Americancele gatesc - 9
Raspunsuri - Pagina 6
Moss spune:
Buna fetelor,
Am o intrebare, poate voi ma puteti ajuta.
Aveti idee unde as putea gasi in Romania pecane ? (pecan, in engleza)
Nu am intalnit pana acum si eu sunt mare fan al prajiturii cu morcovi de la starbucks. Am gasit reteta si am identificat toate ingredientele mai putin acesta.
Multumesc si va doresc numai bine tuturor, acolo unde sunteti.
Cristina
ruxij spune:
Gatii si eu un fel de fajitas. Cumpar carne de vita d'aia mai tare, o marinez in lime/lemon juice, tai felii ceapa si ardei gras si il calesc intr-o lingura de ulei, il iau de pe foc, pun carnea condimentata cu condiment de "fajita" in tigaie, amestec totul intr-un vas Jena, pun deasupra niste felii de rosii si le mai dau putin la cuptor. Le servesc in foi de tortilla incalzite 2 min in cuptor, pun si salata verde taiata subtire si o lingura de smantana (ca sa ma fac mare) si gata. Gem de placere cand mananc, ce sexe, ce orgasme?
cenia spune:
Cit timp marinezi carnea? lamii am in gradina in copaci, deci usor. ar merge cu carne de curcan macinata?
ruxij spune:
Nu cred ca merge cu carne de curcan "macinata"????? Cred ca merge cu piept de pui taiat fasii. Puiul cred ca nici nu tb sa il marinezi, carnea de vita tb pt ca e tare si marinata in ceva acid se fragezeste. Prima data am lasat-o doar vreo ora la marinat, a doua oara am lasat-o 24 de ore. Prima data carnea a fost ceva mai tare, a doua oara f. moale, dar cu gust persistent de lime. Mie personal mi-a placut aia mai tare mai mult, cum mai putin gust de lamaie/lime.
Ramona J spune:
Asta seamana cu ce ziceam mai sus. Eu nu le gatesc in mod special, dar folosesc carne "leftover" sa fac wraps. Ruxij, eu am un mojar cu pistil in care pun un catel de usturoi taiat bucatele si il frec bine cu putina sare. Apoi il amestec cu smintina si pun pe wrap, e mai gustos asa. Am si marar deshidratat, citeodata pun si din ala.
Eu am facut si cu carne tocata, adica daca imi ramin 2-3 chiftele fac o chestie din asta. Merg cu ardei copt.
Eu am facut o oala de bbq sos si acum am pus country style ribs la fiert in sos, apoi le punem putin pe gratar. Va anunt cum au iesit!
Cherie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corinadana Porumbul de aici e grozav!!! asa de fraged... Fetele cum pastrati voi mararul/patrunjelul? Mie la cateva zile dupa ce l cumpar mi se strica in frigider. |
Incearca si modalitatea asta: imediat ce aduci verdeata acasa, pune-o asa cum e (in legatura) intr-o cana cu apa, acopera cu o punga (eu folosesc punga transparenta in care le-am luat de la piata) si baga la frigider. In felul asta imi tin cel putin o saptamana, cateodata si doua.
OlgaTarziu spune:
corinadana eu intotdeauna pun verdeata care nu folosesc intr-o zi doua taiata in pungutze la congelator. Nu am deloc senzatia ca si-ar pierde din calitati. Am de ex 2 tufe de leustean pe care toamna le tai si le pun in congelator. Toata iarna folosesc pt ciorbe si e excelent.
Si noua ne place porumbul de aici. E super. Mai ales la BBQ
OlgaTarziu spune:
mamaliga o fac in straturi. Adica fierb mamaliga si apoi asezata alternativ in caserola de yena cu branza (feta si havarti) si jumarute facute din double smoked bacon. In farfurii punem si smantana. Eu ma trag din Maramures si mancarea perfecta e considerata mamaliga, friptura diin slanina si carnati si varza acra.
Maine fac ardei umpluti. Aici gasesc doar la anumite magazine Hungarian peppers. Miros de-ti iau nasul, galbeni si se preteaza la umplut.
Ramona J spune:
Olga, toate astea suna bine!
Tatal meu facea o mamaliga din asta, foarte buna. El punea si ceva deasupra, parca ou si smintina, dar nu mai tin minte. Era buna rau!
Aici am gasit o singura data ardei din aia. Am cumparat, desi tare scumpi au mai fost!