Americancele gatesc - 9

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Musetto, in cazul asta dai o fuga la Dallas, facem un festin cu fasole galbena si cu crapi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Alintutza DA DA! aoleu ce bine arataaaaaaaaaa!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Sper sa va placa praji. E gustoasa si mie-mi place mai ales pentru ca-i atit de simplu de facut.
La fel si samosa aia. Nu stiu exact ce fel de oameni sint la party ala, daca maninca la Denny's sau la IHOP s-ar putea sa nu fie prea placut impresionati.

Lume multa, oameni putini


Merg cu colegii aproape in fiecare zi la restaurant in pauza de pranz si ii vad ca sunt foarte traditionalisti. Majoritatea comanda cartofi prajiti cu tot felul se sandwich-uri. Inca mai sper sa gasim un restaurant care sa nu aiba asa ceva inclus in meniu.
Poate ar tb sa le fac tot cartofi prajiti.

Prajitura o fac dupa amiaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Deci am facut butermilk pie si arata excelent si miroase excelent si e foarte usor de facut. Am pus 3/4 cup de zahar. Baking mix am facut eu: faina, baking soda si un pic de sare.
Astept sa se raceasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Fetele, cine stie sa ma ajute si pe mine: vreau sa fac o salata de paste cu peste (hihi) si nu stiu ce sos sa fac.
Tin minte c-am mancat de multe ori pe la Whole Foods si aveau un dressing ffff bun, nicidecum gretos, era un fel de sos alb, dar nu stiu cum sa-l fac. Are cineva o idee?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Mai ce m-am enervat ca am scris o data reteta si mi-am vazut mesajul postat (asta dupa ce incercind sa-l trimit tot mi-a dat ceva erori forumul) si acum nu il mai gasesc
Dar hai sa mai incerc sa sciu o data
Lasagna cu carne
tava de 13.5x11x2 inch nonstick sau yenna
cuptorul preincalzit la 385 F

Pentru sosul de carne
2 tbs ulei
1 ceapa mare
3-4 morcovi
2 ardei grasi
1 radacina pastirnac
1 lbs carne tocata de care vrei tu
2-3 cups suc de rosii (eu iau suc organic si lowsodium ca vreau sa controlez eu cantitatea de sare ce o papam, nu folosesc sosuri la borcan caci so far nu am gasit nici unul sa fie pe gustul nostru si noi nu mincam nici asa condimentat)
condimente dupa gust - sare, piper etc
2 foi dafin
2 tbs zahar

Legumele tocate in food processor le arunc in tigaia cu ulei si le calesc 2 minute apoi adaug imediat carnea tocata si amestecind din cind in cind le las la calit impreuna pina carnea isi schimba culoarea (nu mai are singe) dupa care pun toate condimentele, sucul de rosii si zaharul si las sa fiarba pina scade toata zeama.
Lasi deoparte carnea si incepi cu sosul bechamel.
Precizare : umplutura de carne poate fi facuta si cu o seara inainte si lasata la frigider dar sosul Bechamel se face doar inainte de a incepe sa construiesti lasagna. Iar foi eu folosesc doar cele Barilla flat care nu neceasita fierbere.
(http://www.barillaus.com/Home/Pages/Barilla-OvenReadyLasagnePasta.aspx)

Sos bechamel
2 tbs ulei masline
2-3 tbs faina alba
un praf piper
3 cups brinza rasa (eu folosesc Sargento 4 cheeses)
2-3 cups lapte
Pui uleiul in tigaie si imediat faina amestecind cu telul continuu sa nu faca cocoloase apoi incepi sa torni laptele cite putin si parte din brinza si din nou lapte si brinza pina le termini ... asta amestecind intr-una si la foc potrivit spre mic. Sosul trebuie sa aiba consistenta aluatului de clatite. Nu trebuie fiert mult ci doar lasat pina brinza se topeste toata si obtii o consistenta cremoasa si fina. Se opreste focul si se purcede la ansamblarea lasagnei.
In tava unsa cu sos bechamel (in strat fr. subtire) pui foile de lasagna din nou sos bechamel, apoi sos de carne, foi , sos, carne si tot asa doar ca ultimul strat trebuie sa fie de carne ... iar eu mai drizzle deasupra daca ramine sosul bechamel.
Se da la cuptor pentru 25-30 de minute.
Poti verifica cu scobitoarea si daca intra usor prin toate straturile de aluat e gata. Sper ca am fost destul de clara , daca nu, let me know!
Sper sa apara mesajul de asta data ca daca nu, Corina cu toata buna mea intentie ramii fara reteta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Ramona, am incercat placinta calda si rece.
Calda a fost so and so, ca avea gust de oua.
Dar rece a fost delicioasa. Am pus si raspberries pe deasupra.Din nefericire mi-am terminat portia pe ziua de azi, abia astept sa am dreptul la alta maine.

Macrina, eu nu ma pricep la sosuri deloc.

Alintaroma, am vazut mesajul tau mai devreme si apoi a disparut. Ma gandeam ca poate fixeaza administratorii problema asta dar n-a fost sa fie. Multumesc pt reteta, eu o s-o incerc cu siguranta. Sunt in cautare de mancaruri care sa ma tina mai mult de o zi si a ta suna just right.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

LOL, gust de oua? Cred ca-mi plac gustul ala, ca eu nu ma prea abtin nici cind e calda. Raspberries sint perfecte. Cred ca poti sa pui si niste ciocolata sa cacao, am zis eu ca-i flexibila reteta asta.
Macrina, nu stiu reteta, dar ma intereseaza daca afli. Mai greu cu pestele la noi, ca Alexandru refuza cu desavirsire sa guste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Alintaroma - MI-a plouat in gura la cate bunatati am vazut in pozele tale. AM vazut si oua incondeiate din Bucovina . esti de prin partea locului ?
Ai acolo o gramada de prajituri si mancaruri care mi-au facut cu ochiul dar pentru ca acum inainte de Craciun sunt in cauzatre de fursecuri, mi-au placut "Thumbs cookies". Arata bestial si cred ca gemul de zmeura(cred) le face placute la gust. Poate pui reteta aici ca tare as vrea sa le incerc.
Legat de budinca de orez- tu fierbi orezul in lapte asa cum stiu din Romania, pentru budinca ? Eu am incercat de multe ori sa fierb orezul in lapte si pentru ca aici laptele este tot pasteurizat, nu fierbe asa usor si se prinde de oala, se afuma si tot asa.
Zi-mi si mie cum prepari orezul pentru budinca ?

Ramona
Daca tot Musseto a cedat semintele de pastai, ti pot trimite tie!!!! daca vrei.
MAine incerc si eu ,faimoasa deja, Buttermilk pie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui Macrina

Fetele, cine stie sa ma ajute si pe mine: vreau sa fac o salata de paste cu peste (hihi) si nu stiu ce sos sa fac.
Tin minte c-am mancat de multe ori pe la Whole Foods si aveau un dressing ffff bun, nicidecum gretos, era un fel de sos alb, dar nu stiu cum sa-l fac. Are cineva o idee?


Da, zdrobesti 2-3-5 catei de usturoi, pe care ii calesti usor in unt (destul de mult unt). Adaugi heavy cream si cand se infierbanta bine, adaugi parmezan si alte branze d'alea albe (e.g. mozarella si altele da am un lipsus si nu-mi vin numele). Poti sa pui doar parmezan. Lasi la foc mic si tot amesteci, pana se ingroasa sosul. Gusti de sare/piper. Voila! Cantitati n-am, ca eu cam gatesc ochiometric.

Mergi la inceput