Americancele gatesc - 9

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 21_iunie spune:

Cami- si eu am probleme cu cartofii dulci, bleah...in schimb dovleac si scortisoara mancam si inainte.

O reteta mai usoara...nu stiu cat e de usoara, dar merge pentru cina si e usor de facut, reteta inventata de sotul meu, mare amator de mancare greceasca si iubitor de foi de clatita, ar manca umplute cu orice :
pentru 4 pers : 2 piepti de pui, condimente, iaurt sau kefir greek style( e mai gros), 2-3 catei de usturoi, marar verde, 8 foi de clatita ( cam 2 clatite la portie).
Se condimenteaza pieptul de pui( de obicei pun vegeta si condiment canadian)se taie cubulete si se prajeste, sau se poate face pieptul pe gratar si apoi taiat cubulete, se amesteca cu iaurtul (cat iaurt credeti de cuviinta), usturoiul pisat bine si mararul tocat marunt. Se pune aceasta compozitie in foile de clatita si se impaturesc ca un taco, sau burito, cum va place.
Se pot servi si calde si reci, mai puteti pune salata si rosii tocate...dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!

Cenia, vad ca si tu esti de pe aici de prin desert :D, stii ceva magazine mai bune? Am gasit magazinul polonez Stanley's si cel rusesc Yasha, au produse foarte bune, multe romanesti, am gasit zilele trecute la rusi telemea de oaie romanesca...asa de buna..si am mancat pranzul tipic romanesc de vara : branza cu rosii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

OLGA,foarte faina reteta,interesanta tare...multumim ca ai impartasit-o cu noi...retinuta la dosar





"Before you judge me, try hard to love me."MJ


Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Multumesc fetele ptr raspunsuri!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui OlgaTarziu

Am facut ieri prajitura asta
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/21700/Prajitura-cu-mere-si-Finetti/

Mai e nevoie sa va spun ce succes a avut? Merita incercata. Nu specifica temperatura de coacere si durata. La 375 F 45-50 minute. Si am inlocuit Finetti cu Nutela si am pus mai putin unt 150 gr)

Olga

Fericirea nu este nimic decat sanatate buna si o memorie proasta.
Albert Schweitzer



Ce bine arata! Multumesc pentru lamuriri, eu de multe ori renunt la retetele romanesti pentru ca sint incomplete. M-am invatat cu astea americane, mura-n gura!

Eu maninc cartofi dulci si o multime de alte chestii dulci, dar am o problema cu scortisoara. Nu ca n-ar fi buna, dar de ce toarna cu galeata? Am ajuns sa simt repulsie... In concluzie nu pun mai mult de un sfert de lingurita, indiferent ce spune reteta.
Mai sint si frostings/icings alea dezgustatoare, dar macar pe astea le ochesti. Citeodata nu-ti dai seama de scortisoara decit cind e prea tirziu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

hai salut

eu cind intru intru si apoi dispar in ceata. o sa va zic de ce.

deci am facut pulpe la cuptor in sos ranch

super usor
o lingura de faina intr-un castron de ranch, dai cu sare piper, le poti lasa la marinat daca ai timp in acest sos! le pui la cuptor la 350 F 60 minute. la sfirsit poti da broil daca va place. ies foarte foarte fragede, si pieptul dezosat, asa gros iese fraged. ce mi-a spus o romanca mai in virsta: daca vrei peptul de pui sa nu iasa uscat, il pui la marinat in maioneza toata noptea, si iese super fraged. eu povesteam de maioneza si cineva mi-a dat reteta asta cu ranch ce e super usoara.


21 iunie: da suntem consatene! hi hi. nu prea ma duc la magazinele astea, stau in nord, s-a deschis acum unul linga mine pe 19 .se cheama Z Deli, dar e sirbesc. am sa fac o lista cu magazine si adrese sa ti le trimit. nu am multe. am fost la unul romanesc pe bell si ne-a dezamagit. teapa de sunca, si am luat multa parca nu-mi ajungea! nu mai mergem in veci.

mai mergeam la Sesamy pe Greenway cu 32. luam telemea bulgareasca ca cea romaneasca era aiurea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

21 Iunie, eu fac ceva asemanator, dar folosesc foi de tortilla (alea cele mai mari) si pun si rosii, salata, castraveti - de fapt orice. Am facut si combinatii cu chiftele si roasted peppers, depinde ce am prin frigider. Avocado iar e bun de adaugat...
Lui Alexandru pot sa-i pun practic orice in felul asta, e incintat de ideea de wrap. Cu Ana e alta poveste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Otilia suna bine reteta ta…cu prima ocazie ca am pui leftover o incerc si eu. Merci.

Olga...ce ne faci… acu’ musai sa incerc prajitura asta. Si tocmai ce hotarasem sa numai cumpar Nuttella macar o perioada..[#61514;]

AH!!Ramona icing alea ma scot din minti si pe mine…bleah!!


Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ha, ha, eu am doua borcane jumate de Nutella - ce rasfat! Nu stiu cum, dar de cite ori trec pe linga ele la magazin ma trezesc ca se lipeste cite un borcan... La Walmart au pret bun.
Chiar, n-am mai fost de multa vreme la IKEA si am vazut ca au adus tot felul de chestii noi.
Exact almond cake care imi place mie nu era in stoc, dar am cumparat vreo alte patru modele. Inca nu le-am incercat. Am mai luat ceva praji cu mere si marshmallows in ciocolata cu coating de cocos. Foarte bune, marshmallows astea sint mult mai fluffy. M-am sacrificat si le-am dat si la copii.
Nu stiu cit sint pliculetele de vanilla sugar, dar la ei o cutie de 170g era $3 si un pic. Eu folosesc mai mult esenta, dar citeodata retetele cer din asta.
Am mai luat niste ceapa din aia uscata, sa punem pe fasole batuta. N-am incercat-o inca. O cutie (micuta, e drept) e $1 si n-are chimicale.
Am luat si nelipsitii biscuiti Anna, ne plac cei de portocale. Nu numai ca au cel mai bun pret, dar la ei sint intotdeauna proaspeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Faina treaba cu nutela. La mine in casa am 2 obsedati, sotul si fiul. Micul dejun perfect pt ei e paine prajita cu Nutela. Eu resist eroic ca tre sa slabesc.

Voi folositi slow cookerul? Iese carnea de vita de-ti bati copii. Cel putin mie imi place teribil ca se fragezeste si se desface firicele.

Azi dimineata am facut mamaliga cu branza feta de capra si jumarutze. daca vreti reteta...cu toate ca e totul simplu.

Lunch nu stiu inca, probabil pe la vreaun resto ca vecinii isi pun acoperis nou si deja am numai bocaneli in cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Chiar de-i simpla pune reteta please! Eu am facut in straturi la cuptor, cred ca am pus si smintina, oua. Brinza am folosit gorgonzola, drept urmare am mincat numai eu. Dar mie mi-a placut tare mult.
Slow cooker l-am vindut la garage sale. L-am incercat o singura data si a iesit cea mai nasoala mincare pe care am gustat-o vreodata. Dar fac la cuptor, tot asa iese. Chiar ieri am pus un pork shoulder, dupa trei ore ne-am ales cu pulled pork, foarte bun a iesit. Am avut emotii, ca de cind sintem in TX mincam rar carne de porc si nici nu mai stiu cum s-o fac! Dar a iesit bun-bun.
Am facut si cream of mushroom, dar cum la noi intotdeauna cineva e Gica-contra, lui Alexandru nu i-a placut. Eu zic ca de la aspect i s-a tras, dar eu n-am nici o vina ca sint maro ciupercile (am folosit portabella mici).

Mergi la inceput