Americancele gatesc - 9
Raspunsuri - Pagina 11
Ramona J spune:
Multumesc pentru reteta asta de cartofi. Chiar e necesar step ala cu pusul la cuptor? LOL, stii ca eu vreau simplu!
Ca veni vorba de simplu eu am facut acum vreo doua saptamini niste egg pasta cu smintina si brinza. A iesit mult mai bun decit ai credea citind reteta. Deasupra am pus firimituri de bacon. Reteta originala era cu cottage cheese, dar eu n-am mai avut destula si am pus cita am mai avut, iar in rest am completat cu cantitati mici de brinza ce aveam prin frigider (ricotta, parmesan, chiar si niste mascarpone). A avut succes la toata familia.
philip spune:
eu ieri am facut spaghetti carbonara, delicioase.
ramona, stiu ca tu faci des steak, ce fel de marinata folosesti?
US
www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009
ocebine spune:
Ramona, chiar trebuie pusul la cuptor...schimba "texture" la cartofi...ies ca o crema!
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
alintaroma spune:
Va invit la tarta cu prune
http://good-times.webshots.com/photo/2158084200100242644JiwrkX
philip spune:
vio, , ce bine arata, dar nu0i de mine. eu o tot astept pe ramona sa-mi zica de steak, de atunci am mai facut de vreo 2 ori...
US
www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alintaroma Va invit la tarta cu prune http://good-times.webshots.com/photo/2158084200100242644JiwrkX There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!! |
Unde-i reteta???
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Ramona J spune:
Vio, am lesinat uitindu-ma la tarta aia, ce bine arata!
Scuze Andreea, n-am vazut mesajele, uite aici:
1T olive oil
1 garlic clove minced (pun si mai mult de obicei)
1T worcestershire sauce
1T balsamic vinegar
1t mustard
1T soy sauce
piper
Iti place cum am scris romaneste piper!
Daca ai mai multa carne ajustezi cantitatile si lasi carnea la marinat cit se poate de mult, de preferat peste noapte (in functie si de calitatea steakului).
Am incercat mai multe variante, asta e favorita mea. Imi place ca ii "enhance" gustul la steak, nu-l modifica sau ceva. Asa mi se pare mie, sper sa-ti placa si tie.
Multumesc Anamaria, stii ca eu incerc sa tot simplific.
alintaroma spune:
Prima data v-am momit cu poze sa vad daca vreti si reteta
Tarta cu prune,
Aluatul:
300 g faina (de unde am luat reteta era cu ingretientele in g si eu nu am cintar asa ca am gasit un program de transforma g in cups si la faina alba de copt 1 cup = 110g)
100 g zahar pudra (1 cup)
150 g unt
2 tbs apa
Se pun toate ingredientele in food procesor si se amesteca pina se formeaza aluatul. Apoi se desprinde de vas si se formeaza o bila care se pune in folie si se da la frigider 1 ora.
Edit ca am uitat sa zic si de un strop de sare , eu nu am pus ca am avut untul sarat.
Umplutura
700 g prune (simburele scos si taiate in 4)
25 g fulgi migdale
25 g nuci chopped
2 tbs gris
3 tbs zahar
40 g unt taiat cubulete mici-mici :)
Aluatul este fraged deci fragil. Puneti pe masa de lucru o folie si presarati faina si intindeti aluatul pe ea intr-o foaie rotunda de diametrul tavii (a mea 9 inch). Cu ajutorul foliei asezati aluatul in tava unsa , uniform pe toti peretii tavii. Se taie aluatul in exces. Se arunca prunele in tava pudrati cu gris, apoi cu nuca si migdalele urmeaza zaharul tot asa sprincalit peste tot uniforma si bucatelele de unt. Din aluatul ramas formati fisii si asezati-le deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 355 F 25-30 minute.
Cind e rece se pudreaza si taie ...
Am si o poza taiata pe undeva daca vreti
E prima data cind fac dupa reteta asta dar a iesit grozav de buna, a avut succes la tot familionul plus prieteni .
philip spune:
ramona, merci, eu am pus carnea in ziplock bags cu felii de ceapa, balsamic vinegar, olive oil, sare si piper si-a ieist f buna. nu's de ce sotul nu vrea si usturoi...
US
www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009
Hilde spune:
Hello, hello
Am o reteta de paine, se numeste "New York Deli Rye bread".
Daca nu aveti rye flour( secara), puneti whole grain de altceva sau nu puneti nimic daca o vreti sa fie pur alba.
Reteta nu este complicata dar sunt cateva ingrediente "secrete"
pe care trebuie sa le aveti inainte sa faceti painea.
Primul secret al unei paini bune facute in casa este "starter"-ul sau "barm"-ul cum il numesc unii. Trebuie sa-l faceti o data si apoi il aveti pentru multi ani, daca il ingrijiti cum trebuie.
Aici este reteta pt starter. Eu l-am primit.
http://www.exploratorium.edu/cooking/bread/recipe-sourdough.html
Alt secret este faina. Cea mai buna faina pentru paine este faina "high gluten" care se spune ca este faina obtinuta din granele care au fost semanate toamna si nu primavara + se mai foloseste nu stiu ce proces si...este low calorie, daca intereseaza pe cineva chestia asta.
Nu stiu unde se gaseste in magazine, eu am ajuns sa iau toata faina de la menoniti. Este ieftina si de calitate.Daca nu aveti menoniti si nu gasiti in magazin, folositi faina normala. : )
Si acum painea:
Cu o zi inainte, pregatiti un "sponge" din starter:
- 1 cup starter
- 1 cup faina de secara(whole grain sau alba)
- 1/2 cupp apa calduta
- 1 ceapa calita( optional)
- 2 Tbs olive oil
Amestecati ingredientele de mai sus(daca folositi ceapa, sa fie calita putin in ulei si apoi racita). Lasiti-le sa creasca ~ 6 h si apoi dati la frigider peste noapte.
Si acum reteta de paine:
- sponge-ul de mai sus, scos cu 1 h inainte din frigider
- 31/2 faina alba
- 1 cana faina de secara( sau whole sau numai alba)
- 2 Tbs zahar
- 21/4 tbs sare
- 2 tsp drojdie uscata
- 2 Tbs olive oil
- 1 cup buttermilk( nu stiu cum e in romana)sau lapte simplu
- 1/4 to 1/2 cup apa calduta
Amesteca faina, zaharul, drojdia. Adauga "sponge"-ul( scos din frigider cu o 1h inainte ca sa se incalzeasca), uleiul, laptele si amesteca aluatul pt 6 minute. Pune aluatul intr-un castron mai mare, acopera-l cu folie de plastic si lasa-l sa creasca pt 11/2-2h sa creasca.
Imparte in doua parti, si modeleaza-l in forma de paine. Il mai lasi 90 min sa creasca si pui la cuptor pt 40 minute.( sau pana cand temperatura painii este 200F).
Iese o paine excelenta.