Americancele gatesc - 9
Raspunsuri - Pagina 4
LucasMom spune:
Otilia bun venit si acomodare usoara. Mie la inceput imi pareau diferite unele gusturi dar putin mi-a luat sa ma obisnuiesc. Sunt multe restaurante unde mancarea nu e "dulce" sau nu e indulcita peste masura. Incearca italian, mexican, greek, argentinean food e tare asemanatoare cu unele feluri romanesti. Apoi orice magazine de est europeni au muraturi, branzeturi, carnati, diverse produse asemanatoare cu cele romanesti. Cu timpul o sa gasesti cam tot ce-ti place, rabdare si perseverenta!
Si mie imi place porumbul asta dulce sau nu, ca nu-ti rupi dintii in el ;)
Fetele au pus multe retete pe aici, daca ai chef sa rasfoiesti poate gasesti cate ceva sa-ti placa.
Edit ca nu terminasem :)
arminad, scuze ca nu am vazut cererea pt reteta de galusti cu prune, o scriu diseara de acasa.
Corina, eu il tin in punga in frigider, in lada de jos; tine o saptamana si mai bine. Daca am prea mult il congelez. Poate depined si de frigider.
columbiana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corinadana Porumbul de aici e grozav!!! asa de fraged... Fetele cum pastrati voi mararul/patrunjelul? Mie la cateva zile dupa ce l cumpar mi se strica in frigider. Otilia inceputul e mai greu, apoi merge daca esti deschis incercarilor. N am sa uit niciodata cand am papat curcan cu, credeam eu, sfecla felii si cand colo in gura am simtit ceva fff dulce; era gemul de cranbery. Acum este ok. Don't throw with stones if you live in a glass house. corina mama Ralucai http://community.webshots.com/user/corinaraluca |
Corina, eu patrunjelul il pastrez in congelator in pungi, spalat si legat; scot direct legatura si-l tai, inghetat; este mereu proaspat in felul asta; tarhonul il pun in borcanel cu otet in frigider si acresc cu otetul respectiv ciorbele;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
CRISMIR spune:
CORINA si eu tin la congelator patrunjel,marar,tarhon,leustean...uneori daca am timp si chef,il tai inainte marunt si il pun in pungulite si cand imi trebuie scot si iau exact cat am nevoi...tin foarte bine asa si sunt ca si fresh.
Bine ai venit OTILIA!Si eu am avut aceeasi problema cu mancarea..eu si acum dupa ceva ani nu mananc carne dulce...pur si simplu nu-mi place...dar la restaurante m-am obisnuit si invatat sa le cer din start totul plain...le si specific ca vreau friptura,pestele sau ce-o fi doar cu sare si piper si sa-mi dea sos "on the side"...in rest eu gatesc acasa si fac ca si in Ro mancarea....bafta si acomodare usoara
Si eu am facut galusti cu prune http://outdoors.webshots.com/photo/2790047470066546584wgdhgs desi nu au aparut cele micute,nu am rezistat si am facut cu acelea mari,gen ringlote(asa le ziceam noi acasa)...eu fac coca din cartofi,oua,faina,coaja de lamaie si un plic de zahr vanilat,totul pus la ochi,depinde de cata cantitate am nevoi....cele din gris nu-mi plac as ade mult
"Before you judge me, try hard to love me."MJ
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
LucasMom spune:
Galuste cu prune
Aluatul: 500g cartofi fainosi fierti, 50g gris,150 g faina, 2galbenusuri, 30 g unt, vanilie, aprox 60g zahar, un varf de cutit de sare.
Cartofii se fierb, se paseaza si se amesteca calzi cu grisul, untul(moale), galbenusurile, faina si sarea. Se ia cate o bucata nu prea mare si folosindune de faina se aplatizeaza, se pune bucatica de pruna in mijloc apoi se formeaza galustile. Se pun in apa care clocoteste si se lasa sa fiarba pana cand se ridica deasupra. (Trec cu o paleta usor pe sub ele ca sa nu se lipeasca). Le scot intr-un strecurator si le trec prin pesmet putin prajit cu unt. Le pun intr-un vas care merge la cuptor si le dau la cuptor aprox 20 min la 380F sau cat sa devina putin rumene deasupra.
Ca sa fiti sigure ca va iese aluatul pufos puteti adauga un varf de cutit de praf de copt.
21_iunie spune:
Alina, deja am invatat restaurantele, mananc destul de des la greci, la mexicani sau la italieni, in special carrabba's, e fenomenal. si am frunzarit deja tot ce ati scris pe aici despre retete, am vazut fiecare ce a gatit de paste si de craciun, imi pare rau ca nu am descoperit site-ul mai devreme. dar acum sunt aici si stiu ce am defacut la sarbatoarea urmatoare ;)
Mirela, si eu cand sunt intr-un restaurant m-am invatat sa intreb intai ce au nedulce :D sau sa nu-mi puna deloc sosuri, ca nu-mi plac.
Va multumesc tuturor pentru urarile de bun venit.
CamiM spune:
Ramona si restul licuricilor…iar v-am prins la bucatarie..ntzntzntz!!!
Otilia eu am si acum (dupa 9 ani) chestii pe care nu le mananc(cartofii dulci, dovleac, scortisoara- si aici se foloseste din belsug si la tot felul de retete). Bine ai venit si acomodare cat mai usoara!
-fetelor dar ceva retete asa.. mai cu putine calorii aveti? hai ca am cam cazut din "wagon" astea de pe spark.. unele cel putin..
Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008
cenia spune:
Otilia: bun venit si adaptare cit mai rapida. toate am patit la fel. carnea dulce mi se parea super aiurea, ranch, orange chicken ( acuma il iubesc), chinezarii no way. gusturile se schimba cu virsta si locul. nu credeam dar uite ca m-am americanizat. si porumbul de aici o sa il iubesti curind. si bunicile din Ro cautau la supermarket si nu au gasit ca asta asa de dulce si moale. ala in romania nu e modificat ci asa se da la animale cica!
ia sa va pun si eu reteta la galuste bavareze (cinele) adica cu prune:
750 gr cartofi ( 1 kg cu coaja)
500 gr prune
2 ou
80 gr gris
100 gr faina
50 gr unr
60 gr zahar
scotisoara, sare, pesmet
Se fierb cartofii in coaja, se curata, se dau prin masina de tocat (ha ha e dintr-o carte de virsta strabunicii sotului) si se lasa la rece 24ore. preparearea aluatului
amestecati pireul de cartofi cu oaule intregi, puse unul cite unul, cu faina, grisul,sare. framintati pinca ce obtineti o pasta omogena. cu miineile inmuitate in faina formati galuste inauntrul carora puneti o pruna fara simbure. lipiti bine coca in jurul prunei astfel se desface. daca e acra pruna pune zahar in pruna. fierbeti gaustele itr-un vas mare la foc mic. in 10-15 minute sunt gata. se scurg. tavaliti galustele in mai intii in unt si zeama de la ele, apoi in pesmet. asezati-le in platou si se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara.
nu vreau sa fac concurenta doar poate cuiva i se pare reteta familiara si vrea sa o incerce. eu fac rar sau foarte rar ca nu gasesc prune din alea ca in ro. si de-ar fi tot rar as face!
cenia spune:
Mararul, patrunjel, leustean verde le spal le tai marunt si le pun in folie transparenta in forma lunga, ca un cirnat si le pun la congelator.cind ai nevoie le tai cu cutitul sau desfaci ceolofanul cit ai nevoie si restul ramine frumos in cirnat! mama mi-a aratat cind a venit aici. ca il tineam intreg si apoi taiam il puneam inapoi in ziploc. parca e mai comod asa!
OlgaTarziu spune:
Am facut ieri prajitura asta
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/21700/Prajitura-cu-mere-si-Finetti/
Mai e nevoie sa va spun ce succes a avut? Merita incercata. Nu specifica temperatura de coacere si durata. La 375 F 45-50 minute. Si am inlocuit Finetti cu Nutela si am pus mai putin unt 150 gr)