Americancele gatesc - 9

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Pentru fetele interesate de paine, mi-a fost recomandata o carte de paine, care are si poze. : )
Se numeste "The Bread Baker`s Apprentice" de Peter Reinhart.
Acum a scos alta carte pentru paine whole grain, daca va intereseaza whole grain. O gasiti cand cautati dupa numele lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Am vrut sa va intreb ceva.
Ce fel de ulei de masline cumparati voi?

Am citit un articol despre uleiul de masline fals adus din Italia si m-a cam pus pe ganduri. Italienii exporta mai mult ulei de masline decat sunt in stare sa produca. Nu m-ar deranja ca platesc pt ulei de floarea soarelui in loc de ulei de masline, m-ar deranja sa mananc uleiuri necunoscute labeled "ulei de masline extra virgin".

Am citit ca marca asta ar fi ok, a cumparat cineva?

http://www.foodservicedirect.com/product.cfm/p/155622/Colavita-Evoo-Rachael-Ray-All-Italian-Extra-Virgin-Olive-Oil-1-Liter.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Si inca ceva, pt Ramona.
Spun aici pentru ca aici am discutat despre problema asta alta data.
Am experimentat cu introducerea/eliminarea uleiului de floarea soarelui si cred ca este o legatura directa la mine cu durerile de sani inainte de menstruatie si uleiul de floarea soarelui. Cand nu-l folosesc, n-am probleme. Cred ca n-o sa mai folosesc floarea soarelui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc Hilde. Ziceai ca ai facut o piine buna-buna, am tot asteptat reteta.
Am inventariat uleiurile, am o sticla made in Italy si doua din Spania. Daca tin minte cel din Italia a fost intr-adevar surprinzator de ieftin.
Eu tocmai ma bucuram ca s-a ieftinit uleiul de floarea soarelui, interesant ca ai observat chestia asta. Ai idee ce anume contine care ar putea sa aiba asemenea efect? Oare depinde si de label? Eu il folosesc destul de mult, dar nu in exclusivitate.
O sa caut si eu cartea, am tot incercat sa le fac alor mei piine whole wheat si nu o vor deloc, chit ca in final mi-a iesit destul de fluffy. Acum o fac in combinatie cu faina alba, asa o accepta mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Ramona, am pus reteta. Te-ai uitat pe pagina cealalta?

Ma interesa ce marci cumparati, daca puteti sa ziceti, ca sa ma inspir si eu. Ramona, poti sa te uiti pe spatele sticlei si sa confirmi ca uleiul provine numai din Italia? Ca smecherii spun "made in Italy" si apoi pe spate pun mai multe tari de provenienta. Cel din Turcia e cel mai prost am inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

In ceea ce priveste uleiul de flaorea soarelui nu cred ca e importanta marca in ceea ce ma priveste, reactia e la fel.
Stiu ca noi doua cumparam ulei de floarea soarelui asemanator.(Hain)
Nu stiu care ar fi substanta responsabila pentru reactia mea dar cred ca hormonilor mei nu le place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Oops, nu vazusem! Ca sa vezi cit sint de repezita... Ma duc s-o studiez.
Intre timp l-am schimbat pe Hain cu uleiul de floarea soarelui de la Kroger. E OK si asta, la juma' de pret.
Uleiul meu de acum e "no name", de fapt brand propriu al lui Sunflower Market. Cred ca ei fac ca si Trader Joe, comanda la fabrici mari sub denumirea lor. Am cumparat asa roasted peppers si castraveti murati, sint exact aia bulgaresti. Rusii nostri de aici vind acelasi produs la pret dublu.
Am fost si am mai studiat uleiul. De fapt cel "italian" e Romanino si nu e atit de italian, ca scrie "packed in Italy". Interesant!
Celalalt e Sunflower Market brand si zice ca-i made in Spain. Nu mai stiu exact cu cit le-am cumparat, dar pe Romanino asta sigur am dat foarte putini bani. De asta l-am si cumparat, au avut nu stiu ce special si a fost ultra-cheap. Acum ma gindesc ca-i cine stie ce cu el, e dubios si "packed in Italy" ala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Hilde, trebuie sa ma apuc de acum sa fac piinea de Thanksgiving!
Nu sint sigura ce si cum e cu starterul ala. Nu pui drojdie in el? Nu iese piinea "sour"? Sotului meu nu-i place sourdough, de asta zic. Acuma eu sint sigura ca asta din magazin e altceva, dar il deranjeaza gustul ala.
In starterul tau adaugi faina ca sa ai mereu? Sper ca am inteles bine de acolo.
Eu am cumparat gluten separat si adaug la whole wheat flour de exemplu. In general daca iei bread flour asta are mai mult gluten decit celelalte si daca tin bine minte faina de pastry are cel mai putin gluten.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Alintaroma, am facut tarta simbata...s-a dus ca vintul!!!! Este o reteta delicioasa.
Eu sint mai neindeminatica la intins aluat, dar totusi a iesit foarte buna...am pus-o in retetar...Multumesc!



Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

Ramona, am pus reteta. Te-ai uitat pe pagina cealalta?

Ma interesa ce marci cumparati, daca puteti sa ziceti, ca sa ma inspir si eu. Ramona, poti sa te uiti pe spatele sticlei si sa confirmi ca uleiul provine numai din Italia? Ca smecherii spun "made in Italy" si apoi pe spate pun mai multe tari de provenienta. Cel din Turcia e cel mai prost am inteles.



Eu-l am pe asta acum:
http://www.filippoberio.com/
Scrie ca-i cu uleiuri din Italia, Spania, Grecia si Tunisia. era ok la pret.

US

www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009

Mergi la inceput