BONA PERICULOASA DIN DR. TABEREI

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Cl daca bona avea aproape 1 an de cand era in casa aia, fetita are acum 2 ani deci era in varsta de 1 an si un pic cand a venit babaciunea. Tigabita a vazut cum baietelul duce mainile sus in aparare, a scris ca dupa ce a vazut comportamentul baiatului, i-a trebuit 2 luni( timp in care copiii erau lasati cu bona ) ca sa puna camera ascunsa in casa. Pe 1 a vazut inregistrarea iar pe 5 a aratat-o bonei si menajerei. Ma intreb, dupa data de 1 s.a mai dus la sv sau a stat cu copiii acasa?

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

bebe_tu, felicitari ! dai dovada de un mare caracter ! bravo !!!

copil9990, hai sa citim cu ochii, sa gandim cu creierul si sa emitem neste trebuyri inteligente, da?

inchide cineva subiectul asta? nu vine nici o info noua, nu se face decat sa se caute certa... macar sa nu mai aiba bebeb_el unde sa activeze...

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Dar de ce e moda asta in Ro cu angajarea bonelor? Ce este atat de avantajos ca sa iti lasi copilul timp de 8-10 ore cu o persoana straina? la gradinita este altceva, este in colectivitate, socializeaza, au programul bine stabilit pt copii. Acasa copilul nu cred ca se simte atat de bine cu o straina langa el.

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

maraki, la Munchen nu se utilizeaza bonele? numai in Ro? in alte tari nu? ia sa facem subiect la diaspora si sa intrebam...

************************************************************************************

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

Mergi la inceput

La fetele din Germania am citit ca au copiii la gradi, al meu incepe din septembrie.

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

tocmai am vazut la stiri ca e incadrata la rele tratamente aplicate minorului si risca 15 ani de inchisoare !!!

maraki, am inteles,

in sua eu cunosc multi cu bona... deci nu e doar de Ro.

S

Mergi la inceput

O fi maximum de pedeapsa, sa nu-i dea vreo 2 ani cu suspendare

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

La fetele din Germania am citit ca au copiii la gradi, al meu incepe din septembrie.

Din cate stiu eu in Germania e jale cu gradinitile ... in sensul ca pana la 3 ani nu ai ce face cu copilul, ori mama sta acasa, ori il lasa cu bona ...abia de la 3 ani exista gradinite si alea cate jumatate de program.

Aici exista crese de la 6 saptamani , ca deh, e America si in America concediul de nastere este de 6 saptamani. Si cresele au program de la 7:00 A.M. pana la 18:00 P.M. Cresa unde sunt copiii mei au camere de luat vederi in clasa si eu ma pot logina de la serviciu si ii pot vedea ce fac acolo. Nu cred ca exista o solutie perfecta - la cresa se imbolnavesc, cu bunicii se cocolosesc, cu bona se traumatizeaza, cu mama se alinta. Apoi sincer, si noi ca parinti ne disciplinam copiii, ii punem la colt, in asa numitul "time-out", le vorbim autoritar ...dar suntem NOI si ei sunt copiii nostri.
Ca Bona nu ai voie sa faci asa ceva, nu educi copiii altuia ci doar ai grija de ei, nu manaca ii lasi nemancati nu ii pui la colt, nu tipi la ei, nu ii jignesti, nu ii pedepsesti TU, un strain.
Aici cred eu ca este greseala unor bone - ca isi asuma educarea / disciplinarea copiilor cu care stau. Poate si cerintele parintilor ar trebui sa fie foarte clare - vreau sa supraveghezi sa nu se loveasca, sa ii dai de mancare la orele X, sa iasa afara si eventual sa ii citesti. In rest, ce nu asculta, imi dai mie ca mama raportul si intervin eu cu metodele mele de corectie, asa cum cred eu ca se potrivesc ele copilului meu.

Oricum nu ar trebui dramatizat ... nu toate bonele sunt asa, majoritatea lor si in Romania si in lume sunt ok si isi merita banii. Sigur ca exista exceptii care DA, trebuie date public, stigmatizate si pedepsite legal. Dar de aici si pana a trage concluzia ca statul cu bona este daunator este cale lunga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Cl daca bona avea aproape 1 an de cand era in casa aia, fetita are acum 2 ani deci era in varsta de 1 an si un pic cand a venit babaciunea. Tigabita a vazut cum baietelul duce mainile sus in aparare, a scris ca dupa ce a vazut comportamentul baiatului, i-a trebuit 2 luni( timp in care copiii erau lasati cu bona ) ca sa puna camera ascunsa in casa. Pe 1 a vazut inregistrarea iar pe 5 a aratat-o bonei si menajerei. Ma intreb, dupa data de 1 s.a mai dus la sv sau a stat cu copiii acasa?

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Maraki, fetita are 2 ani si 10 luni, daca scazi un an, iese 1 an si 10 luni, da? Ma tot intreb de ce judecati mama??? A scris clar ca a fost nevoita sa se intoarca la serviciu, iar fetita avea aproape 2 ani, nu era bebe de cateva zile!!!!! Bone se angajeaza in toata lumea aceasta! Nu e moda in Romania! Si nu compara gradinitele din Germania, cu cele de aici, te rog eu! La cele de stat nu gasesti locuri, sunt multi copiii in grupa si poti sa gasesti cate o "educatoare" care pocneste sau tipa la copii... Si apoi, daca tu, ca parinte, decizi ca o sa trimiti copilul la gradinita la 3 ani (sau 4 sau 5 ani sau... pentru ca tie ti se pare ca i-ar fi mai bine copilului tau asa) si pana atunci angajezi o bona, nu vad unde e problema??? Apoi Gabi spune ca pe 26.06, vineri, a facut inregistrarea, iar pe 1.07 le-a chemat pe cele doua individe sa le arate inregistrarea... De ce o acuzati asa????

Ariel, , si eu am obosit si ma tot intreb daca mai are sens sa mai scriu aici...

Mergi la inceput

Nici aici nu sant primiti la gradinita copiii care nu se descurca singuri. Din cauza asta am stat acasa cu baiatul meu, impresia mea este ca educatoarele din Germania sant prea comode. Stiu de la soacra-mea ca exista si kinder-grippe pt copilasi pana in 3 ani ( imi spunea ea ca au fost baietii ei acum hat....35 de ani ) Eu am gasit un job cu program 5.30-9.30 7 zile pe sapt. Copilul sta cu sotul pana ajung eu acasa, oricum foarte rar se trezeste mai devreme de 10.00.
Ariel( nu sant sigura ca tu ai scris/ am uitat ) pe vremea lui Ceausescu cand implinea copilul 2 luni, gata...te duceai la munca! Daca puteai sa te duci la sv cand erai gravi pana aproape de 9 luni, atunci castigai timpul lucrat dupa 7 luni si 10 zile de gravidie si stateai cu copilul acasa pana la 4 luni. Mai, bunica ta tot cand erai la masa te.a lovit? Parca le iei aerul daca nu mananci, nu le inteleg reactiile

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput