Americancele gatesc - 9

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Ramona, painea e cu sourdough din nefericire pt sotul tau. Noua ne place tare mult. Daca te gandesti sa o faci totusi, cauta mai multe retete de starter ca nu sunt sigura de nici o reteta. Se zice ca la reteta de starter vechi nu se punea drojdie dar mai nou brutarii pun drojdie.
Eu trebuie sa "feed" starterul primit cu faina, apa si un sfert de lingurita de drojdie la fiecare luna sau ori de cate ori folosesc din el.

Cu uleiul de masline cred ca o sa cumpar EVOO.
De obicei cumparam DaVinci( combinatii) si Pompeian din Spania, care pompeian nu prea are gustul ala puternic de ulei de masline chiar daca este extra virgin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Hilde, astea ale mele sint extra virgin, dar nu mi-a placut treaba cu "packed in Italy".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

mai mai.. de ce nu oi fi intrat eu mai des pe aici.. no ca de acum sunt pe faza si io..




Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Hoinarii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Dumnezeule in ce "hal" arata blogul ala Smitten Kitchen.. .. mor aici si alta nu ..




Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Hoinarii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Eram datoare lui Hilde de la inceputul capitolului cu ceva mancare libaneza, asa ca o scriu acuma.
Lentils with pasta and caramelized onion
This Lebanese dish, known as rishta bi, can be eaten hot or at room temperature. The pasta is usually cooked in the same water as the lentils, giving an earthy colour and flavour.
ingredients

1 large onion, sliced
6 tbsp extra virgin olive oil
100g large green or brown lentils
100g dried egg tagliatelle
20g flat-leaf parsley, chopped
Method

1. Slowly fry the onion in 2 tbsp oil for 15-20 minutes until brown and caramelised, stirring often. It is a good idea to start with the lid on - this allows them to soften more quickly. Rinse the lentils and boil them in plenty of water until they are just tender. Some types take as little as 10-15 minutes, others take much longer. Follow the instructions on the packet.
2. Crush the tagliatelle in your hand and drop the pieces into the pan with the lentils - there should be enough water to cover them. Add salt, stir and boil vigorously for 6 minutes, or the time stated on the pack, until the pasta is cooked al dente. Drain, adjust the seasoning, and toss with the remaining olive oil, the fried onion and the parsley.
Eu la ceapa carelizata am adaugat in plus turmeric si boia dulce, mai pe la sfarsit. Si am facut salata asta si cu orez lung in loc de pasta. Si pentru simplificat, in state cumparam de la Trader Joe's linte gata fiarta cu legume in ea, era la frigider cu salata si sandwichurile, si asta o foloseam.
In alta ordine de idei, am cumparat aici in Mongolia carne de cal, e foarte ieftina, si am gatit-o timp de 5 ore si tot ca o talpa de papuci a iesit...sosul era delicios, dar carnea era tare de tot. Am zis ca renunt si ma intorc la miel si vita, ca aici n-au porc si carnea de pui e adusa din america si e scumpa rau.
Am facut o mancare deliciosa cu miel tot ceva in stil libanez-marocan, cu caise uscate inauntru. E cam aiurea ca nu gasesc toate mirodeniile aici, trebuie sa improvizez o gramada. Daca va intereseaza reteta o caut( merge bine si cu pui)

Crisss mami de pui mic
EDITEZ sa spun ca am pus si putina zeama de lamaie in salata de linte, si de obicei noi facem o cantitate mult mai mare de ceapa caramelizata( o si tin in frigider intr-o cutie si o folosesc la tot felul de alte mancaruri)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Cand gasesc, folosesc uleiul de masline grecesc extra virgin presat la rece. Sunt cateva marci care se gasesc in cutii de metal. Asta l-am luat de mai multe ori si il cumpar de cate ori il gasesc:

http://www.amazon.com/Pegasus-Extra-Virgin-Pressed-101-Ounce/dp/B0016HMKBS/ref=sr_1_18?ie=UTF8&s=grocery&qid=1257671113&sr=1-18

In rest folosesc uleiul de masline de la Costco. Si grape seed oil.

Italienii mereu au avut scandaluri cu uleiul de masline, in anii trecuti citisem ca, rafinau la scara mare, ulei (de masline) de mai joasa calitate, ca sa-i scada aciditatea si il vindeau cu numele de extra virgin cold pressed! (aciditatea scazuta se pare ca e un indicator al calitatii uleiului)
Si au mai avut un scandal in care au descoperit ceva exportatori ca adaugau un procent scazut de ulei (in jur de 10-15%, care e nedetectabil) de alt fel, parca de nuca((?) sau nu mai stiu exact ce seminte) care era highly refined.
Din cate stiu eu, uleiul de masline isi pastreaza calitatile renumite pt care e asa recunoscut si scump doar cand e presat la rece. Altfel e deja processed si incadrat la alta categorie.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Criss, ce ne povestesti din Mongolia?

Mai cumparam si eu ulei in cutie din asta mare. La NY aveau grecii ulei din asta la pret bun. Am vazut si aici, dar nu stiu de ce am o retinere sa cumpar in cutii atit de mari, mi se pare ca nu-l folosesc destul de repede. Apoi cutiile din tabla or fi OK? Eu o sa cumpar uleiul ala din Spania si voi fi mai atenta la tara de origine.

Am tot vrut sa va intreb care-i diferenta intre conventional oven si convection oven cind e vorba de timp de gatit. Eu am convection si parca niciodata nu mi se potriveste cu timpii recomandati. Unele chestii parca sint gata mai repede, alteori trebuie sa las mai mult. Cine stie sa ma lamureasca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Me, me, pick me!
Ramona, eu mi-am facut lectiile cu cuptoarele, ca sunt in proces de convingere a jumatatii despre utilitatea lui convection vs. conventional.
Pe scurt, convection ar fi mai bune si sunt preferatele marilor bucatari, pentru ca aerul cald este "suflat" uniform in interiorul cuptorului, astfel ca oala este inconjurata din toate partile de caldura. Conventionalul nu are ventilator care sa disperseze uniform caldura, asa ca viteza cu care se gateste depinde foarte mult de locul in care e amplasata oala si daca in calea ei nu se afla cumva o alta.
Zice-se ca mancarea la convection se face mai repede decat la conventional. Tu, daca ai convection, ar trebui sa gatesti la temperatura mai redusa.

Cam asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Criss, eu vreau reteta dar pe cea orginala cu miel ca tare-mi mai plce.
hehehe, deci n-a iesit bun calu', imi pare rau.

US

www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc Lexi. Asa stiam si eu, ca se distribuie mai bine caldura dar nu intelegeam de ce pizza parca se face mai repede, dar la prajituri mi se pare ca trebuie sa las mai mult de exemplu. E drept ca daca ma iau dupa retetele romanesti oricum instructiunile nu sint deloc clare (foc iute, foc moale etc. - pentru mine sint misterioase denumirile astea).
In rest votez cu convection oven, imi place cum iese mincarea la cuptor. Plus ca-i electric si cica asta ar fi si mai bine. Zic si eu ce am auzit...
Bafta sa-l convingi pe sot. Da-i sa studieze partea tehnica, ei sint incintati in general de treburile astea.

Mergi la inceput