptate. Parintii cu ce sunt vinovati? Au angajat-o cu referinte bune, referinte date de cunostinte, au testat-o pe individa o luna si a parut ok, deci???? Si si la gradi e ca la loterie. Noi am dat peste o educatoare batausa si la o gradi de stat si peste alta tot asa la o gradi particulara. La gradinitele de stat de multe ori nu gasesti locuri, iar la cele particulare ai sanse mari sa dai peste incompetente. Crede-ma ca vorbesc in cunostinta de cauza! Nu-ti ramane decat sa stai cu ochii pe copil si sa observi orice schimbare, ca sa poti interveni la timp.

edit: ca sa nu se interpreteze aiurea. poti intalni incompetente la toate gradinitele (stat sau particulare), peste tot sunt uscaturi. nu am absolut nimic cu gradinitele particulare, copilul meu acolo a intalnit un educator/om adevarat, care era exact asa cum ar trebui sa fie toti cei care lucreaza cu copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:

Nici aici nu sant primiti la gradinita copiii care nu se descurca singuri. Din cauza asta am stat acasa cu baiatul meu, impresia mea este ca educatoarele din Germania sant prea comode. Stiu de la soacra-mea ca exista si kinder-grippe pt copilasi pana in 3 ani ( imi spunea ea ca au fost baietii ei acum hat....35 de ani ) Eu am gasit un job cu program 5.30-9.30 7 zile pe sapt. Copilul sta cu sotul pana ajung eu acasa, oricum foarte rar se trezeste mai devreme de 10.00.

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Maraki,nu cred ca putem generaliza ca educatoarele din Germania sunt comode,la fel cum nu putem generaliza ca educatoarele din Ro tipa la copii,asteapta cadouri si se ocupa de copilul tau numai daca le stimulezi periodic(ce am scris aici despre educatoarele din Ro am citit pe forum...).
Fiica-mea a facut 3 ani de gradinita aici si am fost foarte multumita,a invatat cit a trebuit,a fost bine ingrijita si a invatat muulte lucruri pe care eu acasa nu as fi reusit sa i le "predau"la fel de bine.
Singura problema cu o educatoare(am scris la vremea aceea pe forum)a fost cind a pedepsit-o ca nu si-a cerut scuze cind a calcat o fetita si efectiv a uitat-o mai mult inchisa in clasa...din intimplare sau nu...,educatoarea asta chiar era plecata din Ro.
La copii pina in 3 ani exista cresa(Kinderkrippe),exista Tagesmutter sau exista posibilitatea ca unul din parinti sa lucreze de-acasa(telearbeit).Acum mare problema cu locurile numai e(stiu pt ca mi-am inscris bebele de pe-acum)insa nu toti parintii isi permit dpdv financiar,depinde ce joburi au si cit cistiga daca se intorc la job.
Gradinita aici,cel putin in landul nostru,nu mi se pare deloc scumpa.

Buflea,si eu zic ca nu trebuie generalizat,nu toate bonele sunt bestii ca cea pe care am vazut-o pe Realitatea.Eu am avut bona tinara(ati povestit voi cum pe timpul lui Ceasca concediul era de 2 luni)si mi-a fost grozav de bine cu ea,atit de bine ca parintii mei au tinut-o 5 ani,chiar dupa ce am mers la gradi,ne ajuta in casa.

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Hai mai Maraki, avem bone si in germania,uite eu sunt una din mamele"denaturate"din diaspora,sper ca nu ai nimic ccc cu mine!

Citat:

La fetele din Germania am citit ca au copiii la gradi, al meu incepe din septembrie.

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe_io

Dragi mamici, hai sa va dedic un cantecel:

Rasfatelul

de Olimpia Turcu-autorul versurilor

Avea tanti Marioara, avea un baiat;
Mititel cu ochi albastri, par carliontat.
Si mai toata ziulica, el mereu cerea
Mama l-auzea indata si asa-i canta..

Refren: Manca-l-ar mama de baietel,
Manca-l-ar mama de rasfatel,
Cum sa ma-ndur eu sa dau in el
Pai nu vedeti cat e de mititel?

Cand se aseza la masa nimic nu-i placea...
Doar gusta un pic din ciorba, nasul si-l stramba..
Prajituri si ciocolata el mereu cerea
Mama l-auzea indata si asa-i canta...

Cand juca-n sufragerie fotbal pe parchet,
Dintr-un sut a facut tandari geamul la bufet…
Cristaluri si portelanuri el mereu spargea
Mama l-auzea indata si asa-i canta...

Va place?

Eu sa inteleg ca tu esti de acord cu bataia? Ca tu consideri ca bataia e necesara, ptr. ca (,) copiii sa nu sparga o vitrina si sa manance??? Daca raspunsul este da, imi pare rau ptr. copilasii tai.
Sotia ta stie si este de acord cu tine? Apropos, sotia ta a vazut filmul? Ea ce parere are?

Stii ce nu am inteles? Daca voi nu ati avut nici baby-sitters si sotia s-a intors la servici cand copiii aveau 1 an si nici la bunici nu ati apelat... ce ati facut?

_
Mami de Printesa Victoria Isabella

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

ce a fost acest topic si ce a ajuns...
sincer, cea care l-a deschis ar trebui sa il inchida pt ca numai bine nu se face continuandu-se in acest fel. cine a avut ceva de inteles a inteles. cine nu, nu. e chiar tragic. de la ceva trist ce li s-a intamplat unor copii s-a ajuns la lucruri muuuult mai triste - adulti insuficient mobilati pe interior care reusesc, prin nu stiu ce minune deloc divina, sa dea pe-afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

mai, deci eu cred ca am inceput sa inteleg de ce eminescu e poet national si universal. in ultima vreme imi suna din ce in ce mai des in cap bucata aia din scrisoarea 3 cu invocatia lui tepes. mare om ...

raspund la sondaj
la belgia nu ie bone ca nu ni le permitem. ie crese particulare la tanti acasa, cu 4 copii, controlate de asociatii, pe neanuntatelea, case dupa standarde de securitate, bla bla. mai auzi si cate o gogoasa din cand in cand, da' in general e ok

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput