Americancele gatesc - 9

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc Petra, m-as bucura dar ziceai ca ai putine.
Nu va imaginati ca-i nu stiu ce mare chestie prajitura asta, mie-mi place la gust dar cel mai mult ma bucur ca-i simplu de facut, plus ca suporta tot felul de modificari, in functie de ce gasesc prin frigider.
Am mai facut intr-o zi un poundcake care a iesit bun, sper sa mai gasesc reteta. Am pus niste nuci deasupra si l-am insiropat cu un sirop facut cu rom, a fost tot din categoria simple si gustoase. My favorite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Citat:
citat din mesajul lui Macrina

Fetele, cine stie sa ma ajute si pe mine: vreau sa fac o salata de paste cu peste (hihi) si nu stiu ce sos sa fac.
Tin minte c-am mancat de multe ori pe la Whole Foods si aveau un dressing ffff bun, nicidecum gretos, era un fel de sos alb, dar nu stiu cum sa-l fac. Are cineva o idee?


Da, zdrobesti 2-3-5 catei de usturoi, pe care ii calesti usor in unt (destul de mult unt). Adaugi heavy cream si cand se infierbanta bine, adaugi parmezan si alte branze d'alea albe (e.g. mozarella si altele da am un lipsus si nu-mi vin numele). Poti sa pui doar parmezan. Lasi la foc mic si tot amesteci, pana se ingroasa sosul. Gusti de sare/piper. Voila! Cantitati n-am, ca eu cam gatesc ochiometric.


Asta seamana cu sosul pentru fettucine alfredo. Eu pun si niste nutmeg, dar nu stiu daca nutmeg o avea haz si in combinatie cu peste. Altfel eu zic ca-i da o aroma buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

maine merg la cumparaturi si ma bag la un Buttermilk pie ca imi ploua in gura..

Am notat reteta de lasagna si eu.. eu nu am facut decat de cateva ori in viata mea si asta de cand sunt aici.. si numai cu spanac, dar am primit comanda de la sot sa fie cu carne.. asa ca maine cred ca fac si lasagna.. ca dulcele e comanda mea ..





Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Hoinarii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Vai, ruxi, mersi.. Imi luasem gandul ca imi raspunde cineva...
Ramona, de abia astept sa incerc reteta ta cu buttermilk, numai despre asta citesc pe ultimele pagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Cu placere Macrina. Sa stii ca iese f. bun, dar asta nu e "salata" cum ai zis tu, ce am zis eu e fel de mancare si se mananca fierbinte!!! Da, m-a prins Ramona, e sos alfredo Eu cum comand mereu "seafood alfredo" la Olive Garden, cred ca merge bine cu pesti :) Dc. vrei salata, pui si tu o lingurita-doua de pesto sauce din borcan, plus niste ulei de masline, amesteci cu pastele, peste si ce mai vrei. Dar asta nu e sos alb. Dc. vrei salate, nu faci sosul cu unt, ca e naspa cand se raceste,nu merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Citat:
citat din mesajul lui petra

Alintaroma - MI-a plouat in gura la cate bunatati am vazut in pozele tale. AM vazut si oua incondeiate din Bucovina . esti de prin partea locului ?
Ai acolo o gramada de prajituri si mancaruri care mi-au facut cu ochiul dar pentru ca acum inainte de Craciun sunt in cauzatre de fursecuri, mi-au placut "Thumbs cookies". Arata bestial si cred ca gemul de zmeura(cred) le face placute la gust. Poate pui reteta aici ca tare as vrea sa le incerc.
Legat de budinca de orez- tu fierbi orezul in lapte asa cum stiu din Romania, pentru budinca ? Eu am incercat de multe ori sa fierb orezul in lapte si pentru ca aici laptele este tot pasteurizat, nu fierbe asa usor si se prinde de oala, se afuma si tot asa.
Zi-mi si mie cum prepari orezul pentru budinca ?

La toti numai bine!


Petra, m-ai bombardat cu intrebari asa ca sa le iau pe rind
Da, sunt din Bucovina si I'm proud of that LOL

Reteta de "Thumbs cookies"
1/2 cup (113 grams) unsalted butter, room temperature
1/4 cup (50 grams) granulated white sugar
1 large egg, separated
1/2 teaspoon pure vanilla extract
1 cup (140 grams) all purpose flour
1/8 teaspoon salt
3/4 cup (100 grams) hazelnuts, almonds, pecans or walnuts, toasted and finely chopped
1/2 cup jam

Preheat oven to 350 degrees F (177 degrees C) and place rack in center of oven. Line a baking sheet with parchment paper.

In the bowl of your electric mixer (or with a hand mixer), cream the butter and sugar until light and fluffy (2-3 minutes). Add the egg yolk and vanilla extract and beat until combined.

In a separate bowl, whisk together the flour and salt. Add the flour mixture to the batter and beat just until combined. If the batter is too soft to roll into balls, refrigerate for about 30 minutes.

In a small bowl, whisk the egg white until frothy. Place the chopped nuts on a plate. Roll the dough into 1 inch (2.54 cm) balls. Taking one ball of dough at a time, dip first into the egg white and then lightly roll in the nuts. Place on the prepared baking sheet spacing about 1 inch (2.54 cm) apart. Using your thumb or end of a wooden spoon, make a indentation into the center of each cookie and fill with about 1/4 - 1/2 teaspoon of jam.
Bake for about 13-15 minutes, or until cookies are set and the nuts have nicely browned. Remove from oven and place on wire rack to cool.
Note: To toast the nuts. Spread nuts on a baking sheet and bake in a 350 degree F (180 degree C) oven for 8-10 minutes (almonds, pecans and walnuts). The nuts are done when they are light golden-brown in color and fragrant. Toast the hazelnuts for about 15 minutes or until fragrant and the outer skins begin to flake. Remove from oven and place the hot nuts in a dish towel. Roll up the towel and let the nuts sit (steam) for a few minutes then rub the nuts in the towel briskly to remove the skins. Let cool completely. Once the nuts have cooled, place them in your food processor and process until finely chopped. Alternatively, you could chop them by hand.
Note: If you are planning to store these cookies, I like to bake them without the jam. Just reduce the baking time by a few minutes. These cookies can be stored for about a week. Fill the cookies will jam the same day as serving.
Makes about 20 cookies.
Nota mea personala e ca sunt deliciosi si au avut mare succes pe oriunde am dus, asa ca ii recomand cu toata inima.


Acu referitor la orezul pentru budinca, sa stii ca in ultimii ani l-am fiert tot in apa ca sa mai tai din calorii si iese la fel de gustoasa budinca. Eu folosesc orez de ala de se fierbe in punga in 10 minute ca simplifica tot procesul. Desi cred ca poti incerca sa fierbi pungile si in lapte fat free sau din ala de 1% daca vrei musai sa fie fiert in lapte ... ca oricum timpul de fierbere e scurt si nu are timp sa prinda aroma de afumat.

Si ca tot vorbim de prajituri ce meniu pregatiti de Craciun ? ca poate mai share ceva idei si retete

Reteta de Lasagna e tot incercata in ultimii 8-9 ani si va zic ca e a keeper abia astept impresiile voastre




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Alinta !!! sa se termine ardeii umpluti si fac lasagna.


O intrebare: de data asta carnea din ardeii umpluti mi a iesit cam tare cam guguloi asa, de ce oare???







Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Trebuie sa pui mai mult orez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Macrina eu am doua carti de bucate doar cu retete de Pasta si am spicuit 2 retete gasite de salate cu peste . Sper sa iti fie de folos ca de altfel eu nu stiu de care salata zici tu
Ca sa le vezi mai bine sa dai pe +
http://good-times.webshots.com/photo/2970076540100242644ycBGCy?vhost=good-times
http://good-times.webshots.com/photo/2049541480100242644MaitgH
Plus ca mai stiam ca secretul gustului la salatele de paste reci e sa fie fierte in stock de pui/vita/vegetables.

Corina, describe guguloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ah Ruxij ultima oara am primit reclamatii ca i prea mult orez...

Alinta guguloiul s a despartit de peretele interior al ardeiului si i cam tare nu i fluffy asa, parca tai o felie de friptura cumva nu o umplutura.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput